Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś miała mięśniaka 3 cm i był usuwany?Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Katherine- super wiadomość
jaki macie dalszy plan ?
Katherine lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022(9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42(15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dzieckaprenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Kimbra wrote:No to ja kochana nie miałam plamień żadnych,ból jajników owszem po ścianach myślałam że będę chodzić.Teraz jestem po Ovitrelle i też strasznie mnie kłóją i bolą.Jutro USG.
Dlatego jestem zaniepokojona tymi plamieniami. Na wizyte u gin czekam a w poniedzialek robie bete. Ale bie licze na nic. Sikane testy negatywne😑 -
nick nieaktualnyCestLaVie wrote:Katherine- super wiadomość
jaki macie dalszy plan ?
Chwilowy odpoczynek i w lipcu/sierpniu poszerzone badania nasienia. W międzyczasie myślę czy nie zrobić badanie na trmbofilie itp. Oprócz wymazu z policzka mozecie polecic jakieś badania dot. krzepliwości? Podobno to dość częsty problem. Z góry dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 18:51
-
nick nieaktualnyKimbra wrote:Dziewczyny czy któraś miała mięśniaka 3 cm i był usuwany?
Ja miałam tylko polipy usuwane i mi lekarz powiedział że każdy polip lub mieśniak dla starającej się kobiety tj potencjalna przeszkoda, którą powinno się usunąć. Przy histeroskopii powinni Ci go usunąć spokojnie -
Katherine wrote:Ja miałam tylko polipy usuwane i mi lekarz powiedział że każdy polip lub mieśniak dla starającej się kobiety tj potencjalna przeszkoda, którą powinno się usunąć. Przy histeroskopii powinni Ci go usunąć spokojnieSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
nick nieaktualnyWiesz może być przeszkodą ale nie musi. Niektóre zachodzą z mięsniakami, bakteriami itp. ( patola?) Ale w naszym przypadku musimy wykluczyć każdą możliwą przeszkodę. Skoro mały polip jest przeszkodą to mięśniak to samo.
Ja płaciłam za histeroskopie w klinice Bocian 1200zł (1100zł badanie, 100zł badanie histopatologiczne wycinka). Bardzo duży komfort, szybki termin badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 19:52
Kimbra lubi tę wiadomość
-
Kurcze przestraszyłam się jak mam okres chyba 20 lat nigdy nie plamiłam w ciągu owulacji.Jest to mój 13 DC zaczęły mnie tak okropnie boleć jajniki i czuję się cholernie wzdęta.Dodam że przedwczoraj miał zastrzyk Ovitrelle a teraz pokazały się plamienia 😞Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Katherine wrote:Dziewczyny mamy to!!! Miałam sono - w końcu po 6mies czekania.
Jajowody oba drożnekontrast przeszedł pięknie, bezproblemowo.
Widzisz, mówiłam !!
Te bakterie nie zawsze powodują niedrożność. U mnie się sprawdziło, i u Ciebie też byłam tego pewnaKatherine lubi tę wiadomość
-
Super ze sie w końcu doczekałaś i że jajowody drożne ❤ ja też czekam na sono ale najpierw muszę wyleczyć bakterie 😔 długo trwało samo badanie? Ja też jestem strasznie obs*ana ze mam niedrozne przez łyżeczkowanie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIvanka93 wrote:Katherine wrote:Dziewczyny mamy to!!! Miałam sono - w końcu po 6mies czekania.
Super ze sie w końcu doczekałaś i że jajowody drożne ❤ ja też czekam na sono ale najpierw muszę wyleczyć bakterie 😔 długo trwało samo badanie? Ja też jestem strasznie obs*ana ze mam niedrozne przez łyżeczkowanie.
Ja bakterie leczyłam kila mies
Samo badanie nie trwa długo- 10/15min da się wytrzymać. Gdyby nie to że nie mogła włożyć tego cewnika to byłoby to jak taki ból miesiączkowy. Samo podanie kontrastu luzik, wszystko widziałam na monitorze- to chwilka tylko. Podobno kobiety które nie rodziły mają taki spad przy weściu do macicy i tam się często cewnik zatrzymuje. Musiała wziąść takie szczypce i mi szyjke przyszczypać - wtedy mega bolało i nieprzyjemnie było. Zaciskałam zęby, palce wszystko. Ale sobie pomyślałam że poród do którego dążę jest dużo bardziej bolesny i zaraz cewnik wszedł. Niektórym dziewczynom wchodzi od razu. Ogólnie szybko poszło a po badaniu mega ulga że wszystko ok. Myślę że stres i głowa robi dużo. Właśnie zaczyna mnie brzuch boleć jak na okres i lekko plamie. Mówiła że może tak być.
