X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Katherine ale odpicowalas beziczke🤤
    Nic tylko wcinać
    😁

Ja dzis wcinam mandarynki i pierniczki😁
    Zimowe smaki😁
    Meggi nie zapomnę jak tok temu piłam gdzieś w kawiarni kawę z syropem piernikowym - ommmmm... jak pachniała a ten smak pyszna. Uwielbiam te świąteczne klimaty 🙂

Kiedy ubieracie choinke? Ja chyba 6 grudnia 🙂🎄❄️ W sb sobie balkon wysprzątam, umyje okna, zmienię firany i bd działać w niedziele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 20:50

• Martyna91 Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Zazwyczaj po bezskutecznym monitoringu cyklu sprawdzacsie drożność jajowodów lub histeroskopie. Zapytaj lekarza o dalszy plan 🙂 mnie po 4 cyklach monitoringu skierował już na histeroskopie. Jak teraz 3 cykle bd będą bezowocne (brak ciazy) to tez mnie chyba czeka się drożności 🙁

Mam nadzieję, że ta drożność coś pomoże, bo w sumie nie wiadomo w czym jest problem tak naprawdę.
    U mojej koleżanki po drożności od razu w pierwszym cyklu się udało więc mam cichą nadzieję, że będzie dobrze.

Zobaczymy co dalej :)

Na razie muszę jeszcze zadbać o płodny śluz, bo mam wrażenie, że po CLO jakby zanikł 😭

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka, ja kuchni nie zdążyłam zobaczyć 😭 co do śluzu nie pomogę, bo jakoś u mnie pojawia się różnie, raz przed owu, raz w trakcie. Nie ogarniam tego.

Katherine, przez te Wasze bezy muszę sama je zrobić, bo zostały mi białka po rogalikach😀 jeśli chodzi o kawę, ja dosypuję ostatnio przyprawę do piernika do kawy😜 fajny posmak ma i zapach!

A telefon kupiłam taki https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-huawei-p40-lite-sakura-pink
    W sumie nic specjalnego, ale chciałam coś nie najdroższego, zależało mi na tym, żeby miał większą pamięć niż mój obecny. Oczywiście wczoraj kupiłam za 799, a jutro jest już za 749... Ale.....😁

Katherine lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Meggi nie zapomnę jak tok temu piłam gdzieś w kawiarni kawę z syropem piernikowym - ommmmm... jak pachniała a ten smak pyszna. Uwielbiam te świąteczne klimaty 🙂

Kiedy ubieracie choinke? Ja chyba 6 grudnia 🙂🎄❄️ W sb sobie balkon wysprzątam, umyje okna, zmienię firany i bd działać w niedziele.
    Ja to zwykle ubieram choinkę dzień przed świętami. Jakoś tak od dziecka u mnie było. Ale w tym roku zobaczymy może koło 20.12.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • warrior28 Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny

Zaczynam się martwić . Brałam dhupaston od 16 dc do 25 Dc (10dni) po 1 tabletce . Jestem 11 dni od odstawienia . Cykle mam 28 dni zazwyczaj plus minus 1 dzień a jutro już 37 dzień cyklu a okresu nie widać .szyjka macicy znajduje się wysoko i jest zamknięta .mogl dhupaston zatrzymać okres czy co się za tym kryje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:37

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Szamanka, ja kuchni nie zdążyłam zobaczyć 😭 co do śluzu nie pomogę, bo jakoś u mnie pojawia się różnie, raz przed owu, raz w trakcie. Nie ogarniam tego.

Katherine, przez te Wasze bezy muszę sama je zrobić, bo zostały mi białka po rogalikach😀 jeśli chodzi o kawę, ja dosypuję ostatnio przyprawę do piernika do kawy😜 fajny posmak ma i zapach!

A telefon kupiłam taki https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/smartfony/smartfon-huawei-p40-lite-sakura-pink
    W sumie nic specjalnego, ale chciałam coś nie najdroższego, zależało mi na tym, żeby miał większą pamięć niż mój obecny. Oczywiście wczoraj kupiłam za 799, a jutro jest już za 749... Ale.....😁
    Fajny telefonik 💪mega kolorki 😍

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warrior28 wrote:
    Hey dziewczyny

Zaczynam się martwić . Brałam dhupaston od 16 dc do 25 Dc (10dni) po 1 tabletce . Jestem 11 dni od odstawienia . Cykle mam 28 dni zazwyczaj plus minus 1 dzień a jutro już 37 dzień cyklu a okresu nie widać .szyjka macicy znajduje się wysoko i jest zamknięta .mogl dhupaston zatrzymać okres czy co się za tym kryje ?
    Idź jutro na usg.

