X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, super pomysł😁 mój niestety nie lubi takich rzeczy. Chciałam też zrobić sylwestra u nas, zaprosić pare osób. To zaczął teraz szukać noclegów w górach. Ja najchętniej zostałabym w domu, zaprosiła znajomych i siostrę, pojadla jakichś pysznosci i napila naleweczki😆

Ja dziś produkuję pierniki na choinkę😉 ale pachnie w całym mieszkaniu😀😋

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:46

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie siostry spytały czy mogę zrobić sylwestra, bo mieszkam po środku Polski i każda ma do mnie mniej więcej tyle samo. Mąż ma strój sędziego.
    Pierniki, chętnie bym zjadła. My wieczorem na zakupy po jedzenie i do kina

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka6 wrote:
    Ja dziś byłam w wypożyczalni strojów. Na sylwestra przyjeżdżają do mnie siostry z mężami i robimy bal przebierańców. Ja będę królewna śnieżka.

Ale super pomysł! My co roku robimy taką posiadówkę u siebie na Sylwestra. Zawsze ten sam skład, jakoś się tak utarło. Ale przebieranki by nie przeszły niestety. Żałuję.

Też bym z chęcią upiekła pierniczki, ale dopiero dziś jedziemy odebrać piekarnik. Jeszcze muszę męża zmobilizować, żeby go podłączył, a to może potrwać 😉

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasztanek lubi tę wiadomość

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Film na noże, podobno dobry

Starania od 2015.
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety. Wróciłam z zakupów. Mój okres dobrze trafił, w sam raz żeby się pocieszyć w weekend, gdzie mam czas na łażenie po galerii😁😁😁😁 kupiłam wszystkim prezenty. Oczywiście wydalam więcej niż sobie zalozylam... No ale trudno. Czego się nie robi żeby uszczęśliwić innych i pocieszyć siebie 😜

Ja nigdy nie piekłam pierników. Chyba muszę spróbować.

Ze smutnych wiadomości siostra, z którą jestem zzyta odmowila mi przyjazdu na wigilię:/ będziemy wszyscy rodzinnie tylko nie ona... To chyba przeważyło moje smutki. Jest mi z tego powodu bardzo przykro tym bardziej, że oni nie chcą (głównie szwagier) tylko dlatego, że robię wigilię z moja teściowa. Co myślicie dziewczyny ? Przesadzam i ja rozumiecie czy też byloby wam smutno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 21:56

ckai43r80uurljcv.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, a oni mają jakiś konflikt z Twoją teściową? To miały być Wasze pierwsze wspólne święta czy tradycją było, że przyjeżdżała? Przykro mi, że tak zdecydowała.
    Czy któraś może mi przesłać trochę zapachu pieczonych pierniczków? 😉

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja ogólnie zawsze mówię czego to ja nie zrobię na święta kupuje foremki do ciastek a koniec końców nie robię nic 😂u mnie też co rok rodzinny sylwester, świetny pomysł z tymi przebraniami! Chyba ukradne, mam nadzieję że się uda 😊 Pastelova ja w zeszłym roku byłam sama na wigilii u mojej rodziny bo mój mąż się uniósł honorem o jakąś sprzeczke, która miała miejsce kilka mscy wcześniej.. Odpuścilam.. Nic na siłę jak mamy się wszyscy czuć niezręcznie to nie ma sensu.. W tym roku już sam wyraził chęć :) może potrzeba czasu..

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:47

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ruszam na fitness. W tygodniu po nadgodzinach nie miałam siły.
    Polecam film na noże. Zaskakujący i tajemniczy

Nuch2 lubi tę wiadomość

Starania od 2015.
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Pastelova, a oni mają jakiś konflikt z Twoją teściową? To miały być Wasze pierwsze wspólne święta czy tradycją było, że przyjeżdżała? Przykro mi, że tak zdecydowała.
    Czy któraś może mi przesłać trochę zapachu pieczonych pierniczków? 😉

Nie. Wszyscy bardzo się lubimy. Często jeżdżą na imieniny, to siedzimy wszyscy razem, ale szwagier stwierdził, że w wigilię tak głupio, że moja teściowa to nie jego rodzina, że u niej w domu🤷‍♀️ dlatego tego nie mogę zrozumieć, że mamy wszyscy dobry kontakt i oni z rodziną mojego męża także.

