X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wow! Super! No urodziłaś się z szydełkiem w ręku!

Paulina no ja mam tyle chrześniaków bo mam dwójkę braci i oni mają łącznie 5 dzieci + jedno w drodze czyli szóste 😛 a jednego chrześniaka mam od brata męża.
    Wszyscy dzieciaci tylko ja nie 😭

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan super :)
    Idziesz jak burza!

Btw. Tak blisko domu Wam bloki postawili? 🤔

Mech np z flowersa wyszedł bardzo mały, więc na takie włóczkożerne chusty to przynajmniej z 1300 m włóczki :)

Dziżas, wczoraj byli znajomi i powiem Wam, że sponiewierałam się jak świnia (bez urazy Agaciorka :p).
    Dziś mam kaca morderce. Nigdy wiecej wódki do ust nie wezmę. Dawno tak źle się nie czułam
    🤮

I muszę stwierdzić, że o ile Stary często mnie wkurza ;p tak wczoraj spisał się na medal i pięknie się mną zajął ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 17:17

Joan, Marysiaaa, Agaciorka, Paulina1190 lubią tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510, w ogóle się nie nastawiam na ciążę, nie chcę się rozczarować, gin kazał brać luteinę i acesan 14 dni i po tym czasie zrobić test, ale ja myślę przyszłościowo i chyba zrobię test wcześniej, żeby odstawić leki tak, żeby następna owu wychodziła w środę/czwartek, bo tak wyjdzie w weekend. A jak u Ciebie?✊✊

Szamanka91, oj grzance z winka są pyszne, to prawda. Szczególnie w zimowe mroźne dni😆😆 chociaż w jesienne wieczory też się sprawdzają.

Paulina1190, super, że gulka zniknęła. Pewnie to jakaś infekcja była. Następnym razem nie czytaj tych głupot w necie😘szkoda nerwów

Joan, cudo! Zdolniacha jesteś!😁😁

Sleepy, czyli spotkanie ze znajomymi udane.😁😆 Mąż się spisał!

A mi coś zatoki powoli odpuszczają, aż mnie to dziwi, zawsze trzymają się 3tygodnie. Pomógł imbir, grzance i herbatki z dodatkami i płukalam raz zatoki irigasinem.

Joan lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzaniec kocham 😍

Joan 👍👍👍

To żeś Sleepy zabalowała. Fajne są takie momenty oderwania, tylko ten dzień po... 😣

Mąż jutro idzie z kilkoma osobami na test covidowy i już mam czarne myśli...

Jaki jest sensowny sposób na blokowanie chusty? Blokowałam już różne robótki, ale gabaryt był mniejszy. Spryskiwałam rzecz woda, układałam, napinałam i przypinała szpilkami do takiej płachty styropianu. Pięknie, równiutko wychodziło. Ale to? Takie duże?

Joan lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy uuuuu fajnie że poszalałaś. Ja po wódce strasznie cierpię na 2 dzień. O wiele lepiej czuję się po whisky 😆

Ja już po komunii. Uff padam. Wstaliśmy o 3:55 rano 🙄

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Joan super :)
    Idziesz jak burza!

Btw. Tak blisko domu Wam bloki postawili? 🤔

niestety :(

próbowali prostestować mieszkańcy ale deweloper kasę ma to mu się udało postawić 4 bloki mimo innego planu zagospodarowania terenu.
    A mieliśmy ciszę i spokój, bo w domach obok nikt nie mieszka, a tam gdzie bloki to była fabryka czynna do 15:00

A teraz gwar, latarnie, ryki dzieciaków. Musieliśmy założyć dobre rolety w oknach i zasadzić tuje aby chociaż było gdzie usiąść.

EDIT: długo już się pewnie nie napijesz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 20:26

• Joan Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    .

Jaki jest sensowny sposób na blokowanie chusty? Blokowałam już różne robótki, ale gabaryt był mniejszy. Spryskiwałam rzecz woda, układałam, napinałam i przypinała szpilkami do takiej płachty styropianu. Pięknie, równiutko wychodziło. Ale to? Takie duże?

ja uprałam w delikatnym szamponie i wypłukałam w wodzie z odżywką do włosów. Powiesiłam rozciągniętą.
    Na dole miała spinacze poprzyczepiane aby trochę obciążyć ale do zdjęcia zdjęłam
    .
    Można też tak jak Ty tylko trzeba mieć coś dużego na spód do czego przypniesz.

