Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieńdoberek
Sleepy, ale dziwnie z tą @ franca
U mnie zaś @ nie chce się skończyć i już 6 dni mnie męczyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 13:36
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnySzamanka, taki wniosek, ze jak nie urok to sraczka życzę Ci, aby w końcu Twoja małpa Cię opuściła.
Łasica, kochana, życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Podziwiam za decyzję, że chcesz to sobie wszystko poukładać.
Ja też próbowałam, ale mój umysł na to nie pozwala. Czuję się jak więzień swojej psychiki.
Życzę Ci, aby udało Ci się oderwać od tego myślenia i abyś kiedyś wróciła do starań z czystą głową 😘 oby Cię życie miło zaskoczyło!
Ale odzywaj się czasami co tam u Ciebie 😘ŁAsica lubi tę wiadomość
-
Sleepy, Szamanka, może się zamienicie @?jedna i druga będzie zadowolona.
Wiecie czego ja się boję bardzo? Że nigdy nie będę w stanie zrezygnować. A że nie będzie wychodziło, to będę bardzo nieszczęśliwym człowiekiem. A nie chcę być.
Joan, "Małych Bogów" czytałam. Super. Podobał mi się "Gad" Pawła Kapusty. Z lżejszych to lubię Ałbeny Grabowskiej "Stulecie Winnych", "Matki i córki" są też super. No i rzecz jasna cykl "Cienia Wiatru". Kinga mam na półce "To", "Outsidera" - podobał mi się, podobała mi się "Misery" i "Pan Mercedes". Z Cobenem to mam tak różnie. Zależy od konkretnej książki. Uwielbiam cykl o Lipowie Puzyńskiej. A aktualnie męczę "Jeden z nas. Opowieść o Norwegii". Przepotworna i nie mogę przebrnąć. Tyle emocji mnie to kosztuje. To opowieść o masakrze na wyspie Utoya. Nigdy więcej się nie rzucę na takie tematy.
Dziewczyny, jak macie do polecenia ciekawe książki to chętnie przyjmę każdą ilość polecajek. Niech moja kupka wstydu rośnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 14:43
Joan lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
ŁAsica, może rzeczywiście warto sobie zrobić taki urlop od starań. W zeszłym roku miałam dłuższa przerwę, byłam na antykoncepcji przez kilka miesięcy. Lekarz uznał, że to wyreguluje hormony. Przerwa trwała ponad pół roku. Ale przez ten czas wiedziałam, że nic się nie zmieni, dziecko nie pojawi się w cudowny sposób i było mi dobrze. Wiedziałam, że do starań wrócę ale wtedy to był czas dla mnie i męża. Taka wolność to było coś wspaniałego. I w łóżku było zupełnie inaczej bez tego ciśnienia, że coś trzeba. Może warto sobie zrobić dłuższe wakacje od starań, bo to jest też potrzebne i mówię z mojego doświadczenia, że było super.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 15:47
ŁAsica lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
Łasica Kasztanek ma rację! Jeżeli nie dajesz radę odpuść choćby na miesiąc, a zobaczysz, że odżyjesz. Dużo sił ci wysyłam :* Wierzę w nas wszystkie, że damy radę i los uśmiechnie się do nas. Tak musi być.
Kasztanek lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Kasztanku, z tym okienkiem na monity byłoby idealnie. Ale niestety rzeczywistość jest inna.
Łasica, ja też staram się tyle, co Wy. I też mam już dość, widzę, jak mój się zmienił przez te starania, badania, diety, suplementy. 2 lata minęły, a ja czuję się nieszczęśliwa. Ale mam postanowienie. Max 3 podejścia do iui i kończymy starania. Co będzie to będzie. Chcę zacząć żyć normalnie. Może pomysł z pieskiem zamiast dziecka nie jest taki głupi 😊😝ŁAsica lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Pechowy sierpień 2018
ŁAsica, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Kasztanek wrote:S A aktualnie męczę "Jeden z nas. Opowieść o Norwegii". Przepotworna i nie mogę przebrnąć. Tyle emocji mnie to kosztuje. To opowieść o masakrze na wyspie Utoya. Nigdy więcej się nie rzucę na takie tematy.
Ciężka ze względu na temat czy tak napisana, że ciężko się czyta ?
Jeżeli chodzi o temat to też mam taką książkę. "Był sobie chłopczyk" Ewy Winnickiej.
Sprawa była dosyć głośna, na pewno kojarzycie. O Szymonku z Będzina.
