X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:17

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan super wiadomość! 🙂 oby jeszcze się 🐒 szybko skończyła 🙂

Joan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dokładnie staraliśmy się dwa lata i dziewięć miesięcy. W szczęśliwym cyklu miałam sono hsg i inseminację. Pierwsza udana :) Pamiętam, że wtedy byłam stymulowana clostilbegytem no i potem standard duphaston.
    Ale musiałaś być szczęśliwa ❤️🤗 podobno mówią ze po sono hsg, histeroskopii jesteśmy bardziej płodne 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Ale musiałaś być szczęśliwa ❤️🤗 podobno mówią ze po sono hsg, histeroskopii jesteśmy bardziej płodne 🤔
    U mnie się to sprawdziło:) ale z perspektywy czasu to sądzę, że po prostu wszystko się zgralo w czasie. Rzeczywiscie ogromne szczęście, liczę na podobne w tym cyklu;)

• adu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z racji, że wątek wymaga gdzieś tam podzielenia ciazy od staran, muszę się z wami pozegnac. Dziekuje wam za wszystkie ciepłe słowa, wsparcie i wiedzę. Jestescie nieocenione. Wierze, ze niedługo kazda z was doczeka się swojego cudu i będziemy mogly razem spamować w jakimś innym temacie. Do was oczywiście będę zaglądać tak jak i teraz to robie, żeby być na bieżąco. Trzymam za was mocno kciuki i nie mogę się doczekać dobrych wieści od was. Naprawdę jesteście niesamowitymi dziewczynami, bez których nie byłabym teraz tu, gdzie jestem. Dziękuje wam!

P.S. robilam dzis trzecia bete; 10 dpo 24, 12 dpo 77 i dzis 15 dpo 428. :)

Agaciorka, Joan, Marysiaaa, Kasztanek, Paulina1190, Turkusowa90, Katherine, Sleepy, szamanka91 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu kochana pięknie beta rośnie 💚 spokojnej i nudnej ciąży Ci życzę 😘

Aga co do lekarzy do których chodziłam to skakałam z kwiatka na kwiatek bo żaden mi nie przypasował w tamtym roku w grudniu jak zrobiłam sonohsg i lekarz mi powiedział że pozostaje mi tylko ivf bo takie są wytyczne jeśli tyle się staramy podlamalam się i odpuściłam lekarzy potem wróciłam do tego programu na NFZ w czerwcu.
    Znów zostaje na lodzie dlatego wybieramy się do kliniki

Joan bardzo się cieszę z Twoich ujemnych wyników muchy 😘

adu lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, piękne słowa! Spokojnej ciąży i zdrówka! ❤️

Joan, cieszę się, że wyniki w porządku.

adu lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan, robiłaś już coś z motka bawełna akryl? Jakie opinie? Bo ja mam za sobą dwa softy, a sislove robię z bawełny i akrylu i wydaje mi się jakaś taka nie dla mnie. Na pewno cieńsza, na bardziej azurowe chusty. Tyle że soft ma chyba bardziej ograniczoną kolorystykę. Co myślisz?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu piękna beta 😊 niech dzidzia zdrowo rośnie ❤️ Dziękujemy że byłaś tu z nami ❤️

adu lubi tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek ja też mam za sobą softa i teraz kończę bawełnę akryl i zdecydowanie bardziej mi się podoba akryl o chwycie kaszmirowym szkoda właśnie że ma dużo mniej kolorów bo bym chyba wszystko z niego robiła 😍

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Agaciorka, zapomniałam, że Ty też już jesteś kokoniara 😄Czyli mamy podobne spostrzeżenia.

Agaciorka lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

adu lubi tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu super beta 😍 spokojnej ciąży ❤️

A ja u lekarza czekam na monitoring. Mialam zabrać ze soba zastrzyk ale mam dopiero 9dc więc wątpię, aby go użył. A niby powinien być w lodówce, a ja będę go parę godzin mieć w torebce hm

adu lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Joan, robiłaś już coś z motka bawełna akryl? Jakie opinie? Bo ja mam za sobą dwa softy, a sislove robię z bawełny i akrylu i wydaje mi się jakaś taka nie dla mnie. Na pewno cieńsza, na bardziej azurowe chusty. Tyle że soft ma chyba bardziej ograniczoną kolorystykę. Co myślisz?

tak. Robiłam sislove.
    i alis (z flowersa)

fakt jest cieńsza. Taka delikatniejsza. Z tym, że ja zamawiałam tylko 3 nitkowe.4 nitkowa byłaby inna. Grubsza. I wtedy chusta jest bardziej mięsista (flowers ma 4 nitki i z niego robiłam alis)

Jestem na kilku grupach o chustach i dziewczyny piszą, że akryl potrafi się mechacić.

ja widzę po tej dużej fioletowo zielono niebieskiej, że inaczej się układa, odkształcają się brzegi, do zdjęcia musiałam kombinować itp wydaje mi się, że będzie się deformować, rozciągać. Jednak to był zwykły akryl

kokonek soft to tak jak piszę Agaciorka akryl o chwycie kaszmiru. On jest zupełnie inny w dotyku. Na pewno chusty z niego są cieplejsze. Jednak to materiał sztuczny, który się nie blokuje. Nie wiem jak z mechaceniem softa.

