Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
szamanka91 wrote:Sleepy byłam w Opolu, ale ją zlikwidowali bo to było na nfz. No i ja zostałam u tego lekarza co tam pracował, ale chyba czas iść do Invimedu we Wro. Czekam na @ i się zapisuję. Już wczoraj mi mąż mówił by się zapisać. On jak tylko zaczyna temat to zaczynam płakać 🙄 Już nie potrafię normalnie o tym rozmawiać.
Szamanko, przytulam 😚 też jestem na takim etapie, że ten temat wywołuje tak ogromny smutek i złość zarazem. Ta niemoc i brak wpływu na to wszystko jest okropne. Też zbliżamy się do iui. Tzn. dostałam już skierowania na badania, część z krwi zrobiłam od razu, zostały wymazy in mam to szybko ogarnąć i przyjść na kwalifikacje. Ale jakoś odwlekam to w czasie. Czuję wewnętrznie, że to będzie kolejna klęska...
Powoli brak mi sił na walkę. Wszystkie "będzie dobrze" powodują u mnie takie ciśnienie. Mimo, że wiem, że nie jest to złośliwe. Ogólnie jestem osobą, która stara się być miła, uśmiechnięta i zawsze pozytywnie nastawiona. A ostatnio zrobiłam się dość humorzasta i mega zdołowana. Ciągle tylko marudzę 😏😑
-
Kaśq rozumiem cię ☹️ mój mąż wczoraj mi powiedział że boi się że wpadnę w depresję bo widzi że jestem cały czas smutna ☹️ Mi się wydaje że nie jest aż tak źle ze mną, ale on od boku widzi to inaczej. Jeszcze u mnie w rodzinie to same ciężarne. Dostaję ciągle usg na fb 😂 cieszę się ich szczęściem, ale czemu ja nie mogę być szczęśliwa?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Dobrze, że mąż ma rękę na pulsie i widzi to wszystko 😚. Mój kiedyś wspomniał o psychologu. Oczywiście nie złośliwie. Czasami myślę, że może faktycznie powinnam iść. Ale na myśl o wyciąganiu całego życia, które niestety nie było usłane różami, odniechciewa mi się.
Oj, znam to uczucie. U mnie w rodzinie chyba już wszystkie możliwe ciąże są. Ale u znajomych to dopiero jakaś klęska urodzaju. Też się cieszę, gratuluje. A wieczorem zapala się gdzieś w środku taki mały zapalnik, czemu nie ja? I tak jak piszesz.. Czy ja nie zasługuję na szczęście?
Ostatnio okazało się, że koleżanka z pracy jest w ciąży. Najlepsze że jakiś miesiąc wcześniej gadałyśmy o tym i mówiła że jej szwagierki mają problemy, a ona jeszcze nie chce. Nie jest gotowa, to jeszcze nie czas. Jest kilka miesięcy po ślubie, dopiero zaczęła nowa pracę... Mówiła, że trzyma za mnie kciuki i że ma nadzieję, że się ułoży. A za jakiś czas przyszła powiedzieć, że zrobiła test i ciężko jej o tym mówić właśnie mi, ale uznała ze chce być ok, i że jest w ciąży.. 🥴😑
Ot, przekorny losWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 14:19
-
nick nieaktualnyNie smuccie się - na nas tez przyjdzie czas 😘
My byliśmy wczoraj u znajomych których poznaliśmy na weselu jakiś czas temu- bardzo fajni, sympatyczni. Maja 3,5 letnia córkę - bawiła się z naszym psem, układaliśmy puzzle, graliśmy balonami. Mój mąż nosił ja, był nawet koniem księżniczki 😀 pomimo tego ze miałam pierwszy dzień @ było ok. Miło spędziliśmy czas - fajni ludzie, nie zdają wścibskich pytań. Mój od razu im powiedział ze mamy problem. Wyszło ze jej siostra tez się bardzo długo starala i teraz zaszła wiec jest tez nadzieje dla każdej z nas.
Niedziele spędzam u rodziców bo mąż w pracy - wieczorkiem wracamy. Wieczorem mam w planie zrobić ciasto bez pieczenia na krakersach 3 bit. Jutro dzwonię się umówić na drożność może się w końcu uda 💪
A Wy jak spędzacie weekend? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 17:33
Kaśq00, Marysiaaa lubią tę wiadomość
-
Katherine 😘😘
Super, że mieliście taki miły weekend 😊 W sumie każdy chyba zna kogoś, kto starał się długo i w końcu się udało.
Zrobiłaś smaka tym ciastem 😁🍰 Chociaż ja od 3 tygodni zrezygnowałam ze słodyczy i jakoś mi z tym dobrze. Ale dla domowych ciast robię wyjątek 😁 Nie dajmy się zwariować.
Trzymam kciuki za termin drożności! I życzę Ci aby wyglądała tak, jak moja.
