Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy, omg.. jak słyszę takie historie to mnie krew zalewa. Bo xi kurierzy tacy kuzea drodzy
Kasztanek, jeszcze lepiej. Kpina! 😡
Marysiaaa, ro naprawdę dużo pracy Cie czeka.
Z tym myśleniem o dzidcku mam to samo. I wiem, ze w porównaniu do was staram się krotko, ale jak dodać to tego poprzednie 3 lata czekania, żebym w ogole mogla sie starac (czekałam na umowę w pracy, teraz sobie pluje w brodę, ze nie zaczęliśmy choćby rok wcześniej) to bardziej mnie to boli.
A komentarze ludzi dookoła sa najgorsze. A jak nie daj Boze odmowie kieliszka wina to od razu wzrok na mnie.. zawsze wole spróbować, zehy rozwiewać wątpliwości i nie musieć sie tlumaczyc 🙄 -
adu wrote:A komentarze ludzi dookoła sa najgorsze.
ja ostatnio usłyszałam: "dziecko sobie zróbcie a nie psa niańczycie"
zero wyczucia ZERO
będąc 7 lat po ślubie to mało prawdopodobne abym nie chciała być w ciąży z własnego wyboru
no ale jak ktoś nie miał problemu z zajściem w ciążę, to co on może wiedzieć w sumie.
Takie komentarze to tylko ze strony rodziny starego -
Adu czasem należałoby się coś odpysknąć.
Jednak z reguły takie słowa w moją stronę mnie bardzo szokują i zapominam języka w gębie a potem mam zwalony humor.
Ja już pisałam wielokrotnie, że jedna osoba (nawet nie moja rodzina) popsuła mi święta Bożego Narodzenia, bo ja już teraz nawet myślę co odpieprzy za tekst w tym roku. A jednak to jest wigilia i się hamuję z komentarzem mimo, że miewam go już prawie w ustach.
Reszta rodziny już nam przestała nawet życzyć powiększenia rodziny. Takie życzenia mi nie przeszkadzały. Przeszkadzały mi komentarze np typu, że robię krzywdę teściowej, bo ona już powinna wnuki bawić I to nawet nie do mnie po cichu tylko powiedział to tak głośno, że niby do teściowej która stała w drugim końcu pokoju.
-
Joan, aż mi słów zabrakło. Ludzie są czasem takimi imbecylami... Przepraszam, że tak mówię, ale mamy XXI wiek, problem niepłodności jest coraz powszechniejszy, a niektórzy jakby się zatrzymali w mentalnym średniowieczu. Osobiście wreszcie dojrzałam do udzielania odpowiedzi na głupie pytania i zaczepki. Teraz to tylko czekam aż ktoś się odważy.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Joan, uroczy komentarz, nie ma co. Mam to samo z tym zastyganiem. Ja wole nic nie odpowiadać czesto dlatego, że gula mi staje w gardle i nie chce plakac. Co usłyszałaś w święta? Powjem szczerze, że jakby moja tesciowa cos takiego powiedziala to chhba bym się juz z nia nie widywała. Ale ja jej nie lubie i unikam jak mogę. Mój teście k dziwo nigdy nie poruszają tematu dzieci, moze kysla z góry, ze jestem bezpłodna. Bo kto to widział, brac slub w wieku 22 lat nie po to żeby mieć od razu dziecko 🙄 uslyszlalam kiedys taki komentarz od sąsiadki mojej mamy.
Kupilam termkmetr owu, nigdy nie mierzyłam temp. Czy ma jakikolwiek sens mierzenie jej w środku cykly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:03
-
Joan jestem w szoku... Chyba bym nie wytrzymała.
Moja rodzina jak i męża już nic nie mówią na ten temat. Za to parę dni temu był u mnie serwisant kas fiskalnych i mówił że to już pora na dziecko... Już nawet obcy facet wali prosto z mostu😡
Dzwoniłam umówić się na monitoring w następnym tygodniu 😉termin na środę.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Adu, a który masz dc?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Szamanka, obcy facet taki komentarz 😳 ludzis sa naprawde bezczelni!
