Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nielubniekawy ale masz tych badań, masakra, ale będziesz bogatsza o ta wiedze. Ja niestety nie pomogę z ta poradnia.
Dziewczyny czy posiada ktoś wiedze o żelach convevtive plus? właśnie wyświetliła mi się reklama, że niby pomaga zajść w ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 10:19
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Kasiurrro wrote:Nielubniekawy ale masz tych badań, masakra, ale będziesz bogatsza o ta wiedze. Ja niestety nie pomogę w ta poradnia.
Dziewczyny czy posiada ktoś wiedze o żelach convevtive plus? właśnie wyświetliła mi się reklama, że niby pomaga zajść w ciąże.
Używałam kiedyś ten żel ale bez żadnego efektu. Ma pomagać przy problemach ze śluzem i ułatwiać plemnikom dotarcie do celu. Są historie, że komuś rzeczywiście się po nim udało. Natomiast zauważyłam, że odkąd zmienił nazwę, chyba coś się w składzie też zmieniło, bo sporo dziewczyn się skarży na pieczenia po nim i różne nieprzyjemne dolegliwości.
Marysia, u nas też śnieg to rzadkość. Wszędzie w kraju sypie, a u nas nic... Dlatego tak wczoraj się ucieszyłam, że chociaż na chwilę był ten śnieg. Od razu widać było dzieci na sankach, dorosłych, którzy się zachowywali jak dzieci, bo w końcu spadł 😄 W zeszłym roku zupełnie nic nie było. Oby w tym roku przyszła prawdziwa zima.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry 🙂 u nas śnieg już stopniał a przez chwile było tak miło ❄️💖 mam nadzieje że Święta będą ze śniegiem.
Marysiaaa ja tez bym kiblowala do 22 ale wzięłam sobie żeby jechać do kamyka Barbórkę ale pol nocy nie spałam przez @... zostaje w domu, coś posprzatam jak bd na siłach a pojadę jutro 🙂
Stary ma kwarantannę bo w robocie ktoś ma covid a miał z nim bliska styczność. Był dziś zrobić test czekamy na wyniki. Oby tylko mnie z nim nie zamknęli bo nie wiem co z psem... oczywiscie nawet sobie zaczął wmawiać już jakieś objawy. Jeszcze tego brakowało... -
nick nieaktualnyKarolka 28 wrote:Heyka. Razem z mężem staramy się o maleństwo ponad półtorej roku. Mieszkamy w Niemczech więc będąc u ginekologa poprosiłam o szczegółowe badania. Dostaliśmy skierowanie do kliniki w Lipsku. W tamtym tygodniu byliśmy na pierwszej wizycie. Pobrali nam póki co krew i miałam robione usg domaciczne. Dzis mam 5 dzień miesiączki. Każda jedna miesiączka zaczyna się płaczem. Następną wizytę mamy na 12 stycznia, o 8 mamy oddać nasienie a o 9.30 mają nam powiedzieć jak to dalej będzie wyglądało. Od niedawna wspomagamy się olejem z czarnuszki, omega 3,witaminami i ja do tego od tego cyklu 2 razy dziennie pije siemie lniane.... Tak bardzo się boję, że zaczyna mnie to przerastać
Karolka witaj w klubie. My 3 lata... powodzenia na wizycie! 💖 -
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Dziewczyny, beta negatywna i tsh prawie 4. Ja pieprzę, no już słów brak. Mogło to zablokować zapłodnienie?
😢 przykro mi...
Wysokie tsh może hamować owulacje. Na pewno jest do zbicia. Musisz szybciutko do endokrynologa. Ja idę 15.12 udało mi się w końcu zapisać. -
nick nieaktualnyNielubiekawy wrote:Dziewczyny, jestem po teleporadzie u endokrynologa, dostałam zlecenie na androstendion, DHEA-S, estradiol, fsh, lh, antyTPO, antyTG, prolaktyne, SHBG, t4 i testosteron. Mam zrobić w pierwszych 5 dniach cyklu. Ciekawe czy się uda bo wg kalendarza mam mieć kolejna @ w sylwestra 😅
Poradzono mi również zeby udać się do poradni leczenia niepłodności w Katowicach-ligocie na NFZ. Czy któraś z was tam była?
Ja chodzę do Bociana w Katowicach a o tym na NFZ nie słyszałam nic. Ciekawe aż wygoogluje.
-
nick nieaktualnyTurkusowa90 wrote:Katherine, niestety tak bywa. I to sprawdza się często. My stosujemy diety, ograniczamy alko, mój od kwietnia nie je wieprzowiny. Ostatnio na klatce czuć było smażone mięsko i mój na to "ooo mięso", tak mi się go żal zrobiło. Oczywiście je wolowine, kurczaka czy indyka, ale on wychowany na wieprzowinie. Nie je zwykłego chleba, cukru, alko też całkowicie odstawil, nawet piwa nie pije. Łyka suplementy, wcina orzechy, pije koktajle, sok pomidorowy, mleko z kurkumą. Jestem taka dumna z niego, za rzadko mu to mówię. Szkoda, że to poświęcenie nie jest nagrodzone.