U nas w sumie sobota standard. Sprzątnie i praca. Ale wieczorkiem skończyliśmy Crown. Mega nas wciągnął. I zaczęliśmy Lupin'a. Polecam! Można się pośmiać i odstresować 😊 A dziś rodzinnie, u moich rodzicówKatherine, Marysiaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj przywitałam @ i trochę jestem zła bo miała przyjść jutro a nawet wolałabym żeby się spóźniła 🙈 jutro dzwonię do kliniki i umawiam się na połowę cyklu żeby doktorek rozpisał stymulację o ile oczywiście do tego czasu będę miała wszystkie wyniki na które czekam niecierpliwie
A wiecie co ja w sumie jak się zastanowię to nie znam z mojego otoczenia nikogo kto by się długo starał i się udało, znam tylko osoby długo się starająceIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
Super spędziłyście weekend ! Fajnie czasami móc oderwać się od dzidziusiowych myśli. 😄
Ja z mężem też u rodziców, trochę pomachaliśmy łopatami bo śniegu napadało ❄❄❄ Nawet napiłam się z dziadkiem malinówki bo w tym miesiącu ze starań nici. Nawet nie rozpaczam - to chyba właśnie zasługa owej malinówki😆
Szamanka, Kaśq - korzystajcie z pomocy psychologa jeśli potrzebujecie, to żadna ujma. Nawet myślę, że jak ktoś przeżył to co my to bankowo powinien móc z kimś pogadać. Ja po kryzysie, gdzie przez 2 tygodnie prawie nie spałam, umówiłam się na wizytę i muszę przyznać, że usłyszałam wiele potrzebnych słów. Niestety koszty stałej terapii są ogromne ale gdy uznam, że wpadam w dół pewnie znów spróbuję.Kaśq00 lubi tę wiadomość
♀ 30 lat
AMH: 4,44; okazjonalnie LUF
♂31 lat,
Asthenozoospermia; fragmentacja: 34%-45% ,
03.2021 IUI 😞
05.2021 IUI 😞
07-10.2021 IVF, Angelius Provita, Artvimed - nieudane stymulacje, 0 -> ❄️
10.2021 GC Katowice/Kraków; konkretny plan 💪01.2022 GC IVF Labo + Embrio 💪💪 PIMSi + MSOME.
Mamy 6 - 5 dniowych blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
21.03 Transfer 5.1.1
6 dpt. II 8 dpt. 214,2 mlU/ml, prog. 19.63 ng/ml 🍀10 dpt. 767,3 mlU/ml, prog. 23,38 ng/ml 🍀12 dpt. 2006 mlU/ml .36,04 ng/ml 🍀
6tc5d mamy ❤️❤️🍀
-
Katherine wrote:Kasqu ja słodyczy mogę nie jeść, ale ciasta to moja miłość i uzależnienie 😁
My pomału kończymy the Crown - jest mega 🙂a ten Lupin to mąż ogląda - bardzo chwali 🙂
Ja uwielbiam piec , ale ostatnio czasu mniej na to.
Crown mnie bardzo zaskoczył, nie przepadałam nigdy za filmami historycznymi a tu proszę. Tak mnie wciągło 😁 -
Katherine wrote:Agaciorka Tobie się uda 🙂💖
Oby wyniki przyszły na czas ✊🏻
Na razie w głowie weekendami mam sesję online więc nie myślę za wiele 😅
Tak po dłuższym zastanowieniu to też nie wiem czy to nie za dużo w tym roku będzie na mojej głowie
Procedura ivf koniec studiów, napisanie pracy mgr i obrona 🙈IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka dasz radę 💪💪💪 na koniec roku stwierdzisz że to był ciężki, ale super rok bo wierzę że wszystko ci się uda😘
Ja wczoraj miałam gości brat przyjechał. A dzisiaj byłam u chrześnicy na uro i odwiedzić teściów 😉Agaciorka lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:Już niedługo się okaże czy się uda 🙏
Na razie w głowie weekendami mam sesję online więc nie myślę za wiele 😅
Tak po dłuższym zastanowieniu to też nie wiem czy to nie za dużo w tym roku będzie na mojej głowie
Procedura ivf koniec studiów, napisanie pracy mgr i obrona 🙈
Agaciorka może to właśnie będzie szczęśliwy rok- udane ivf, skończone studia 😊💖Agaciorka lubi tę wiadomość
-
Jutro zaczyna się luty więc ja myślę że któraś z Was nam piękne kreseczki wysika zaniedlugo 😁 styczeń turkusowa to w lutym też któraś musi ✊
Kaśq00, Katherine, Turkusowa90, Sleepy, ŁAsica lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
I ja, i ja ! 🙌💪
Proponuję w każdym miesiącu kogoś z kreseczkami 😁Chociażbym miała być ostatnia na liście i dowiedzieć się w grudniu. Poczekam 😄😁
BTW. Mogłabym prosić o dopisanie na pierwszą stronę? Na listę staraczek? Chociaż tym chyba zajmowała się nasza przyszła mama Turkusowa? 🤔 -
Kaśq00 wrote:I ja, i ja ! 🙌💪
Proponuję w każdym miesiącu kogoś z kreseczkami 😁Chociażbym miała być ostatnia na liście i dowiedzieć się w grudniu. Poczekam 😄😁
BTW. Mogłabym prosić o dopisanie na pierwszą stronę? Na listę staraczek? Chociaż tym chyba zajmowała się nasza przyszła mama Turkusowa? 🤔Kaśq00 lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
to ja też poproszę przy okazji
Ja miałam bardzo intensywny weekend, w sobotę byliśmy na kuligu takim z konikami i saniami:) pogoda trochę do d bo padało przez chwilę ale i tak było spoko, a w niedziele prawie cały dzień sanki, ognisko i kiełbaski
A ja dalej bez @ -40dc dziś, idę na rekordy, a do lekarza dopiero na piątek terminWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 11:04
Vsteria lubi tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Powpisywalam osoby, które ostatnio się udzielaja: Vsteria, mikado, Kitka_87, Limosa, Kasiurrro, Lusi24.
Nie chciałam wpisywać za każdym razem nowych osób, bo często ktoś o coś pyta i urywa się kontakt.
Jeśli jest ktoś jeszcze niewpisany- piszcie, uzupełnię 😉Kitka_87, Vsteria, Kaśq00 lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️