X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Tak ! O to mi chodziło ;)

Ja polecam inozytol z firmy Nanga. Na allegro jest i całkiem fajnie cenowo wychodzi.

Aaaa to ja i tak biorę Pregne Start i tam jest ten dobry kwas foliowy. Badałam poziom ostatnio i mam dobry w górnej granicy :) Inofem ma bardzo dobre opinie i jest w saszetkach do picia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    DIewczyny , wiem , ze na Was mogę liczyć 😄😄
    Kochane ,znacie jakiś sposób , by przestać podjadać słodycze?

U nas w domu zawsze full słodyczy, bo stary je uwielbia ... , ale ja jeszcze bardziej .
    Chłonę wszystko co słodkie, stad tez moja 10 kg nadwaga.

Cholera codziennie wieczorem sobie obiecuje , ze nic nie tknę , No ale dziś to samo ... od jednej delicji się zaczęła a na paczce skończyło.
    zaczęłam jeść chrom , ale może macie inne pomysły... , oprócz silej woli.

U mnie mój stary ma całą szafkę. Ja kiedyś bardzo dużo jadłam. Zaczęłam od ograniczenia cukru wogóle- przestałam słodzić herbate i kawe. Z czasem inne rzeczy zaczęły być dla mnie za słodkie. Kiedyś czekolade jadłam jak odkurzacz- cała wsuwałam, teraz raz na ruski rok zjem 2 rzędy (przed okresem) i oile wogóle. Jakoś mnie przestało ciągnąć do slodyczy, przestały mi smakować. Ale moim grzeszkiem są ciasta, torty z kawusia niesłodzoną - oczywiście nie codziennie ale często piękę zawsze to lepsze niż z cukierni, nie ma ulepszaczy :)

Może spróboj ograniczać. Jeżeli słodzisz kawe, herbate to spróboj odstawić i slodzone napoje (ja nigdy nie lubiłam i nie piłam, Coli nie nawidzę wszyscy się zawsze dziwią i patrzą na mnie jak na wariatkę jak można tego nie lubić). Później powinno być łatwiej, Najgorsze są początki bo cukier naprawdę uzależnia. Organizm się domaga jedzenia a człowiek myli to z ochotą na coś słodkiego dlatego powinno się jeść co 3h małe posiłki i pić dużo wody- wtedy nie będzie Cią aż tak ciągło. A najlepszy sposób to nie kupować. Nie ma w domu to nie zjesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 16:40

• Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta 833 przyrost 100%, co prawda mi ulżyło ale zaraz potem obawy ze to jeszcze nie oznacza że jest ok 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦‍♀️ W piątek wizyta, oby było dobrze 🙏🏼🙏🏼

Darkaaa, Gosiar1988, szamanka91, Lusi24, Limosa, Paulina1190, Kimbra, Gosia Rumi, Moniek330, AnnaMD lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo słodyczy, ja je uwielbiam, ale mam wstret odkąd biorę glucophage, odrzuciło mnie totalnie od słodkiego 😇

11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    Córeczka 29/01/2022

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ super, piękny prezent na Dzien Mamy :)

Mam nadzieję, że wszystkie się w końcu doczekamy <3

Nadziejka@, Kasztanek, Limosa lubią tę wiadomość

• Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Nadziejka@ super, piękny prezent na Dzien Mamy :)

Mam nadzieję, że wszystkie się w końcu doczekamy <3
    Życzę gromadki dzieciaczków każdej z nas, prędzej czy później wszystkie się doczekamy ❤️

11/2019 poronienie 8tc
    Córeczka 29/01/2022

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie staż starań nie napawa optymizmem, zwłaszcza że jak komuś się udaje to staż starań nie przekrasza 2,5/3 lat. Straciłam już część swojej nadzieji i uczę się godzić z myślą, że dzieci nie są mi dane. Z pomocą kliniki działamy do końca roku, całą resztę zostawiam Panu Bogu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 18:03

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

• Darkaaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka jaka piękna beta 😊 na pewno wszystko będzie dobrze i będziesz mogła cieszyć się spokojna ciążą i upragnionym dzidziusiem ❤❤

Ja ostatnie dwa dni miałam przepłakane z powodu nieudanej IUI, dzisiaj już już jest lepiej. Na pewno pomaga mi też nowa praca, w takim sensie, że nie mam czasu myśleć o moich problemach. W piątek szczepienie i ten miesiąc odpuszczamy inseminację i starania...muszę trochę oczyścić głowę, taka przerwa na pewno dobrze mi zrobi. I powoli zaczynam research z immunologii. Chcę część badań zrobić zanim podjedziemy do in vitro.

