X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Nan masz rację. Jeden rozumie drugi nie.
    Ja w ogóle strasznie zmieniłam się przez starania.
    Nigdy by mi nie przeszło przez gardło spytać kogoś o dziecko lub kolejne. Jeszcze parę lat temu bym spytała ..

Ja nigdy nie pytałam, ale się dziwiłam ze nie mają dzieci i myślałam ''pewnie nie chcą.'' :( teraz już wiem że w 90% ludzie nie mogą - strasznie to przykre. Przez te starania zrobiłam się bardziej ''wyrozumiała'' - zanim pomyślę/osądzę otrząsam się ''a moze coś za tym stoi'', nigdy nie wiemy z czym ludzie walczą- moga to kryć pod uśmiechem i dobrze maskować.

Helcia, Bąbelek22, Nan93 lubią tę wiadomość

• Nan93 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Nan dobrze jesteś :) u nas dobre nastawienie- czekamy na II kreski. Szamanka, Anna i Babelek maja ivf - także czekamy na dobre wieści <3

Ja wracam do gry po półrocznej przerwie - zamówiłam badanie na trobofilie a na początku sierpnia mąż robi poszrzone badania nasienia i wybieramy się wkońcu do doktorka z wynikami - moze nam zleci IUI. Chyba za długo wierzył, że uda się nam naturalnie :D

a co u Ciebie?

Uff... Przeczytałam wszystkie posty, sporo się dzieje! Ale to dobrze, może w końcu posypią się kreseczki, tego Wam (w sumie to nam wszystkim) życzę :)

Katherine, co dokładnie w tych rozszerzonych badaniach nasienia robicie? Jeśli pisałaś wcześniej i mi umknęło to sorki :D my mamy takie podstawowe z morfologią zrobione ale pewnie nie uciekniemy przed pełnymi za jakiś czas.

U mnie super, odpoczywam sobie nad jeziorkiem. W pn, 3 dni po drożności już ustało krwawienie więc działaliśmy, zaraz otwieram czerwone winko (gdzieś wspominałyście, że dobre na endo więc połącze przyjemne z pożytecznym hihi).
    No i czekam do grudnia na efekty :D
    A w międzyczasie chłonę wiedzę, którą tu zostawiacie bo może się przydać :D

Ja 28, on 28
    Starania od marzec 2020

Cykle 26-28 dni,
    TSH 1,67 --> 2,15
    Progesteron w 20dc 9,79
    Chlamydii, Mycoplasmy brak
    Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
    Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
    AMH 2,15 --> 3,6
    Oba jajowody drożne

Nasienie ok, morfologia 6%

Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
    Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nan93 wrote:
    Uff... Przeczytałam wszystkie posty, sporo się dzieje! Ale to dobrze, może w końcu posypią się kreseczki, tego Wam (w sumie to nam wszystkim) życzę :)

Katherine, co dokładnie w tych rozszerzonych badaniach nasienia robicie? Jeśli pisałaś wcześniej i mi umknęło to sorki :D my mamy takie podstawowe z morfologią zrobione ale pewnie nie uciekniemy przed pełnymi za jakiś czas.

U mnie super, odpoczywam sobie nad jeziorkiem. W pn, 3 dni po drożności już ustało krwawienie więc działaliśmy, zaraz otwieram czerwone winko (gdzieś wspominałyście, że dobre na endo więc połącze przyjemne z pożytecznym hihi).
    No i czekam do grudnia na efekty :D
    A w międzyczasie chłonę wiedzę, którą tu zostawiacie bo może się przydać :D

To super! Ja tylko lekko plamiłam w pierwszy dzień.

Rozszerzone badania mają to co podstawowe czyli morfologia, ruchliwość itp a dodatkowo:
    -HBA: Test wiązania plemników z hialuronianem (kwasem hialuronowym), sprawdza ich dojrzałość i gotowość do zapłodnienia komórki jajowej.
    -Fragmentacja DNA plemników – halosperm: Badanie pozwala ocenić uszkodzenie materiału genetycznego zawartego w plemnikach
    -Posiewy na bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby

Wychodzi 860zł wszystko, ale warto zrobić bo podobno HBA to częsty problem :(

Póki co lekarze nie widzą u nas przyczyny braku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 20:02

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Mówi że najgorzej było na początku bo lubił sobie wypić piwko, 2 po pracy- codziennie. Ile jeszcze przede mną ukrywał to tylko on wie. Teraz mu się nawet nie chce pić. Mówi ze gorzej z tym drugim. Raz się złamal w czerwcu ale szybko to zauważyłam, teraz nie widzę niepokojących objawów. Zachowuje się na plus. Mam nadzieję ze da radę i wytrwa. Najgorsze są początki. Porownując ten rok z poprzednimi poprawa jest znacząca - może w końcu uda się to rzucić na dobre. Najważniejsze że tego chce.

