X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Ja 89 🙂

Zasugerowałam się, że już mamy 2021. Bo ja już sobie liczę 31 😑

Super, że robisz mężowi niespodziankę z tym telefonem! Na pewno się ucieszy 😊🎁
    Współczuję "wujka i cioci", chyba każdy ma kogoś takiego w swoim gronie. Ale fakt. Czasami trzeba być równie bezczelnym. Bo ileż można nadstawiać policzek

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Khaterine ja tez 89 :) i tez nigdy nie ukrywam ze nie moge miec dzieci. Krotka odpowiedz ze nie mozemy i zapada bloga cisza😂 a z tymi wujkami bezczelnymi, to ludzie po prostu nie myślą.. Nie robią tego specjalnie. Ja mam kilka kolezanek na grupce i wiedza, czesto dyskutowałysmy bo pytaly, wiedzą ile sie leczę ile prochow lykam itp i jedna zaszla w ciaze no to wiadomo gratki itp i słyszę "no, bierz w obroty starego" mysle serioooo?? Oni po proatu nie rozumieją, nie maja pojecia jak to jest.. Zyja w świecie gdzie gumka peknie i ciaza

Katherine, Kaśq00 lubią tę wiadomość

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łasica piona! ✊🏻💖

Dokładnie Łasica - mina bezcenna wtedy tak jakby trudno było się domyslic. Nie zawsze chcieć to moc zwłaszcza w obecnych czasach. A bezczelność ludzka nie zna granic. Usłyszałam jeszcze od męża koleżanki ze zamiast kupować psa wzięlibyśmy się do roboty i wnuka rodzicom sprawili.

A ze niektórzy myślą ze wystarczy się seksic żeby zajść i ciąża to jest taka oczywistość - ciemnogród. Większość z tych osób nawet nie wie kiedy maja dni płodne już nie nowie o tej wiedzy co my mamy, niezliczonej ilości badań i suplementów.

ŁAsica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też 87, tylko słyszę z tyłu głowy jak zegar tyka.

Co do bezczelnych pytań. Na początku ukrywałam fakt, że nie możemy. Teraz jak słyszę bezczelne pytanie, porostu odpowiadam że nie mogę. To zmieszanie na twarzach ludzi jest piękne. I nagle jakby zapomnieli jęzora w gębie. Wtedy mi się śmiać z nich chce 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 06:58

Kaśq00, Kitka_87, Katherine, Maneki89, ŁAsica lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Kaśq00}

Jeśli chodzi o walentynki to w sumie dawno sobie z mężem nic nie kupowaliśmy z tej okazji. Może pora to zmienić 🤔 Idąc Twoim tropem Moniek..może zakupie jakiś ładny strój 😁😈 Będzie na kolejną owu. Chociaż z drugiej strony, mamy się szykować do inseminacji... Więc czy jest sens?![/QUOTE]

kupuj :)

bez przesady, chcesz się ładnie dla faceta ubrać tylko dla zapłodnienia ?

inseminacja inseminacją a fajne stroje w łóżku swoją drogą :)

Turkusowa90, Kaśq00, Marysiaaa, .meggi., zOsIa88 lubią tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    My sobie nie kupujemy prezentów na walentynki. Razem wtedy spędzamy czas - kolacyjkę, winko 🙂

Ja właśnie mojemu kupuje tel używany taki jaki miał bo swój rozwalił i uwaga rozwalił pożyczony stary od ojca- nie mam do niego sił... dziś my wypadł ze spodni na beton 🙊☹️ Robię mu niespodziankę.

Co do starań i pytań o nie ja na początku ucinałam temat a potem płakałam w domu. Teraz odpowiadam z bomby ze nie możemy i ze będzie jak Bóg da. Mina odbiorcy bezcenna. Jak ktoś głupio żartuje np wujek mojego męża i ciocia są wyjątkowo bezczelni ciagle teksty musicie się bardziej postara, instrukcje mężowi dają i ciagle teksty no fajne macie mieszkanie tylko se jeszcze dziecko zróbcie - jeszcze jedno słowo to im tak chamsko odpowiem ze już nie będą szukać z nami kontaktu. Wiedza od rodziców ze mamy problem od 3,5 roku i są tak bezczelni. Także te pytana nie doprowadzają mnie już do płaczu - mogę jedynie komus odpowiedzieć równie bezczelnie 🙂

to może do tego telefonu jakieś pancerne etui 🤣

mnie na takie teksty zawsze odbiera mowę. Zawsze jestem zaskoczona, że ktoś potrafi walnąć taki tekst. A należałoby się odpowiedzieć również po chamsku. Jeszcze jak oni uważają, że to takie śmieszne.....
    I zawsze po czasie sobie pluję w brodę, że nic nie powiedziałam.

Katherine lubi tę wiadomość

• Joan Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, Łasica piąteczka !
    Ja też '89

Katherine, ja też usłyszałam w tamtym roku "dziecko sobie zróbcie a nie psa niańczycie"

i ja bym z chęcią poszła Waszym śladem i powiedziała, że nie możemy mieć dzieci ale obawiam się, że stary by mi miał za złe.

