Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agaciorka 😘
Marysiaaa, lekarz w ogole nie chce na razie o tym słyszeć?
Jeny, myslalam, że zaliczymy w padzierniku albo listopadzie jakies gory, krotki weekend, a maz mi wlasnie napisal, ze nie możemy tylko polakierować progu w moim samochodzie tylko trzeba go wymieniac, a to bedzie jakies 3 tysiace złotych 😡 super info z rana 🤦♀️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, potraficie zinterpretować wynik testu cross-match?
W surowicy stwierdzono obecność przeciwcial cytotoksycznych
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna 3% komórek martwych
Surowica badana 25 % komórek martwych
norma 0-10% -
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, potraficie zinterpretować wynik testu cross-match?
W surowicy stwierdzono obecność przeciwcial cytotoksycznych
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna 3% komórek martwych
Surowica badana 25 % komórek martwych
norma 0-10%
przecież masz podane normy
norma 0-10% a Ty masz 25%
czyli badanie wyszło niezbyt.
Z wynikiem do lekarza. -
Marysiaaa, a może warto zmienić lekarza? Albo mu zasugerować, że nie chcecie wiecznje xzekac? Ja np tej mojej babce powiedzialam, że ja wiem, ze to nie są dlugie starania ale ja nie chce odwlekać w nieskończoność i chce działać.
My musimy mieć dwa auta, bo do naszych prac nie ma opcji dojazdu autobusem. -
Witam, dziewczyny "jestem" z Wami codziennie, jakoś tak muszę zerknąć co porabiacie. Przepraszam, jeśli czujecie się podglądane 😉 Miałam nie pisać ale MUSZĘ! Dziewczyny robicie tak pięknie rzeczy na szydełku, że aż się prosi coś z tym zrobić. Mówicie że nie ma dla kogo ich robić? Kochane, ja myślę że dziecięce oddziały szpitalne, onkologiczne, hospicja, domy dziecka zabijałyby się, żeby mieć takie cudeńka u siebie. Talent i dobre uczynki. A przy okazji mniej myślenia - ja ukladałam puzzle, takie najmarniej po 2 000 elementów. Gorąco pozdrawiam.
-
nick nieaktualnyJoan wrote:przecież masz podane normy
norma 0-10% a Ty masz 25%
czyli badanie wyszło niezbyt.
Z wynikiem do lekarza. -
nick nieaktualnyAga1510 wrote:no wg dr Pasnika do 30 % jest ok. Sądziłam, że można tu napisać i dostać grzeczną odpowiedź. Widzę jaka jest norma, pytanie co z tym dalej. Lekarza mam jutro.
A skoro konsultowałaś to u Paśnika, i twierdzi, że wynik jest ok, to chyba dał Ci najbardziej wiarygodną odpowiedź -
Dobry dzień 😘Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Aga1510 wrote:no wg dr Pasnika do 30 % jest ok. Sądziłam, że można tu napisać i dostać grzeczną odpowiedź. Widzę jaka jest norma, pytanie co z tym dalej. Lekarza mam jutro.
hmmm no to skoro wg niego jest ok to czego oczekiwałaś od nas ?
Każdy lekarz inaczej interpretuje i daje inne leczenie.
Jak wizytę masz jutro to najlepiej na nią poczekać, żeby nie czuć się rozczarowana, że spodziewałaś się innego podejścia/leczenia
Czy moja odpowiedź była niegrzeczna ?
Napisałam jak jest.
Na komórki nk są inne normy (niż te w labo) dla staraczek, tak samo na homocysteinę czy tsh.
Aczkolwiek tak zaawansowane badania najlepiej jak interpretuje lekarz.
-
nick nieaktualnyJoan wrote:hmmm no to skoro wg niego jest ok to czego oczekiwałaś od nas ?
Każdy lekarz inaczej interpretuje i daje inne leczenie.