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch2 wrote:
    Pastelova, przykro mi z powodu siostry. Ona jakoś bardzo nie lubi Twojej teściowej? To bardzo dziwne, że nie chce przyjechać ze względu na Ciebie :(

No właśnie szwagier miesza niestety, ona chciała...

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Hejka :) ja ogólnie zawsze mówię czego to ja nie zrobię na święta kupuje foremki do ciastek a koniec końców nie robię nic 😂u mnie też co rok rodzinny sylwester, świetny pomysł z tymi przebraniami! Chyba ukradne, mam nadzieję że się uda 😊 Pastelova ja w zeszłym roku byłam sama na wigilii u mojej rodziny bo mój mąż się uniósł honorem o jakąś sprzeczke, która miała miejsce kilka mscy wcześniej.. Odpuścilam.. Nic na siłę jak mamy się wszyscy czuć niezręcznie to nie ma sensu.. W tym roku już sam wyraził chęć :) może potrzeba czasu..

Wow. Stanowczo postapilas 😁😁😁😁

Kurczę no to jak będę robić już u siebie w domu wigilię to mówią, że będą przyjeżdżać i weź tu zrozum. Przecież tam też wszyscy razem będziemy. A chcieliśmy kupić dzieciakom kolejne upominki, nawet teściowa coś wspominala, ona to sama zaproponowała, że będzie rodzinnie i bez pośpiechu... ;( wiem, że nikogo nie zmusze i odpuszczam, ale no mam żal trochę o to.

ckai43r80uurljcv.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, myślę, że siostra też jest rozbita. Z jednej strony na pewno by chciała spędzić tę Wigilię z Wami, a z drugiej mąż to zawsze mąż. Z nim żyje na co dzień i on jest jej w sumie najbliższy. Nie zazdroszczę jej tego dylematu i decyzji która musiała podjąć. Natomiast rozumiem, że jest Ci przykro. Może jeszcze się jakoś poukłada. Do ostatniej chwili warto wierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 10:35

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówi Kasztanek. Rozumiem Cię Pastelova. Też byłoby mi smutno. Ale siostrze też nie jest łatwo. Na pewno chciałaby spędzić święta z Tobą, ale też z mężem. Ma dylemat. Nie rozumiem tylko szwagra, co to za różnica u kogo w domu. Ważne, że jesteście razem w swoim towarzystwie dobrze się czujecie. A czy Twoja teściowa dzwoniła do niego ? Może jakby z nim porozmawiała, zaprosiła osobiście to by zmienił zdanie?😄

Kasztanek przesyłam zapach pieczonych pierników😁😁😁

Kasztanek lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Nie. Wszyscy bardzo się lubimy. Często jeżdżą na imieniny, to siedzimy wszyscy razem, ale szwagier stwierdził, że w wigilię tak głupio, że moja teściowa to nie jego rodzina, że u niej w domu🤷‍♀️ dlatego tego nie mogę zrozumieć, że mamy wszyscy dobry kontakt i oni z rodziną mojego męża także.
    Trudno nam określić jak dobrze się znają z teściową. A ty byś pojechała na wigilię do szwagra mamy? Ja np znam teściowa mojego brata, mieszka blisko, ale nigdy bym nie chciała iść do niej na wigilię.. znamy się z jakiś chrzcin czy urodzin, ale nie chciałabym iść do niej na wigilię :) to wszystko zależy jakie mają stusunki i jak bardzo dobrze się znają.

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej plamię już 32dc :((((

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jak tam u Was po weekendzie? U mnie całkiem przyjemny choć mało odpoczęłam. W sobotę pojechałam do teściowej a w niedziele przed wyjazdem poszliśmy z mężem na basen. Dziś rąk nie czuje ale bardzo podobał mi się spędzony tam czas 🙂 widzę też że po pół roku po operacji jednak jest różnica w pływaniu bo wcześniej kiedy próbowałam się nie dało bo strasznie ciągnęło a teraz nic więc tym bardziej się cieszę. Byliśmy też u moich rodziców w drodze powrotnej także mało snu ale za to wszystkich odwiedziliśmy wraz z bliskimi na cmentarzu. Kupiłam dla babci cudną choineczke co by też świątecznie u niej było.

Dziś mam na popołudnie więc póki co kawę spilam i szykuje się po mału. Wyskoczę na miasto może poszperam w szmatkach a co 😉

Miłego początku tygodnia laski 🌞

ŁAsica, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