Paulinka a jak brat?
    Katherine trzymam kciuki za Twojego męża 🤞🤞🤞 da radę jak będzie miał wsparcie w Tobie,a zapewne ma 🌟.Mam z tym trochę doświadczenia.Powodzenia 🤗

Katherine lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa dziewczyny ale się rozpisalyscie!! Tyle czytania 😱🤪
    Kimbra wrote:
    Moje hormony już są chyba tak nabuzowane że makabra.Późniejszym rankiem zjadłam pączka podpijając śmietaną 30%,jak zjadłam zaczęłam trzeć ogórki kiszone za zupę i zjadłam jednego.Po powrocie z kliniki zjadłam dwie asjetki zupy zeżarłam paczkę solonych prażynek + mleczko w tubce i popiłam mlekiem.Kuźwa co za mieszanka 😂😂😂 nie jeden by to zwrócił.
    Ja tez wczoraj miałam głoda. Nie najadłam się tylko nawpierdalałam ciastek potem mi było za słodko. Nawet się skusiłam na kilka paluszków-smierdziuszkow (serowo-cebulowe beskidzkie) ale potem miałam tak obrzydliwe uczucie w ustach, ze musiałam zalać Kubusiem. Dzisiaj tez mam gloda ale staram się nie przesadzać za bardzo. Pojutrze jedziemy do babci mojego męża do Niemiec to pewnie wrócimy 5 kg grubsi i tak 🐳🦭
    Ja tylko mam plan przetrwać jutrzejszy dzień i zaczynam miesięczny urlop 😁😁

Koleżanka z pracy która trzyma za mnie bardzo kciuki dzis mnie utuliła i powiedziała, ze jak Hania ogłosiła cieze to ja pewnie zaraz tez będę bo „się rozlało”. Nie wiedziałam co jej odpowiedzieć. Coraz mnie w to wierze…

Katherine masz racje co do tych co chcą a nie mogą. Tez kiedyś byłam krytyczna, ale im dłużej sama mam problem tym bardziej rozumiem. Mam ciocie która została matka po jakichś 15 latach małżeństwa. Bardzo długo się starali, a jak już zaszła w ciąże to była ciąża wielkiego strachu (zreszta miała już wtedy 40). Ostatnio znalazłam album ze starymi zdjęciami i na kilku zdjęciach widziałam jak ze smutkiem patrzyła na mnie i moje rodzeństwo. Z wielkim smutkiem w oczach. Czasem kusi mnie, zeby ją zapytać jak dała radę, ale nie wiem czy powinnam…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 20:38

Kimbra, AnnaMD lubią tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy miesieczny urlop? Zazdroszcze!!! Ja juz zapomniałam że bylam na urlopie- tak mi dają popalić w robocie :(

Wypocznijcie dobrze :*

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Kuzwa dziewczyny ale się rozpisalyscie!! Tyle czytania 😱🤪

Ja tez wczoraj miałam głoda. Nie najadłam się tylko nawpierdalałam ciastek potem mi było za słodko. Nawet się skusiłam na kilka paluszków-smierdziuszkow (serowo-cebulowe beskidzkie) ale potem miałam tak obrzydliwe uczucie w ustach, ze musiałam zalać Kubusiem. Dzisiaj tez mam gloda ale staram się nie przesadzać za bardzo. Pojutrze jedziemy do babci mojego męża do Niemiec to pewnie wrócimy 5 kg grubsi i tak 🐳🦭
    Ja tylko mam plan przetrwać jutrzejszy dzień i zaczynam miesięczny urlop 😁😁

Koleżanka z pracy która trzyma za mnie bardzo kciuki dzis mnie utuliła i powiedziała, ze jak Hania ogłosiła cieze to ja pewnie zaraz tez będę bo „się rozlało”. Nie wiedziałam co jej odpowiedzieć. Coraz mnie w to wierze…

