Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Limosa wrote:Ivanka, Bławatku, dzięki za info o endometrium. Mi nigdy lekarz nie mówił czy za grube, czy za cienkie, więc może w normie 🙂
Paulina, tak mi przykro. Uzależnienie to trudny przeciwnik i niestety to osoba uzależniona musi chcieć zmiany, sama na siłę nic nie zrobisz... Mam nadzieję, że brat dojrzeje do zmiany, może pozna kogoś dla kogo zrobi wszystko? Ważne, żeby mama też się z tego układu wyrwała, może wtedy wspólnymi siłami łatwiej Wam będzie przekonać brata do leczenia.
Miał kilka dziewczyn, ale wiesz jak to sie konczylo.. prosily go żeby rzucił nie pil nie palił, a on i tak chodził pijany do nich. Kto bedzie chcial być z kims takim, kto śmierdzi alkoholem cały czas.
A z mama to się nie uda. Za slaba jest. Ojciec cale zycie ja nękał, pił. Nigdy nie chciała z tym nic zrobic* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
Cześć Szyszko! Zapraszamy do nas, oby nie na dlugo 😊
Szyszka90 lubi tę wiadomość
* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
nick nieaktualnyPaulina1190 wrote:Miał kilka dziewczyn, ale wiesz jak to sie konczylo.. prosily go żeby rzucił nie pil nie palił, a on i tak chodził pijany do nich. Kto bedzie chcial być z kims takim, kto śmierdzi alkoholem cały czas.
A z mama to się nie uda. Za slaba jest. Ojciec cale zycie ja nękał, pił. Nigdy nie chciała z tym nic zrobic
Niestety właśnie takie osoby są najbardziej podatne na wykorzystywanie, manipulowanie i zastraszanie. Osoba uzależnione potzrebuje wspracia ale musi mieć wyznaczone granice. A może Twoja mame by się udało namówić na terapie? Z tego co piszesz sama potzrebuje pomocy. Wtedy by też wiedziala jak mu pomóc. Ja po rozmowie z terapeuta męza czułam się o wiele lepiej- naprowadził mnie trochę, wysłuchał. Powiedział że napewno będzie chciał się ze mną jeszcze spotkać jako ze osoba współuzależniona sama potztrebuję kilka sesji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 20:33
-
Katherine wrote:WItaj Szyszka90
Na jakim etapie jesteście z badaniami?
Póki co pierwszy monitoring cyklu u nowej lekarki, zrobione wszystkie hormony tj. Prolaktyna, amh, wid d, lh, fsh, anty Tg, TPO, Tsh... Nie pamiętam czy coś jeszcze. Wszystko w normie, dziś jestem 7 dni po zastrzyku ovitrelle, pojawiła się torbiel krwotoczna 32 mm, progesteron 26.7. W ogóle mam tendencje do tych torbieli, w poprzednim cyklu też miałam ale sprawdziłam progiem i owulacja była. Wcześniej miałam w grudniu, a pozniej już nie sprawdzałam. Czytałam, że to może obniżać płodność.
Czekamy jeszcze na seminogram męża bo póki co brał antybiotyk.
Zastanawiam się nad tym, dlaczego to nie pęka... Co miesiąc myślę, że już się udało, że jest ok. Jestem bardzo niecierpliwa i jak przychodzi miesiączka to mam znowu dół. Chyba mnie rozumiecie.. ❤️Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualny
-
Szyszka90 rozumiemy, rozumiemy jak staraczka staraczkę, pytałaś ginekolog z czego moze wynikac to ze tak często masz te torbiele ?
Ja dziś wizytowalam u mojego gina na nfz, bo nie dawały mi spokoju mutacje, które wyszły mi z testdna (niby miałam jakąś teleporade z genetykiem od nich ale dowiedziałam się tyle co sama wiedziałam) doktorek na szczęście mnie nie olał dał skierowanko na 12! badań z krwi w tym cały panel na krzepliwosc więc będę spokojniejsza 😁szamanka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzyszka 90 a bierzesz mioinozytol? Podobno pomaga on też na niepekające pęcherzyki.
A mąż badał nasienie? Często czynnik męski jest powodem braku ciąży.
Ogólnie badań jest mnóstwo niestety do zrobienia i to trochę jak szukanie igły w stogu siana. Rok to jeszcze nie tak długo, ale jakbyście zdecydowali się pójść do kliniki leczenia niepłodności to was dobrze pokierują: badania nasienia, drożności jajowodów, histeroskopia.
Mnie moja gnekolog strasznie zwodziła że co ja chce że do 2 lat starań tj norma i wszystko jest wporządku i napewno niedługo zajdę w ciąże. Jaka wtedy byłam pełna nadzieji- miałam w głowie te słowa że do 2 lat to naprawdę norma, pełen luzik. Po 2 latach zaczęłam się martwić, że coś może być nie tak. Po 2,5 roku rozłożyła ręce i powiedziała że nie jest specjalista od niepłodności. Wtedy udaliśmy się po pomoc do kliniki. Zaraz mija 4 rok starań i póki co przyczyny nie ma- po drodze wycięli mi polipy i miałam bakterie (które mogly być przyczyną niepowiedzeń ale nie musiały. Ile kobiet zachodzi w ciąże z mieśniakami, infekcjami itp) No nic szukam dalej- w pon bede robć badnie DNA na trombofilie- to też częsty problem więc zobaczymy co wyjdzie.
Ivanka - super, może to wyjaśni sprawęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 20:47
-
nick nieaktualny
-
Katherine wrote:Szyszka 90 a bierzesz mioinozytol? Podobno pomaga on też na niepekające pęcherzyki.
A mąż badał nasienie? Często czynnik męski jest powodem braku ciąży.
Ogólnie badań jest mnóstwo niestety do zrobienia i to trochę jak szukanie igły w stogu siana. Rok to jeszcze nie tak długo, ale jakbyście zdecydowali się pójść do kliniki leczenia niepłodności to was dobrze pokierują: badania nasienia, drożności jajowodów, histeroskopia.
Mnie moja gnekolog strasznie zwodziła że co ja chce że do 2 lat starań tj norma i wszystko jest wporządku i napewno niedługo zajdę w ciąże. Jaka wtedy byłam pełna nadzieji- miałam w głowie te słowa że do 2 lat to naprawdę norma, pełen luzik. Po 2 latach zaczęłam się martwić, że coś może być nie tak. Po 2,5 roku rozłożyła ręce i powiedziała że nie jest specjalista od niepłodności. Wtedy udaliśmy się po pomoc do kliniki. Zaraz mija 4 rok starań i póki co przyczyny nie ma- po drodze wycięli mi polipy i miałam bakterie (które mogly być przyczyną niepowiedzeń ale nie musiały. Ile kobiet zachodzi w ciąże z mieśniakami, infekcjami itp) No nic szukam dalej- w pon bede robć badnie DNA na trombofilie- to też częsty problem więc zobaczymy co wyjdzie.
Ivanka - super, może to wyjaśni sprawę
Właśnie chodzę do gyncentrum teraz, dziś 3 wizyta. Mąż musi poczekać z badaniem nasienia bo był na mocnym antybiotyku teraz. Pytałam dlaczego nie pękają mowi, że nie do końca wiadomo jeśli wyniki moje są dobre. Cxasem może to być po prostu stres. Mam już zaplanowane przez lekarkę leczenie gdyby teraz się nie udało. Podobno jest bardzo dobra, a ja czuję się zaopiekowana, żałuję że wcześniej nie poszłam😌
A to czekanie właśnie jest najgorsze, całe życie opiera się na czekaniu na owulacje, na okres, i tak w kółkoStarania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Anek1986 wrote:Hej jest mi przykro ;( podzieliłam się z wami moja historia i zostałam zignorowana.... Chyba całkiem opuszczę forum
Przepraszam Cię. Ja też świeżo tutaj dołączyłam. Czasem tak jest, że posty gdzieś znikają zwłaszcza gdy jest ich sporo. Nie załamuj się, myślę że każda chce tu dobrze, mamy wspólny cel, domyślam się co czujesz, ale myślę że dziewczyny tu dają ogrom wsparcia, czasem coś umyka, albo ktoś nie wie co napisać i jakoś się tak dzieje.Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
nick nieaktualnySzyszka90 nie miej do siebie pretensji, że nie poszłaś wcześniej. Ja poszlam dopiero po 2,5 roku. Często lekarze odsyłają z kwitkiem jak widzą krótki staż starań - bo zazwyczaj do tych 2 lat, 1,5 roku się udaje, Mam koelżankę która miała iść do kliniki po roku i 6 mies starań. Nie zdążyli bo zobaczyła 2 kreski
poszłaś w dobrym momencie-optymalnym.
