X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine ale odpicowalas beziczke🤤
    Nic tylko wcinać
    😁

Ja dzis wcinam mandarynki i pierniczki😁
    Zimowe smaki😁
    Meggi nie zapomnę jak tok temu piłam gdzieś w kawiarni kawę z syropem piernikowym - ommmmm... jak pachniała a ten smak pyszna. Uwielbiam te świąteczne klimaty 🙂

Kiedy ubieracie choinke? Ja chyba 6 grudnia 🙂🎄❄️ W sb sobie balkon wysprzątam, umyje okna, zmienię firany i bd działać w niedziele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:50

• Martyna91 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Zazwyczaj po bezskutecznym monitoringu cyklu sprawdzacsie drożność jajowodów lub histeroskopie. Zapytaj lekarza o dalszy plan 🙂 mnie po 4 cyklach monitoringu skierował już na histeroskopie. Jak teraz 3 cykle bd będą bezowocne (brak ciazy) to tez mnie chyba czeka się drożności 🙁

Mam nadzieję, że ta drożność coś pomoże, bo w sumie nie wiadomo w czym jest problem tak naprawdę.
    U mojej koleżanki po drożności od razu w pierwszym cyklu się udało więc mam cichą nadzieję, że będzie dobrze.

Zobaczymy co dalej :)

Na razie muszę jeszcze zadbać o płodny śluz, bo mam wrażenie, że po CLO jakby zanikł 😭

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka, ja kuchni nie zdążyłam zobaczyć 😭 co do śluzu nie pomogę, bo jakoś u mnie pojawia się różnie, raz przed owu, raz w trakcie. Nie ogarniam tego.

Katherine, przez te Wasze bezy muszę sama je zrobić, bo zostały mi białka po rogalikach😀 jeśli chodzi o kawę, ja dosypuję ostatnio przyprawę do piernika do kawy😜 fajny posmak ma i zapach!

A telefon kupiłam taki https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-huawei-p40-lite-sakura-pink
    W sumie nic specjalnego, ale chciałam coś nie najdroższego, zależało mi na tym, żeby miał większą pamięć niż mój obecny. Oczywiście wczoraj kupiłam za 799, a jutro jest już za 749... Ale.....😁

Katherine lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Meggi nie zapomnę jak tok temu piłam gdzieś w kawiarni kawę z syropem piernikowym - ommmmm... jak pachniała a ten smak pyszna. Uwielbiam te świąteczne klimaty 🙂

Kiedy ubieracie choinke? Ja chyba 6 grudnia 🙂🎄❄️ W sb sobie balkon wysprzątam, umyje okna, zmienię firany i bd działać w niedziele.
    Ja to zwykle ubieram choinkę dzień przed świętami. Jakoś tak od dziecka u mnie było. Ale w tym roku zobaczymy może koło 20.12.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • warrior28 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny

Zaczynam się martwić . Brałam dhupaston od 16 dc do 25 Dc (10dni) po 1 tabletce . Jestem 11 dni od odstawienia . Cykle mam 28 dni zazwyczaj plus minus 1 dzień a jutro już 37 dzień cyklu a okresu nie widać .szyjka macicy znajduje się wysoko i jest zamknięta .mogl dhupaston zatrzymać okres czy co się za tym kryje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:37

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Szamanka, ja kuchni nie zdążyłam zobaczyć 😭 co do śluzu nie pomogę, bo jakoś u mnie pojawia się różnie, raz przed owu, raz w trakcie. Nie ogarniam tego.

Katherine, przez te Wasze bezy muszę sama je zrobić, bo zostały mi białka po rogalikach😀 jeśli chodzi o kawę, ja dosypuję ostatnio przyprawę do piernika do kawy😜 fajny posmak ma i zapach!

A telefon kupiłam taki https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-huawei-p40-lite-sakura-pink
    W sumie nic specjalnego, ale chciałam coś nie najdroższego, zależało mi na tym, żeby miał większą pamięć niż mój obecny. Oczywiście wczoraj kupiłam za 799, a jutro jest już za 749... Ale.....😁
    Fajny telefonik 💪mega kolorki 😍

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warrior28 wrote:
    Hey dziewczyny

Zaczynam się martwić . Brałam dhupaston od 16 dc do 25 Dc (10dni) po 1 tabletce . Jestem 11 dni od odstawienia . Cykle mam 28 dni zazwyczaj plus minus 1 dzień a jutro już 37 dzień cyklu a okresu nie widać .szyjka macicy znajduje się wysoko i jest zamknięta .mogl dhupaston zatrzymać okres czy co się za tym kryje ?
    Idź jutro na usg.