Nie martw się że masz niedrożone- ja miałam mycoplasme i ureaplasme (prawdopodobnie bardzo dlugi czas) i mam drożneaaa i łyżeczkowanie podczas histeroskopii w październiu. Nie mam zadnych zrostów
bd dobrze!
Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Katherine, nareszcie!!! Świetnie, że już jesteś po i że wszystko w porządku. Tak czułam, że będzie dobrze! 💪
Ciekawe że dostałaś antybiotyk, mi nic nie dali. Pytałam też w drugiej klinice czy dają po histeroskopii, bo też nie miałam, a czytałam, że niektórym dają - podobno odchodzi się od tego, bo infekcje po zabiegu są na tyle rzadkie, że więcej szkody niż pożytku z antybiotyku danego na wyrost.
Katherine wrote:mi lekarz powiedział że każdy polip lub mieśniak dla starającej się kobiety tj potencjalna przeszkoda, którą powinno się usunąć. Przy histeroskopii powinni Ci go usunąć spokojnie
Nie każdy. Ja mam kilka mięśniaków i są tak usytuowane, że nie przeszkadzają. Z polipami też dziewczyny zachodzą i nie jest to tylko patologia.
Dziewczyny, poproszę o kciuki w poniedziałek. Udało mi się przesunąć histeroskopię, mam w poniedziałek na NFZ. O ile mi zrobią, bo mam grupę czystości 0/IV... Pierwszy raz taką widzę, byłam u ginki w LuxMedzie po jakieś leczenie, to powiedziała, że to dobry wynik, ale na skali widzę, że taki nie jest. Jestem nosicielką streptococcus i mam zero pałeczek, ale zwykle jak coś było nie tak miałam III grupę, więc jestem pełna obaw czy dopuszczą mnie do zabiegu 😟Monic35, Katherine lubią tę wiadomość
-
Dostałam zatrzyk w dupę - bolało. Najgorsze było wkładanie cewnika, nie mógł wejść, Musiała grzebać tymi szczypcami bolało jak nie wiem i mega nieprzyjemne ale zacisnęłam zęby. Zaczęły mnie zagadywać. Później juz luzik. Pąpowanie balonika bolało jak na średni ból miesiączkowy a podanie kontrastu nic nie bolało. Miałam 10:45. Trochę mam lekkie skurcze brzucha jak na @ i plamie. Dostałam antybiotyk.
Tak się cieszę że się popłakałam bo myślałam że mam niedrożne. Nie mogę opisac swojej radościKatherine lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Katherine super ze w końcu się udało zrobić badanie tyle czekania ale całe szczęście ze drożne ❤️To już macie ważna rzecz wykluczona ze mogło być coś zatkane
Katherine lubi tę wiadomość
Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jestem po USG.Pęcherzyki mam po obu stronach nie pękły duże przez co mam plamienia i mnie bolą jajniki i mam wzdęty brzuch Chciała mi dać pregnyl ale go wycofali.We wtorek kolejne USG i czekamy.Jestem też zakwalifikowana do histeroskopii 😔
Monic35 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Jestem po USG.Pęcherzyki mam po obu stronach nie pękły duże przez co mam plamienia i mnie bolą jajniki i mam wzdęty brzuch Chciała mi dać pregnyl ale go wycofali.We wtorek kolejne USG i czekamy.Jestem też zakwalifikowana do histeroskopii 😔
Mi czasem robily sie torbiele czynnosciowe z niepeknietych pecherzykow. Czasem same sie wchlanialy przy miesiaczce. Czasem dostawalam luteine zeby sie wchlonelo. Raz jak mi torbiel nie znikla dostalam zastrzyk Ovitrelle i pomoglo. -
Witajcie kochane 😊 troche mnie ostatnio nie było, pewne rzeczy trzebabylo sobie poukaldac w glowie...
