Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Katherine wrote:Chwilowy odpoczynek i w lipcu/sierpniu poszerzone badania nasienia. W międzyczasie myślę czy nie zrobić badanie na trmbofilie itp. Oprócz wymazu z policzka mozecie polecic jakieś badania dot. krzepliwości? Podobno to dość częsty problem. Z góry dziekuje
Kurcze Katherine też bym u Ciebie ruszyła właśnie w immunologia. Masz wszystko okKatherine lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022(9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42(15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dzieckaprenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Dziewczyny... czytając Wasze historie również te ciężkie mam łzy w oczach...
Mój mąż tez mnie zapytał czy go teraz zostawię... aż się rozpłakałam...
Meggi co bym tu nie napisała i tak nie ukoję Twojego bólu... zaglądaj do nas 😗
Monic ale wiesz że niska rezerwą nie przesadza o braku ciąży???? Mnóstwo kobiet nawet lekko po 40tce rodzą zdrowe dzieci. Dopóki nie ma menopauzy wszystko jest możliwe.
Ja też mam fsh ok 10, rezerwą na ten moment niby ok ale nie wiem w jakim tempie będzie spadać. Za 2 lata może być i u mnie "po zawodach". Mama przeszła menopazue w wieku 47 lat, czyli dużo poniżej średniej krajowej... dlatego też się obawiam o siebie.[/url]
nick nieaktualnymeggi bardzo mi przykro życie jest niesprawiedliwe 😕 ale pamiętaj cuda się zdarzają w najmniej oczekiwanym momencie 🙌💝 tego cudu Ci życzę - bardzo Ci kibicuje 😘 przerwa napewno dobrze Wan zrobi i wrócicie do działania z nowa energia. Pamiętaj ze jesteśmy tu i czekamy na Ciebie 💕
-
nick nieaktualnyMeggi, Monic bardzo Wam współczuję, ale wierzę, że zostaniecie mamami! I Wy też musicie w to wierzyć.
CestLaVie, przepraszam, że to napiszę. Wybacz jeśli Cię urazę, ale to co piszesz jest raniące. W tym roku kończę 40 lat, może będę miała nawet to szczęście, że urodzę zdrowe dziecko. Kiedyś dyskryminowalismy czarnoskórych, osoby homoseksualne a teraz matki kolo 40. Moje fsh to około 5, amh 3. Ale może nawet urodzę zdrowe dziecko. Tak, wiem nie to mialas na myśli, ale wyszło jak wyszło. Nie liczę tez tu na zrozumienie bo większość dziewczyn piszących jest lekko po 30. Ale mam prawo do napisania o czymś co rani.
Monic35 lubi tę wiadomość
-
.meggi. wrote:Witajcie kochane 😊 troche mnie ostatnio nie było, pewne rzeczy trzebabylo sobie poukaldac w glowie...
Dzisiaj niestety wpadlam sie z Wami pozegnac...
Dzisiejsze wyniki niestety nie zostawiaja złudzeń...
Stymulacja nie pomogła wciąż jest tragicznie...
Po wynikach mieliśmy konsultacje na której padły slowa ze nie mamy szans na naturalna ciaze, baaa nie mamy nawet szans na inne zaplodnienie nasieniem partnera... ze leczenie nie przynosi zadnych skutków itp itp...
Nie chce tutaj wszystkiego cytowac bo poprostu pierwszy raz od ponad 4 lat peklo mi dzisiaj serce...
Musimy sie na chwilę zatrzymac...
Gdy emocje opadna bedziemy myslec co robić, czy szukać pomocy gdzie indziej...
Na ta chwile obydwoje jestesmy w zalobnych nastrojach...
To nie jest tak ze chcemy sie poddac, nie probowac dalej nie szukać...
Poprostu czujemy ze psychicznie dla dobra naszego związku przede wszystkim to jest ten czas, gdzie musimy na ta chwile odpuścić....
Pozbierać od nowa wszystko do kupy, bo to by za jakis czas moc od nowa wrocic do tego tematu...