Katherine lubi tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z syropem piernikowym... Mniami... Rozmarzylam sie😁

Super telefonik😁 podoba mi sie 😁

My choinke zawsze ubieramy typowo przed samą wigilia ale ozdobki świąteczne juz wjeżdżają na meble poczatkiem grudnia😁

Warrior wybierz sie do lekarza jak masz mozliwosc. Różne sa przypadki a my Cie ani nie zbadamy ani " w ciebie nie zaglądniemy"
    I tak co bysmy nie napisały nie zastąpi to wizyty u doktora w takiej sytuacji. I tyle😁

Kasztanek, Katherine, Marysiaaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych przysmaków, ja od kilku dni mam nawrót problemów z żołądkiem i jedyne co trawie bez bólu to gotowany kurczak i ziemniaki 😟
    Warrior zrób betę i Ci się wszystko wyjaśni, nie jesteśmy Ci tu wstanie wywróżyć bo to może być zwykle spóźnienie okresu jak i ciąża

Ja ubieram choinkę jakiś tydzień przed świętami ale jutro mam zamiar zająć się jakimś stroikiem na święta 😊
    Kasztanek a jak miałaś jednodniowe plamienie to jesteś pewna że to nie implantacja?

Martyna a pijesz olej z wiesiolka? On pomaga na płodny śluz,

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanko, mąż nadal niewzruszony, nie pozwala zajrzeć do pudła??? Powiedz, że sprawa jest poważna, bo wszystkie tu umieramy z ciekawości co jest w środku.

Turkusowa, fajowy telefon. Kiedyś się kupowało telefon i wkładało kartę. To wystarczyło. Teraz za to instalowanie aplikacji, ściąganie haseł i ta cała zabawa trwa tak dłuuuuugo. Z jednej strony by mi się przydał nowy telefon i mąż namawia, żeby zmienić, ale jak pomyślę o tej całej procedurze to mi słabo 😃

Do choinki to jeszcze spoooro czasu. Pewnie kilka dni przed świętami. I lampki na balkonie. Z tego największą radochę ma mąż. A kawa musi dla mnie smakować kawą. Próbowałam różnych eksperymentów, ale niestety. Ja jestem kawosz tradycjonalista 😆

Plamienie było kilka dni po @, więc niemożliwe, że implantacja. Nie było czego implantować 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 22:29

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna91 wrote:
    Mam nadzieję, że ta drożność coś pomoże, bo w sumie nie wiadomo w czym jest problem tak naprawdę.
    U mojej koleżanki po drożności od razu w pierwszym cyklu się udało więc mam cichą nadzieję, że będzie dobrze.

Zobaczymy co dalej :)

Na razie muszę jeszcze zadbać o płodny śluz, bo mam wrażenie, że po CLO jakby zanikł 😭
    Martyna 3mam kciuki 🙂 ja tez czytałam ze po się drożności albo histeroskopii niektórym udaje się zajść w upragniona ciąże 🙂🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warrior28 wrote:
    nie robilam bety
    Polecam zrobić - wykluczy lub potwierdzi ciąże. Plus koniecznie lekarz - żadna z nas nie jest w stanie postawić diagnozy 🙂 powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:

Turkusowa bezy są naprawdę proste- jak już masz te białka to musisz spróbować 🙂🤗 koniecznie pochwał się czy wyszły 🙂

Różowy 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja to zwykle ubieram choinkę dzień przed świętami. Jakoś tak od dziecka u mnie było. Ale w tym roku zobaczymy może koło 20.12.
    Ja też ubierałam zawsze ok 20.12 a jak byłam mała to zawsze się upierałem że ma być ubrana dopiero 24.12 bo taka tradycja 😃
    W tym roku nie mogę się już doczekać i ubiorę prawdopodobnie 6.12 🎄❤️🤩

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 23:15

Kasztanek, Katherine lubią tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubrana choinkę cały rok 😅 tzn tylko w światełka i na "polu" (w ogrodzie ) przed domem 😁 w domu nie mam miejsca na choinkę z resztą przy moim prosiaku byłaby cały czas pewnie w stanie leżącym na podłodze niż stojącym 😅
    Maz już od 2 tygodni się mnie pyta czy włączymy choinkę 🤦

Muszę kupić coś staremu na urodziny na mikołaja już wiem co bo sam powiedział że chce nowe bokserki ale co mu kupić na urodziny nie mam pojęcia a do tego jeszcze święta i imieniny
    Masakra wszystko w jednym miesiącu 😅
    Jakieś pomysły ? 🙂

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wyborze prezentów nie jestem mocna, więc nie pomogę, ale facetów nie zrozumiem chyba nigdy. Zapytałam chłopa co by mu się marzyło pod choinkę, a on się upiera na lewarek i wiertła. Serio, można czegoś takiego chcieć pod choinkę?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    W wyborze prezentów nie jestem mocna, więc nie pomogę, ale facetów nie zrozumiem chyba nigdy. Zapytałam chłopa co by mu się marzyło pod choinkę, a on się upiera na lewarek i wiertła. Serio, można czegoś takiego chcieć pod choinkę?
    Ja raz dostałam nowy akumulator do auta 😅 i wg niego to był super prezent 😂

Kasztanek lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 20:16

Agaciorka lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