Dzisiaj niestety wpadlam sie z Wami pozegnac...
Dzisiejsze wyniki niestety nie zostawiaja złudzeń...
Stymulacja nie pomogła wciąż jest tragicznie...
Po wynikach mieliśmy konsultacje na której padły slowa ze nie mamy szans na naturalna ciaze, baaa nie mamy nawet szans na inne zaplodnienie nasieniem partnera... ze leczenie nie przynosi zadnych skutków itp itp...
Nie chce tutaj wszystkiego cytowac bo poprostu pierwszy raz od ponad 4 lat peklo mi dzisiaj serce...
Musimy sie na chwilę zatrzymac...
Gdy emocje opadna bedziemy myslec co robić, czy szukać pomocy gdzie indziej...
Na ta chwile obydwoje jestesmy w zalobnych nastrojach...
To nie jest tak ze chcemy sie poddac, nie probowac dalej nie szukać...
Poprostu czujemy ze psychicznie dla dobra naszego związku przede wszystkim to jest ten czas, gdzie musimy na ta chwile odpuścić....
Pozbierać od nowa wszystko do kupy, bo to by za jakis czas moc od nowa wrocic do tego tematu...
Dziekuje Wam za wszystkie dobre słowa, za podtrzymywanie na duchu, za Wasza "obecność" i wiare, za te chwile smutne jak i te radosne, gdy w tym calym balaganie potrafilysmy wykrzesac trochę humoru 😊
Zycze Wam wszyskim tego, czego tak bardzo tutaj wszystkie pragniemy 😊
I love ❣️❣️❣️Monic35 lubi tę wiadomość
"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
.meggi. wrote:Witajcie kochane 😊 troche mnie ostatnio nie było, pewne rzeczy trzebabylo sobie poukaldac w glowie...
Dzisiaj niestety wpadlam sie z Wami pozegnac...
Dzisiejsze wyniki niestety nie zostawiaja złudzeń...
Stymulacja nie pomogła wciąż jest tragicznie...
Po wynikach mieliśmy konsultacje na której padły slowa ze nie mamy szans na naturalna ciaze, baaa nie mamy nawet szans na inne zaplodnienie nasieniem partnera... ze leczenie nie przynosi zadnych skutków itp itp...
Nie chce tutaj wszystkiego cytowac bo poprostu pierwszy raz od ponad 4 lat peklo mi dzisiaj serce...
Musimy sie na chwilę zatrzymac...
Gdy emocje opadna bedziemy myslec co robić, czy szukać pomocy gdzie indziej...
Na ta chwile obydwoje jestesmy w zalobnych nastrojach...
To nie jest tak ze chcemy sie poddac, nie probowac dalej nie szukać...
Poprostu czujemy ze psychicznie dla dobra naszego związku przede wszystkim to jest ten czas, gdzie musimy na ta chwile odpuścić....
Pozbierać od nowa wszystko do kupy, bo to by za jakis czas moc od nowa wrocic do tego tematu...
Dziekuje Wam za wszystkie dobre słowa, za podtrzymywanie na duchu, za Wasza "obecność" i wiare, za te chwile smutne jak i te radosne, gdy w tym calym balaganie potrafilysmy wykrzesac trochę humoru 😊
Zycze Wam wszyskim tego, czego tak bardzo tutaj wszystkie pragniemy 😊
I love ❣️❣️❣️
Bardzo mi przykro. Wiem co czujesz. Ja staram sie 7 lat. Lekarz ostatnio tez mi powiedzial ze nie mam szans na ciaze. Niskie AMH i wchodze w okres przedmenopauzalny. Mam 35 lat. Moj maz ma dobre wyniki. Czuje sie przez to 'wybrakowana' 😑. Maz mnie pociesza, mam duze wsparcie w nim. Raz jak mialam zalamabie powiedzialam mu ze lepiej jak vysmy sie rozstali , wtedy mogl by miec dziecko. Wtedy mnie przytulił i powiedział ze nie chce byc z inną, nawet jesli nigdy nie bedziemy miec dzieci. 🥰 uwielbiam go.
Trzymam za was kciuki, zeby mimo wszystko stal sie cud. A cuda sie zdarzaja i ja w to wierze 😊