Nadziejka@ lubi tę wiadomość

Łucja ur. 09.2022❤
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaaa wrote:
    Nadziejka jaka piękna beta 😊 na pewno wszystko będzie dobrze i będziesz mogła cieszyć się spokojna ciążą i upragnionym dzidziusiem ❤❤

Ja ostatnie dwa dni miałam przepłakane z powodu nieudanej IUI, dzisiaj już już jest lepiej. Na pewno pomaga mi też nowa praca, w takim sensie, że nie mam czasu myśleć o moich problemach. W piątek szczepienie i ten miesiąc odpuszczamy inseminację i starania...muszę trochę oczyścić głowę, taka przerwa na pewno dobrze mi zrobi. I powoli zaczynam research z immunologii. Chcę część badań zrobić zanim podjedziemy do in vitro.
    Bardzo mi przykro że się nie udało 🥺 Przerwa duzo pomaga, pozwala się wyluzować i choć przez chwilę nie żyć tylko staraniami i ewentualną ciąża.

Polecam wybadać się wzdłuż i wszerz. Ciężko mi było wydać 5k ale jak zaczęło wychodzić to kiry, to Allo i cała reszta to jakaś taka czułam się spokojniejsza że w końcu wiem co jest nie tak i dostanę na to odpowiednie leki.

Dziś podliczylam ile mi do tej pory poszło na te wszystkie stymulacje, leki - o zgrozo blisko 20k, ale cóż, żadne pieniądze nie grają roli, liczy się tylko nasze szczęście i spełnienie marzen. I z całego serca każdej z nas życzę abyśmy zostały mamami i mogły się cieszyć tym pięknym darem jakim jest macierzyństwo ❤️

Polecam z całego serca odmawianie Nowenny Pompejanskiej ❤️ wiara czyni cuda ❤️

11/2019 poronienie 8tc
    Córeczka 29/01/2022

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    U mnie staż starań nie napawa optymizmem, zwłaszcza że jak komuś się udaje to staż starań nie przekrasza 2,5/3 lat. Straciłam już część swojej nadzieji i uczę się godzić z myślą, że dzieci nie są mi dane. Z pomocą kliniki działamy do końca roku, całą resztę zostawiam Panu Bogu :)

Katherine , nie można Ci tak mówić!!!

Ja ponad 5 lat walczę i walczę , bo pragnę dziecka.
    Czasami miewam chwile zwątpienia , ale napiewa mnie optymizmem to forum i myśl , ze w końcu uda się. Tyle również tu historii i długich starań , które zakończyły się Happy Endem .
    Poza tym jeszcze jest in vitro . Jeszcze niedawno nie dopuszczalam mysli , bo gdzie? Jak to? Ja? Ale im dłużej to wszystko trwa , bardziej oswajam się z myślą , ze chyba tylko tak zostanę mama.

Ostatecznie stawiam jeszcze na immunologie , może warto pod tym katem przebadać się.
    Pomysl :)
    😘😘😘🍀🍀🍀

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Kiteczka Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    W poprzednim cyklu miałam immunosupresję przez 21 dni.
    W tym się staraliśmy, cykl z NAC, monitem i luteiną.

Wg mnie z zaleceń wynikało, że starać się już w cyklu z immunosupresją ale większość dziewczyn pisało, że lekarz im kazał się starać od kolejnego.

Mam mieszane uczucia. Mnóstwo dziewczyn brało immunosupresję i się nie udało. Mi kiedyś biorąc immunosupresję (inną) zaskoczyło na chwilę. Zobaczymy.
    Chodzę do nowego lekarza. Przynajmniej dał mi luteinę i na monit nie mam problemu się dostać. I ma gabinet pewnie z 150m od mojej pracy to jestem w stanie na chwilę wyskoczyć (chwila jednak trochę zazwyczaj trwa, bo zapisuje po kilka pacjentek na jedną godzinę).
    A i za usg płacę dużo mniej niż u poprzedniego.

O nowym lekarzu wyłapałem ☺️ tylko właśnie nie mogłam się dokopać do info co z immunosupresją.

W sumie ona też ma działanie długofalowe, więc trzymam kciuki, żeby się Wam udało. Wiesz, że Wam kibicuję cały czas ❤️

A czy będziesz chciała sprawdzić immuno w ogóle drugi raz?

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejk@ !
    Cudowna beta!
    Teraz to już będzie coraz lepiej 🍀🍀🍀

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    Dziewczyny, beta 833 przyrost 100%, co prawda mi ulżyło ale zaraz potem obawy ze to jeszcze nie oznacza że jest ok 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤦‍♀️ W piątek wizyta, oby było dobrze 🙏🏼🙏🏼
    No widzisz!! Super nowina😍

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 ja nie biorę in vitro pod uwagę. Ewentualnie zostaje IUI o ile jajowody będą drożne po tych moich przebojach z bakteriami ;) jak sprawdzę jajowody, napewno się przyjrzymy immunologi. Mój lekarz mnie nie widział juz pół roku pewnie myśli ze zaszłam :) miałam się stawić w styczniu z wynikami sono i nasienia. Niestety bakterie pokrzyżowały mi plany i nie chcą się odczepić... Nasienia nie badamy póki co, najpierw chcemy sprawdzić jajowody.

Nadziejka@ wiara bardzo pomaga- gdyby nie wiara chyba bym się już dawno poddała. Chodziłam na specjalne msze raz w miesiącu które mam w kościele dla osób starających się, codziennie modlę się o dzidzię. Rok temu nawet napisałam do Sióstr i wysłały mi pas Świętego Dominika, który pomógł wielu kobietom - niestety mi nie pomógł. Nie mam pretensji do Boga że mi się nie udaję, wierzę ze to jakaś lekcja dla mnie. Pocieszam się że ludzie mają gorsze zmartwienia i choroby - życie nie kończy się na staraniach a przynajmniej nie powinno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 20:22

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😁
    Ja po dzisiejszej wizycie i monitoringu.Byłam pewna że albo wyników z wymazu jeszcze nie będzie,albo nadal mam te bakterie bo nie umiałam ich wyleczyć.A tu niespodzianka 😃😃😃😃😃 jestem czysta.W piątek mam moje pierwsze IUI,bardzo się cieszę,ale totalny luz co ma być to będzie.Zapaliłam dzisiaj jeszcze znicze przed wizytą u teściowej złożyłam życzenia i powiedziałam żeby trzymała kciuki 🤞🤞.Jutro badanie na przeciwciała,resztę badań mam aktualne.Jutro rano Ovitrelle

Gosia Rumi, Darkaaa, Katherine, AnnaMD, Nadziejka@, Sleepy, Gosiar1988 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jako przyszłe mamy, życzmy sobie dużo siły w walce o potomstwo, cierpliwości i tego, aby w przyszłym roku obchodzić to święto tak jak należy!🤰👣

Darkaaa, strasznie mi przykro, w takich momentach trzeba sobie dać czas na łzy, ale już wyplakalas ile trzeba i teraz głowa do góry, walczymy dalej! 😘

Nadziejka@ piękny prezent na Dzień Mamy, gratuluję ♥️

Kimbra trzymam kciuki 🤞

U mojego męża wyhodowali w posiewie nasienia Enterococcus Feacalis i Streptococcus Agalactiae w bardzo licznej ilości (+++), 5.06 ma wizytę u lekarza wiec napewno dostanie antybiotyk. Ciekawe tylko na ile te bakterie osłabiają nasienie i czy w ogóle mają jakiś wpływ... 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 21:36

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek niestety mają wpływ, pogarszają jakość - wyleczycie i się poprawi :)

Kimbra super gratuluje! Super że się udało :)

Ja dalej nie mam swoich wyników wymazów, ale minął dopiero tydzień. A stary po 6 dniach już miał wyniki- on ma zawsze szybko. Oby było czysto w końcu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 22:25

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimba super wiadomość ✊✊ trzymam kciuki!!

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek na pewno mają wpływ. Mam nadzieję że szybko wyleczy i nasienie się poprawi💪

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 10:03

👩37👦36👫17lat

AMH - 0,16 ❌
    FSH 9,9❌

Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds), NK ✅
    Niedobór białka S 46%❌
    Czynnik męski❌

1. InVitro 02.2022 ❌️
    ➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
    2. InVitro 07.2022 ❌️

dieta i WEGE 🥦🥬🥕
    -14 kg, lecimy dalej!

"Nie jesteś nic jesteś wszystko
    Świat mieści się w twojej źrenicy
    Nie jesteś nic jesteś wszystko"
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