Wiem, że niektóre dziewczyny tylko pryskają wodą i rozwieszają rozciągniętą.
    Ja chciałam aby nabrała trochę miękkości dlatego odżywka.

Kasztanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:00

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa, dokładnie z tymi weekendami to porażka. Ja straciłam 2 miesiące przez to. Teraz moje wyliczenia się sprawdzają, więc będę testować wcześniej czyli chyba 13.10.

Aga, Ty kiedy testujesz?

Kasztanku, oby test był negatywny. Długo będziecie czekać na wynik?

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik niby 1 dzień, ale wiem ile od tego zależy. Czy ruszymy ze stymulacją czy nie i wtedy miesiąc w plecy i denerwuję się. Zwłaszcza, że u nas w województwie zawsze było mało, a teraz bijemy rekordy... No właśnie Marysiaaa zapomniałam, że wy z Gamety, a tam też ciężka sytuacja. Nie dość, że człowiek w stresie starań i procedur, to jeszcze to.

U nas też cały dzień prawie deszcz. Dopiero popołudniu poszliśmy na spacer. Śmieszne, bo jak biorę progesteron besins, to miewam takie odcięcia od prądu. Momentalnie łapie mnie takie spanie, że nie wiem jak się nazywam. Dlatego póki co nie wsiadam za kierownicę.

Turkusowa, oby 13 był szczęśliwy na przekór tym przesądom 🙂

Turkusowa90, adu lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Marysiaaa, dokładnie z tymi weekendami to porażka. Ja straciłam 2 miesiące przez to. Teraz moje wyliczenia się sprawdzają, więc będę testować wcześniej czyli chyba 13.10.

Aga, Ty kiedy testujesz?

Kasztanku, oby test był negatywny. Długo będziecie czekać na wynik?
    Turkusowa, ja testuje 12 takze idziemy łeb w łeb:)

Kasztanku, moja klinika wymagala testu na covid. Bylam w stresie czekając na wynik takze rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 22:08

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Turkusowa, ja testuje 12 takze idziemy łeb w łeb:)

Kasztanku, moja klinika wymagala testu na covid. Bylam w stresie czekając na wynik takze rozumiem.
    To teraz trzeba zająć czymś głowę. Na tygodniu nie mam czasu myśleć, w weekend muszę coś sobie wymyślić, żeby nie przeżywać. Dziś zerwałam u szwagierki liście malin, bo słyszałam, że można je ususzyc i zaparzać jak herbatę i taki napar jest dobry na przeziębienie. Chciałam też zrobić likier kawowy, może zajmę się nim właśnie w weekend 😁

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    To teraz trzeba zająć czymś głowę. Na tygodniu nie mam czasu myśleć, w weekend muszę coś sobie wymyślić, żeby nie przeżywać. Dziś zerwałam u szwagierki liście malin, bo słyszałam, że można je ususzyc i zaparzać jak herbatę i taki napar jest dobry na przeziębienie. Chciałam też zrobić likier kawowy, może zajmę się nim właśnie w weekend 😁
    :)
    Kochana Ty nie zasuszaj liści malin bo podobno w ciąży nie wolno bo powoduja skurcze. Nie przydadzą Ci się w najbliższym czasie ;)

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan kiszka z tymi blokami. Deweloperzy są kurde bezkarni. Teraz ludzie z pięter zaglądają wam w okna 😡 co do nie picia mam nadzieję, że to najbliższe 1.5 roku będzie :D

Szamanko współczuję tak wczesnej godziny wstania. Miłego odsypiania :*

Turkusowa, Marysia straszne jest to, że człowiek się stresuje czy owulacja w odpowiednim momencie wypadnie.
    Turkusowa, trzymam kciuki aby kolejne iui nie było potrzebne!
    Naprawdę mam szczęście, że mój dr jest w niedziele w klinice i robi zabiegi.

