Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa oja super w wigilie transfer! Musi się udać!
Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Szamanka91 o niczym bardziej nie marzę i głęboko wierzę, że się uda ✊
Efekty stymulacji są kilka razy lepsze niż tej pierwszej, powiedzmy, że nawet bardzo zadowalające jak na to, że słabo reaguję na leki więc wszystko póki co idzie w dobrym kierunku ❤️
Trzymajcie proszę za mnie kciuki w poniedziałek o 9 - punkcja i w czwartek, chociaż wiem, że w Wigilię to raczej trzymajcie kciuków odpada, bo ręce zajęte, ale pomyślcie o mnie serdecznie, bardzo, ale to bardzo bym chciała żeby nasza przygoda z niepłodnością zakończyła się szczęśliwie ✊❤️Marysiaaa, .meggi. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Ulaa będę trzymała kciuki✊✊ napewno zajrzę sprawdzić jak u Ciebie po transferze. Piękna data na transfer, teraz musi się udać 😊
Bardzo dziękuję ❤️
Wszystko będzie takie adhoc robione, zarodki 3dniowe,bo 5doba wypada w drugi dzień świąt, potem kilka godzin po transferze będziemy jechać 100km do moich rodziców na święta, ale mam nadzieję na wigilijny cud ✨Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
Ula życzę ci co najlepsze i będę trzymać kciuki nawet całe świeta!!❤️❤️✊✊
Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katherine to byloby wspaniałe ❣️
Ale ja w temacie staran juz przezylam tyle zawodow, ze nawet nie mysle juz w tej kwesti ze np nowy rok nowa nadzieja czy swiateczny cud...
Jedynie to marze gleboko aby nastapilo to kiedykolwiek byleby tylko...
Bylabym najszczesliwsza na swiecie ❣️
A gdyby juz wydarzyl sie jakis swiateczny cud to wtedy.... Zaczelabym wierzyc w cuda 😁"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja w cuda wierzę, bo dużo ich widziałam na forum.
U nas w Święta mija 5 lat starań.
Aczkolwiek jest pozytywn informacja. Na wigilię prawdopodobnie ( niestety nie mam 100% pewności) nie będzie jednej osoby, która jako jedyna w Święta daje podłe komentarze na temat braku dzieci u nas. Nawet to nie jest moja rodzina. Widzę tą osobę raz w roku ale tak mi zepsuła magię Świąt, że ja już w październiku mam myśli co tym razem podłego powie..... I na tą wigilię nigdy nie czekam z radością
Wypadałoby odpysknąć coś ale nie chcę innym psuć wigilii. Ehhhh
Wczoraj kupiliśmy i ubraliśmy choinkę. Musieliśmy kupić podstawkę bo w zeszłym roku nam pękła. Podstawka droższa niż choinka :p ale tym razem porządna i mam nadzieję, że posłuży wiele lat.
Tylko 3 dni do pracy a potem urlop do Nowego Roku. Pewnie urlop szybko zleci 😜 -
Joan współczuję. Co za wredna osoba! Ja chyba bym nie wytrzymała, albo jej po świętach wytłumaczyła jakie to podłe i nawet nie zdaje sobie sprawy że sprawia komuś przykrość!
aż się zdenerowałam. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała jej słuchać w tym roku.
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyJoan to niepojęte jak ludzie mogą być tak podli jeszcze w taki wyjątkowy dzień. Podziwiam Cię za ten spokój. Ja przy drugich Świętach bym już nie wytrzymała. Powiedziałabym że każdy ma prawo decydować o tym czy chce mieć dzieci czy nie a innym nic do tego i czy zdaje sobie sprawę ile par w dzisiejszych czasach stara się bezskutecznie o dziecko? A tacy ludzie jak on/ona wydają takie sady - czy pomyślała/pomyślał kiedyś że może kogoś zranić takim gadaniem albo zepsuć mu święta? I nie wiem czy bym nie dodała ze jak widzi są tu pary bez dzieci i jej słowa i bezczelność są nie na miejscu.
Ja już wale z grubej rury- nie toleruje tej bezczelności. Najlepiej oceniać jak się nie zna kogoś historii. Zdenerwowalam się podobnie jak szamanka 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 12:16
-
Hej dziewczyny sorki że mnie tyle nie było ale od czwartku mam urlop i wpadłam w szał sprzątania i nie mam czasu, pozatym robię swoją pierwszą chustę i już prulal ja 20razy, cały czas mi garb na środku wychodzi i nie wiem czemu jak robię jak na filmiku, ale teraz zwiekszypam szydełku i jak naciagne to go tak nie widać bardzo, więc może coś wkoncu sie posunę do przodu.
Przykro mi czytać jak się kłócicie z swoimi facetami. u nas też ostatnio nie jest kolorowo, jakiś taki nerwowy okres, i też mu wczoraj zwróciłam uwagę że akurat jak ja mam owulację to on znowu piwkuje, ale mój mąż nie wyobraża sobie w sobotę siedzieć w domu i nic nie robić a nie umie odmawiać jak mu w gościach proponują piwko.
Joan ja bym nie wytrzymała i pewnie coś bym odpyskla jakby mi coś ktoś skomentował, trudno swieta zepsute ale lepiej mieć jedne święta zepsute niż co roku się użerać z tym samym tematem. -
nick nieaktualny
-
Dobre rady i nieśmieszne żarty są straszne. Mój tata swego czasu sobie żartował i opowiadał anegdotkę jak to jego kuzynki „wzięły na rozmowę” męża najmłodszej siostry „i mu powiedziały ze jak się nie sprawi to go wymienia na lepszy model”. I łahaha jakie to zabawne. W koncu powiedziałam ze w naszym przypadku to ja jestem ta co się nie sprawia i ba szczęście na jakiś czas się skończyło...
Tydzień po owulacji i zaczynam się stresować. Czy była faktycznie? Czy coś z tego będzie? A może będę się mogła napić w sylwestra (😂śmiech przez łzy?).
Bardziej tylko mnie stresuje baba z która pracuje która przez ostatni tydzień z niewiadomych powodów była wobec mnie passive agressive i straszne fochy stroiła nie wiadomo o co. Cały weekend się zastanawiam w jakim humorze przyjdzie w pn do pracy i czy dalej będzie mnie pojezdzac sarkazmem (bo teoretycznie ja jestem wychowawca głównym a ona wspomagającym, ale jak cokolwiek jest nie po jej myśli to foch- może i jest 2 razy starsza ode mnie ale z jakiegoś względu od lat nie została wychowawca). Wiele osób mnie przed nią ostrzegało- teraz już wiem dlaczego...👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