Dziekuje Wam za wszystkie dobre słowa, za podtrzymywanie na duchu, za Wasza "obecność" i wiare, za te chwile smutne jak i te radosne, gdy w tym calym balaganie potrafilysmy wykrzesac trochę humoru 😊
Zycze Wam wszyskim tego, czego tak bardzo tutaj wszystkie pragniemy 😊
I love ❣️❣️❣️
Meggi ! słuchaj !
szukajcie innego lekarza !
bierzcie nasz przykład.
Mój dostał stymulkę od mojego gina i spadła ilość z 8mln/ml na 0,75mln/ml (bo stymka była źle dobrana)
wtedy poszliśmy do Wolskiego
dobrał inną stymulację i ilość znowu spadła na 0,14mln (dramat)
ale drążył dalej, zmieniał leki, zmieniał suple i była poprawa na 2,5 mln/ml
i to był strzał w 10 bo następne wyniki koncentracja wyniosła 17,6mln/ml
podziałał dopiero TRZECI rodzaj stymulacji !!!!
Katherine, Limosa, szamanka91, CestLaVie, Ivanka93, Paulina1190 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meggi, bardzo mi przykro z powodu złych wieści, mam jednak nadzieję, że gdy przykre emocje opadną, nabierzecie nowych sił do walki. Przykład Joan daje ogromną nadzieję! Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
Za każdą z Was w tym wątku trzyma i mocno wierzę, że każdej z nas się uda! -
Meggi słuchaj Joan!
Dobry specjalista da radę!
A przecież do in vitro nawet podchodzą z baaardzo złymi wynikami .
Nie załamuj się tylko walcz❤️
Joan super wyniki✊✊ to co twój teraz konkretnie bierze?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Blawatek wrote:Meggi, Monic bardzo Wam współczuję, ale wierzę, że zostaniecie mamami! I Wy też musicie w to wierzyć.
CestLaVie, przepraszam, że to napiszę. Wybacz jeśli Cię urazę, ale to co piszesz jest raniące. W tym roku kończę 40 lat, może będę miała nawet to szczęście, że urodzę zdrowe dziecko. Kiedyś dyskryminowalismy czarnoskórych, osoby homoseksualne a teraz matki kolo 40. Moje fsh to około 5, amh 3. Ale może nawet urodzę zdrowe dziecko. Tak, wiem nie to mialas na myśli, ale wyszło jak wyszło. Nie liczę tez tu na zrozumienie bo większość dziewczyn piszących jest lekko po 30. Ale mam prawo do napisania o czymś co rani.
Nie chcę też Ciebie urazić, ale znów z drugiej strony rozumiem Twoja nadwrażliwość w temacie... absolutnie nie chciałam , aby to miało taki wydźwięk. Ja jako osoba w tym życiu realnym- hmm ciężko mnie czymś urazić,
Coś Ci napiszę... jako osoba o mega jasnej karnacji i mega jasnych włosach swoje przeszłam jako dziecko- najbielsza z rówieśników, przezywana od "biołych", dokuczano mi strasznie, wiele, wiele przeszłam, ale nigdy nie przyszło mi do głowy pisać o dyskryminacji. Muszą mi stworzyć "very white live matter" he he
Uważam że, po prostu wyróżniałam i wyróżniam się z tłumu he he dziś traktuję to jako atutpo prostu inność ZAWSZE będzie przyciągała wzrok, zdumienie, podiw, agresję- tak reagujemy jako ludzie. Czy to atawizm? Nie wiem. Inna sprawa czy tym zachwianiem kogoś ranimy i gdzie jest granicą.
Pisz co Ci leży na sercuja nie czuję się urażona
po prostu oznajmiłam to co wiem o swojej płodności i czym to grozi- też mam do tego prawo. Pisałam O SOBIE- nie czyjejś płodności, wieku itd
ja akceptuję biologię i biorę pod uwagę najgorsze. Ale nie poddam się bez walko- o nie!!!
Ps. Znam masę kobiet po 40tce które zaszły w ciążę szybciej niż 25latkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 22:18
[/url]
nick nieaktualnyCestLaVie wrote:Nie chcę też Ciebie urazić, ale znów z drugiej strony rozumiem Twoja nadwrażliwość w temacie... absolutnie nie chciałam , aby to miało taki wydźwięk. Ja jako osoba w tym życiu realnym- hmm ciężko mnie czymś urazić,
Coś Ci napiszę... jako osoba o mega jasnej karnacji i mega jasnych włosach swoje przeszłam jako dziecko- najbielsza z rówieśników, przezywana od "biołych", dokuczano mi strasznie, wiele, wiele przeszłam, ale nigdy nie przyszło mi do głowy pisać o dyskryminacji. Muszą mi stworzyć "very white live matter" he he
Uważam że, po prostu wyróżniałam i wyróżniam się z tłumu he he dziś traktuję to jako atutpo prostu inność ZAWSZE będzie przyciągała wzrok, zdumienie, podiw, agresję- tak reagujemy jako ludzie. Czy to atawizm? Nie wiem. Inna sprawa czy tym zachwianiem kogoś ranimy i gdzie jest granicą.
Pisz co Ci leży na sercuja nie czuję się urażona
po prostu oznajmiłam to co wiem o swojej płodności i czym to grozi- też mam do tego prawo. Pisałam O SOBIE- nie czyjejś płodności, wieku itd
ja akceptuję biologię i biorę pod uwagę najgorsze. Ale nie poddam się bez walko- o nie!!!
Ps. Znam masę kobiet po 40tce które zaszły w ciążę szybciej niż 25latki
Megi, dziewczyny maja rację. Szukaj nowego lekarza i walcz! -
Hej dziewczyny. Czy którejś z Was udało się zajść po UIU za pierwszym razem? Staramy się z mężem 8 lat, wyniki nas obojga w porzadku, 9 cykli stymulowanych clo i ovitrele, starania naturalne, teraz po kolejnej stymulacji pierwsze UIU, jestem 6 dni po, pobolewa mnie podbrzusze, z jednej strony chciałabym juz zrobic test a wiem że po ovi moze byc sfałszowany. Mam milion myśli i boje się że znowu się zawiodę 😔
-
nick nieaktualnyMadziuska wrote:Hej dziewczyny. Czy którejś z Was udało się zajść po UIU za pierwszym razem? Staramy się z mężem 8 lat, wyniki nas obojga w porzadku, 9 cykli stymulowanych clo i ovitrele, starania naturalne, teraz po kolejnej stymulacji pierwsze UIU, jestem 6 dni po, pobolewa mnie podbrzusze, z jednej strony chciałabym juz zrobic test a wiem że po ovi moze byc sfałszowany. Mam milion myśli i boje się że znowu się zawiodę 😔
I też bolał brzuch na okres
Anettaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madziuska wrote:Hej dziewczyny. Czy którejś z Was udało się zajść po UIU za pierwszym razem? Staramy się z mężem 8 lat, wyniki nas obojga w porzadku, 9 cykli stymulowanych clo i ovitrele, starania naturalne, teraz po kolejnej stymulacji pierwsze UIU, jestem 6 dni po, pobolewa mnie podbrzusze, z jednej strony chciałabym juz zrobic test a wiem że po ovi moze byc sfałszowany. Mam milion myśli i boje się że znowu się zawiodę 😔
Trzymam kciuki za ciebie!Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Blawatek wrote:Dwa. Jeden 26 mm, drugi 29mm.
-
Madziuska wrote:Ja na początku tez mialam dwa, w kolejnych dniach monitoringu tylko jeden urósł do 27mm I to mnie najbardziej martwi, chociaż lekarz mowil, że na naturalne cykle tez robi się UIU i tez nieraz się udaję...
Możliwe, że ten pierwszy znikł bo już pękłStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualnyMadziuska wrote:Ja na początku tez mialam dwa, w kolejnych dniach monitoringu tylko jeden urósł do 27mm I to mnie najbardziej martwi, chociaż lekarz mowil, że na naturalne cykle tez robi się UIU i tez nieraz się udaję...
-
Przestałam plamić już wczoraj pod wieczór i ból odszedł w niepamięć,Teraz pytanie czy pęcherzyki pękły czy nie 🤔🤔 nie umiem się doczekać wtorku i USG.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez