Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasztanek wrote:Cześć wszystkim. Podglądam Was od początku, w sumie najpierw w poszukiwaniu Iskierki 😉 ale pomyślałam, że pasuje tutaj, bo staram się długo i z żadnymi rezultatami. Czy mogę się wprosić?
Hej Kasztanku jasne! 😀 🤗 Co tam u Ciebie kochana? -
Pastelova wrote:Jasne Kasztanek😊 Ile się staracie? Znacie przyczynę ?
Cztery lata będą w maju. W tym roku mieliśmy przerwę od marca do października. Przyczyny brak. Tzn. jakaś jest, bo mam straszliwe plamienia, ale póki co brak na to sposobu i nie wiem skąd się biorą. Dzis muszę zadzwonić i zarejestrować się na jakąś wizytę, bo znowu mnie zalało. Ehhh ręce opadają. Nawet testów nie robię, bo nie muszę. Kilka dni przed okresem dostaję konkretne krwawienie i już wiadomo, że nic z tego. Żaden progesteron nic nie zmienia. A żeby było zabawniej to zaczęło się od momentu, gdy zaczęliśmy się starać. Wcześniej tak nie było.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek wrote:Cztery lata będą w maju. W tym roku mieliśmy przerwę od marca do października. Przyczyny brak. Tzn. jakaś jest, bo mam straszliwe plamienia, ale póki co brak na to sposobu i nie wiem skąd się biorą. Dzis muszę zadzwonić i zarejestrować się na jakąś wizytę, bo znowu mnie zalało. Ehhh ręce opadają. Nawet testów nie robię, bo nie muszę. Kilka dni przed okresem dostaję konkretne krwawienie i już wiadomo, że nic z tego. Żaden progesteron nic nie zmienia. A żeby było zabawniej to zaczęło się od momentu, gdy zaczęliśmy się starać. Wcześniej tak nie było.
kasztanek a wykluczylas endometriozę?Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Badania mamy zrobione. Mąż ok, ja mam hashimoto, ale tsh idealne i mutacje pai, jajowody drożne, przez jakiś czas na obrazie usg miałam jajniki pco, ale po antykoncepcji i inofolicu są ok. Kiedyś miałam hiperprolaktynemie i mikrogruczolaka, ale już też jest w porządku. Naprawdę nie wiem czemu tak. Okresy w sumie mam nie jakieś obfite, teraz trwają 5 dni, kiedyś 7, ale takie mocniejsze krwawienie to 2 dni. Brzuch mnie prawie nie boli. Tyle razy miałam usg i nikt nie sugerował polipów itp. Tak samo endometriozy. To dość dziwne, bo wygląda tak jakbym ten okres dostawała przedwcześnie, 24 dc piersi przestają boleć (zwykle pobolewają od owu), brzuch też (bo od 21 dc pobolewa) i mam to krwawienie, ale raczej jeszcze nie okres, bo on przychodzi dopiero 2 dni po odstawieniu proga czyli 28 dc. Czeski film. Koniecznie muszę lekarza przycisnąć, bo to już nawet nie chodzi o ciąże, ale mnie do wkurza strasznie. Ile można plamić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 14:41
6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualny
-
Turkusowa90 wrote:Witaj Kasztanek, ja też nie robię testów. Mam zasadę, że czekam kilka dni po terminie @. A nawet doczekać nie mogę, bo przychodzi zawsze w punkt. A badania podstawowe robiliście?
Mam identycznie jak wy z okresem. Zawsze w punkt, ale głupia nadzieja czasem się tli mimo objawów. Durny mózg płata figle. -
Kasztanek wrote:Cztery lata będą w maju. W tym roku mieliśmy przerwę od marca do października. Przyczyny brak. Tzn. jakaś jest, bo mam straszliwe plamienia, ale póki co brak na to sposobu i nie wiem skąd się biorą. Dzis muszę zadzwonić i zarejestrować się na jakąś wizytę, bo znowu mnie zalało. Ehhh ręce opadają. Nawet testów nie robię, bo nie muszę. Kilka dni przed okresem dostaję konkretne krwawienie i już wiadomo, że nic z tego. Żaden progesteron nic nie zmienia. A żeby było zabawniej to zaczęło się od momentu, gdy zaczęliśmy się starać. Wcześniej tak nie było.
Też mam plemienia przed @ zwykle tak 3 dni i do 6 dni nawet po. Jak dotąd też nie znam przyczyny. -
nick nieaktualny
-
Frelcia__ wrote:Kasztanek a Mąż robił HBA i fDNA? Moim zdaniem powinnaś upomnieć się o laparoskopię z histeroskopią..