Jeszcze mi utkwiło w pamięci jak go szukali, a ja jechałam do Wawy i jego zdjęcie było na dworcu pkp, bo szukali kim jest w ogóle ten chłopiec. I tak bardzo mi to zdjęcie zapadło w pamięć.
Ja często patrzę na ranking książek "książka roku" na stronie lubimyczytac.pl -
Joan wrote:Ciężka ze względu na temat czy tak napisana, że ciężko się czyta ?
Ja często patrzę na ranking książek "książka roku" na stronie lubimyczytac.pl
Ze względu na tematykę. Ciarki na ciele...
Na lubimyczytac mam konto założone.6.12.2022 💔 puste jajo
Dziekuje dzieczyny, jestescie kochane♥️ w sumie mialam juz taki odpoczynek ostatnio jak co miesiac sie dowiadywalam ze ovu nie bylo, i bylo na prawde spoko
Hah z tym sierpniem 2018 gorzej niz z 2020😅
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualny
-
Chyba sie da Marysia, jak juz ma sie tak totalnie dosyc wszystkiego
Milego wieczorku, ale fajnie, wesele w czwartek33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualnyJa zazdroszczę tym, które potrafią zrobić tą przerwę i nie myśleć. Naprawdę. Chciałabym tak potrafić.
Niejednokrotnie w czasie kiedy nie chodzę na monity, nie mam stymulek mówię sobie, że w takim miesiącu myśleć nie będę. Nie potrafię.
Mam już tak zrytą banię, nie wiem jakiego kopa bym potrzebowała, żeby odpuścić.
Więc ja mocno trzmam kciuki za te z Was, które się tego podejmują. Mawiają, że wolna głowa pomaga i oby tak było u Łasiczki 😘 -
Hej dziewczyny. Ja tak z innym pytaniem. Badacie położenie szyjki w trakcie miesiączki?
Wydaje mi się że ja zawsze miałam nisko. A teraz od niedzieli krwawie i jest wysoko. Zastanawiam się bo w sobotę robiłam test i wyszła druga jasna kreska więc myślę że po prostu znowu biochemiczna. Tylko ta szyjka mnie zastanawia. 🤷♀️
-
Ja nie umiem nie myśleć o tym temacie. Wszystko się do niego sprowadza. 🙄
Ale macie duze wyniki z czytaniem! Ja kocham czytać, ale ostatnio jestem w tym beznadziejna. Chcialam dostac w styczniu na urodziny czytnik, ale ustaliłam z Ł, że dostanę jak zajde w ciaze, bo będę miala wiecej czasu zwolnieniu itp.. wiec nadal czytnika nie mam.
My się wczoraj pokłóciliśmy, Ł spal na kanapie, pffff. No i dobrze, ja ustępować wiecznie nie będę. Także myślę, że w tym cyklu nic z tego, bo owulacje powinnam mieć twraz na dniach. -
Adu mój stary też kiedyś mówił, po co mi czytnik
że nigdzie nie jeżdżę już (na studia) to w domu można czytać papierowe książki.
A jednak czytnik pokochałam i nie wyobrażam sobie teraz życia bez niego
Mam książki jakie tylko i ile chcę. Wszędzie można zabrać nawet jak książka ma 500 stron
no i na moim mogę czytać po ciemku -
Przyszła mi wczoraj włóczka na chustę
na razie próbowałam wzór na mojej "prototypowej" włóczce, czyli na tej na której się uczyłam dziergać.
Muszę jeszcze skończyć tego sporego misia dla koleżanki. Mam nadzieję, że dzisiaj, max jutro, bo mi zostały tylko łapki, uszy i ogonek. I zaczynam chustę.
Najlepiej odwaliłam wczoraj.... odebrałam paczkę z paczkomatu, świeciło mocne słońce. Wyjęłam paczkę (odbierałam aplikacją) i myślałam, że mi ekran zgasł. I stuknęłam dwa razy aby obudzić i okazało się, że zgłosiłam reklamację do paczki 🙈 i nie dało się tego cofnąć.
Brawo jaKasztanek, Sleepy, szamanka91, Agaciorka lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Joan, moj gak absolutnie nie mówił, to ja powiedzualam, że w sumie to mogę dostać jak zajde w ciaze. Jaki masz?
Zażyczyłam sobie pod choinkę w 2015 roku
śmiga bez zarzutu do tej pory.
A spadł mi kilka razy ostatnio z łóżka bo zasnęłam z nim podczas czytania i zwaliłam w nocy z łóżka 🙈