Ja mialam mysl, czy się umówić gdzies na monitoring, zeby zobaczyć, czy w ogóle mam owu. Ale sama nie wiem.
Szamanka, mam 11 dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:06
-
Adu to nie powiedziała teściowa a taki starszy gość który nawet nie jest moją rodziną (ojciec wujka).
On powiedział taki tekst przy składaniu mi życzeń w Wigilię ale w trakcie odwrócił się do teściowej, pytając ją czemu my jej taką krzywdę robimy.
Teściowa się nic nie odezwała, bo była chyba tak zszokowana jak ja.
Teściową mam naprawdę spoko nic się nie wtrąca, nic nie insynuuje a propo braku dzieci u nas (mój stary jest jedynakiem, więc jak nie będziemy mieć dzieci to ona nigdy nie będzie babcią)
Ostatnio wróciła moja była klientka i od progu z takim tekstem (nie jesteśmy na Ty): "myślałam, że do tej pory to Ty już dzieci porodziłaś". Chyba spodziewała się, że siedzę w domu niańczę dzieci a ona zastanie kogoś innego.
Zresztą pytanie klientów czy mam dzieci uważam też nie na miejscu. Co ich to obchodzi ?
Kiedyś mi ciśnienie podniosła jedna klientka mówiąc, że rozmawiała z koleżanką (obie przychodziły do mnie), że ja jestem tyle lat po ślubie a dzieci jeszcze nie mam.... no serio ?
-
adu wrote:Joan, aaa dobra, zle zrozumiałam. Boz, wszystkich komentarzy nie rozumiem i wspolczuje. Tez nie wiem, jak można tak mowiv, pytac, komentować.. to jest naprawdę wredne
ja nawet jak jeszcze nie byłam na takim etapie starań (ale i też w czasie "przed") nigdy się nikogo o to nie zapytałam a tym bardziej nie skomentowałam.
Mamy znajomych, którzy byli 6 lat po ślubie i mogłam sobie przypuszczać, ze może dzieci nie chcą (ona) ale w życiu nie podjęłabym tematu. Myślałam, że staremu łeb urwę jak usłyszałam, że był z kolegami na pizzy i się tamtego zapytał kiedy dzieci. Aż się we mnie zagotowało (my się staraliśmy trochę ponad rok).
Okazało się, że akurat jest w ciąży
-
Adu to możesz mierzyć zobaczysz co i jak.
A monitoring jak najbardziej ci polecam jedyna opcja zobaczyć czy jest owu. Ja po niecałym roku starań poszłam na monit i okazało się że cykle bezowulacyjne.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Wiecie co mnie jeszcze wkurza? Jak słyszę, odmieniane przez wszystkie przypadki i sytuacje, "bo nie masz dzieci, to nie wiesz". I może to głupie, ale przeklinam wszystkie głupkowate reklamy, które zaczynają się od "mamy wiedzą najlepiej", "mamy bohaterki" itp. Bohaterki to są staraczki, które chcą wyrwać to swoje dzieciątko z łap niepłodności. Nie bagatelizuje roki matki, ale takie idealizowanie mnie wkurza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 13:34
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
zamówiłam dzisiaj włóczkę na chustę :p
dorzuciłam do koszyka szydełko clover soft 3,5mm.
Mam nadzieje, że to moje ostatnie zakupy włóczkowe w tym miesiącu, bo w takim tempie to ja zbankrutuje
Policzyłam sobie, że pierwsze zamówienie zrobiłam 24.08
przez te 3 tygodnie wydałam równo 300 zł 🙈🙈🙈
jeszcze nie odebrałam ostatniego zamówienia (zamawiałam m.in włóczkę do skończenia misia bo zbrakło) a już zamówiłam nowe.
Stwierdziłam jednak ile można robić maskotki. Nie mam dla kogo
a z chustą mi się trochę dłużej zejdzie
Sleepy lubi tę wiadomość