Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na meskich sprawach dzis dziewczyna napisala, ze zaszla w ciążę z morfologia 0%, wiec jest nadzieja i dla mnie :)

tez siedzę i patrzę w choinkę ❤️❤️❤️

Nuch2, Iskierka87, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja ubrałam choinkę, faktycznie miło się pogapic😊 też się udzielalam na innym wątku ale więcej już tam ciężarnych niż staraczek i jakoś te problemy ciężarnych trochę go przytloczyly mam takie wrażenie.. Poziomka mój też ma teraz problemy w pracy dlatego jak pisałam wcześniej praktycznie go zgwalcilam w ten week :D może pogadaj z nim o jego problemach, mój też jest taki egoistyczny że tylko swoje widzi.. No ale cóż przeciez wiadomo że my babki mamy siłę a oni zwyczajnie sobie nie radzą...😁

Iskierka87, Poziomka6, Sarita35 lubią tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kolorowanki to są takie książki z obrazkami z dużą ilością szczegółów, bardziej skomplikowane niż dla dzieci. Wciąga bardzo. Piękne są te obrazki. Jest cała masa do wyboru. Bardziej lub mniej abstrakcyjne.

Też mam takie poczucie, że większość dziewczyn, z którymi miałam styczność na forum pozachodziło w ciążę, a ja zostałam. Staram się o tym nie myśleć, bo prosta droga do załamki.
    Choinki nie mamy jeszcze, ale piekarnik w połowie zamontowany. Jest dobrze. 🙂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z plamieniami polecam poczytać ten wątek jest tam sporo ciekawych inrormacji🧐
    https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/brazowe-plamienia-stan-zapalny,3062,4.html

Sarita35, szamanka91 lubią tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Te kolorowanki to są takie książki z obrazkami z dużą ilością szczegółów, bardziej skomplikowane niż dla dzieci. Wciąga bardzo. Piękne są te obrazki. Jest cała masa do wyboru. Bardziej lub mniej abstrakcyjne.

Też mam takie poczucie, że większość dziewczyn, z którymi miałam styczność na forum pozachodziło w ciążę, a ja zostałam. Staram się o tym nie myśleć, bo prosta droga do załamki.
    Choinki nie mamy jeszcze, ale piekarnik w połowie zamontowany. Jest dobrze. 🙂
    ja juz dosyc dlugo na roznych forach bylam i wiem o czym mowisz niestety wiekszosc jak nie wszystkie kobiety chca dzielic sie swoim szczesciem i z watku starczkowego robi sie poradnik ubrankowo wozeczkowy albo suwaczkowy przewijaja sie tylko wpisy z kpbietami w ciazy w jakis sposob napewno to kluje.

Iskierka87, ŁAsica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkim wczorajszym dniu a dziś wcale nie lepiej będzie. No cóż trzeba przeżyć. Przynajmniej środa będzie dla mnie bo paznokcie idę zrobić na święta 😁

Sarita ja widziałam kilka takich wpisów więc na pewno trzeba mieć nadzieję. Zobacz u nas są już wyniki dobre a nadal nie zachodzę więc to też niepokojące bo widać że w czym innym tkwi problem. I to najgorsze bo nie wiem w czym 😔

Też kiedyś bawiłam się w te kolorowanie ale teraz wolę złapać książkę i poleżeć z nią na kanapie 😉

Dziewczyny jak ja Was doskonale rozumiem z tym. Pamiętam jak dopiero zakładałam pierwsze konto tutaj był rok 2016 tymczasem tych dziewczyn z którymi zaczynałam starania (jeśli tak można napisać wgl 😉 ) już pewnie tu nie ma a ja tkwie nadal... Co za los

Ech ide kawę sobie zrobić lepiej. Miłego dnia ☀️

Sarita35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wyniki dobre maz rewrlka ponoc a tez nie zachodze czesto mialam taka cicha nadzieje ale wiem ze przyczyna moze byc mechaniczna

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam taki piekny sen...
    2 kreski na tescie i beta 94 :)
    i ciagle patrzylam na te 2 kreski az w koncu jedna zniknela i zostala jak zwykle jedna :(

Milego :)

szamanka91 lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    U mnie tez wyniki dobre maz rewrlka ponoc a tez nie zachodze czesto mialam taka cicha nadzieje ale wiem ze przyczyna moze byc mechaniczna

Samosiowa co to znaczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Samosiowa co to znaczy?
    Moja doktor podejrzewa ze moge miec wodniaki w jajowwodach po ciazy pozamacicznej ale okaze sie bo ide na zabieg za 2 miesiace

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Sarita, piękny sen, coraz częściej mi się zdarza, że śnią mi się dwie kreski. Już właśnie nie to, że mam brzuch, tylko ten pozytywny test. Oby u Ciebie to zwiastowalo coś pozytywnego. Myślę, że warto też trochę nastawić ten nasz umysł na sukces, nie wmawiać sobie wciąż, że się nie uda tylko zachowywać tak, jakby to była kwestia czasu. Wierzę w moc pozytywnego myślenia, choćby już dla samego komfortu życia.

Iskierko, ja maniaczka książkowa mówię, że nie ma nic lepszego niż dobra książka. Żadna kolorowanka ani inne cudo jej nie zastąpi. Różnych rzeczy już próbowałam i próbuje, żeby się zrelaksować i oderwać od rzeczywistości, ale książka to moja miłość. I jak każdy mól książkowy mam swoje przyzwyczajenia.

A, i ja też z roku 2016 nadal tutaj. Nie nastawiam się, że ten mijający by miał być ostatni, bo po co. Trzeba brać co dalej los.

Życzę Wam miłego dnia 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 10:09

Sarita35, Iskierka87 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, ladnie powiedziane. Ja tez wmawiam sobie, ze się uda, ze są jeszcze inne opcje, staram się czytac te pozytywne historie... Jak np widzę na zakupach w galerii, ile osob ma dzieco to sobie wmawiam, ze skoro oni mają to ja tez będę. Swoja droga czesto widzę tzw patolkę, on kulawy, bez zebow, pijany, ona z fajka i wozkiem i sobie myślę: jak oni zaszli? Przeciez nie biorą fertilmanow, inofemow, nie maja super diety a dziecko jest! Nie wierzę, ze taki facet ma super nasienie, morgologie 10 proc, itd. Nigdy nie widzialam takiej patolki, ktora nie moze miec dziecka a Wy?

Iskierka87 lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Kasztanku, ladnie powiedziane. Ja tez wmawiam sobie, ze się uda, ze są jeszcze inne opcje, staram się czytac te pozytywne historie... Jak np widzę na zakupach w galerii, ile osob ma dzieco to sobie wmawiam, ze skoro oni mają to ja tez będę. Swoja droga czesto widzę tzw patolkę, on kulawy, bez zebow, pijany, ona z fajka i wozkiem i sobie myślę: jak oni zaszli? Przeciez nie biorą fertilmanow, inofemow, nie maja super diety a dziecko jest! Nie wierzę, ze taki facet ma super nasienie, morgologie 10 proc, itd. Nigdy nie widzialam takiej patolki, ktora nie moze miec dziecka a Wy?
    Zawsze mają.

Mam "znajoma" (chodziłyśmy razem do podstawówki) która strasznie się stoczyła. Jej edukacja zatrzymała się na gimnazjum, a ona tylko imprezy, ćpanie. W wieku 17 lat pierwsza ciąża, w wieku 18 lat druga ciąża, ale wtedy postanowiła uciec nie wiadomo gdzie i jej matka wychowywała tą dwójkę. Po paru latach przypomniała sobie o dzieciach i wróciła i już ma chyba 3 lub 4 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 11:31

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazki tez mam na polce jednak jak cos sie dzieje bardzo stresujacego wowczas nie umiem sie skupic na czytaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:47

Kasztanek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku staram się myśleć pozytywnie albo wręcz nie myśleć wcale jednak czasem to silniejsze ode mnie. Dlatego czasem wolę utonąć w morzu wyobraźni i pogrążyć się właśnie w książce 🙂

Chce wierzyć że mi też się w końcu uda ale trudno mi wtedy gdy po wizycie u lekarza nie dowiaduje niczego co by mogło być właśnie ta przyczyną niepowodzeń z którą mogę walczyć a tylko zostaje mi czekam na iui a później zapewne na in-vitro. Oczywiście nie jestem temu przeciwna ale wiadomo że każda z nas wolałabym zajść naturalnie w ciążę. Czasem czuje się oszukana przez los no bo przecież jestem kobietą więc dlaczego nie mogę zajść w ciążę jak każda to w naturze przystało.

Samosiowa będziesz miała laparo?

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch, ale super. Jakie książki kupiłaś? I w ogóle co czytasz? Może polecisz jakieś dobre tytuły? 🙂

Iskierko, wiem doskonale co czujesz. To nie jest tak, że nie zdaje sobie sprawy z upływającego czasu i własnej sytuacji. Miewam dołki, myśli najróżniejsze, takie które aż bolą, że jestem wybrakowana, że robię to wszystko mojemu mężowi itp. Normalne, na smutki też trzeba sobie pozwolić. To by było dziwne, gdyby w tej sytuacji się nie przejmować i nie cierpieć. Sęk w tym, żeby nie dać się tym negatywnym myślom zdominować. Żeby więcej było w nas nadziei mimo wszystko niż rozpaczy.

Dziewczyny, jesteśmy tak niesamowicie silne. To jest nasza przeogromna wartość. Kiedyś los nam wynagrodzi to wszystko, co teraz przechodzimy. Powinnyśmy być z siebie dumne. Walczymy❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 13:54

szamanka91, ŁAsica, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak laparoskopie z histeroskopia sadze ze vez tego nic sie nie ruszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:47

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch, a to rzeczywiście niezbyt lekkie lektury 😉 Ja krócej powiem czego nie czytam. Romansów i fantastyki. Jak tak spojrzę na to przeczytałam do tej pory, to wychodzi, że najwięcej kryminałów i thrillerów. Może stąd mam tak w głowie pomieszane 😆 Ale czasem już tego za dużo i wleci jakaś obyczajówka. Powiem Ci, że mam dwie części "siedmiu sióstr" i akurat mi zupełnie nie przypasowały. Jestem fanką Katarzyny Puzyńskiej, cały cykl "Cienia Wiatru" Zafona, w tym roku ogromne wrażenie na mnie zrobiła książka "Wioska morderców" , wzruszyła "Apteka marzeń", rozbawił cykl "Arystokratka".
    Jak to miło znaleźć bratnią czytelniczą duszę 😘

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