X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Sleepy byłam w Opolu, ale ją zlikwidowali bo to było na nfz. No i ja zostałam u tego lekarza co tam pracował, ale chyba czas iść do Invimedu we Wro. Czekam na @ i się zapisuję. Już wczoraj mi mąż mówił by się zapisać. On jak tylko zaczyna temat to zaczynam płakać 🙄 Już nie potrafię normalnie o tym rozmawiać.

Szamanko, przytulam 😚 też jestem na takim etapie, że ten temat wywołuje tak ogromny smutek i złość zarazem. Ta niemoc i brak wpływu na to wszystko jest okropne. Też zbliżamy się do iui. Tzn. dostałam już skierowania na badania, część z krwi zrobiłam od razu, zostały wymazy in mam to szybko ogarnąć i przyjść na kwalifikacje. Ale jakoś odwlekam to w czasie. Czuję wewnętrznie, że to będzie kolejna klęska...
    Powoli brak mi sił na walkę. Wszystkie "będzie dobrze" powodują u mnie takie ciśnienie. Mimo, że wiem, że nie jest to złośliwe. Ogólnie jestem osobą, która stara się być miła, uśmiechnięta i zawsze pozytywnie nastawiona. A ostatnio zrobiłam się dość humorzasta i mega zdołowana. Ciągle tylko marudzę 😏😑

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq rozumiem cię ☹️ mój mąż wczoraj mi powiedział że boi się że wpadnę w depresję bo widzi że jestem cały czas smutna ☹️ Mi się wydaje że nie jest aż tak źle ze mną, ale on od boku widzi to inaczej. Jeszcze u mnie w rodzinie to same ciężarne. Dostaję ciągle usg na fb 😂 cieszę się ich szczęściem, ale czemu ja nie mogę być szczęśliwa?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mąż ma rękę na pulsie i widzi to wszystko 😚. Mój kiedyś wspomniał o psychologu. Oczywiście nie złośliwie. Czasami myślę, że może faktycznie powinnam iść. Ale na myśl o wyciąganiu całego życia, które niestety nie było usłane różami, odniechciewa mi się.
    Oj, znam to uczucie. U mnie w rodzinie chyba już wszystkie możliwe ciąże są. Ale u znajomych to dopiero jakaś klęska urodzaju. Też się cieszę, gratuluje. A wieczorem zapala się gdzieś w środku taki mały zapalnik, czemu nie ja? I tak jak piszesz.. Czy ja nie zasługuję na szczęście?
    Ostatnio okazało się, że koleżanka z pracy jest w ciąży. Najlepsze że jakiś miesiąc wcześniej gadałyśmy o tym i mówiła że jej szwagierki mają problemy, a ona jeszcze nie chce. Nie jest gotowa, to jeszcze nie czas. Jest kilka miesięcy po ślubie, dopiero zaczęła nowa pracę... Mówiła, że trzyma za mnie kciuki i że ma nadzieję, że się ułoży. A za jakiś czas przyszła powiedzieć, że zrobiła test i ciężko jej o tym mówić właśnie mi, ale uznała ze chce być ok, i że jest w ciąży.. 🥴😑
    Ot, przekorny los

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 14:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smuccie się - na nas tez przyjdzie czas 😘

My byliśmy wczoraj u znajomych których poznaliśmy na weselu jakiś czas temu- bardzo fajni, sympatyczni. Maja 3,5 letnia córkę - bawiła się z naszym psem, układaliśmy puzzle, graliśmy balonami. Mój mąż nosił ja, był nawet koniem księżniczki 😀 pomimo tego ze miałam pierwszy dzień @ było ok. Miło spędziliśmy czas - fajni ludzie, nie zdają wścibskich pytań. Mój od razu im powiedział ze mamy problem. Wyszło ze jej siostra tez się bardzo długo starala i teraz zaszła wiec jest tez nadzieje dla każdej z nas.

