Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam ogromny żal do siebie, że tak długo dałam się zwodzić lekarzom. Już dawno powinnam podejść do Ivf. Nawet teraz, po tak długim czasie starań usłyszałam, że kilka cykli naturalnych, kolejne badanie, znowu cykle naturalne, później iui. I się zbuntowałam. W jednej chwili zdecydowałam, że zbieramy papiery i uderzamy do kliniki po Ivf. Także dziewczyny, wiadomo, nie ma co szaleć po 3 miesiącach, że jest się niepłodnym i nastawiać na in vitro. Ale uważam, że ten rok czekania na jakąkolwiek diagnostykę, którą to teorię wyznają lekarze, to za długo. Tak samo, gdy czujecie po badaniach i staraniach, że coś nie gra, to czasem warto przycisnąć lekarza. To w końcu nasz czas.
Też bym wyskoczyła nad morze... Zresztą nie mam aż tak daleko. W tym roku nie byliśmy na żadnych wakacjach. Żadnego, nawet najmniejszego wypadu. A tak by się przydało odcięcie od tego co tutaj.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Chętnie bym skorzystała z ivf ale nas nie stać 🙄 spłacamy samochód do stycznia dopiero wtedy będzie wolna głowa. Mój mąż ciągle uważa że mamy czas i że się uda... Więc pewnie jeszcze rok damy sobie czasu.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Wyczaiłam na wynikach że mutacje MTHFR mam w układzie heteroStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoan wrote:no właśnie z mojego doświadczenia wiem, że lepiej się nie sugerować podpowiedziami innych, szczególnie jeżeli chodzi o immunologię, bo ja też byłam przerażona, że z moimi wynikami zleci mi szczepienia (większość osób z podobnymi wynikami dostało szczepienia) a okazało się inaczej.
Tylko był to niepotrzebny stres dla mnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Kasztanku ja chodzę do Ś. Jak wrażenia?
Spokojny, kulturalny, konkretny. Choć nie wiem jak u niego z poczuciem humoru, bo przez całą wizytę się nie uśmiechnął 😀 Ale zrobił pozytywne wrażenie i uspokoił mnie bardzo po poprzedniej wizycie w innej klinice, gdzie się nasłuchałam głupot. A trafiliśmy akurat do niego nie przez przypadek, tylko dlatego, że słyszałam o nim dużo dobrego. Myślę, że jesteś w dobrych rękach.Marysiaaa lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:No właśnie czasami żartuje 😂 ostatnio jedna dziewczyna na forum napisała że zażartował, że widzi ja częściej niz swoją żonę 😋 wyobraź sobie ten żart w jego ustach😋
To rzeczywiście musiał być szczególny dzień na dowcip 😆Osobiście nie umiem sobie tego wyobrazić. Może na takie względy trzeba sobie zasłużyć 😀6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasztanku, na bank nie ciąża
Plamienia 2 dzień, więc okres nad ranem albo jutro (mam nadzieję, bo będę zła)
Zresztą wszystkie możliwe objawy już mam. Tylko się dziwię, bo w tym momencie 2 faza ma już 16 dni. Ale to się pewnie popieprzyło przez iui i tony leków.
Ech, dawno tak długiego cyklu nie miałam 😠😠 -
nick nieaktualny
-
Sleepy, te okresy to są po prostu chujki😡😡
Marysiaaa, mam nadzieje, ze uda zje zagadać jakos z lekarzem.
Hej. Ja się martwię, wczoraj po seksie pojawiła się jakas krew. Nie duzo, bylo to po tym kak poszlam sie umyć i ze mnie wykapalo reszta spermy to widzialam krew w tym. Boje się, że to znowu jakies polipy.