Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wracam właśnie od mojej gin i dowiedziałam się, ze lewy jajnik się szykuje do owulacji. Myślałam ze będzie z prawego bo mnie pobolewal od kilku dni. (Czy was tez tak pokluwają jajniki w pierwszej razie cyklu?) Ale może to dobrze bo pecherzyki na tym prawym mi czasem nie pękały i w tym roku miałam z niego kilka owulacji pod rząd (przy jednej miałam już normalnie poczucie ze on nie wyrabia). Jestem dobrej myśli zatem bo jak ostatnio owulowal mąż pojechał na weekend kawalerski i cykl był na straty.
Dziewczyny po HSG: pytałam czy mogą być jakieś przegrody, przeszkody w macicy- powiedziała, ze byłoby widać w USG a jest elegancko. Jak było u was?
Jak nie wyjdzie w tym cyklu w styczniu idę na SoboHSG tylko muszę iść do innej poradni bo w szpitalu gdzie pracuje moja gin teraz robią tylko pilne przypadki z uwagi na COVID.
Ja nie cisnę się na robótki ręczne, ale postanowiłam, ze poucze się grać jakieś nowe kawałki na pianinie. Ściągnęłam sobie nuty do last Christmas, muzykę z Forresta Gumpa i Kevina i będę sąsiadom umilać (lub utrudniać) popołudnia 😇👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:Szamanka ja też kupiłam sobie zielona spódnice nie plisowana ale z zakładkami
Z tym że w ogóle wszystko co zamówiłam jest lekko luźneja nie wiem ale znów się skurczylam
Już sie pogodziłam z tym że trzeba zamawiać rozmiar 36 a tu klops wszystko duże i jednak wracam do 34
Ja właśnie kończę chustę dla mojej mamuśki ❤️
Turkusowa 💚 niech to będzie sen proroczy Twojej mamy ✊🍀
Agaciorka chudzinko 💖
Ja schudłam tez ostatnio mam raczej 36 a zawsze miałam 38. Mam tez wrażenie ze mi się stopy skurczyły 🤣 bo miałam zawsze 38 a teraz ciagle kupuje 37 jak tj możliwe - jeszcze te bamboszki zimowe rozm 37 przy moim wzroście 175cm wyglada to śmiesznie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 00:02
-
nick nieaktualnyNielubiekawy wrote:Wracam właśnie od mojej gin i dowiedziałam się, ze lewy jajnik się szykuje do owulacji. Myślałam ze będzie z prawego bo mnie pobolewal od kilku dni. (Czy was tez tak pokluwają jajniki w pierwszej razie cyklu?) Ale może to dobrze bo pecherzyki na tym prawym mi czasem nie pękały i w tym roku miałam z niego kilka owulacji pod rząd (przy jednej miałam już normalnie poczucie ze on nie wyrabia). Jestem dobrej myśli zatem bo jak ostatnio owulowal mąż pojechał na weekend kawalerski i cykl był na straty.
Dziewczyny po HSG: pytałam czy mogą być jakieś przegrody, przeszkody w macicy- powiedziała, ze byłoby widać w USG a jest elegancko. Jak było u was?
Jak nie wyjdzie w tym cyklu w styczniu idę na SoboHSG tylko muszę iść do innej poradni bo w szpitalu gdzie pracuje moja gin teraz robią tylko pilne przypadki z uwagi na COVID.
Ja nie cisnę się na robótki ręczne, ale postanowiłam, ze poucze się grać jakieś nowe kawałki na pianinie. Ściągnęłam sobie nuty do last Christmas, muzykę z Forresta Gumpa i Kevina i będę sąsiadom umilać (lub utrudniać) popołudnia 😇
Ja mam owu na przemian raz z prawego raz z lewego 🙂 jak kłuje to dobry znak - coś tam się wykluwa 💖 ile mm i kiedy owu? Ja sono hsg jeszcze nie miałam.
-
Nielubiekawy wrote:Wracam właśnie od mojej gin i dowiedziałam się, ze lewy jajnik się szykuje do owulacji. Myślałam ze będzie z prawego bo mnie pobolewal od kilku dni. (Czy was tez tak pokluwają jajniki w pierwszej razie cyklu?) Ale może to dobrze bo pecherzyki na tym prawym mi czasem nie pękały i w tym roku miałam z niego kilka owulacji pod rząd (przy jednej miałam już normalnie poczucie ze on nie wyrabia). Jestem dobrej myśli zatem bo jak ostatnio owulowal mąż pojechał na weekend kawalerski i cykl był na straty.
Kasia super pazurki😍Katherine lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
Katherine, piękne pazurki. Oj nie piłam takiego. Nawet nie wiedziałam, że taki jest. Oj warto spróbować!
Szamanka, super spódnica , fajny kolorek, aż mnie kusi, żeby zamówić. 🙈 Chociaż w czwartek znów wybieram się z koleżanką na lumpy, więc już całkiem zagracę szafę😁
Nielubiekawy, tak jak Szamanka pisze. Gdyby to było widać na usg to po co byłoby hsg. Na usg tego nie widać. Przy hsg musi przejść płyn przez jajowody. Usg nie potwierdzi drożności. Umiesz grać na pianinie? Zawsze o tym marzyłam, ale umiem tylko na gitarze.
