Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Katherine przykre mi z powodu bety 😪
Eh ale glowa do gory wkoncu przyjdzie ten czas
Madre slowa meza...
Mi lepiej sie zyje ze świadomoscia ze nam sie nie udaje od momentu jak przestalam traktowac ciaze jak pewnik jak cos co musi nam sie przydazyc i kropka...
Zaczelam za to myslec w kierunku ze zycie pokazalo ze to wcale nie pewnik i moze byc roznie wiec warto zaczac cieszyć sie czyms innym.
Nie zmienia to faktu zeby nie przestawac walczyc bo gdzies tam w środku zawsze jest ta pustka...
Ale zrozumialam zeby przy okazji nie przeoczyc czegoś ważnego co dzieje sie obok a moze nie zauważmy przez pryzmat tego jednego nieszczescia...
A pizza wyglada pysznie ale bym zjadla😁😁😁
Co do wieku ja jestem blisko 3 z przodu🙉
Mysl ze pewna dekada sie konczy a ta co sie zaczyna juz brzmi poważnie przyprawia o rozne przemyslenia🤣
Wczoraj bylam na wymazach za tydzień powienien byc wynik
Mam nadzieje ze bedzie wporzadku😊Turkusowa90 lubi tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
Joan wrote:Katherine, Łasica piąteczka !
Ja też '89
Katherine, ja też usłyszałam w tamtym roku "dziecko sobie zróbcie a nie psa niańczycie"
i ja bym z chęcią poszła Waszym śladem i powiedziała, że nie możemy mieć dzieci ale obawiam się, że stary by mi miał za złe.
Ja tez kiedyś usłyszałam od babci, ze nie mamy dziecka, bo psa do łóżka wpuściliśmy i przez to, ze śpi między nami nie mamy dzieci 😂😂😂😂
My w listopadzie zamówiliśmy meble do salonu, w pierwszej połowie lutego maja nam je dostarczyć, wiec to będzie nasz prezent walentynkowy jaki sobie sprawimy. Zjemy coś dobrego a potem będziemy hasać. Wcześniej jeszcze i tak czekają nas odwiedziny u babci która będzie kończyć 92 lata, wiec i tak bez żadnych wielkich planów.
Btw byłam wczoraj an krzywej prolaktynowej z obciążeniem MCP i wyszły mi takie wyniki:
Na czczo 32,61 ng/ml(5,18-26,53) wiec wysoko
Po 60’ 197,38 ng/ml
Po 120’ 112,33 ng/ml
Prolaktynowe dziewczyny jakie u was były wyniki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 15:14
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysiaaa oczywiście ze nie. Nie zawsze nadwaga wynika z lenistwa czy braku dbania o siebie- czasem to np choroba, tarczyca itp w żuciu bym nikomu tak nie powiedziała a to czy każdy zasługuje na dziecko nie wiem... jak myśle o patoli która pije, ćpa i nie chce tego dziecko a zachodzi w ciąże od tak to nie wiem czy tacy ludzie powinni mieć dzieci chociaż przez wzgląd na te biedne dzieci.
Nikomu nie zazdroszczę, szukam tylko odpowiedzi czasem na pytanie dlaczego ja nie moge mieć, dlaczego my starające dbające o siebie pomimo tylu starań nie możemy się tego doczekać. Nie znaczy to ze komus złośliwie zazdroszczę czy chciałabym żeby nie mieli dziecko wręcz przeciwnie. Myśle ze każda staraczka tak ma - trochę się porównuje do innych, zadaje pytania i czuje się gorsza przez brak dziecka.
Musimy wierzyć ze to jest po coś nam dane 🙂 i jedno jest pewno na pewno jesteśmy przez to silniejsze 💪💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 16:53
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! Jestem trzy miesiące po poronieniu, mam zdiagnozowane Hashimoto, biorę Letrox. W tym cyklu mieliśmy się staram o dziecko (zielone światło od lekarzy), a tym czasem dzisiaj - na kilka dni przed planowaną owulacją TSH 2,24 (nagły skok z 1,86), Beta Hcg 5,03 (miesiąc temu 16, liczyłam że teraz to już będzie zero) i prolaktyna 389, co też jest za wysoko. Jestem załamana. Lekarza mam jutro, ale może podzielicie się swoimi doświadczeniami?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDajanira wrote:Dziewczyny! Jestem trzy miesiące po poronieniu, mam zdiagnozowane Hashimoto, biorę Letrox. W tym cyklu mieliśmy się staram o dziecko (zielone światło od lekarzy), a tym czasem dzisiaj - na kilka dni przed planowaną owulacją TSH 2,24 (nagły skok z 1,86), Beta Hcg 5,03 (miesiąc temu 16, liczyłam że teraz to już będzie zero) i prolaktyna 389, co też jest za wysoko. Jestem załamana. Lekarza mam jutro, ale może podzielicie się swoimi doświadczeniami?
Tez mam Hashimoto ale nigdy nie byłam w ciazy a TSH w normie pod stała kontrola. Robiłaś inne badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 17:21
-
Sleepy może kreseczka zacznie ciemnieć. Strasznie długo ten zastrzyk siedzi. Ja ostatnio jak jeżdżę do pracy, a droga dziurawa to zaczęłam sobie wkręcać, że może przez te wibracje nie dochodzi do zagnieżdżenia. 🙉 także nie tylko ty masz takie myśli ... 🙉Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
Robiłam już chyba wszystko po kolei.
Teraz zaczynam od nowa po poronieniu. Nie wiem, czemu to wszystko nie reguluje się, tylko zaraz bardziej rozchwiane jest...
Katherine wrote:Tez mam Hashimoto ale nigdy nie byłam w ciazy a TSH w normie pod stała kontrola. Robiłaś inne badania? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysiaaa wrote:Katherine a jaki macie teraz plan na kolejne cykle?
Jestem 3 cykl po histeroskopii. Wycięli mi 3 polipy i wylyzeczkowali macice bo miało dużo malutkich polipów i niby to mogło mieć wpływ na moje niezachodzenie. Podczas badania nie wykryto innych nieprawidłowosci - budowa wszystko ok. Ale jak widać nic to nie dało.
Teraz mamy zrobić sono hsg i poszerzone badania nasienia z fragmentacja DNA i HBA. Wtedy nam lekarz powie co dalej, na pewno zależy od wyników. Jak będą drożne rurki to pewnie iui.
A Ty Marysiaaa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 18:09
-
nick nieaktualny
-
Marysiu oczywiście ze nie, kazdy tak samo zasluguje na to szczescie 😊
Chodzi raczej poprostu o to ze czasem ktos sie stara idzie na tyle wyrzeczen np rzuca papierosy bo niby szkodza, facet rezygnuje z alko bo ma kiepskie nasienie i lekarz zaleca abstynencje, albo kobiecie ze ma zrzucic pare kg bo np blokuje sobie owulke nadwagą... A później sie slyszy ze np alkoholik bedzie miał następne dziecko a kobieta bardziej tega zaszla w ciaze...
I to nie jest nic zlego, super ze sa osoby ktore nie musza przezywac tego co my ( co nie oznacza ze nie maja innych problemow bo to takie kolo), tylko pewnie chodzi o to ze to pokazuje jakie to zycie jest niesprawiedliwe bo jeden rezygnuje z wielu rzeczy a i tak nic... I wtedy sie pojawia w czlowieku taka trochę zlosc do swiata ze jest taki nieprawiedliwy. Co oczywiście nie oznacza ze to osoby na to nie zasluguja 😁
Co do walentynek moj maz sobie fundnie z tej okazji badanie nasienia🤣
A tak poważnie lubimy sobie dac jakis drobiazg w ten dzień.
Cos słodkiego w kształcie serducha albo cos.
Niby taki drobiazg a miło 😊Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
Zazdroszczę Wam takiego podejścia, że się nie boicie o tym mówić otwarcie, ja chyba jeszcze do tego nie dorosłam. Ale coraz bardziej mnie ten temat drażni, jak ktoś w rodzinie pyta. Już nawet wpadłam na pomysł, że mówię że marzy mi się poród taki, żebym miała koło siebie męża, bo to pierwsze dziecko więc mam obawy, a tu przecież koronawirus i go nie wpuszczą do mnie! 😂
Dziewczyny, czy wy też w dniu owulacji macie tak że śluz zanika? W sensie ja tak od 13dc mam piękny rozciągliwy, jak białko a potem po pozytywnym teście owulacyjnym śluz zanika... Czy to normalne?Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g