Jak wizytę masz jutro to najlepiej na nią poczekać, żeby nie czuć się rozczarowana, że spodziewałaś się innego podejścia/leczenia
Czy moja odpowiedź była niegrzeczna ?
Napisałam jak jest.
Na komórki nk są inne normy (niż te w labo) dla staraczek, tak samo na homocysteinę czy tsh.
Aczkolwiek tak zaawansowane badania najlepiej jak interpretuje lekarz. -
nick nieaktualnyW ogóle dzień dobry wszystkim.
Ludzie bywają beznadziejni właśnie z tymi tekstami, aż niektórych chciałoby się trzasnąć w twarz.
Wczoraj u mnie w robocie dwóch facetów zaczęło rozmawiać o objawach żon w ciąży i jeden do mnie "no przysłuchuj się". Powiedziałam, że doskonale wiem jakie są objawy ciążowe i nie muszę się wsłuchiwać. Normalnie niektórzy nie myślą 🤦🏼♀️
Joan, lecisz jak burza z tymi maskotkami 😁 jaką włóczkę sobie zamówiłaś na chustę?
Marysia przykro mi, że biel wg mnie jeśli chcesz ruszyć dalej, ponaglaj swojego lekarza. Ja do swojego to już prosto z mostu mówię co chcę i kiedy.
Turskuowa, pezytulam 😘 mam nadzieję, że te lata starań niedługo zostaną nam wynagrodzone..
Kasztanku, kiedy będziesz mieć decyzję?
Adu najgorzej jak się auto psuje, ech. Tyle ile wszystkie naprawy kosztują, to można sobie czasem w łeb palnąć.
Paulina, nowy cykl, nowe nadzieje!
Zlecenia dalej nie mam, dopiero plamienia. Chciałam wczoraj być fair i odwołać wlewy, ale przez pół dnia w telefonie "rejestracja nieczynna, proszę dzwonić od poniedziałku do piątku" i mnie rozłączało. 😠😠
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Aga1510 wrote:wyczytałam gdzieś, że u niego do 30 % jest ok. Dzięki za odzew.
no właśnie z mojego doświadczenia wiem, że lepiej się nie sugerować podpowiedziami innych, szczególnie jeżeli chodzi o immunologię, bo ja też byłam przerażona, że z moimi wynikami zleci mi szczepienia (większość osób z podobnymi wynikami dostało szczepienia) a okazało się inaczej.
Tylko był to niepotrzebny stres dla mnie. -
Cześć dziewczęta 🌻🌻🌻
Dzisiaj, dzień przed terminem zalała mnie @. Nie jestem załamana, bo to już dla mnie żadna nowość. Wiem jak jest. Tylko to czekanie mnie dobija. Jak mogę coś robić, to czuję się lepiej. Leci drugi tydzień czekania na decyzję. Po cichu liczę, że pojawi się w przyszłym tygodniu, ale po porządku to czas mają do października. Miłego dnia. Łapcie słoneczko, bo podobno ma się ochłodzić.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Sleepy, a powtórzyłaś test? Ile dni już plamisz?
Kasztanek no dziś 30, a za dwa dni ma spaść do 19stu stopni 😢
Wybiorę się w następnym tyg do lab sprawdzić insulinę + glukozę bo wstyd się przyznać że nigdy nie badałamStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka, która starała się 3lata o dziecko i w końcu urodziła naturalnie bliźniaczki, dziwiła się, że my po 2latach zdecydowaliśmy się na iui. Oczywiście doradza normalnie starać się, nic nie sprawdzać, ale po 2 latach jest ciężko to wszystko olać i czekać, co los przyniesie.
Marysia, nie ma na co czekać, zacznij się tym interesować, dopytywać, czas leci, wszystko się ciągnie, najpierw w marcu wybuchła pandemia, potem mieliśmy badania do iui, teraz dwa miechy nam przepadły, a czas nie stoi w miejscu.
30.09.2021r. Iga❤️