Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoan wrote:Tak ! O to mi chodziło
Ja polecam inozytol z firmy Nanga. Na allegro jest i całkiem fajnie cenowo wychodzi.
Aaaa to ja i tak biorę Pregne Start i tam jest ten dobry kwas foliowy. Badałam poziom ostatnio i mam dobry w górnej granicyInofem ma bardzo dobre opinie i jest w saszetkach do picia
-
nick nieaktualnyGosiar1988 wrote:DIewczyny , wiem , ze na Was mogę liczyć 😄😄
Kochane ,znacie jakiś sposób , by przestać podjadać słodycze?
U nas w domu zawsze full słodyczy, bo stary je uwielbia ... , ale ja jeszcze bardziej .
Chłonę wszystko co słodkie, stad tez moja 10 kg nadwaga.
Cholera codziennie wieczorem sobie obiecuje , ze nic nie tknę , No ale dziś to samo ... od jednej delicji się zaczęła a na paczce skończyło.
zaczęłam jeść chrom , ale może macie inne pomysły... , oprócz silej woli.
U mnie mój stary ma całą szafkę. Ja kiedyś bardzo dużo jadłam. Zaczęłam od ograniczenia cukru wogóle- przestałam słodzić herbate i kawe. Z czasem inne rzeczy zaczęły być dla mnie za słodkie. Kiedyś czekolade jadłam jak odkurzacz- cała wsuwałam, teraz raz na ruski rok zjem 2 rzędy (przed okresem) i oile wogóle. Jakoś mnie przestało ciągnąć do slodyczy, przestały mi smakować. Ale moim grzeszkiem są ciasta, torty z kawusia niesłodzoną - oczywiście nie codziennie ale często piękę zawsze to lepsze niż z cukierni, nie ma ulepszaczy
Może spróboj ograniczać. Jeżeli słodzisz kawe, herbate to spróboj odstawić i slodzone napoje (ja nigdy nie lubiłam i nie piłam, Coli nie nawidzę wszyscy się zawsze dziwią i patrzą na mnie jak na wariatkę jak można tego nie lubić). Później powinno być łatwiej, Najgorsze są początki bo cukier naprawdę uzależnia. Organizm się domaga jedzenia a człowiek myli to z ochotą na coś słodkiego dlatego powinno się jeść co 3h małe posiłki i pić dużo wody- wtedy nie będzie Cią aż tak ciągło. A najlepszy sposób to nie kupować. Nie ma w domu to nie zjeszWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 16:40
-
Dziewczyny, beta 833 przyrost 100%, co prawda mi ulżyło ale zaraz potem obawy ze to jeszcze nie oznacza że jest ok 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤦♀️ W piątek wizyta, oby było dobrze 🙏🏼🙏🏼
Darkaaa, Gosiar1988, szamanka91, Lusi24, Limosa, Paulina1190, Kimbra, Gosia Rumi, Moniek330, AnnaMD lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
Córeczka 29/01/2022
Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.
Starania o drugie dziecko
07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X -
Apropo słodyczy, ja je uwielbiam, ale mam wstret odkąd biorę glucophage, odrzuciło mnie totalnie od słodkiego 😇Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
Córeczka 29/01/2022
nick nieaktualny
-
Katherine wrote:Nadziejka@ super, piękny prezent na Dzien Mamy
Mam nadzieję, że wszystkie się w końcu doczekamyStarania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
Córeczka 29/01/2022
nick nieaktualnyU mnie staż starań nie napawa optymizmem, zwłaszcza że jak komuś się udaje to staż starań nie przekrasza 2,5/3 lat. Straciłam już część swojej nadzieji i uczę się godzić z myślą, że dzieci nie są mi dane. Z pomocą kliniki działamy do końca roku, całą resztę zostawiam Panu Bogu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 18:03
Gosiar1988 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka jaka piękna beta 😊 na pewno wszystko będzie dobrze i będziesz mogła cieszyć się spokojna ciążą i upragnionym dzidziusiem ❤❤
Ja ostatnie dwa dni miałam przepłakane z powodu nieudanej IUI, dzisiaj już już jest lepiej. Na pewno pomaga mi też nowa praca, w takim sensie, że nie mam czasu myśleć o moich problemach. W piątek szczepienie i ten miesiąc odpuszczamy inseminację i starania...muszę trochę oczyścić głowę, taka przerwa na pewno dobrze mi zrobi. I powoli zaczynam research z immunologii. Chcę część badań zrobić zanim podjedziemy do in vitro.Nadziejka@ lubi tę wiadomość
Łucja ur. 09.2022❤ -
Darkaaa wrote:Nadziejka jaka piękna beta 😊 na pewno wszystko będzie dobrze i będziesz mogła cieszyć się spokojna ciążą i upragnionym dzidziusiem ❤❤
Ja ostatnie dwa dni miałam przepłakane z powodu nieudanej IUI, dzisiaj już już jest lepiej. Na pewno pomaga mi też nowa praca, w takim sensie, że nie mam czasu myśleć o moich problemach. W piątek szczepienie i ten miesiąc odpuszczamy inseminację i starania...muszę trochę oczyścić głowę, taka przerwa na pewno dobrze mi zrobi. I powoli zaczynam research z immunologii. Chcę część badań zrobić zanim podjedziemy do in vitro.
