Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasztanku, chodzi o to, że te nitki nie są tak mocno skręcone jak np w YarnArt Jeans, tylko tak dużo luźniej. Przez co łatwo zahaczyć np jak będę w domu mogę zrobić fotkę jak to wygląda
Przerabiasz normalnie, tylko uważasz żeby "jednej" nie zgubićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 16:25
Kasztanek lubi tę wiadomość
-
szamanka91 wrote:Agaciorka jaki piękny wzorek.
Ja przed HSG też się wstrzymałam bo miałam w ten sam dzień czystość pochwy i nie chciałam ryzykować, że wyjdzie źle
A po HSG miałyście dłuższą @? Ja już 7 dni mam @
Ja raczej miałam normalną @, ale pamiętam, że 2 dni przed @ plamiłam na brązowo. A zazwyczaj nie mam plamień.
Ale każda jest inna, ma inny organizm. Mi pielęgniarka mówiła, że po hsg będę cały dzień plamić, a tak nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 18:08
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
Sleepy, potrzebuję Twojej rady.
Zrobiłam 7 rzędów.
Trochę się zwija (staram się robić luźne oczka)
sorry, ale na pulpicie mam normalnie poziome zdjęcie
na zapodaj wstawia się przekręcone
ale jak ją trochę "ponaciągam" to się trochę prostuje. Czy wg Ciebie lepiej spruć i np wziąć większe szydełko ? Używam 3,5mm. Czy takie "naprostowanie wystarczy ?
-
nick nieaktualnyJoan idziesz jak burza
Często chusty lubią aniołkować jak np za dużo oczek w rzędzie się da. Jesteś pewna że ilość się zgadza?
Policz dokładnie
Jakie szydełko zalecają we wzorze? Bo domyślam się, że też używają Flowersa.
Bywa też tak, że na koniec chusty się blokuje. Tzn. Namacza i naciąga odpowiednio by nabrały kształtu.
Naciągnięta całkiem dobrze wygląda -
nick nieaktualny
-
O kurczaki 🤪 I taka nieskręcona się nie plącze?
Co do skręcania to też potwierdzam, że czasem te rzeczy szydełkowe wyglądają jak wyciągnięte psu z gardła, ale kiedy się na koniec je zblokuje dobrze, to wyglądają już tak jak powinny. Na to trzeba też brać poprawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:05
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Sleepy wrote:Joan idziesz jak burza
Często chusty lubią aniołkować jak np za dużo oczek w rzędzie się da. Jesteś pewna że ilość się zgadza?
Policz dokładnie
Jakie szydełko zalecają we wzorze? Bo domyślam się, że też używają Flowersa.
Bywa też tak, że na koniec chusty się blokuje. Tzn. Namacza i naciąga odpowiednio by nabrały kształtu.
Naciągnięta całkiem dobrze wygląda
hahaha oczywiście, że nie jestem pewna
nie mam pojęcia ile powinno być oczek 😂
We wzorze jest wytłumaczone 5 rzędów a później się powtarza poszczególne rządki.
"Szydełko
Ja użyłam 4,5 ale bardzo ciasno przerabiam włóczkę. Najprawdopodobniej Wam będzie pasować szydełko w rozmiarze 3,5 lub 4. Ale i tak polecam zrobić próbkę. Jeśli nie będzie wyginać się po 3"
Zrobiłam kolejny rządek i jest już dół bez naciągania prostszy ale ciutkę rogi się wywijają. Zrobię jeszcze jeden i zobaczę co tym razem wyjdzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Joan, pamiętaj pierwsza chusta nie musi być idealna, nawet jak będzie koślawa to zawijając wokół szyi tego nie zauważysz
A dumna i tak będziesz, że udziergałaś sobie coś takiego 💪
Z każdą kolejną będzie lepiej 😁
w sumie racja
Dzięki -
Kasztanek wrote:Mam wrażenie, że z nieskręconych nitek chusta może być delikatniejsza w dotyku. Tak jakby było w niej więcej powietrza. Ciekawe czy rzeczywiście czuć różnicę.
myślę że na pewno.
Jak robię tego dużego misia z jeans plus to on jest taki sztywny , że jak sunę po nim ręką to aż "szeleszczy"
chociaż z tego flowersa jest też spoko.
Następnym razem będzie kokonekKasztanek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasztanek wrote:Mam wrażenie, że z nieskręconych nitek chusta może być delikatniejsza w dotyku. Tak jakby było w niej więcej powietrza. Ciekawe czy rzeczywiście czuć różnicę.
Joan lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Agaciorka wow! I to sama robisz z głowy? Szacun! 😍
Ogólnie bardzo często mam tak że w głowie wymyśli mi się coś co muszę zrobić czy to biżuterię czy teraz szydełkowe coś czy dużo inny robótek DIY
Oczywiście w głowie wszystko wygląda pięknie, ale rzeczywistość przypomina mi że aż tak zdolna nie jestem 😂
Najlepsze że zaczęłam robić jak wyszło ten sweterek a nawet nie wiem jak się je robi bo nie zdarzylam niczego oglądnąć ani zapoznać się ze schematami tylko lecę na żywioł
Rękawy wiem że ogarnę gorzej z tlowiem ale stwierdziłam że jak mi się nie uda to kupie materiał taki jak na bluzy i wszyje sweterków rękawy do materiału i zobaczę jak to będzie wyglądać 😁
Joan wow lecisz jak szalona jestem ciekawa efektu końcowego 😊
Ja w planach mam zrobić jakoś szaliczek albo komin dla mojej cioci bo jak usłyszała że coś tam sobie dziegam dla zabicia czasu to złożyła zamówienie 😂 mówiłam że moze chusta ale nie umie jej wiązać ładnieSleepy, Joan lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
Powiedzmy że spisuje 😂 bo ogarnęłam to że wypada mieć ile oczek było zrobionych w 1/3rekawa
Z tą maszyna to tak trochę mam na bakier bo raczej średnio mi to wychodzi 😅
Wszystkiego próbowałam w czasach szkolnych a teraz ćwiczę na nowoSleepy, Joan lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)