Poszalałam, może było mi tego trzeba. Chociaż dzisiejszy dzień do łatwych nie należał 🙈 najgorsze, że rano miałam monit, na który nie byłam w stanie pojechać 🙈 naszczęście mój dr przyjmuje jeszcze popołudniami w swoim prywatnym gabinecie. Więc za karę odsiedziałam w kolejce 2.5 h.
    4 jajca pękły. Od dziś dupek, cyclogest, accofil i we wtorek wlew. Testowanie 15.10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku oby test wyszedł negatywny! Jeszcze tego Wam do stresu brakowało :(

• Joan Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    4 jajca pękły. Od dziś dupek, cyclogest, accofil i we wtorek wlew. Testowanie 15.10.

jest moc !!!
    artyleria leków jest.
    Trzymam kciuki aby faktycznie teraz było 1,5 roku bez picia !

Sleepy, Agaciorka lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    :)
    Kochana Ty nie zasuszaj liści malin bo podobno w ciąży nie wolno bo powoduja skurcze. Nie przydadzą Ci się w najbliższym czasie ;)

w II fazie cyklu skurcze też nie wskazane

Paulina1190 lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:

dlatego my się wzięłyśmy za szydełkowanie

ja muszę czymś zajmować głowę, bo inaczej oszaleję....

Mój stary powtarzał wyniki nasienia i jak niektóre stąd widziały już na Bożenach to jest jeszcze gorsza masakra niż wcześniej :(

przez ostatnie 2 lata mój stary robił 4x badania
    19mln/ml (08.2018) -> 8mln/ml (0.7.2019)-> 0,75mln/ml (0.6.2020) -> 0,14mln/ml (10.2020)
    i te dwa ostatnie wyniki po lekach i suplach :/
    0,75 po Clo,Polfilin, Fertilmanie
    0,14 po ovitrelle i Agapurin, Sermatrop

robił we wtorek jak ja czekałam na hsg hormony, które zlecił lekarz i też nie jest dobrze. Chyba jest przestymulowany ?
    testosteron wyszedł ponad normę. Z 423 wzrosło na 993 (norma do 870,7, przynajmniej na ostatnim wyniku, bo w aktualny mam podgląd na necie bez norm, ale to samo labo)
    lh i fsh spadło jeszcze bardziej niż było
    lh z 1,9 na 0,0
    fsh z 0,8 na 0,3

W sobotę wizyta u androloga a w ten czwartek wyrywam ósemkę.
    Znowu zapowiada się tydzień wrażeń :/

• adu Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, to mialas dobry weekend 😁 jq ostatnio zaliczyłam mocniejdze picie w maju i oczywiście na drugi dzidn mówiłam ze chcr żeby śmierć po mnie przyszla 😂 od tamtej pory gora pi 2-3 kieliszki wina wypijam, jeszcze nie mam odwagi na wodke 😂 fajnie, ze miałaś taki reset :) super z jajcami, teraz tylko czekać! Kciuki zaciskam!

Kasztanku, trzynan kciuki za oblanie testu na covid!

Joan, przykro mi, ze wyniki sie pogorszyły, ale ja w was wierze. Na pewno to jakos się uda poskładać! Współczuję wyrwania 8, rok trmh rwałam jedna, powinnam jeszcze druga ale nie chcr 😂

Joan, czy biorac b complex z Jarrow moge normalnie brac neszcze ten mio inozytol, jak w Jarrow jest inozytol? Czy w razie ciąży cos z trgo trzeba odstawić?

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Uu tyle chrześniaków/ chrzestniaków, nie wiem jak to się piszę 🙂 to juz wyzwanie, żeby to pogodzić i nie zbankrutować. Sama mam dwójkę, ale nie czuję sie najlepsza chrzestna 🙈 jednego to nawet nie chciałam. Miałam 18 lat jak mnie spytali i nie umiałam odmówić.. a kontakt od zawsze był zerowy.

Sprawdzałam dziś rano, stan gulki. Nie było już nic 🙏🏼🙏🏼 zobaczę jeszcze dziś i jutro. Jak nie bedzie to już po strachu.

Dzisiaj byl piekny dzien. Ciepło było. Poszłam pobiegać, ale to był dla mnie jakis najcięższy bieg w zyciu. Po 3 km stanęłam i już myslalam ze będę szla. Ale dobiegłam jakoś do 5km. Potem planowanie Szwecji, teraz zabieram się za naukę angielskiego. Wieczorem film, mąż kupił sobie piwko bezalkoholowe, co by nie pić alkoholu.

Na zatoki to może jakieś płukanie zatok pomoże?
    Ja mam troje chrześniaków i też kontakt praktycznie zerowy... Miałam 17,18 lat i też nie potrafiłam odmówić.

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