Polecam wybadać się wzdłuż i wszerz. Ciężko mi było wydać 5k ale jak zaczęło wychodzić to kiry, to Allo i cała reszta to jakaś taka czułam się spokojniejsza że w końcu wiem co jest nie tak i dostanę na to odpowiednie leki.
Dziś podliczylam ile mi do tej pory poszło na te wszystkie stymulacje, leki - o zgrozo blisko 20k, ale cóż, żadne pieniądze nie grają roli, liczy się tylko nasze szczęście i spełnienie marzen. I z całego serca każdej z nas życzę abyśmy zostały mamami i mogły się cieszyć tym pięknym darem jakim jest macierzyństwo ❤️
Polecam z całego serca odmawianie Nowenny Pompejanskiej ❤️ wiara czyni cuda ❤️Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
11/2019 poronienie 8tc
Córeczka 29/01/2022
Katherine wrote:U mnie staż starań nie napawa optymizmem, zwłaszcza że jak komuś się udaje to staż starań nie przekrasza 2,5/3 lat. Straciłam już część swojej nadzieji i uczę się godzić z myślą, że dzieci nie są mi dane. Z pomocą kliniki działamy do końca roku, całą resztę zostawiam Panu Bogu
Katherine , nie można Ci tak mówić!!!
Ja ponad 5 lat walczę i walczę , bo pragnę dziecka.
Czasami miewam chwile zwątpienia , ale napiewa mnie optymizmem to forum i myśl , ze w końcu uda się. Tyle również tu historii i długich starań , które zakończyły się Happy Endem .
Poza tym jeszcze jest in vitro . Jeszcze niedawno nie dopuszczalam mysli , bo gdzie? Jak to? Ja? Ale im dłużej to wszystko trwa , bardziej oswajam się z myślą , ze chyba tylko tak zostanę mama.
Ostatecznie stawiam jeszcze na immunologie , może warto pod tym katem przebadać się.
Pomysl
😘😘😘🍀🍀🍀
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:W poprzednim cyklu miałam immunosupresję przez 21 dni.
W tym się staraliśmy, cykl z NAC, monitem i luteiną.
Wg mnie z zaleceń wynikało, że starać się już w cyklu z immunosupresją ale większość dziewczyn pisało, że lekarz im kazał się starać od kolejnego.
Mam mieszane uczucia. Mnóstwo dziewczyn brało immunosupresję i się nie udało. Mi kiedyś biorąc immunosupresję (inną) zaskoczyło na chwilę. Zobaczymy.
Chodzę do nowego lekarza. Przynajmniej dał mi luteinę i na monit nie mam problemu się dostać. I ma gabinet pewnie z 150m od mojej pracy to jestem w stanie na chwilę wyskoczyć (chwila jednak trochę zazwyczaj trwa, bo zapisuje po kilka pacjentek na jedną godzinę).
A i za usg płacę dużo mniej niż u poprzedniego.
O nowym lekarzu wyłapałem ☺️ tylko właśnie nie mogłam się dokopać do info co z immunosupresją.