M-ka, dziewczyny dobrze Ci radzą. Mnie też lekarze zbywali, że za wcześnie. Jeden nawet zazartowal, że jeśli nie chodzi mi o emeryturę za 4 dzieci to nie jest za późno na dziecko i nie ma co się badać. Nie było mi do śmiechu.
Marysiaaa, haha nie daj się wkręcić w tę machinę. Ale kuszą.
Aga✊✊
My wczoraj rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że nie będziemy podchodzić 4 raz do iui, jakby nie wyszło. Nie dość, że to sporo kosztuje to jeszcze strata czasu. Po negatywnym teście dzwonię do znajomej, może pomoże nam umówić się z jej lekarzem w Białymstoku.
Turkusowa wielki szacun dla Twojego! Mój by nie mógł żyć bez schabowego, co jak co ale mięcho musi być. I tak jestem dumna ze rzuca fajki, ograniczył piwo i bierze te suplementy 🙂 bardzo trzymam za Was kciuki! 💖🙏
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane 🥰
Chciałam tylko zameldować, że po miesięcznej przerwie będziemy w ciągu kilku dni startować z drugą procedurą in vitro.
Lekarz zmienił metodę stymulacji, dawki leków, protokół.
Mam nadzieję, że tym razem uzyskamy chociaż 2-3 zarodeczki - św. Mikołaju 🎅 poproszę taki prezent pod choinkę 😅
Wczoraj robiłam już wymaz na covid (w mojej klinice jest obowiązkowy negatywny wynik przed rozpoczęciem stymulacji i przed transferem) i już dzisiaj miałam po 9 wynik - negatywny 💪
Wszystko jest na dobrej drodze 🙏Kasztanek, Turkusowa90, Marysiaaa, Katherine lubią tę wiadomość
-
U mnie śnieg był tylko raz przez kilka godzin i trochę dzisiaj, ale to tak delikatnie.
Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, nie wiem, czy znacie Refunder? Chodzi o zwrot za zakupy online. Ja dowiedziałam się o tym niedawno z jakiegoś vloga. Założyłam tam konto i jak coś kupuję na allegro czy aliexpress to nalicza mi kasę za każdy zakup. Są to niewielkie kwoty, bo nie raz 10gr albo 1zl, zależy ile zapłacę za zamówienie. Ale jak zbierze się chyba 50zl to można je sobie wypłacić. Zainteresowanym podrzucam link. www.refunder.pl/zapros/Turkusowa
I za polecenie znajomym, którzy też założą tam konto i będą z niego korzystać przy zakupach, dostajecie 10zl. 😁
Teraz jest czas przedświąteczny, więc na pewno będziecie kupowały prezenty czy chociażby włóczki. Nie chcę Was do niczego namawiać, chciałam się z Wami tylko tym podzielić. Sama miałam obawy, czy to nie oszustwo. Ale uzbiera łam już prawie 18zl.szamanka91, Katherine, Kaśq00 lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Ulaa wrote:Dzień dobry kochane 🥰
Chciałam tylko zameldować, że po miesięcznej przerwie będziemy w ciągu kilku dni startować z drugą procedurą in vitro.
Lekarz zmienił metodę stymulacji, dawki leków, protokół.
Mam nadzieję, że tym razem uzyskamy chociaż 2-3 zarodeczki - św. Mikołaju 🎅 poproszę taki prezent pod choinkę 😅
Wczoraj robiłam już wymaz na covid (w mojej klinice jest obowiązkowy negatywny wynik przed rozpoczęciem stymulacji i przed transferem) i już dzisiaj miałam po 9 wynik - negatywny 💪
Wszystko jest na dobrej drodze 🙏
To bardzo dobre wiadomości. Trzymam kciuki, by ta procedura byłam pozytywna i abyś odzyskała w niej z nawiązką to, co się nie udało w pierwszej 🍀Ulaa lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Mój plan to praca do 17, potem szybki obiadek i jadę do mamy na imieniny. 😀
Katherine, dziękuję! Mój też lubi mięcho. U niego na wsi to zawsze był schabowy mielony. Ale o dziwo teściowa jak dowiedziała się o tej diecie to jak przyjeżdżamy to robi kotlet z kurczaka albo jakiś sos pieczarkowy. 😁 Oby test był negatywny. Tak to jest z objawami. Ja o dziwo czuję się dobrze od września, a co roku chorowałam jesienią. Ale jak dowiedziałam się, że moja koleżanka z pracy ma covid to też nagle czułam się źle i bolało mnie gardło 😉 niestety tak to działa na naszą psychikę.
30.09.2021r. Iga❤️ -
Cześć
Melduję się
Ostatnio mniej mnie na forum za co przepraszamale mam taki wir pracy, że szok
@ mam mieć po weekendzie i właśnie na weekend odstawię dupka czuję się typowo na @.
Co do tego żelu my też stosujemy, ale jak widać nic to nie zmienia. Staram się jak najrzadziej używać czegokolwiek.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK