X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułość 10 mlU/ml jeden i drugi. No nic, czekam sobie spokojnie na okres, jak nie przyjdzie to idę na betę. Chociaż wydaje mi się, że przyjdzie 😏

Łucja ur. 09.2022❤
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka pokaż ten cień. Może zrób rano jeszcze raz?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaa coś może być na rzeczy! 😀✊✊✊
    Ja kupuje te tanie z allegro, masowo po 30 szt żeby móc sobie je robić bez opamiętania między 10 a 14 dniem (jestem taka niecierpliwa) - generalnie nigdy nie wyszedł mi pozytyw .... ale eksperymentując z nimi wcześniej - po ovitrelle kreska wychodzi, do 10 dpo wychodzi zdecydowanie dostrzegalna, w 11 potrafie dojrzeć jeszcze cień cienia, a potem już nigdy. Co by dla mnie oznaczało że DZIALAJĄ, wykrywają hcg 🙃
    (Tylko te moje nie widziały nigdy prawdziwej ciąży). Z tym że po dłuższym czasie od sikania (powiedzmy ok godzinie) - zawsze pojawia się na nich cień drugiej, falszywej, ale po takim czasie to już się nie liczy.
    Powtarzaj testy a my trzymamy mooooocno kciuki żeby tylko ciemniała ✊✊✊✊✊✊✊✊

6sutvkcboyyy654c.png
  • OlaK Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mam do Was nietypowe pytanie. Nie wiedziałam w którym wątku go zadać, ale wydaje mi się ze to jest dobre miejsce.Od 3 lat staramy się z mezem o dziecko, ciągle bezskutecznie. Od kilku miesięcy, zaraz po owulacji czuje już ból menstruacyjny ( ból brzucha i krzyża) tak jakbym zaraz już miała dostać miesiączkę.
    Wcześniej zazwyczaj ten ból miałam, jednak na 1-2 dnia przed miesiączką, czasem dopiero kiedy ja dostalam, ale nigdy na 14 dni przed.

Oczywiście pytałam o to lekarza jednak, stwierdził że niewie dlaczego tak odczuwam. Przestaje juz mu ufać, po samym fakcie, ze nie przepisal mi nawet skierowania chociażby na podstawowe badania hormonalne, twierdząc ze jeżeli mam owulacje to wszystko jest dobrze.

Niewiem juz czy może ja za bardzo się nakręcam, ale ten ból mnie zastanawia. Może Wy będziecie potrafiły mi pomóc i nakieruje nakierujecie mnie odpowiednio.

Z góry dziękuję

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku nie bój się, myśl że każdy krok przybliża Cię do celu. 🤗 A już ten pierwszy krok wnosi na pewno dużo nadziei 🍀 Wydaje mi się że in vitro bardzo zwiększa szanse. Na grupie forumowej mojej kliniki był teraz taaaaki piękny wysyp ciąż po IVF że aż miło!!! Aż zazdroszczę, bo ja wciąż zbieram pieniądze na IVF (moje miasteczko nie daje dofinansowań). Jak już uzbieram to będę mega szczęśliwa że teraz walka ruszyyyy z kopyta 😀 Ty możesz ruszyć już 😀

Choć prawdę powiedziawszy na grupie o IUI - ciąże też sypnęły się obcificieee - to też niesie dużo nadziei dla tej metody 🤗🍀🌈✨

6sutvkcboyyy654c.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam do Was nietypowe pytanie. Nie wiedziałam w którym wątku go zadać, ale wydaje mi się ze to jest dobre miejsce.Od 3 lat staramy się z mezem o dziecko, ciągle bezskutecznie. Od kilku miesięcy, zaraz po owulacji czuje już ból menstruacyjny ( ból brzucha i krzyża) tak jakbym zaraz już miała dostać miesiączkę.
    Wcześniej zazwyczaj ten ból miałam, jednak na 1-2 dnia przed miesiączką, czasem dopiero kiedy ja dostalam, ale nigdy na 14 dni przed.

Oczywiście pytałam o to lekarza jednak, stwierdził że niewie dlaczego tak odczuwam. Przestaje juz mu ufać, po samym fakcie, ze nie przepisal mi nawet skierowania chociażby na podstawowe badania hormonalne, twierdząc ze jeżeli mam owulacje to wszystko jest dobrze.

Niewiem juz czy może ja za bardzo się nakręcam, ale ten ból mnie zastanawia. Może Wy będziecie potrafiły mi pomóc i nakieruje nakierujecie mnie odpowiednio.

Z góry dziękuję
    Hej OlaK 🤚
    Napiszę ze swojego doświadczenia.Ja po okresie dosłownie dzień dwa odczuwam już ból owulacyjny,który trwa około nawet tygodnia 5-7 dni.Czasem mam spokój po owu jakieś trzy dni i zaczynają mnie boleć jajniki, krzyże nawet biodra ,nogi już na zbliżający się okres.Za to rzadko kiedy boli mnie tuż przed okresem cokolwiek i okres mam raczej bez boleści.Rozmawiałam na ten temat z moją lekarką co mnie prowadzi,to nic nie jest niepokojącego każdy ma inny organizm i różnie może przechodzić te fazy.Ale piszę tylko o sobie 😉 dziewczyny zapewne też coś Ci podpowiedzą poradzą i się podzielą swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam 🤗🤗

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Kasztanku ❤️

Dobrze przeczytać, że ruszacie z marzeniami do przodu! Trzymam mocno kciuki, niech w końcu marzenie się spełni! 😘

Sleepy Mamuśko 😉❤️

Sleepy lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trochę we mnie wlałaś nadziei 😊 ale nie nastawiam się, bo te facelle są ponoć bardzo dobre i skoro na nim kreski nie było to raczej nic z tego.