Mojej mamie oddałam kokonka bawełna akryl i robi z niego Alis. I ta jej chusta jest zupełnie inna niż moja Alis z flowersa (a flowers też bawełna-akryl z tym, że 4 nitkowy). W flowersie jednak inaczej się układają kolory i nie do końca mi się to podoba, bo wszystkie nitki tego samego koloru są tylko na początku chusty i na końcu. Jest np 1 nitka starego i 3 kolejnego koloru. W kokonku następnie byłyby 4 nitki nowego koloru. A w flowersie zamiast czwartej tej samej wchodzi kolejny kolor.

Teraz wszystkie włóczki jakie zamawiałam z zakręconych motków to bawełna akryl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 09:44

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy pokazuj opaskę ! 😁 Mi okrutnie marzną uszy do tego stopnia że jak dłużej jestem na polu (nie wiem jak u Was się mówi ale ja wychodzę na pole nie na dwór 😅) to w pewnym momencie zaczynają mnie boleć uszy że jestem w stanie się popłakać od tego bólu. Okropne uczucie, przez to rzadziej w okresie jesienno zimowym wychodzimy na spacery :(
    A oczywiście czapek nie toleruje 🤷

Marysiaaa lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Sleepy pokazuj opaskę ! 😁 Mi okrutnie marzną uszy do tego stopnia że jak dłużej jestem na polu (nie wiem jak u Was się mówi ale ja wychodzę na pole nie na dwór 😅) to w pewnym momencie zaczynają mnie boleć uszy że jestem w stanie się popłakać od tego bólu. Okropne uczucie, przez to rzadziej w okresie jesienno zimowym wychodzimy na spacery :(
    A oczywiście czapek nie toleruje 🤷

Uwielbiam ten zwrot "na polu" 😄. Naprawdę. W moim regionie się mówi, że się wychodzi na dwór. Bardzo żałuję 😆. Agaciorka, mam tak samo. Wystarczy, że jest troszkę chłodniej, a nie daj Bóg troszkę wieje to momentalnie zaczynają boleć mnie uszy, a od tego zaraz głowa.

Dzięki Joan 🙂 Ja właśnie nie mogę się do flowers przekonać, żeby go zamówić, bo jakoś mi się nie podobają te przejścia kolorów.

Adu, wszystkiego dobrego ❤️

adu lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasztanek, .meggi., Agaciorka, Marysiaaa, Katherine, szamanka91 lubią tę wiadomość

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy można dołączyć do Was?
    Staramy się z mężem już prawie cztery lata o drugiego dzidziusia. Mamy córkę 6 lat skończone. Ja przeszłam chyba większość badań, histero, teraz w lipcu laparo, czystość pochwy, hormony itd i u mnie wszystko jak zegarku. Maż ma słaba morfologie, i ruchliwość, faszeruje go fertilman, wiesiołkiem, witaminą E, ale jak widać ciąży dalej nie ma. Byliśmy już w klinice i tam od razu chcą nam robić IUI, ale ze względu na koszty i obecną sytuacje w Polsce wstrzymujemy się z tą decyzją.

W tym cyklu brałam CLO od 2-6dc a w 11dc pierwszy raz miałam Ovitrelle.. Na początku cyklu miałam jakąś małą nadzieje że może teraz się uda (były dwa piękne pęcherzyki na monitoringu) ale akurat w tym cyklu mąż mi się rozchorował i ciągnie mu się to już drugi tydzień, do tego jeszcze akurat w tym cyklu i to akurat w owu!! przypałętał się nam grzybek, racę mi już opadają, jak to mówią jak nie urok to.... dziś 14dc ale już mi się nic nie chce, chyba dojrzałam do decyzji żeby się poddać i pogodzić, że będzie tylko jedno dziecko. Dziewczyny jak Wy sobie z tym radzicie? z tym poczuciem beznadziei, jak wszystko Wam się wali akurat wtedy gdy powinno być idealnie?

Widzę, że Wy też szydełkowe :) ja z szydełkiem sobie dość dobrze radze ale kompletnie nie znam się na włóczkach, jaką włóczkę polecacie na pierwsza chustę robioną mchem, żeby ładnie kolory przechodziły?

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Edith 19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie Lekarz zlecił mi badania glukoza insulina tsh fsh shbg , 17oh progesteron estradiol testosteron prolaktyna i wszystko wyszło w normie , tylko tsh mam na poziomie 3.364 . Czy jest to możliwe że z tego powodu nie mogę zajść w ciążę? W tamtym miesiącu byłam na monitoringu owulacji i pęcherzyk pękł a ciąży nie ma ... bardzo proszę o odpowiedź

JA 34 ON 35

Starania od 1/2020
    0 ciąż

Ja
    PCOS, Hashimoto
    badania hormonalne ok
    jajowody drożne
    I IUI 3/2023 - nieudana
    4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
    mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI

ON
    badania hormonalne ok
    morfologia 0% poprawiona suple -> 4%

Czekamy na NASZ CUD

"Wszystko wali się
    a ja nie mogę biec
    może ten deszcz udaje łzę
    minie ten sen i będzie ok..."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