Niedziele spędzam u rodziców bo mąż w pracy - wieczorkiem wracamy. Wieczorem mam w planie zrobić ciasto bez pieczenia na krakersach 3 bit. Jutro dzwonię się umówić na drożność może się w końcu uda 💪

A Wy jak spędzacie weekend? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 17:33

Kaśq00, Marysiaaa lubią tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine 😘😘

Super, że mieliście taki miły weekend 😊 W sumie każdy chyba zna kogoś, kto starał się długo i w końcu się udało.
    Zrobiłaś smaka tym ciastem 😁🍰 Chociaż ja od 3 tygodni zrezygnowałam ze słodyczy i jakoś mi z tym dobrze. Ale dla domowych ciast robię wyjątek 😁 Nie dajmy się zwariować.
    Trzymam kciuki za termin drożności! I życzę Ci aby wyglądała tak, jak moja.

U nas w sumie sobota standard. Sprzątnie i praca. Ale wieczorkiem skończyliśmy Crown. Mega nas wciągnął. I zaczęliśmy Lupin'a. Polecam! Można się pośmiać i odstresować 😊 A dziś rodzinnie, u moich rodziców

Katherine, Marysiaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasqu ja słodyczy mogę nie jeść, ale ciasta to moja miłość i uzależnienie 😁

My pomału kończymy the Crown - jest mega 🙂a ten Lupin to mąż ogląda - bardzo chwali 🙂

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przywitałam @ i trochę jestem zła bo miała przyjść jutro a nawet wolałabym żeby się spóźniła 🙈 jutro dzwonię do kliniki i umawiam się na połowę cyklu żeby doktorek rozpisał stymulację o ile oczywiście do tego czasu będę miała wszystkie wyniki na które czekam niecierpliwie

A wiecie co ja w sumie jak się zastanowię to nie znam z mojego otoczenia nikogo kto by się długo starał i się udało, znam tylko osoby długo się starające :(

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka Tobie się uda 🙂💖

Oby wyniki przyszły na czas ✊🏻

Agaciorka lubi tę wiadomość

• Vsteria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spędziłyście weekend ! Fajnie czasami móc oderwać się od dzidziusiowych myśli. 😄
    Ja z mężem też u rodziców, trochę pomachaliśmy łopatami bo śniegu napadało ❄❄❄ Nawet napiłam się z dziadkiem malinówki bo w tym miesiącu ze starań nici. Nawet nie rozpaczam - to chyba właśnie zasługa owej malinówki😆

Szamanka, Kaśq - korzystajcie z pomocy psychologa jeśli potrzebujecie, to żadna ujma. Nawet myślę, że jak ktoś przeżył to co my to bankowo powinien móc z kimś pogadać. Ja po kryzysie, gdzie przez 2 tygodnie prawie nie spałam, umówiłam się na wizytę i muszę przyznać, że usłyszałam wiele potrzebnych słów. Niestety koszty stałej terapii są ogromne ale gdy uznam, że wpadam w dół pewnie znów spróbuję.

Kaśq00 lubi tę wiadomość

♀ 30 lat
    AMH: 4,44; okazjonalnie LUF

♂31 lat,
    Asthenozoospermia; fragmentacja: 34%-45% ,

03.2021 IUI 😞
    05.2021 IUI 😞

07-10.2021 IVF, Angelius Provita, Artvimed - nieudane stymulacje, 0 -> ❄️

10.2021 GC Katowice/Kraków; konkretny plan 💪01.2022 GC IVF Labo + Embrio 💪💪 PIMSi + MSOME.
    Mamy 6 - 5 dniowych blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    21.03 Transfer 5.1.1
    6 dpt. II 8 dpt. 214,2 mlU/ml, prog. 19.63 ng/ml 🍀10 dpt. 767,3 mlU/ml, prog. 23,38 ng/ml 🍀12 dpt. 2006 mlU/ml .36,04 ng/ml 🍀
    6tc5d mamy ❤️❤️🍀

age.png

preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Kasqu ja słodyczy mogę nie jeść, ale ciasta to moja miłość i uzależnienie 😁

My pomału kończymy the Crown - jest mega 🙂a ten Lupin to mąż ogląda - bardzo chwali 🙂

Ja uwielbiam piec , ale ostatnio czasu mniej na to.

