Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Kurcze teraz u mnie plamienie 😒
    Progesteron badałaś?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka już dawno ale tak miałam ok proga, chyba że teraz się coś pozmieniało. Czekam na @ i 3dc zaczynam stymulacje potem monit to wspomnę o tym ginowi

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead spotkałam się z wieloma opiniami że immunologia to ciężki temat i średnio zbadany.. Zobacz wypowiedź Paolala z tego wątku :
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,2.html
    Hah ciągle cytuję wątki 😁 powiem wam że lubię czytać różne wątki tematyczne jest to skarbnica wiedzy od kilkudziesięciu lekarzy.. Takie darmowe porady a dziewczyny płacą ciężkie pieniądze 😉 ale właśnie po to te fora istnieją żeby się wspierać i czerpać wiedzę :) zaczęłam się interesować immunologia bo mam twardzina ograniczona i jest to rodzaj tocznia.. Myślę żeby zbadać p. Ciała ANA

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej str immuno to już taka ostatnia deska jak już na prawdę wszystko zawodzi i głównie diagnostykę zaczyna się po poronieniach nawykowych a ja nigdy nawet cienia na teście nie ujrzalam🤧 a jak u Ciebie Sleepyhead? Przepraszam że pytam jeśli pisałaś ale może wypadło mi z głowy..

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Dziewczyny, czy Wasi mezowie robili hormony? Moj ma wysoka prolaktyne i niski lh i fsh...wcale sie nie znam na tym. Zlecil nam urolog. Myslicie ze z wynikami do urologa czy endokrynologa?
    Mój badał, ale wszystko w normie było. Ja bym spytała ginekologa do kogo pójść

Sarita35 lubi tę wiadomość

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Iskierka dziękuję za wsparcie! Jak pisałam kiedyś, wierzę że Wam się tutaj wszystkim szybko uda ;) łatwiej wierzyć w kogoś niż samego siebie.
    Poziomka - badanie allo mlr. Pewnie i do ogarnięcia, ale wynik badania to taki chlastacz prosto w twarz ;)
    No, porządny chlastacz w twarz. Ja teraz czekam na kariotypy i w głowie mam najgorsze scenariusze. W sumie skoro przez 4 lata ani razu nie byłam w ciąży to zakładam, że to właśnie to badanie potwierdzi, że nie warto nawet do in vitro podchodzic

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślę, co jest tak bardzo nie tak, że przez tyle czasu ani pół cienia na teście. Boję się wejść w immunologię, bo wydaje mi się, że to dość skomplikowany temat i niezbadany póki co. Brałam kiedyś encorton i z tego co pamiętam, to chyba pomagał mi na plamienia, ale ciąży nie było. Tylko wtedy nie wiedziałam jeszcze o mutacjach. Może teraz takie kombo by pomogło, w sensie, że encorton i heparyna? Człowiek już nie wie jak kombinować. Najważniejsza rzecz to znać wroga. Wtedy można walczyć.

ŁAsica lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję wdrożyć w ten temat dziewczyny. Jak zacznę to nie skończę a kasa leci jak woda. Tyle lat się nie udaje a ja ciągle mam tą głupią nadzieję że się uda bo zapewne cos wystarczy zmienić bądź poprawić w życiu ale zawsze są to blahostki typu tsh czy prl np. strach że coś głębiej siedzi mnie paraliżuje ale w końcu trzeba będzie się tym zająć bo ileż można czekać ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Sleepyhead spotkałam się z wieloma opiniami że immunologia to ciężki temat i średnio zbadany.. Zobacz wypowiedź Paolala z tego wątku :
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,2.html
    Hah ciągle cytuję wątki 😁 powiem wam że lubię czytać różne wątki tematyczne jest to skarbnica wiedzy od kilkudziesięciu lekarzy.. Takie darmowe porady a dziewczyny płacą ciężkie pieniądze 😉 ale właśnie po to te fora istnieją żeby się wspierać i czerpać wiedzę :) zaczęłam się interesować immunologia bo mam twardzina ograniczona i jest to rodzaj tocznia.. Myślę żeby zbadać p. Ciała ANA
    Dziękuję, poczytam napewno. :) googlując już trochę poczytałam, ale jeszcze muszę zgłębić temat. Ciekawe co na to mój lekarz i jak mnie poprowadzi.

ŁAsica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ale z drugiej str immuno to już taka ostatnia deska jak już na prawdę wszystko zawodzi i głównie diagnostykę zaczyna się po poronieniach nawykowych a ja nigdy nawet cienia na teście nie ujrzalam🤧 a jak u Ciebie Sleepyhead? Przepraszam że pytam jeśli pisałaś ale może wypadło mi z głowy..
    W ciąży nigdy nie byłam, beta parę razy mi drgnęła. Na tej podstawie lekarz wysłam mnie na badania immuno.

ŁAsica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ja też się boję wdrożyć w ten temat dziewczyny. Jak zacznę to nie skończę a kasa leci jak woda. Tyle lat się nie udaje a ja ciągle mam tą głupią nadzieję że się uda bo zapewne cos wystarczy zmienić bądź poprawić w życiu ale zawsze są to blahostki typu tsh czy prl np. strach że coś głębiej siedzi mnie paraliżuje ale w końcu trzeba będzie się tym zająć bo ileż można czekać ech...
    Z jednej str lepiej wiedzieć co jest nie tak. Ja żałuję, że mi wcześniej tego nie zlecił lekarz.