Katherine masz racje co do tych co chcą a nie mogą. Tez kiedyś byłam krytyczna, ale im dłużej sama mam problem tym bardziej rozumiem. Mam ciocie która została matka po jakichś 15 latach małżeństwa. Bardzo długo się starali, a jak już zaszła w ciąże to była ciąża wielkiego strachu (zreszta miała już wtedy 40). Ostatnio znalazłam album ze starymi zdjęciami i na kilku zdjęciach widziałam jak ze smutkiem patrzyła na mnie i moje rodzeństwo. Z wielkim smutkiem w oczach. Czasem kusi mnie, zeby ją zapytać jak dała radę, ale nie wiem czy powinnam…
    Wow miesięczny urlop....pięknie.
    Co do smaków i wpierdalania 🤭😂 czasem tak jest i nie ma co sobie odmawiać przynajmniej moim zdaniem.Te wszystkie leki i suple też na nas mocno działają + hormony i mamy wtedy koktajl Mołotowa 🤣.Miłego urlopiku,odpocznijcie 💑💏

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Tak ja się testuję zawsze od 10-tego DC.

To musi być dobrze :-)

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Mówi że najgorzej było na początku bo lubił sobie wypić piwko, 2 po pracy- codziennie. Ile jeszcze przede mną ukrywał to tylko on wie. Teraz mu się nawet nie chce pić. Mówi ze gorzej z tym drugim. Raz się złamal w czerwcu ale szybko to zauważyłam, teraz nie widzę niepokojących objawów. Zachowuje się na plus. Mam nadzieję ze da radę i wytrwa. Najgorsze są początki. Porownując ten rok z poprzednimi poprawa jest znacząca - może w końcu uda się to rzucić na dobre. Najważniejsze że tego chce.

Paulinka a jak brat?

Na pewno najgorsze początki, nałogi są straszne :( tak jak piszesz dobrze, ze on sam tego chce. Na sile go nie zmusisz do zmian.

A z moim bratrm zle, pije caly czas, mieszka z mama, kloci sie z nia, chowa alkohol po kątach, ale też zaprasza znajomych i pije z nimi w domu nie ukrywajac sie odkąd wrocil w marcu, nie ma zadnej pracy. Cos tam dorywczo robi, ale kase na fajki od mamy wyciaga. Czasem mi wspomni ze zabral jej jakies pieniadze. Sama mu pozyczylam na początku pisniadze zeby zus zapłacił, nawet nie zamierza mi oddac. A odzywać się nie odzywa, jeszcze ma pretensje ze się wtracam..

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • 19Aga89 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Na pewno najgorsze początki, nałogi są straszne :( tak jak piszesz dobrze, ze on sam tego chce. Na sile go nie zmusisz do zmian.

A z moim bratrm zle, pije caly czas, mieszka z mama, kloci sie z nia, chowa alkohol po kątach, ale też zaprasza znajomych i pije z nimi w domu nie ukrywajac sie odkąd wrocil w marcu, nie ma zadnej pracy. Cos tam dorywczo robi, ale kase na fajki od mamy wyciaga. Czasem mi wspomni ze zabral jej jakies pieniadze. Sama mu pozyczylam na początku pisniadze zeby zus zapłacił, nawet nie zamierza mi oddac. A odzywać się nie odzywa, jeszcze ma pretensje ze się wtracam..

Niestety tj najgorsze. Na poczatku moj maż tez nie chciał dać sobie pomóc- twierdził że od czasu do czasu można nie widział w tym problemu. Obracał kota ogonem że to ja jestem nienormalna i nie wszyscy są tacy jak ja - zadnych rozrywek (czyt nie pije nie pale- a to rozrywka?) Pierwszy krok do wyleczenia to zrozumienie tego, że jest się chorym i potrzebuje się pomocy. A to człowiek dorosly i na siłe nic nie wskurasz. Musiałby podjąć leczenie. Mama musiałby mu też postawić jakieś granice. To strasznie boli patrzeć na bliską osobę jak się niszczy (i wszystkich dookoła) :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 22:24

• Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD wrote:
    Też trochę liczyłam na cykl przed ivf ;) Ale u mnie nie zadziałało leczenie 'straszeniem ivf ' ;) Ale Ty Paulina masz jeszcze czas więc działajcie :D
    U was jaki problem dominuje?

Bąbelku jak tam, kiedy transfer?

Kimbra ale dziwna sprawa. Laparo jest dośc inwazyjne ale chyba ogniska endometriozy najlepiej bada, tak mi się wydaje...
    Transfer mam w połowie sierpnia. Dnia jeszcze nie znam bo zależy jak endo będzie się rozwijało. Jestem na cyklu sztucznym. Pobolewa mnie głowa od leków ale wszystko zniosę💪. A Ty jak się czujesz??

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Nielubiekawy miesieczny urlop? Zazdroszcze!!! Ja juz zapomniałam że bylam na urlopie- tak mi dają popalić w robocie :(

Wypocznijcie dobrze :*

Takie plusy pracy w oświacie. Co prawda nie 2 miesiące jak w szkole ale mamy 35 dni w tym zawsze jeden miesiąc latem cały wolny. Trzeba dać odpocząć układowi nerwowemu i słuchowi, bo bez tego by było ciężko. Mój mąż co prawda jeszcze 3 tygodnie pracuje, ale jest na zdalnym cały czas wiec może pracować gdziekolwiek byleby był prąd i internet.

Paulina to straszne ze brat Ci tak się stoczył. Nałogi są okropne, ale chyba faktycznie póki sam nie będzie chciał żadne prośby ani groźby nie pomogą.

Tez sobie nie wmawiam niczego tym razem. Mam dość rozczarowań. W koncu jak byłam jeszcze dziewica to tez przed @ miałam zachcianki i ciągnęło mnie do jedzenia. Pamietam, ze jeszcze w liceum przed @ nie umiałam sobie odmówić drożdżówki z serem ze sklepiku. W innych fazach była dla mnie za słodka ale wtedy mi pasowała. Zaczęłam dziś luteinę, wiec odliczam 7 dni jeszcze, po powrocie zrobię betę i odstawię i może akurat się uda wycyklowac z okresem między jednym wyjazdem a drugim.

Swoją droga wybieramy się do Chorwacji pod koniec sierpnia. Co polecacie pozwiedzać poza jeziorami plitwickimi?

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine świetnie, że Twój mąż podjął walkę i tak dzielnie się trzyma słyszałam o tym kościółku podobno wielu osobom pomogło to w walce z nałogiem.

Paulina przykromu z powodu brata, swego czasu moj tata tez miał problem z alkoholem, opamiętał się jak zmarł nagle jego brat właśnie przez alkohol od tego czasu nie pije w ogóle.

Nielubiekawy miłego urlopu 😁🌞🌞

Katherine lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy chorwacja jest cudowna <3 zależy w jakim jesteś regionie. Ale tam jest wszędzie cudnie!

Paulina a myślalam, że może u brata lepiej :( współczuję wam :(

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, a więc na ten moment 10 pęcherzyków. Jeszcze małe. W poniedziałek kolejna wizyta, a w środę punkcja. Lekarz powiedział "w miarę ok". W MIARĘ?

Od dzisiaj menopur i dalej orgarutran. Ten drugi ma straszną igłę :| tak duża i tępa :) ale dam radę.

Endometrium ładne ponad 9mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 10:48

Sleepy, Bąbelek22, Limosa, Darkaaa, Paulina1190, Gosia Rumi, AnnaMD, Gosiar1988, Katherine, Nan93, ŁAsica lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Ja już po wizycie, a więc na ten moment 10 pęcherzyków. Jeszcze małe. W poniedziałek kolejna wizyta, a w środę punkcja. Lekarz powiedział "w miarę ok". W MIARĘ?

Od dzisiaj menopur i dalej orgarutran. Ten drugi ma straszną igłę :| tak duża i tępa :) ale dam radę.

Pewnie, że dasz radę 💪💪 ale to leci zaraz masz punkcję 😁😁😁🤞🍀

szamanka91 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:

Orgalutran wspominam najgorzej...jakaś tępa ta igła. Pen wchodzi jak w masełko a ten znowu nie może się przebić. Mi robił mąż albo siostra bo Sama nie potrafiłam 🙈

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek dokładnie. Ja robię sama. Wole sama. Ale ten dziad jest taki tępy że bleh :D 🙈 Bąbelku mroziłaś komórki?

Ivanka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 11:55

Ivanka93, Bąbelek22 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Bąbelek dokładnie. Ja robię sama. Wole sama. Ale ten dziad jest taki tępy że bleh :D 🙈 Bąbelku mroziłaś komórki?

Ivanka <3
    Nie mroziłam. U nas z góry było ustalone, że zapładniane będą wszystkie dojrzałe, ze względu na niskie parametry nasienia.

szamanka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