Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Paulina pewnie że będziemy trzymały kciuki. Szykują się same ciążę u nas🙈 jak tak dalej pójdzie to sama zostanę 😋
Ja zostaje z Tobą, bo dziś już temperatura w dól. Także moje nadzieje odeszły w las.. pewnie jutro 🐒 nie zdążę już nawet sobie siknąć.
Wczoraj siedzieliśmy do 1 i czekalismy na zorze. Byly lekkie przezwity zielonego. Cos niesamowitego. Widzieliśmy jak niebo się mieni zielenią. Chmury były duże i nie było to tak intensywne, ale i tak super przeżycie. Teraz planujemy Norwegię na zorze, jak tylko będzie można tam pojechać. A dziś juz zmierzamy powoli w stronę lotniska. Jutro wieczorem samolotTurkusowa90 lubi tę wiadomość
* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
nick nieaktualny
-
Paulina, Norwegia to mije marzenie, jeszcze nam nie bylo dane. Szkods tylko, ze tam tsm drogo. :p Super, ze udało sie zobaczyć! Trzymam kciuki, zeby @ jexnak nie przyszła.
Mnie zaczyna bolec brzuch znowu. I nie wiem, cholera, zapisałam die na jutro do lekarza, wiec mogłaby dzid przyjść to odwolam🙄 a jak nir no to pójdę i juz, a nie takie niezdecydowanie trgo mijego brzucha.Paulina1190 lubi tę wiadomość
-
Paulina , zazdroszczę wyjazduMusiało robić wrażenie !
Marysiaaa , uwierz mi, że ja też zostaje. Jeszcze bardzo długa i wyboista droga przede mną
Kasztanku , cudownie Ci wyszła chusta ! Ja miałam problem ocenić wykończenie. Czy starczy na cały rządek czy nienajpierw zrobiłam słupki ale w połowie połowy stwierdziłam, że raczej nie starczy. To zrobiłam półsłupki. I zostało włóczki. To zrobiłam drugi rząd półsłupków
i tak zostało troszkę włóczki
A czasem jak człowiek odpuszcza stricte myśl o staraniach (bo zaraz in vitro) wtedy się czasem udaje
Aga , kciuki za betę !
Jagodowa Mama , bardzo motywująca jest Twoja historia !
Szamanka , podziwiam za bieganie ! Ja jestem za leniwa. Jedynie rowerem do pracy i z pracy, ale to w sumie dlatego, że szybciej niż piechotą.
Sleepy , wyborowe towarzystwo ! Najlepsze !
Moja mała, biała franca wczoraj poszła. Takiego tulenia dawno nie miałamIdealny pocieszyciel.
Paulina1190 lubi tę wiadomość
-
Aga trzymam kciuki za betę, pisz od razu jak dostaniesz wyniki ✊
Adu w Szwecji też jest drogo, no i w sumie sobie nie żałujemy. Nigdzie nie byliśmy w tym roku. W czerwcu mielismy slub i nawet żadnej podróży poslubnej nie mieliśmy, a kochamy dalekie szalone wyjazdy. Trzymam kciuki za Twoją i moją Norwegię. Marzy mi się pojechać zimą, jak będzie dużo śniegu, ale też latem, żeby podziwać te wszystkie krajobrazy.
Zosia Kochana myślę o Tobie, trzymajcie się!
zOsIa88 lubi tę wiadomość
* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
Joan, jeśli moja historia kogoś motywuje to znaczy, że dobrze zrobiłam pisząc tutaj, taki był mój cel 😊. Kiedy jeszcze nie byłam w ciąży obiecalam sobie, że jak się uda to opiszę gdzieś swoje zmagania po to właśnie, żeby dać komuś nadzieję. Ja w czasie starań nigdzie nie pisałam, raczej z nikim o tym nie rozmawiałam. Było mi ciężko przez te wszystkie długie lata. Tak więc cieszę się, że mogę teraz spełnić swoją obietnicę. Co prawda miałam napisać tylko raz ale tak jakoś tu miło z Wami, że się trochę zasiedziałam 😁.
Joan, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagodowa Mama wrote:Joan, jeśli moja historia kogoś motywuje to znaczy, że dobrze zrobiłam pisząc tutaj, taki był mój cel 😊. Kiedy jeszcze nie byłam w ciąży obiecalam sobie, że jak się uda to opiszę gdzieś swoje zmagania po to właśnie, żeby dać komuś nadzieję. Ja w czasie starań nigdzie nie pisałam, raczej z nikim o tym nie rozmawiałam. Było mi ciężko przez te wszystkie długie lata. Tak więc cieszę się, że mogę teraz spełnić swoją obietnicę. Co prawda miałam napisać tylko raz ale tak jakoś tu miło z Wami, że się trochę zasiedziałam 😁.
-
Bardzo chętnie zostanę, jeśli Wam to nie przeszkadza 😊. Tak, staramy się, ale wiadomo, że kiedy ma się już dziecko, sytuacja wygląda inaczej. Nie chciałabym, żeby którakolwiek z dziewczyn poczuła się źle, żeby komuś nie było przykro. W końcu jest osobny wątek dla starających się o kolejnego maluszka, dlatego waham się za każdym razem czy wtrącać swoje 3 grosze 😉.
-
Jagodowa ja czytalam Twoja historie z lezja w oku, piekna jet ❤️ to bardzo motywujące!