ŁAsica lubi tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    kupuj :)

bez przesady, chcesz się ładnie dla faceta ubrać tylko dla zapłodnienia ?

inseminacja inseminacją a fajne stroje w łóżku swoją drogą :)

Racja! Sama się cieszę, że od kilku cykli przestałam wyliczać dni płodne i traktować numerki w okolicach owu przymusowo. A teraz gadam głupio.
    Namówiłaś... Kupię 😁😁 Mój bardzo lubi, a ostatnio w kółko te same ciuchy 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 07:55

Joan lubi tę wiadomość

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez rocznik 87, czyli zaraz mi pyknie 34 lata,
    Tak jak niektóre z Was na początku to ukrywałam, że się staramy, i mamy problemy a teraz na głupie pytania odpowiadam, że "w niektórych przypadkach to nie takie proste", większość przyjaciół i rodzice wiedzą, już mam na to tzw "wyje..." żeby to ukrywać, przecież nie ma się czego wstydzić.

Ja raz kupiłam przez neta fajne ciuszki, taka byłam szczęśliwa i nie mogłam się doczekać kiedy ich użyje, a jak nadszedł ten dzień to się w nie ledwie co wcisłam, dobrze że maż szybko zdjął bo długo bym nie wytrzymała, tak mnie wszędzie ściskały, hihi :) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 08:06

Kaśq00, Moniek330 lubią tę wiadomość

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    A jak długo się staracie?
    Nie przejmuj się, nie wazne ile masz lat, ważne na ile się czujesz 😄 idąc tym tropem jeśli chodzi o mnie to myślę, że takie 80 by mi pyknęło w tym roku 😂

1,5 roku przeszło, czyli zaraz po ślubie zaczęliśmy. Miałam 32 jak wyszłam za mąż 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy się u mnie nie mylą beta 0.100. Czekamy na @.

Słuchajcie miałam wczoraj mały kryzys wyplakalam się staremu i aż mi lzej 🙂 powiedział mi mądre słowa (zdarza się mu) ze mam nie patrzeć na innych - bo ta pije pali a w ciazy, ta z taka nadwaga i od razu zaszła. Bo inni maja gorsze problemy- tracą rodziny w wypadkach, maja różne choroby, tracą dach nad głowa itp i czy napewno wszyscy maja tak fajnie tylko my cierpimy - dlatego musimy się cieszyć tym mamy ze jesteśmy zdrowi i mamy siebie a co będzie to będzie i nie mogę patrzeć z zawiścią na innych. Nie patrzę z zawiścią ale czasem mam pretensje do świata ze nie mogę być mama na ten moment- no ale nie chce żeby mnie postrzegano jako osobę smutna i zawistna.

Miłego dnia kochane bądźcie silne 💪✨💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 13:17

szamanka91, Maneki89, Moniek330, Kaśq00, ŁAsica lubią tę wiadomość

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine bardzo mądrze Ci maż powiedział. Każdy ma jak ma, i bądźmy wdzięczni za to jak jest bo są ludzie co maja gorzej i nie ma co się do kogoś porównywać.

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine dobrze, że masz wsparcie w mężu :) Mądre słowa. Przykro mi, że beta niska :(

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy sikałaś jeszcze?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikałam. Nic z tego nie będzie. Zresztą jak zwykle. W sumie niby dopiero 9dpo, 11 po zastrzyku. Cień cienia cieni już ledwo widoczny.
    Daję sobie czas do niedzieli wieczora (na tyle mi testów starczy 🤣) i odstawiam leki.

Ostanio wywinęlam okropnego orła na schodach (były mega śliskie). Trochę się poobijałam. I moja pierwsza myśl - napewno to zaszkodzi w zagnieżdzaniu. Także tego.

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyy na pewno to nie wpływu w zagnieżdżenie, w pierwszych miesiącach nawet upadek nie jest jakoś straszny bo w końcu mamy jeszcze macice, endometrium itd co chronią zarodek.
    Sleepy, Katherine przykro mi

starania od 04.2017

Ja
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiałam się w tym miesiącu chociaż działaliśmy od zastrzyku według wskazań wiec na pewno owu nie ominęliśmy - nie wiadomo ile ta infekcje miałam ☹️ Betę wiedziałam ze będzie niska, miałam wczoraj 1 kreskę na teście - 14dpo by już coś pokazał. Na pocieszenie zamówiłam sobie sukienkę welurowa. Stary zaś powie ze jestem wiesniara i cofam się do lat 90tych albo i dalej ale mi się podobają te welurowe rzeczy. Mam dres i jest super 🙂

Teraz tylko pora spiąć poslady na sono - boje się jak cholera ale jest to nieuniknione żebyśmy mogli zrobić kolejny krok.

Sleepy wiesz na test to jeszcze może być za wcześnie wiec nigdy nic nie wiadomo 🙂 jest tak ślisko że już zaliczyłam glebę idąc z psem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek gotowy 🙂🍕

6561947c36e5.jpg

szamanka91, Kitka_87, .meggi., Kasiurrro, Turkusowa90, Marysiaaa, Kaśq00, ŁAsica lubią tę wiadomość

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine weeeeeźź.... 🤪 ja w pracy, ale bym zjadłaaaaaaaaaaa

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Maneki89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też rocznik 89 i coraz częściej z tyłu głowy słyszę tykający zegar, ale wierzę że będzie dobrze.
    Dziewczyna dziś z pracy ogłosiła, że jest w ciąży starali się 6 lat. Także musi się udać i nam! :-)

Kaśq00, ŁAsica lubią tę wiadomość

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