Crown mnie bardzo zaskoczył, nie przepadałam nigdy za filmami historycznymi a tu proszę. Tak mnie wciągło 😁

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Agaciorka Tobie się uda 🙂💖

Oby wyniki przyszły na czas ✊🏻
    Już niedługo się okaże czy się uda 🙏
    Na razie w głowie weekendami mam sesję online więc nie myślę za wiele 😅

Tak po dłuższym zastanowieniu to też nie wiem czy to nie za dużo w tym roku będzie na mojej głowie
    Procedura ivf koniec studiów, napisanie pracy mgr i obrona 🙈

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka dasz radę 💪💪💪 na koniec roku stwierdzisz że to był ciężki, ale super rok bo wierzę że wszystko ci się uda😘

Ja wczoraj miałam gości brat przyjechał. A dzisiaj byłam u chrześnicy na uro i odwiedzić teściów 😉

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Już niedługo się okaże czy się uda 🙏
    Na razie w głowie weekendami mam sesję online więc nie myślę za wiele 😅

Tak po dłuższym zastanowieniu to też nie wiem czy to nie za dużo w tym roku będzie na mojej głowie
    Procedura ivf koniec studiów, napisanie pracy mgr i obrona 🙈

Agaciorka może to właśnie będzie szczęśliwy rok- udane ivf, skończone studia 😊💖

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczyna się luty więc ja myślę że któraś z Was nam piękne kreseczki wysika zaniedlugo 😁 styczeń turkusowa to w lutym też któraś musi ✊

Kaśq00, Katherine, Turkusowa90, Sleepy, ŁAsica lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka jestem za 🙏😊

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja, i ja ! 🙌💪
    Proponuję w każdym miesiącu kogoś z kreseczkami 😁Chociażbym miała być ostatnia na liście i dowiedzieć się w grudniu. Poczekam 😄😁

BTW. Mogłabym prosić o dopisanie na pierwszą stronę? Na listę staraczek? Chociaż tym chyba zajmowała się nasza przyszła mama Turkusowa? 🤔

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    I ja, i ja ! 🙌💪
    Proponuję w każdym miesiącu kogoś z kreseczkami 😁Chociażbym miała być ostatnia na liście i dowiedzieć się w grudniu. Poczekam 😄😁

BTW. Mogłabym prosić o dopisanie na pierwszą stronę? Na listę staraczek? Chociaż tym chyba zajmowała się nasza przyszła mama Turkusowa? 🤔
    Zrobione😍

Kaśq00 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Zrobione😍

Dziękuję ❤️ może odczaruje zły czas 😊

• Kasiurrro Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też poproszę przy okazji :)

Ja miałam bardzo intensywny weekend, w sobotę byliśmy na kuligu takim z konikami i saniami:) pogoda trochę do d bo padało przez chwilę ale i tak było spoko, a w niedziele prawie cały dzień sanki, ognisko i kiełbaski :)
    A ja dalej bez @ -40dc dziś, idę na rekordy, a do lekarza dopiero na piątek termin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 11:04

Vsteria lubi tę wiadomość

starania od 04.2017

Ja
    Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
    Krótkie cykle

Maż
    morfologia 1%
    mała ruchliwość
    HBA 70%

06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powpisywalam osoby, które ostatnio się udzielaja: Vsteria, mikado, Kitka_87, Limosa, Kasiurrro, Lusi24.

Nie chciałam wpisywać za każdym razem nowych osób, bo często ktoś o coś pyta i urywa się kontakt.

Jeśli jest ktoś jeszcze niewpisany- piszcie, uzupełnię 😉

Kitka_87, Vsteria, Kaśq00 lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