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż nie badał hormonów gin powiedział żeby rozszerzone badanie nasienia zrobić jak będzie ok to męża zostawiamy w spokoju..
    Ech ta niewiedza jest najgorsza i to czekanie.. Kurcze ja na becie nigdy nie byłam.. Trzeba mieć do tego ogromną cierpliwość. Dlaczego np 2 razy w ciągu miesiąca nie ma owulacji😂 tak to się strasznie dluzy cały miesiąc trzeba czekać i znowu i znowu :/

Poziomka6 lubi tę wiadomość

Beta 7dpt -1😓
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Witam się z ☕ i znów mnie głowa boli jeju ciągle coś. Wczoraj musiałam wziąć tabletke przeciwbólową bo tak mnie bolała a dziś się zaczyna od nowa grrr... Plamienie też się pojawiło dziś ale Kasztanku miałaś rację że to przez ten cykl bezowulacyjny czyli w sierpniu też owulki nie było i jak patrzę to możliwe że też w listopadzie bo było jednodniowe plamienie. Kurde wcześniej niby były problemy z owu ale bez plamien 🤔 może mięśniak je blokował 😀

Jak u Was dzionek się zaczął? Buziaczki 😘

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:

ja badalam ana2 tylko. Tak mi lekarz zlecil, wyszly slabo dodatnie i lekarz juz tego nie mogl skomentowac, niby nie wplywa na starania. Nic to badanie nie wnioslo bo wynik sredni a ja nie wiem czemu. Jak bylam w 2 klinice to kazali zrobic immunofenotyp, wiec za jakis czas zrobię :)

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej dziewczyny

Witam się z ☕ i znów mnie głowa boli jeju ciągle coś. Wczoraj musiałam wziąć tabletke przeciwbólową bo tak mnie bolała a dziś się zaczyna od nowa grrr... Plamienie też się pojawiło dziś ale Kasztanku miałaś rację że to przez ten cykl bezowulacyjny czyli w sierpniu też owulki nie było i jak patrzę to możliwe że też w listopadzie bo było jednodniowe plamienie. Kurde wcześniej niby były problemy z owu ale bez plamien 🤔 może mięśniak je blokował 😀

Jak u Was dzionek się zaczął? Buziaczki 😘

dzien dobry,

Moj dzien zaczely silne skurcze na @
    Ja kilka dni przed okresem czuję się tragicznie. Piersi wielkie, ciezkie i bolesne, brzuch masakra i wrogo-waleczny nastrój do tego. Chce juz ten okres, zeby sie lepiej poczuc. Na nic oczywiscie nie liczę bo raczej nie trafilismy w owu ;)

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita ja mam tak samo pms pełną parą. Co prawda skurczow nie mam ale resztę co wymienilas tak no i te plamienia. Zastanawiam się czy na wizycie nie poprosić gina jeszcze o dupka jak myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:47

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim.

Kurcze, zrobiłam test owulacyjny i kreska wyszła tak słaba, że prawie jej nie ma. Co prawda mam jeszcze chwilę czasu, ale zwykle kreski były mocniejsze i ciemniały do czasu owu. Pewnie znowu jakiś kłopot będzie, może cykl bezowulacyjny. Zwykle tak jasna kreska zwiastowała złe wiadomości. A zrobiłam go po to rylko, żeby być przygotowana na ewentualne złe wieści u lekarza. No to już się przygotowałam. Jak pamiętam, to koniec roku nigdy nie rozpieszczał staraczek.

Nuch, ja też przed okresem zachowuję się jak odkurzacz, pochłania wszystko i w każdej ilości 😉

Iskierko, według mojego lekarza przy stymulacji suplementacja progesteronem to standard. Nie dostałaś nic?

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Sarita ja mam tak samo pms pełną parą. Co prawda skurczow nie mam ale resztę co wymienilas tak no i te plamienia. Zastanawiam się czy na wizycie nie poprosić gina jeszcze o dupka jak myślicie?

Ja tez plamienia 3 dni przed@ przy dupku ich nie bylo, ale czulam sie po nim zle. PMS 3x mocniejszy niz zwykle. Moze sprobuj?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Hej wszystkim.

Kurcze, zrobiłam test owulacyjny i kreska wyszła tak słaba, że prawie jej nie ma. Co prawda mam jeszcze chwilę czasu, ale zwykle kreski były mocniejsze i ciemniały do czasu owu. Pewnie znowu jakiś kłopot będzie, może cykl bezowulacyjny. Zwykle tak jasna kreska zwiastowała złe wiadomości. A zrobiłam go po to rylko, żeby być przygotowana na ewentualne złe wieści u lekarza. No to już się przygotowałam. Jak pamiętam, to koniec roku nigdy nie rozpieszczał staraczek.

Nuch, ja też przed okresem zachowuję się jak odkurzacz, pochłania wszystko i w każdej ilości 😉

Iskierko, według mojego lekarza przy stymulacji suplementacja progesteronem to standard. Nie dostałaś nic?

U mnie w tym miesiacu tez kreska slaba byla, zaesze w 14 dniu mocna juz mam. Za to w bezowulacyjnym cyklu, testy owu mam negatywne, nawet cienia kreski nie bylo. No i w bezowulacyjnym nie mam pmsu, nie bola piersi ani brzuch ibtak 3 dni spoznienia mam w okresie

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