Katherine lubi tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z syropem piernikowym... Mniami... Rozmarzylam sie😁

Super telefonik😁 podoba mi sie 😁

My choinke zawsze ubieramy typowo przed samą wigilia ale ozdobki świąteczne juz wjeżdżają na meble poczatkiem grudnia😁

Warrior wybierz sie do lekarza jak masz mozliwosc. Różne sa przypadki a my Cie ani nie zbadamy ani " w ciebie nie zaglądniemy"
    I tak co bysmy nie napisały nie zastąpi to wizyty u doktora w takiej sytuacji. I tyle😁

Kasztanek, Katherine, Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych przysmaków, ja od kilku dni mam nawrót problemów z żołądkiem i jedyne co trawie bez bólu to gotowany kurczak i ziemniaki 😟
    Warrior zrób betę i Ci się wszystko wyjaśni, nie jesteśmy Ci tu wstanie wywróżyć bo to może być zwykle spóźnienie okresu jak i ciąża

Ja ubieram choinkę jakiś tydzień przed świętami ale jutro mam zamiar zająć się jakimś stroikiem na święta 😊
    Kasztanek a jak miałaś jednodniowe plamienie to jesteś pewna że to nie implantacja?

Martyna a pijesz olej z wiesiolka? On pomaga na płodny śluz,

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanko, mąż nadal niewzruszony, nie pozwala zajrzeć do pudła??? Powiedz, że sprawa jest poważna, bo wszystkie tu umieramy z ciekawości co jest w środku.

Turkusowa, fajowy telefon. Kiedyś się kupowało telefon i wkładało kartę. To wystarczyło. Teraz za to instalowanie aplikacji, ściąganie haseł i ta cała zabawa trwa tak dłuuuuugo. Z jednej strony by mi się przydał nowy telefon i mąż namawia, żeby zmienić, ale jak pomyślę o tej całej procedurze to mi słabo 😃

Do choinki to jeszcze spoooro czasu. Pewnie kilka dni przed świętami. I lampki na balkonie. Z tego największą radochę ma mąż. A kawa musi dla mnie smakować kawą. Próbowałam różnych eksperymentów, ale niestety. Ja jestem kawosz tradycjonalista 😆

Plamienie było kilka dni po @, więc niemożliwe, że implantacja. Nie było czego implantować 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 22:29

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna91 wrote:
    Mam nadzieję, że ta drożność coś pomoże, bo w sumie nie wiadomo w czym jest problem tak naprawdę.
    U mojej koleżanki po drożności od razu w pierwszym cyklu się udało więc mam cichą nadzieję, że będzie dobrze.

Zobaczymy co dalej :)

Na razie muszę jeszcze zadbać o płodny śluz, bo mam wrażenie, że po CLO jakby zanikł 😭
    Martyna 3mam kciuki 🙂 ja tez czytałam ze po się drożności albo histeroskopii niektórym udaje się zajść w upragniona ciąże 🙂🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warrior28 wrote:
    nie robilam bety
    Polecam zrobić - wykluczy lub potwierdzi ciąże. Plus koniecznie lekarz - żadna z nas nie jest w stanie postawić diagnozy 🙂 powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:

Turkusowa bezy są naprawdę proste- jak już masz te białka to musisz spróbować 🙂🤗 koniecznie pochwał się czy wyszły 🙂

Różowy 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja to zwykle ubieram choinkę dzień przed świętami. Jakoś tak od dziecka u mnie było. Ale w tym roku zobaczymy może koło 20.12.
    Ja też ubierałam zawsze ok 20.12 a jak byłam mała to zawsze się upierałem że ma być ubrana dopiero 24.12 bo taka tradycja 😃
    W tym roku nie mogę się już doczekać i ubiorę prawdopodobnie 6.12 🎄❤️🤩

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:15

Kasztanek, Katherine lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubrana choinkę cały rok 😅 tzn tylko w światełka i na "polu" (w ogrodzie ) przed domem 😁 w domu nie mam miejsca na choinkę z resztą przy moim prosiaku byłaby cały czas pewnie w stanie leżącym na podłodze niż stojącym 😅
    Maz już od 2 tygodni się mnie pyta czy włączymy choinkę 🤦

Muszę kupić coś staremu na urodziny na mikołaja już wiem co bo sam powiedział że chce nowe bokserki ale co mu kupić na urodziny nie mam pojęcia a do tego jeszcze święta i imieniny
    Masakra wszystko w jednym miesiącu 😅
    Jakieś pomysły ? 🙂

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wyborze prezentów nie jestem mocna, więc nie pomogę, ale facetów nie zrozumiem chyba nigdy. Zapytałam chłopa co by mu się marzyło pod choinkę, a on się upiera na lewarek i wiertła. Serio, można czegoś takiego chcieć pod choinkę?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    W wyborze prezentów nie jestem mocna, więc nie pomogę, ale facetów nie zrozumiem chyba nigdy. Zapytałam chłopa co by mu się marzyło pod choinkę, a on się upiera na lewarek i wiertła. Serio, można czegoś takiego chcieć pod choinkę?
    Ja raz dostałam nowy akumulator do auta 😅 i wg niego to był super prezent 😂

Kasztanek lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:16

Agaciorka lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