Szamanko wrzucam foto, ale na nim nic nie widać. Na żywo ledwo widać, a na zdjęciu to w ogóle nic.

https://naforum.zapodaj.net/2bc8fcb613e0.jpg.html

Łucja ur. 09.2022❤
  • Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi
    Dziękuję Ci za takie słowa 😘. Niestety to prawda że koszty powalają. My też nie łapiemy się na żadne dofinansowanie i musimy płacić wszystko sami...ehh inne plany pójdą na drugi plan bo wszystko inne traci sens bez TEGO NAJWIEKSZEGO MARZENIA.

Darkaaa
    Ja widzę tutaj cień! Chyba, że test już poleżał troszkę. Ale moim zdaniem cień jest na pewno✊. Bądź dobrej myśli i przyciągaj do siebie to co dobre.

• Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK u mnie jest tak, że już kilka dni po owu czuję bóle menstruacyjne, ból krzyża, jajników itp. Nie są to bóle jakieś bardzo mocne i nie codzienne, ale przez ten okres 2 tyg od owu do miesiączki pojawiają się i mam tak już od dobrych kilku lat.

Łucja ur. 09.2022❤
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek22 wrote:
    Gosia Rumi
    Dziękuję Ci za takie słowa 😘. Niestety to prawda że koszty powalają. My też nie łapiemy się na żadne dofinansowanie i musimy płacić wszystko sami...ehh inne plany pójdą na drugi plan bo wszystko inne traci sens bez TEGO NAJWIEKSZEGO MARZENIA.

Darkaaa
    Ja widzę tutaj cień! Chyba, że test już poleżał troszkę. Ale moim zdaniem cień jest na pewno✊. Bądź dobrej myśli i przyciągaj do siebie to co dobre.
    Zdjęcie robione jakieś pół godziny po teście. Ale cień wyszedł po ok 3, 4 min od zrobienia testu. Natomiast drugi facelle biel vizira. Jak już wcześniej pisałam nie nastawiam się, bo i po co...

Łucja ur. 09.2022❤
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostrzegam ten cień.
    Hmmm... No może rzeczywiście bezpieczniej się nie nastawiać. Ale kciukasy i dobre życzenia nie zaszkodzą 🤗🍀✊❤
    Powtórzyłabym jutro z rana.
    Ps. Ja kupuję te tanie ale kasetowe, pasek testowy jest w nich bardziej chroniony przed urazami w drodze. Siostra kiedys zamówiła te paskowe - przyszła cała partia jakby przełamana w miejscu wyników, była wkurzona bo dziwacznie się zachowywały.

6sutvkcboyyy654c.png
  • Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Ja też dostrzegam ten cień.
    Hmmm... No może rzeczywiście bezpieczniej się nie nastawiać. Ale kciukasy i dobre życzenia nie zaszkodzą 🤗🍀✊❤
    Powtórzyłabym jutro z rana.
    Ps. Ja kupuję te tanie ale kasetowe, pasek testowy jest w nich bardziej chroniony przed urazami w drodze. Siostra kiedys zamówiła te paskowe - przyszła cała partia jakby przełamana w miejscu wyników, była wkurzona bo dziwacznie się zachowywały.
    No te co ja mam faktycznie słabe jakościowo i łatwo zeskrobac to miejsce, w którym pojawiają się kreski. Zresztą już mi się skończyły bo kupiłam kilka sztuk i sprawdzałam jak się wyplukiwal Ovitrelle. A te facelle dużo dziewczyn sobie chwali więc jutro zajadę do rosmanna i kupię kilka sztuk strunieniowych i paskowych. W ogóle obiecałam sobie, że będę testować jak się okres spozni, ale jakos tak mnie dzisiaj naszło, teraz trochę żałuję...

Łucja ur. 09.2022❤
  • Kiteczka Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę cień, masz inne testy? Spróbuj NordTest, one są 10tki.

CestLaVie lubi tę wiadomość

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy przed okresem nie mam bóli i tak naprawdę brzuch zaczyna mnie boleć drugiego dnia cyklu.
    Za to od wczoraj pierwszy raz mam bóle jak przy okresie bez okresu… termin @ wypada we wtorek

Darka ja się na cieniach nie znam ;) bo testów staram się nie robić, ale trzymam kciuki za to żeby jednak ciemniała ta kreska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 12:38

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
    21 dpt 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    6+1 zarodek i ❤️
    8+4 2 cm i ❤️ 169/min
    12+4 nifty i prenatalne ok 🩵
    preg.png
  • Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaaa!!!

Ja również widzę piękny cień!
    Oby była ciąża 🍀🍀
    Trzymam mocno kciuki! 🥰🥰🥰

Gosia Rumi, twoja historie przeczytałam , jakbym czytała o sobie. Jestes bardzo silna ! Nie poddawajmy się , a na pewno ten czas , ta wytrwałości będzie nam wynagrodzone 🍀🍀🍀
    Ściskam 😘

• Darkaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiteczka test z dzisiaj ma czułość 10. Mam jeszcze jeden facelle, ale zostawię go na dzień miesiączki.

Anna ja też właśnie na cieniach się nie znam. Może jedynie wiem to, że taki cień o niczym jeszcze nie świadczy.

Gosiar1988 dziękuję za kciuki ❤ każde się przydadzą 😏

Łucja ur. 09.2022❤
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka ja też widzę oby ciemniał 🤞✊✊

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaa, widzę!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 15:18

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie po iui jakieś objawy? Ja mam takie ukłucia w podprzuszu

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