W sumie ona też ma działanie długofalowe, więc trzymam kciuki, żeby się Wam udało. Wiesz, że Wam kibicuję cały czas ❤️
A czy będziesz chciała sprawdzić immuno w ogóle drugi raz? -
Nadziejka@ wrote:Dziewczyny, beta 833 przyrost 100%, co prawda mi ulżyło ale zaraz potem obawy ze to jeszcze nie oznacza że jest ok 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤦♀️ W piątek wizyta, oby było dobrze 🙏🏼🙏🏼
Nadziejka@ lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyGosiar1988 ja nie biorę in vitro pod uwagę. Ewentualnie zostaje IUI o ile jajowody będą drożne po tych moich przebojach z bakteriami
jak sprawdzę jajowody, napewno się przyjrzymy immunologi. Mój lekarz mnie nie widział juz pół roku pewnie myśli ze zaszłam
miałam się stawić w styczniu z wynikami sono i nasienia. Niestety bakterie pokrzyżowały mi plany i nie chcą się odczepić... Nasienia nie badamy póki co, najpierw chcemy sprawdzić jajowody.
Nadziejka@ wiara bardzo pomaga- gdyby nie wiara chyba bym się już dawno poddała. Chodziłam na specjalne msze raz w miesiącu które mam w kościele dla osób starających się, codziennie modlę się o dzidzię. Rok temu nawet napisałam do Sióstr i wysłały mi pas Świętego Dominika, który pomógł wielu kobietom - niestety mi nie pomógł. Nie mam pretensji do Boga że mi się nie udaję, wierzę ze to jakaś lekcja dla mnie. Pocieszam się że ludzie mają gorsze zmartwienia i choroby - życie nie kończy się na staraniach a przynajmniej nie powinnoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 20:22
-
Hej dziewczyny 😁
Ja po dzisiejszej wizycie i monitoringu.Byłam pewna że albo wyników z wymazu jeszcze nie będzie,albo nadal mam te bakterie bo nie umiałam ich wyleczyć.A tu niespodzianka 😃😃😃😃😃 jestem czysta.W piątek mam moje pierwsze IUI,bardzo się cieszę,ale totalny luz co ma być to będzie.Zapaliłam dzisiaj jeszcze znicze przed wizytą u teściowej złożyłam życzenia i powiedziałam żeby trzymała kciuki 🤞🤞.Jutro badanie na przeciwciała,resztę badań mam aktualne.Jutro rano OvitrelleGosia Rumi, Darkaaa, Katherine, AnnaMD, Nadziejka@, Sleepy, Gosiar1988 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Dziewczynki, jako przyszłe mamy, życzmy sobie dużo siły w walce o potomstwo, cierpliwości i tego, aby w przyszłym roku obchodzić to święto tak jak należy!🤰👣
Darkaaa, strasznie mi przykro, w takich momentach trzeba sobie dać czas na łzy, ale już wyplakalas ile trzeba i teraz głowa do góry, walczymy dalej! 😘
Nadziejka@ piękny prezent na Dzień Mamy, gratuluję ♥️
Kimbra trzymam kciuki 🤞
U mojego męża wyhodowali w posiewie nasienia Enterococcus Feacalis i Streptococcus Agalactiae w bardzo licznej ilości (+++), 5.06 ma wizytę u lekarza wiec napewno dostanie antybiotyk. Ciekawe tylko na ile te bakterie osłabiają nasienie i czy w ogóle mają jakiś wpływ... 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 21:36
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉 punkcja, 0❄️
💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔Transfer 4AA
💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud!
29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️ -
nick nieaktualnyMoniek niestety mają wpływ, pogarszają jakość - wyleczycie i się poprawi
Kimbra super gratuluje! Super że się udało
Ja dalej nie mam swoich wyników wymazów, ale minął dopiero tydzień. A stary po 6 dniach już miał wyniki- on ma zawsze szybko. Oby było czysto w końcu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2021, 22:25
-
Kimba super wiadomość ✊✊ trzymam kciuki!!Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Moniek na pewno mają wpływ. Mam nadzieję że szybko wyleczy i nasienie się poprawi💪Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 10:03
👩37👦36👫17lat
AMH - 0,16 ❌
FSH 9,9❌
Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds), NK ✅
Niedobór białka S 46%❌
Czynnik męski❌
1. InVitro 02.2022 ❌️
➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
2. InVitro 07.2022 ❌️
dieta i WEGE 🥦🥬🥕
-8 kg, lecimy dalej!
"Nie jesteś nic jesteś wszystko
Świat mieści się w twojej źrenicy
Nie jesteś nic jesteś wszystko"