Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, na razie takie starania - nie starania, do końca roku raczej na luzie i korzystamy z okazji po prostu. Mała ma szósty zmysł i jak tylko zabieramy się za temat to ta nie śpi 😉.
Kasztanku, dziękuje bardzo za miłe słowa, ja jakoś ostatnio też mam gorsze dni, a co, wolno mi 😁. No i proszę, od razu lepiej 😘. -
nick nieaktualny
-
Trochę się boję tak iść na całość z tymi staraniami bo znowu się znacznie.... Oczekiwania, tu mnie piknie tu mnie strzyknie, może to to... I znów będę rozbierać obsikane testy na elementy pierwsze i wypatrywać czy jest cień cienia. Wcale za tym nie tęsknię i podświadomie chyba to trochę odwlekam w czasie.
-
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Kurde, to podobno cudotworca. Jaki ma plan na Was?
W trochę więcej niż pół roku mnie zdiagnozował, kiedy inni lekarze kazali się starać bo "wszystko z Panią ok".
Już wykorzystaliśmy wszystkie możliwe opcje, prześwietlił mnie z każdej strony.
Pozostaje już tylko i wyłącznie ivf. I w sumie szczepienia, których raczej się nie podejmę.
Fakt faktem cieszę się, że udało mi się do niego dostać ❤️ czytając i słuchając historii znajomych jak inni lekarze od niepłodności podchodzą do tematu, to szkoda gadać. Byle tylko hajs się zgadzał ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 14:26
-
Jagodowa Mama wrote:Trochę się boję tak iść na całość z tymi staraniami bo znowu się znacznie.... Oczekiwania, tu mnie piknie tu mnie strzyknie, może to to... I znów będę rozbierać obsikane testy na elementy pierwsze i wypatrywać czy jest cień cienia. Wcale za tym nie tęsknię i podświadomie chyba to trochę odwlekam w czasie.
Miałam takie samo odczucie, gdy wracałam do starań po ponad półrocznej przerwie. Też wtedy doszło do mnie jak dobrze jest się nie starać, nie liczyć, nie doszukiwać objawów...6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Sleepy, ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Szamanka, butelka piękna, a to, co w środku najważniejsze 😁😁
Koteł wymiata!
Mi się @ rozkręciła, głowa boli mnie już trzeci dzień. Ostatnio tak mam po odstawieniu luteiny. Żadne przeciwbólowe nie pomagają....szamanka91 lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Kasztanku oj tak. Pięknie jest tak po prostu ŻYĆ. My mieliśmy mnóstwo takich przerw bo inaczej psychiatryk murowany. Organizm to super maszyna ale potrzebuje odpoczynku, psychika resetu. Tylko to trudne odpuścić i mieć świadomość że ucieka kolejny tydzień, miesiąc...
-
Sleepy, kciuki!
JagodowaMama, racja, ciężko jest tak myśleć, liczyć.. Ale cozrobic, ehh
Turkusowa, współczuję bólu glowy. Mi @ sie juz skończyła, strasznie krótka byla
Do mnie zaczynają spływać wyniki z pobrania i juz widze, ze testosteron i dheas na prwno przekroczone. Nie duzo, ale sa. Juz sie boje co dalej. -
Jagodowa mama. Szczerze, yo nie pamiętam. Od 8 mialam polipy/tabletki i te okresy albo byly mega długie i bardzo obfite albo 4-6 dni skapych..
Dzis mam jeszczd skąpe plamienie, tyle co przy podcieraniu, więc no powiedzmy 5 dni. -
Oj ja też niestety znam migreny. Dzisiaj też boli mnie głowa. Od kilku dni tak ćmiło, a dziś już boli. Turkusowa, czasem są takie objawy wahań hormonów. Są nawet migreny hormonalne. Może masz coś takiego. Poza tym czuję swój lewy jajnik i już sobie wmawiam, że to za prędko i może się coś niedobrego porobiło. Chciałabym zasnąć i obudzić się za tydzień.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodowa, to prawda. Od tego wsluchiwania się w siebie to kota można dostać. Cieszę się, że dołączyłas do tego wątku. Dzięki temu nie mam poczucia, że jestem za stara
Sleepy, jakie masz wskazania do szczepień? Może skonsultuj jeszcze np z Sydorem? Ivf bo wyniki męża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 17:23
-
Dziewczyny jak chcę kupić włóczkę a ona nie ma oznaczenia jakim szydełkiem robić tylko druty to też będzie ok na szydełko???Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Marysiaaa wrote:Dziewczyny mnie od pary dni boli głowa a nigdy mnie nie boli. Zastanawiam się czy to nie jakiś biomet niekorzystny. Aż mnie tak ćmi i w pracy np nie mogę się skupić.
Zaczynam mieć plamienia więc jutro mam nadzieję że będzie 🐒
Jak jutro to będzie mi na rękę bo 31-1listopada mojego gina nie ma I umówiłam się na 30 października. Jak dostanę jutro to będzie 13dc A miałam przyjechać 13-14 dc. Teraz najgorsza obawa z ta cytologia że mi nie zrobi bez wyniku A wątpię że jak czeka się 3 tyg to za 2 tyg wynik dostanę 🤦♀️
U mnie zawsze cytologia 2tyg. Może mówią że 3 tyg żeby być pewnym, a i tak przychodzi szybciej? Oby!Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
Szamanka, szczęściara z Ciebie jeśli nie miewasz migren. Ja mam i to od wczesnego dzieciństwa, teraz już na szczęście nie tak często. Turkusowa narobiła mi smaka tym likierem i nawet mam kawowy kupny likier w domu ale od wczoraj jeszcze ćmi mnie głowa i picie % nie skończyło by się dobrze 🤢
-
nick nieaktualnyMi się migrena zdarzyła raz w życiu. Dramat.
Marysia, łykałaś jakieś proszki?
Szamanko, każda włóczka raczej się nada na szydełko, tylko niektóre się ciężej przerabia
Aga, wskazania niska ochrona zarodka. Ale jak do cholery mogę wiedzieć czy w ogóle dochodzi do zapłodnienia !? I czy w ogóle dochodzi do zagnieżdżenia? Ja mam kontakt z Paśnikiem. Przerobiłam wcześniej Sachę i Sydora. Z męża wynikami wszystko ok.