Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka87 wrote:Kurcze teraz u mnie plamienie 😒Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Sleepyhead spotkałam się z wieloma opiniami że immunologia to ciężki temat i średnio zbadany.. Zobacz wypowiedź Paolala z tego wątku :
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,2.html
Hah ciągle cytuję wątki 😁 powiem wam że lubię czytać różne wątki tematyczne jest to skarbnica wiedzy od kilkudziesięciu lekarzy.. Takie darmowe porady a dziewczyny płacą ciężkie pieniądze 😉 ale właśnie po to te fora istnieją żeby się wspierać i czerpać wiedzę zaczęłam się interesować immunologia bo mam twardzina ograniczona i jest to rodzaj tocznia.. Myślę żeby zbadać p. Ciała ANA33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Ale z drugiej str immuno to już taka ostatnia deska jak już na prawdę wszystko zawodzi i głównie diagnostykę zaczyna się po poronieniach nawykowych a ja nigdy nawet cienia na teście nie ujrzalam🤧 a jak u Ciebie Sleepyhead? Przepraszam że pytam jeśli pisałaś ale może wypadło mi z głowy..33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Sarita35 wrote:Dziewczyny, czy Wasi mezowie robili hormony? Moj ma wysoka prolaktyne i niski lh i fsh...wcale sie nie znam na tym. Zlecil nam urolog. Myslicie ze z wynikami do urologa czy endokrynologa?
Sarita35 lubi tę wiadomość
Starania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
Sleepyhead wrote:Iskierka dziękuję za wsparcie! Jak pisałam kiedyś, wierzę że Wam się tutaj wszystkim szybko uda łatwiej wierzyć w kogoś niż samego siebie.
Poziomka - badanie allo mlr. Pewnie i do ogarnięcia, ale wynik badania to taki chlastacz prosto w twarzStarania od 2015.
Morfologia 07.2017 - 0,9%
Morfologia 03.2018 - 4%
Morfologia 04.2019 - 5%
Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
Hsg -ok
IUI 24.04.2019
Histeroskopia 11.2019
Kariotypy - ok
IVF start 03.2020
ICSI - beta w 7 dpt 34 -
No właśnie też myślę, co jest tak bardzo nie tak, że przez tyle czasu ani pół cienia na teście. Boję się wejść w immunologię, bo wydaje mi się, że to dość skomplikowany temat i niezbadany póki co. Brałam kiedyś encorton i z tego co pamiętam, to chyba pomagał mi na plamienia, ale ciąży nie było. Tylko wtedy nie wiedziałam jeszcze o mutacjach. Może teraz takie kombo by pomogło, w sensie, że encorton i heparyna? Człowiek już nie wie jak kombinować. Najważniejsza rzecz to znać wroga. Wtedy można walczyć.
ŁAsica lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualnyJa też się boję wdrożyć w ten temat dziewczyny. Jak zacznę to nie skończę a kasa leci jak woda. Tyle lat się nie udaje a ja ciągle mam tą głupią nadzieję że się uda bo zapewne cos wystarczy zmienić bądź poprawić w życiu ale zawsze są to blahostki typu tsh czy prl np. strach że coś głębiej siedzi mnie paraliżuje ale w końcu trzeba będzie się tym zająć bo ileż można czekać ech...
-
nick nieaktualnyŁAsica wrote:Sleepyhead spotkałam się z wieloma opiniami że immunologia to ciężki temat i średnio zbadany.. Zobacz wypowiedź Paolala z tego wątku :
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,2.html
Hah ciągle cytuję wątki 😁 powiem wam że lubię czytać różne wątki tematyczne jest to skarbnica wiedzy od kilkudziesięciu lekarzy.. Takie darmowe porady a dziewczyny płacą ciężkie pieniądze 😉 ale właśnie po to te fora istnieją żeby się wspierać i czerpać wiedzę zaczęłam się interesować immunologia bo mam twardzina ograniczona i jest to rodzaj tocznia.. Myślę żeby zbadać p. Ciała ANAŁAsica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁAsica wrote:Ale z drugiej str immuno to już taka ostatnia deska jak już na prawdę wszystko zawodzi i głównie diagnostykę zaczyna się po poronieniach nawykowych a ja nigdy nawet cienia na teście nie ujrzalam🤧 a jak u Ciebie Sleepyhead? Przepraszam że pytam jeśli pisałaś ale może wypadło mi z głowy..
ŁAsica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:Ja też się boję wdrożyć w ten temat dziewczyny. Jak zacznę to nie skończę a kasa leci jak woda. Tyle lat się nie udaje a ja ciągle mam tą głupią nadzieję że się uda bo zapewne cos wystarczy zmienić bądź poprawić w życiu ale zawsze są to blahostki typu tsh czy prl np. strach że coś głębiej siedzi mnie paraliżuje ale w końcu trzeba będzie się tym zająć bo ileż można czekać ech...
-
Mój Mąż nie badał hormonów gin powiedział żeby rozszerzone badanie nasienia zrobić jak będzie ok to męża zostawiamy w spokoju..