Ale Wy chudzinki. Ja zawsze miałam rozmiar 34 lub 36, teraz góra 36, dół 38. Chyba po hormonach tak mam.
30.09.2021r. Iga❤️ -
Nie piłam i nigdy nie słyszałam 🤔 brzmi ciekawieStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Swojego czasu wchodziłam nawet w 32🙈 (teraz wolę nie próbować bo bym sie załamała, jakbym weszła oczywiście) chociaż nie wyglądam na jakąś chudzinke raczej tak normalnie wręcz uda mam gigantyczne. W sumie to narzekałam że przytyłam przez te całe kwarantanny i cała sytuację z covidem więc odchudzilam sie o 2 kg i jak już się przyzwyczaiłam do "większej siebie" to zleciłam kolejne ponad 2kg i jak się okazuje jest to u mnie sporą różnica, nawet moja klientka mi mówi "boże dziewczyno znowu schudłas już nawet tyłka wogole nie masz"
A może chodziło z tym USG o to że w trakcie podawania kontrastu na USG widać jak kontrast przepływa ? Nie wiem miałam tylko sono i tak to właśnie wyglądało że podawał mi ta piankę i ona na. USG się tak świeciła i widać było jak wpływa do jajowodów
Katherine boski kolorek 😍 ja mam już ogromne odrosty ale już przeczekam i zorbie dopiero na święta bo teraz to i tak bym je mocno styrała
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
W końcu mnie zalało morze czerwone 🙈 czyli od jutra 1dc
Katherine lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnySzamanka dobrze ze przyszła - jedziemy dalej z koksem 💪 mi się właśnie skoczył a w pon monitoring - podejście po histero nr 2💪
Agaciorka ja właśnie już miałam mega odrost i musiałam - strasznie mnie to denerwuje zawsze. Dlatego robię co 2tyg/2,5tyg. I prawie zrobię sobie nowe na święta 🎅🏻❄️🎄 pochwal się jak zrobisz. Ja może walne czerwone, albo baby boomer 🙃
No właśnie może chodzi o ten kontrast na usg. Bo jak się robi sono to na usg jest obraz i widać czy przepływa 🙂
Z tym grzańcem to widziałam gdzieś na fb reklamę. Ten galicyjski jest pycha, ciekawe jak smakuje wersja z chili - musze chyba wypróbować przed owu 😁🍷 może chili pomoże 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 00:10
-
Katherine wrote:Ja mam owu na przemian raz z prawego raz z lewego 🙂 jak kłuje to dobry znak - coś tam się wykluwa 💖 ile mm i kiedy owu? Ja sono hsg jeszcze nie miałam.
Tylko ze na usg widać było na lewym jajniki 15mm a pobolewal mnie ostatnio prawy 🥸
Ja już po prostu szukam gdzie tu może być przyczyna. Moja lekarka mówi ze wątpi zeby jajowody były niedrożne bo ani wywiad ani to ze już raz zaszłam w ciąże na to nie wskazuje.👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
mthfr homo, pai-1 hetero
Immunologia ✅
IVF
nick nieaktualny
-
Katherine śliczne paznokcie, zazdroszczę, ja tez będę robić ale zaraz przed świętami, bo jakoś nie umiem chodzić w długich.
Szamanka a u mnie dalej posucha, brzuch tylko pobolewa lekko.
Agaciorka ja przed urodzeniem córki chodziłam w rozmiarze 42, teraz przez problemy z żołądkiem mieszczę się w 36, nie mogę na siebie patrzeć w lustrze bo mam wrażenie że wyglądam jak anorektyczka, sama skóra i kości.
Turkusowa jak test? trzymam kciuki
Nielubiekawy zawsze podziwiałam jak ktoś umiał grać na jakimś instrumencie, sama umiem tylko na nerwach a słuch mam taki jakby mi słoń na ucho nadepnął.starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Turkusowa masz cierpliwość
Dziewczyny ile się czeka na kokonki? zamówiłam 01.12 i jeszcze ich nie mam.starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Nielubiekawy ile czasu temu byłaś w ciąży?
Półtorej roku. Zaszłam w lutym poroniłam w marcu w 7 tyg.
Od dziś lecę z testami owulacyjnymi. I śniło mi się dziś ze byłam w ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 15:43
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
mthfr homo, pai-1 hetero
Immunologia ✅
IVF
Nielubiekawy wrote:Ja już po prostu szukam gdzie tu może być przyczyna. Moja lekarka mówi ze wątpi zeby jajowody były niedrożne bo ani wywiad ani to ze już raz zaszłam w ciąże na to nie wskazuje.
Ja tylko powtórzę raz jeszcze słowa profesora, który mnie na oddziale kwalifikował do laparo. Pewność, że jajowody są drożne mamy tylko w chwili, gdy robimy hsg lub sprawdzamy to podczas laparoskopii. Już za miesiąc, dwa, pół roku, mogą się z jakiegoś powodu zatkać. Myślę, że to trochę za mało zakładać, że byłaś w ciąży i dlatego wszystko musi być ok. A może jeden z nich jest zatkany z jakiegoś powodu? Wtedy musiałabyś celować na owulację tylko z tej drożnej strony. Dla mojej pierwszej lekarki było to podstawowe badanie przed stymulacją.
Marysiaaa, szamanka91, Sleepy lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanek @ przyszła?
Mnie cały czas boli brzuch 🙄 daje mi w kość wredna @Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET