Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTurkusowa, czekamy na betę, ale to już tylko formalność 😊
Super są takie historie, kiedy się odpuszcza i zaskakuje. Choć podziwiam Cię za cierpliwość, że tak długo nie robiłaś testu 😁
Ja dziś powtórzyłam hormony i pierwszy raz zbadałam AMH. Jestem bardzo ciekawa wyniku 🙉Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKitka, kiedy wyniki? Dawaj znać co i jak
Też podziwiam Turkusową za cierpliwość. Sama mam dopiero 6 dpo a już bym sikała. Wczoraj siknęłam żeby zobaczyć czy ovitrelle się jeszcze utrzymuje (7 dni po zastrzyku).
Powiem Wam, że ja nie wierzę, że się uda. Bo skoro tyle razy się nie udawało, to czemu teraz by miało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 09:35
-
szamanka91 wrote:Agaciorka a twój badał testosteron?IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Kitka, ja robiłam amh w czerwcu i miałam ok 13. Myślałam, że tu tkwi problem. Jeden lekarz sugerował pcos, ale mówił, że jak są naturalne owulacje to nic poważnego. Czuję się, jak w długim śnie. Oby nikt mnie z niego nie wybudził.
Jeśli chodzi o macę, to ja mojemu dodawałam do koktajli. Dawałam awokado (bo po zjedzeniu awokado wymiotował), banana, jabłko, mace, nasiona chia i siemię lniane. Mówił, że trochę wyczuwa smak proszku ale przyzwyczaił sie😀
30.09.2021r. Iga❤️ -
Joan, dzwoniłam do gina, do którego chcę już chodzić. Nie z kliniki, on przyjmuje aby w poniedziałki i środy. Rejestracja dopiero od 15:00, więc dziś będę się umawiać, może na środę jak będzie miejsce, on do 21 przyjmuje, więc na luzie po pracy.
Sleepy, ja myślałam tak samo, nic z tego, bo to już 2,5roku i nawet po 3 iui nie wyszło. Zwlekałam z testem, bo bałam się rozczarowania i tego, że cykl mi szaleje. Nie dopuszczałam myśli o ciąży. Nadal to dla mnie cud.Kaśq00 lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
Turkusowa dajesz nam nadziejże nie należy się poddawać, a nóż kiedyś zaskoczy.
Ja dalej bez @, 33dc i te bóle brzucha jak na @ też mi przeszły, dostaje schiza że cos się dzieje z moim ciałem niedobrego, jeszcze się z M pokłóciłam, bo proszę go by zrezygnował z picia alko całkowicie ale on sobie tego nie wyobraża jakby miał jechać w gości i odmówić, no i mamy teraz ciche dni. Nie lubię tego, bo czuje się wtedy samotna w tych staraniach.
Kitka ja na AMH czekałam dwa dniWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 10:08
Turkusowa90, Kitka_87 lubią tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Kasiurrro wrote:Turkusowa dajesz nam nadziejże nie należy się poddawać, a nóż kiedyś zaskoczy.
Ja dalej bez @, 33dc i te bóle brzucha jak na @ też mi przeszły, dostaje schiza że cos się dzieje z moim ciałem niedobrego, jeszcze się z M pokłóciłam, bo proszę go by zrezygnował z picia alko całkowicie ale on sobie tego nie wyobraża jakby miał jechać w gości i odmówić, no i mamy teraz ciche dni. Nie lubię tego, bo czuje się wtedy samotna w tych staraniach.
Kitka ja na AMH czekałam dwa dni
30.09.2021r. Iga❤️ -
Turkusowa piękna beta !!! ❤️❤️❤️
Na progesteronie się nie znam a jakie są normy ?
Masz w domu dupka ?Turkusowa90 lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Turkusowa, piekna beta! Mi się wydaje, że tym progiem chyba nie trzeba się tak przejmować. Wiele dziewczyn pisało, że jest wydzielany skokowo.
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Hormony pewnie wieczorem dziś, a na AMH nie wiem ile się czeka 😉
pewnie robiłaś w diagnostyce. Tak jak ja.
Mi tam babka mówiła o terminie "do 3 dni roboczych"
za pierwszym razem robiłam we wtorek, na wyniku w dacie wydania mam czwartek, mi się wydaje, że pobrać wynik mogłam dopiero w piątek (podejrzeć już w czwartek)
za drugim razem robiłam w poniedziałek a wynik miałam w czwartek
także pewnie będziesz miała środa-czwartekKitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Turkusowa90 wrote:Beta 5832, progesteron 18,40 nie za niski?
beta super. Serduszko będzie już biło jak dzwon !
progesteron w jakich jednostkach ? ng/mL? jeżeli tak to wg mnie ok.
Tak jak pisze Adu, wydzielany jest pulsacyjnie. Teraz 18,4 za godzinę może być inny.
Lekarz w środę oceni czy trzeba się czymś wspomagać.
Proponuje w środę razem z betą powtórzyć proga wtedy będziesz miała czarno na białym, że jest ok
Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Nic nie jadłam, piłam tylko kilka łyków wody. Mam w domu luteinę. W tym cyklu nie brałam. Nie wiem jakie jednostki, bo mama podała mi aby wynik, ale jak kiedyś robiłam to właśnie ng/ml.
Pisalam już do tego gina, może odpisze. Najważniejsze, że beta ładna.
Tak, planuję w środę powtórzyć też proga, dzięki dziewczyny, już nie panikuję ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 10:30
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyTurkusowa, myślę, że lekarz wie co mówi. Tym bardziej, że nie plamisz i czujesz się dobrze 😊 To teraz tylko spokojnej i zdrowej ciąży Ci życzę 😘
Joan, Kasiurrro dzięki za podpowiedzi co do AMH, choć będę pewnie już dziś wieczorem "atakować" diagnostykę 😂Turkusowa90 lubi tę wiadomość