Paulina, oczywiście ze trzdba korzystać z takich wyjazdów! Ja zawsze mowie na wyjazdach, ze mozna oszczędzać na wyjazd, a nue na wyjezdzieja marzę o fiordach, ale to chyba na wiosne najlepiej:)
No i chyba odwolam t wizytę, bo mam juz w środku ciemniejszy sluz i brzuch boli od rana caky czas. Cieszę sie jak glupia 😂 -
Jagodowa Mama wrote:Bardzo chętnie zostanę, jeśli Wam to nie przeszkadza 😊. Tak, staramy się, ale wiadomo, że kiedy ma się już dziecko, sytuacja wygląda inaczej. Nie chciałabym, żeby którakolwiek z dziewczyn poczuła się źle, żeby komuś nie było przykro. W końcu jest osobny wątek dla starających się o kolejnego maluszka, dlatego waham się za każdym razem czy wtrącać swoje 3 grosze 😉.
zostań
to nie jest istotne czy walka jest o pierwsze czy kolejne dziecko.
Taki przypadek jak Twój, tutaj dla dziewczyn długo starających się daję taką nutkę nadziei, że wszystko jest możliwe i żeby się nie poddawać. -
Dziękuję, to bardzo miłe 😍. I chyba jedyne forum pozbawione agresji. Za to ciepło i wsparcie biją na odległość! Poważnie. Czytałam wiele ale na żadne forum nigdy nie zdecydowałam się zarejestrować bo prędzej czy później każda dyskusja kończyła się awanturą i każdy najmądrzejszy. Skąd w ludziach tyle agresji??🤔
-
nick nieaktualny
-
JagodowaMama, bardzo miło Cię tutaj gościć 🙂
Dzwoniłam do lekarza, estrofem mam brać dalej i zadzwonić jak przyjdzie 🐒. Jakieś plamionko się pojawiło, ale czy coś z tego będzie... Mówiłam staremu, że mnie namawiacie na test i że przecież w czasie ewentualnej owulki on był akurat w delegacji. Jak to usłyszał to mówi, O TO TYM BARDZIEJ SIKAJ! 😆Turkusowa90, Sleepy, Jagodowa Mama, Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek, no to sikaj!😀
Jagodowa Mama, myślę, że nikomu nie przeszkadza Twoja obecność na tym wątku, wręcz przeciwnie dajesz nam nadzieję. Przeszłaś sporo, więc trzymam kciuki, żebyś teraz szybciej ujrzała dwie kreski😘 cieszę się, że do nas zajrzalaś. Masz rację, na innych wątkach prędzej czy później wybucha jakaś kłótnia, sprzeczka, zarzuty, że ktoś kłamie. Dlatego udzielam się ostatnio tylko tutaj😊❤️
Paula, zazdroszczę wyjazdu. My z mężem zwiedzamy polskie góry, morze lub mazury. W tym roku planowałam wyjazd zagraniczny, ale przez koronę zmieniliśmy plany i wybraliśmy Bieszczady.
Aga1510, kciukasy!!
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa90 wrote:
Jagodowa Mama, myślę, że nikomu nie przeszkadza Twoja obecność na tym wątku, wręcz przeciwnie dajesz nam nadzieję. Przeszłaś sporo, więc trzymam kciuki, żebyś teraz szybciej ujrzała dwie kreski😘 cieszę się, że do nas zajrzalaś. Masz rację, na innych wątkach prędzej czy później wybucha jakaś kłótnia, sprzeczka, zarzuty, że ktoś kłamie. Dlatego udzielam się ostatnio tylko tutaj😊❤️
jeny serio ? zarzucają kłamstwa ?
Ja jestem tylko jeszcze na wątku z Bożenami ale tam pojawiają się spięcia głównie wtedy jak przyjdzie jakaś świeżynka i pierdolnie swój pierwszy post na forum wstawiając od razu dwie kreskialbo, że zaszła w pierwszym cyklu starań. Wtedy Bożenom puszczają nerwy
Z reguły musi się trafić ktoś kto podjudzi do tych nerwów. Też ostatnio była taka co pierdzieliła straszne farmazony, o siebie nie dbała w ciąży a pouczała innych co mają robić a co nie (na zasadzie, że w zagrożonej ciąży mogą dźwigać, ćwiczyć, bo nie ma dowodów naukowych na to, że to zaszkodzi).
ale tak jest w sytuacji jak na wątki jest więcej osób. U nas jest skromne grono to i nerwów nie ma
chociaż jest wątek gdzie kilka miesięcy temu wybuchła afera, że dziewczyna całe starania i ciążę miała tylko w swojej głowie. Wstawiała kradzione zdjęcia, dzieliła się nie swoimi doświadczeniami. Dobijała dziewczyny, że ona w ogóle to ma cudowne życie, cudownego męża, łatwy poród a one to mają gorzej itp jak sprawa wyszła na jaw, że nawet imię nie było jej to się zrobiła niezła gównoburza. Okazało się (i ona sama się do tego przyznała), że ma problemy psychiczne i nie radzi sobie z tym, że nie może zajść w ciążę czy coś takiego.
Zresztą dziewczyny niejednokrotnie przestrzegały, żeby nie wstawiać swoich zdjęć, bo inni potrafią je wykorzystać.
Była podobno też akcja, że dziewczyna zżyła się z innymi. Byli znajomymi na fb, a coś poszło nie tak i swoją frustrację wyładowywała na nich. Np pisała do ich znajomych na fb o tym jakie mają problemy itp
Niestety chorzy ludzie się zdarzają i trzeba na nich uważać. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w ten deszczowy dzień
Oj Szwecja i Norwegia strasznie zazdroszczę!!
Dzwoniłam do poradni i mam monitoring na 21.10
To prawa tu są tak miłe dziewczyny, że drugiego takiego wątku nie ma!Paulina1190, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK