X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi mniam mniam 🤗🤗🤗

.meggi. lubi tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde mniam mimo ze wygladem nie urzeka jakos bardzo 🤣

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wczesnie wyciaglam z piekarnika i troszke opadly😁
    Ale maz wszystko wsunie😁

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:15

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia☹️

Megi mniam, ale bym zjadła! Powiem szczerze, że nigdy nie robiłam bezy🙈

.meggi. lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, jaka pyszne beza, uwielbiam robić bezy 😁 ja w ogóle lubie piec, w kolko coś dla kogo pieke 😁
    Marysiaa, o nieeee. :(

.meggi., Katherine lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mam wene to cos upichce.
    Jak wychodzi to cieszy 😁

Marysia 😪 eh coz mozna napisac slowa zawsze zbedne w takim momencie
    Poprostu glowa w gore i jedziemy z tym dalej ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:07

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Za wczesnie wyciaglam z piekarnika i troszke opadly😁
    Ale maz wszystko wsunie😁
    meggi smak najważniejszy 🙂🤗 ja beze najpierw pieke tak na 180/170st a po pol godzince zmniejszam na 90st i susze. My lubimy jak są suche s środku, nie ciągnące 🙂 bezy uwielbiam 😍

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Odpadam z poniedziałkowego testowania. Przyszła 🐒 dzień wcześniej. Z wizytą teraz mi nie pyknie bo powinnam przyjechać 28-29.11 a to sobota/niedziela🤨
    Marysiaaa 🙁 a jakbyś pojechała w pt dzień wcześniej? Albo pon dzień po? Ten miesiąc przyniósł na forum 2 ciąże! ❤️ Mam nadzieje że grudzień bd jeszcze bardziej obfity!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:23

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia, tak mi przykro. Buuuu😪 Ale nie dajemy się! A Gameta w soboty nie pracuje? Jak mi wypadł podgląd w sobotę, to ten jeden raz robiłam u innego lekarza.

Beza wygląda pysznie. Zjadłabym 🤤Nigdy nie robiłam jeszcze bezy. A macie jakieś fajne proste przepisy na coś słodkiego? Żeby się za bardzo przy tym nie narobić?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robię bezy to ubijam bialko tylko ze szczypta soli i cukrem i pieke 150 stopni tak 40 minut na termoobiegu.
    Mialam przepis fajny na kulki mocy daktyle kakao olej kokosowy maslo orzechowe maka kokosowa i kokos. Wszystko zblendowsc uformowac kuleczki i jeszcze raz obtoczyć w kokosie i pyszota slodkie a zdrowe 😇

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Marysia, tak mi przykro. Buuuu😪 Ale nie dajemy się! A Gameta w soboty nie pracuje? Jak mi wypadł podgląd w sobotę, to ten jeden raz robiłam u innego lekarza.

Beza wygląda pysznie. Zjadłabym 🤤Nigdy nie robiłam jeszcze bezy. A macie jakieś fajne proste przepisy na coś słodkiego? Żeby się za bardzo przy tym nie narobić?
    bezy to bardzo prosto się robi - białka jajka ubijasz z cukrem, na sam koniec dodaje łyżkę maki ziemniaczanej i wykładam na papier do pieczenia. Pieke najpierw tak na 180st po polh zmniejszam na 90st i się susza z 2/2,5 godzinki. Krem to bita śmietana z mascarpone 🙂 można dać owoce. Robię jeszcze tiramisu w pucharkach tez proste 🙂 biszkopty moczę w zaparzonej kawie z likierem (baileys albo tańszy zamiennik są w lidlu/biedronce likiery kawowe fajne) Ubijam żółtka z cukrem, z likierem potem dodaje ubita śmietanę 36% z mascarpone. Układam naprzemiennie z biszkoptami w pucharkach. Na koniec posypuje gorzkim kakao. Stary to uwielbia 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:44

Kasztanek, Marysiaaa, .meggi. lubią tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, meggi, ale narobilyscie mi smaka na bezę. Miałam robić ostatnio, bo zostały mi białka po pieczeniu chałki, ale dodałam do jajecznicy. Jakoś nie chciało mi się robić bezy, ale zjadłabym 😁😍 ja uwielbiam ciągutki w środku, a z wierzchu chrupiące 😍

Przykro mi Marysiu, a w którym dniu masz zazwyczaj owu? Z moich obliczeń wynika, że 15/16dc? A może będzie wcześniej i dałoby radę umówić się w piątek?

Do mnie przywitała@. Posprzątałam mieszkanie i zaraz odpalam winko😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2020, 18:59

Marysiaaa, Katherine lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz coś na rozluźnienie. Jakaś przyjemność dla siebie. Jest to pewien plus 🐒. Można bezkarnie sprawiać sobie przyjemność.

Ale powiem Wam, że mam czasem takie myśli, że się boję, że żaden z trzech dzieciaczków nie zechce z nami zostać...

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiaaa wrote:
    Kasztanku myślę że każdy ma takie czarne scenariusze w głowie. Ja jak myślę o ivf to w pierwszej kolejności myślę że nic nie wyhoduje. Później jak myślę że dobra może się uda, to zaraz że zarodek nie zostanie ze mną. Myśląc dalej od razu myślę że pewnie nawet jakby się udało to I tak poronie🙈

Czas procedury był potwornie trudny. Najpierw każdy podgląd kosztował masę stresu czy się stymuluje, później czy nie rosną za szybko, później czy nie za wolno, później czy nie za mało, później czy ovitrelle zadziała, później punkcja i ile pobrali, ile jest dojrzałych, ile się zapłodniło, ile się podzieliło, transfer i stres, a pomiędzy czekanie na informację czy reszta dotrwała do piatej doby... Nie jest łatwo.
    Pocieszam się myślą, że pierwszy transfer był na cyklu naturalnym, a moje cykle są zdrowo kopnięte po owulacji, stąd taki rezultat jaki mamy. Nie wiem dlaczego, ale zawsze dzieje się coś niedobrego około tygodnia przed 🐒. Oczywiście będę rozmawiać z lekarzem na najbliższej wizycie o różnych wariantach, ale wierzę, że sztuczny cykl jest dla mnie lepszy, bo omijam te cyrki drugiej fazy, ponieważ owulacji w takim cyklu nie ma. Od teraz będę podchodzić na sztucznych cyklach.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No narobiliście takiego smaka na jakos deserek ale ja już dziś nic nie upichcę 🙁 skończyłam gołąbki - znowu wyszło tyle ze dla wojska by starczyło 😆 wiec zawiozę jutro trochę rodzicom. Jeszcze musze zrobić pastę jajeczna z makrela żeby było jutro na śniadanko 😊 wykapać pieska brudaska i koniec roboty na dziś 🐶

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