Ech ta niewiedza jest najgorsza i to czekanie.. Kurcze ja na becie nigdy nie byłam.. Trzeba mieć do tego ogromną cierpliwość. Dlaczego np 2 razy w ciągu miesiąca nie ma owulacji😂 tak to się strasznie dluzy cały miesiąc trzeba czekać i znowu i znowuPoziomka6 lubi tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Witam się z ☕ i znów mnie głowa boli jeju ciągle coś. Wczoraj musiałam wziąć tabletke przeciwbólową bo tak mnie bolała a dziś się zaczyna od nowa grrr... Plamienie też się pojawiło dziś ale Kasztanku miałaś rację że to przez ten cykl bezowulacyjny czyli w sierpniu też owulki nie było i jak patrzę to możliwe że też w listopadzie bo było jednodniowe plamienie. Kurde wcześniej niby były problemy z owu ale bez plamien 🤔 może mięśniak je blokował 😀
Jak u Was dzionek się zaczął? Buziaczki 😘 -
ŁAsica wrote:Sleepyhead spotkałam się z wieloma opiniami że immunologia to ciężki temat i średnio zbadany.. Zobacz wypowiedź Paolala z tego wątku :
Hah ciągle cytuję wątki 😁 powiem wam że lubię czytać różne wątki tematyczne jest to skarbnica wiedzy od kilkudziesięciu lekarzy.. Takie darmowe porady a dziewczyny płacą ciężkie pieniądze 😉 ale właśnie po to te fora istnieją żeby się wspierać i czerpać wiedzę zaczęłam się interesować immunologia bo mam twardzina ograniczona i jest to rodzaj tocznia.. Myślę żeby zbadać p. Ciała ANA
ja badalam ana2 tylko. Tak mi lekarz zlecil, wyszly slabo dodatnie i lekarz juz tego nie mogl skomentowac, niby nie wplywa na starania. Nic to badanie nie wnioslo bo wynik sredni a ja nie wiem czemu. Jak bylam w 2 klinice to kazali zrobic immunofenotyp, wiec za jakis czas zrobięJa:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Iskierka87 wrote:Hej dziewczyny
Witam się z ☕ i znów mnie głowa boli jeju ciągle coś. Wczoraj musiałam wziąć tabletke przeciwbólową bo tak mnie bolała a dziś się zaczyna od nowa grrr... Plamienie też się pojawiło dziś ale Kasztanku miałaś rację że to przez ten cykl bezowulacyjny czyli w sierpniu też owulki nie było i jak patrzę to możliwe że też w listopadzie bo było jednodniowe plamienie. Kurde wcześniej niby były problemy z owu ale bez plamien 🤔 może mięśniak je blokował 😀
Jak u Was dzionek się zaczął? Buziaczki 😘
dzien dobry,
Moj dzien zaczely silne skurcze na @
Ja kilka dni przed okresem czuję się tragicznie. Piersi wielkie, ciezkie i bolesne, brzuch masakra i wrogo-waleczny nastrój do tego. Chce juz ten okres, zeby sie lepiej poczuc. Na nic oczywiscie nie liczę bo raczej nie trafilismy w owu
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej wszystkim.
Kurcze, zrobiłam test owulacyjny i kreska wyszła tak słaba, że prawie jej nie ma. Co prawda mam jeszcze chwilę czasu, ale zwykle kreski były mocniejsze i ciemniały do czasu owu. Pewnie znowu jakiś kłopot będzie, może cykl bezowulacyjny. Zwykle tak jasna kreska zwiastowała złe wiadomości. A zrobiłam go po to rylko, żeby być przygotowana na ewentualne złe wieści u lekarza. No to już się przygotowałam. Jak pamiętam, to koniec roku nigdy nie rozpieszczał staraczek.
Nuch, ja też przed okresem zachowuję się jak odkurzacz, pochłania wszystko i w każdej ilości 😉
Iskierko, według mojego lekarza przy stymulacji suplementacja progesteronem to standard. Nie dostałaś nic?6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Iskierka87 wrote:Sarita ja mam tak samo pms pełną parą. Co prawda skurczow nie mam ale resztę co wymienilas tak no i te plamienia. Zastanawiam się czy na wizycie nie poprosić gina jeszcze o dupka jak myślicie?
Ja tez plamienia 3 dni przed@ przy dupku ich nie bylo, ale czulam sie po nim zle. PMS 3x mocniejszy niz zwykle. Moze sprobuj?Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Kasztanek wrote:Hej wszystkim.
Kurcze, zrobiłam test owulacyjny i kreska wyszła tak słaba, że prawie jej nie ma. Co prawda mam jeszcze chwilę czasu, ale zwykle kreski były mocniejsze i ciemniały do czasu owu. Pewnie znowu jakiś kłopot będzie, może cykl bezowulacyjny. Zwykle tak jasna kreska zwiastowała złe wiadomości. A zrobiłam go po to rylko, żeby być przygotowana na ewentualne złe wieści u lekarza. No to już się przygotowałam. Jak pamiętam, to koniec roku nigdy nie rozpieszczał staraczek.
Nuch, ja też przed okresem zachowuję się jak odkurzacz, pochłania wszystko i w każdej ilości 😉
Iskierko, według mojego lekarza przy stymulacji suplementacja progesteronem to standard. Nie dostałaś nic?
U mnie w tym miesiacu tez kreska slaba byla, zaesze w 14 dniu mocna juz mam. Za to w bezowulacyjnym cyklu, testy owu mam negatywne, nawet cienia kreski nie bylo. No i w bezowulacyjnym nie mam pmsu, nie bola piersi ani brzuch ibtak 3 dni spoznienia mam w okresieJa:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️