Anek czasem jakiś post się gubi między innymi postami. To że nikt na niego nie odpowie nie znaczy że ignorujemy taka osobę. Zostań z namiChodzicie do kliniki? Jakie badania robiliście? Badanie nasienia? Podstawowe tylko czy rozszerzone? Monitoring cyklu? Drożność jajowodów? Hormony? AMH? Histeroskopia? Badań jest milion...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 21:04
-
Szyszka90 wrote:Cześć dziewczyny.
Czy można tutaj dołączyć do Was?
W stopce mam jeszcze 13 CS ale to już jest nasz 16. Może nie dla wszystkich to długie starania ale dla mnie bardzo 😌 chętnie poczytam tutaj Was, może podniesiecie mnie na duchu ❤️
Cześć Szyszko90! Zapraszamy rozgość się, byle nie na długo 😀 życzę szybciutkiego pozytywnego testu🥰Szyszka90 lubi tę wiadomość
-
Cześć Szyszka i Anek, ja też jestem tu od niedawna
dziewczyny przyjęły mnie z otwartymi ramionami, znalazłam wsparcie, nadzieję, pomoc, zainteresowanie i przed wszystkim zrozumienie. Anek nie odchodź, jest tu nas dużo, mamy podobne problemy i jeden cel. Czasami postów jest dużo i ciężko na wszystkie zareagować. Nie poddawaj się i nie załamuj !
Szyszka90, szamanka91 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Ivanka93 wrote:Szyszka90 ale piszesz ze nie pękają Ci pęcherzyki czy te torbiele, bo się zgubiłam
Anek1986 piszesz ze badania ok a co robiliście? Hormony sprawdzone? Owulacja monitorowana? Drożność ok?
U mnie zaczęło się w grudniu, poszłam bo od marca się staraliśmy i nic się nie działo, wtedy miałam torbiel 5x6 i dostałam duphaston na wywołanie, torbiel zniknęła i na kolejnej wizycie nic nie było.troche się denerwowałam na lekarkarke bo przez następne dwa miesiące kazała mi brać dupka od 17 dnia cyklu ale nie potwierdzała niczego monitoringiem. Dlatego wybrałam się do gyncentrum i tam na pierwszej wizycie miałam właśnie torbiel, prawdopodobnie krwotoczna bo owulacja wystąpiła więc pęcherzyk musiał pęknąć, wtedy miałam proga 9 ale to było już jakos 13 dni po owu. Torbiel zniknęła, w następnym cyklu dostałam ovitrelle przy pęcherzyku 23 mm i tydzień później znowu torbiel ale krwotoczna, owulacja wystąpiła.
Tak to rozumiem, że gdy mam potwierdzona owulacje to ten pęcherzyk musiał peknac prawda? Tylko czemu go zalewa krwia?
Mioinozytol brałam 2 miesiące, od 6 miesięcy ovarin naprzemiennie z pregna start. Teraz mam brać luteinę przez tydzień.
Trochę z tropu zbiła mnie poprzednia lekarka bo jak byłam u niej grudniu, styczniu, lutym to mówiła że jak po roku się nie uda to do niej przyjść, przyszłam w maju a ona mówi że nie jest specjalista od niepłodności i nic nie poradzi. Mogła od razu tak mówić to nie traciłabym na nią czasu i kasy, bo na wizytę czeka się półtora miesiąca 🙄
Ja jeszcze mam cicha nadzieję, że może coś w tym cyklu zaskoczy.
Też bym chciała tu być jak najkrócej i życzę tego każdej z Was 😍
Ja mam zapowiedziane, że dostanę lek ale nazwę mogę przekręcić glupochage (?), coś tam jeszcze, przy okazji wymazy z pochwy a potem hsg.Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Szyszka- najgorzej, że dr tak późno przyznała, że się nie zna. Każda z nas ma co miesiąc nadzieję, dla nas czas jest cenny. A ona tak zwodziła
może chciała spróbować pomóc, myślała że jest w stanie... ehh.
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Ivanka93 wrote:Jedyne co przychodzi mi do głowy na pozbycie się torbieli to niestety tabletki anty, czemu masz brać glucophage? Masz coś z cukrami ?
Cukry ok, lekarka mówiła że nie tylko wtedy się stosuje ten lek ale powiedziała, że o szczegółach będziemy rozmawiać później bo ona mi życzy ciąży teraz 😅Starania od 03.2020
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%