Chyba nie robił. Ale póki co nie chcę go bardziej męczyć póki nie wyjaśnię tych krwawień. Na 20 grudnia zapisałam się na wizytę i konkretnie podręczę doktora w tej sprawie. Jestem już zdesperowana.6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualnyKasztanek wrote:Chyba nie robił. Ale póki co nie chcę go bardziej męczyć póki nie wyjaśnię tych krwawień. Na 20 grudnia zapisałam się na wizytę i konkretnie podręczę doktora w tej sprawie. Jestem już zdesperowana.
bo wiesz.. mój Mąż też super ogólne wyniki a potem wynik HBA i boom..tylko in vitro. A potem kolejny boom i endometrioza. A może Ty masz po prostu problem z prolaktyną i tyle. -
Ja właśnie wróciłam od gina i moje polipy nadal są.. I to nawet mówił że to wygląda na jakieś zrosty.. Więc może moja endo zaszalala w macicy? Nie znam się za bardzo na tym.. Na szczęście na 12.12 mam histeroskopie już wzięłam skierowanko i czekam z niecierpliwością.. W ogóle to mnie pocieszyl hah bo tak mówi że ładnie nam to idzie zrobiliśmy wiele w krótkim czasie a ja ze najgorzej to nie mieć pomysłu.. A on ze pomysłów to ma jeszcze hoho tylko zaczęliśmy od najgrubszych rzeczy 😂😂 no nic mówię że najważniejsze że się coś dzieje
Iskierka87 lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Ja właśnie wróciłam od gina i moje polipy nadal są.. I to nawet mówił że to wygląda na jakieś zrosty.. Więc może moja endo zaszalala w macicy? Nie znam się za bardzo na tym.. Na szczęście na 12.12 mam histeroskopie już wzięłam skierowanko i czekam z niecierpliwością.. W ogóle to mnie pocieszyl hah bo tak mówi że ładnie nam to idzie zrobiliśmy wiele w krótkim czasie a ja ze najgorzej to nie mieć pomysłu.. A on ze pomysłów to ma jeszcze hoho tylko zaczęliśmy od najgrubszych rzeczy 😂😂 no nic mówię że najważniejsze że się coś dzieje
ŁAsica lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Hej Kasztanek też mam długie plamienia po i mam problemy z prolaktyna..33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Turkusowa90 wrote:No to pomyslowego lekarza macie😁 najważniejsze, że macie plan działania. Pewnie, że dobrze, jak coś się dzieje. Ta niepewność najgorsza. Ja też już czekam na czwartkowe badanie mojego.
Oby wam badania wyszły dobre, u nas jest w miarę ale dziewczyny piszą o tych fragmentacjach lub hba jak u frelci nawet nie wiem co to🤯Turkusowa90 lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Bardzo jestem z niego zadowolona on też się "ceni" 😂 na ścianie ma taką dużą mate że zdj dzieci pewnie pacjentki mu przynoszą.. Napawa to optymizmem..
Oby wam badania wyszły dobre, u nas jest w miarę ale dziewczyny piszą o tych fragmentacjach lub hba jak u frelci nawet nie wiem co to🤯
W styczniu jak dobrze pójdzie to zrobię hsg, PCT i może powtórze hormony. Jak dalej nic nie wyjdzie to decydujemy się na inseminacje. Także trochę kasy pójdzie, oby pomogło.ŁAsica lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Frelcia, a miałaś jakieś objawy, które by sugerowały endometriozę? Jak to się stało, że w końcu się okazało, że to ona? To jest szok ile badań czasem trzeba zrobić, jak skomplikowanych i ile dowiedzieć. Muszę poczekać do tego 20 grudnia, ale jestem bardzo niecierpliwa. Już przebieram nogami, bo u mnie jak jest problem, to go rozwiązuję najszybciej jak się da. A niepłodność to poważna lekcja cierpliwości.6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualnyJa bym zaczęła od HBA, bo jeśli wyjdzie kiepskie to wiadomo na czym się stoi.. a tego wyniku niestety nie da się poprawić.
Kasztanek mam takie miesiączki bolesne że ląduje na pogotowiu. To było przesłanką do laparoskopii. I wyszło szydło z worka. Mam jajnik zajęty endomendą i jedną zatokę. Macica czysta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 18:09
-
Dopiero teraz doczytalam co to pct może też zrobię 🤔i od kad tutaj dziewczynka j któraś przepraszam że nie pamiętam niku napisała o toczniu to zaczęłam o tym myśleć intensywnie co z moim..
Czy dowiedziałas się już coś więcej?33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Ja dogadałem się z mężem. Może my już za bardzo zestresowani jesteśmy tymi staraniami i stąd takie głupie kłótnie. Liczę, że po in vitro to się skończy, bo będzie wiadomo, że starania się skończyły.
Jeszcze 4 dni i weekend.Miracle lubi tę wiadomość
Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34