Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyniki progesteronu 14,480 mg/ml także nie wiem czy okej....Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra, najlepiej zapytaj lekarza na wizycie. Jeśli o mnie chodzi, to kompletnie nie ogarniam hormonów, zwykle patrzę na normy z wyniku i oceniam czy się mieszczę.
Helcia, przykro mi ☹️ Ale nowy cykl, nowa szansa, nie trać nadziei 🍀Helcia lubi tę wiadomość
-
Limosa ja też tak patrzę- na normy w necie. Ja teraz miałam 16.65 ng/ml w fazie lutealnej (norma dla tej fazy to od 1.7 do 27). Zobaczymy co mój gin na to, za tydzień mam wizytę.
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Progesteron w normie pęcherz czysty żadnych torbieli nie ma jajniki okej a na dniach mam dostać.....🐵 Już to słyszałam 😄 ale przepisał mi luteinę dwa razy dziennie przez 5 dni.Chyba bez sensu konsultować to z kliniką bo i tak nie ma mojego lekarza prowadzącegoSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra trzymaj się!
Kimbra lubi tę wiadomość
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Kimbra trzymaj się!
Na dniach też przywitam swój 1 DC 😏Helcia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ehh jakby człowiek był te 10 lat młodszy to może inaczej by się do tego podchodziło. A tu czas goni ;/ mąż mi wczoraj powiedział, że się za bardzo spinam z tym wszystkim. A też już mamy swoje lata. No nic w przyszły piątek w 9dc idę do gin, zobaczymy czy będą pęcherzyki. teraz mam nadzieję, że będzie wszystko z monitorowaniem, bo wróci z urlopu..
Kimbra tez miałam takiego piesia jak Ty na zdjWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 12:26
Kimbra lubi tę wiadomość
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Ehh jakby człowiek był te 10 lat młodszy to może inaczej by się do tego podchodziło. A tu czas goni ;/ mąż mi wczoraj powiedział, że się za bardzo spinam z tym wszystkim. A też już mamy swoje lata. No nic w przyszły piątek w 9dc idę do gin, zobaczymy czy będą pęcherzyki. teraz mam nadzieję, że będzie wszystko z monitorowaniem, bo wróci z urlopu..
Kimbra tez miałam takiego piesia jak Ty na zdj -
Kimbra wrote:Progesteron w normie pęcherz czysty żadnych torbieli nie ma jajniki okej a na dniach mam dostać.....🐵 Już to słyszałam 😄 ale przepisał mi luteinę dwa razy dziennie przez 5 dni.Chyba bez sensu konsultować to z kliniką bo i tak nie ma mojego lekarza prowadzącego
Kimbra, wgl się nie znam na tym ale tak myślę - a jakaś ciąża pozamaciczna? Okresu nie ma, testy negatywne... czy wtedy są pozytywne albo coś widać?Ja 28, on 28
Starania od marzec 2020
Cykle 26-28 dni,
TSH 1,67 --> 2,15
Progesteron w 20dc 9,79
Chlamydii, Mycoplasmy brak
Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
AMH 2,15 --> 3,6
Oba jajowody drożne
Nasienie ok, morfologia 6%
Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny -
Limosa wrote:Nie wiem ile masz lat, ja mam 38 i też się spinam, ale coraz częściej uczę się odpuszczać - trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć... A stres i "ciśnienie" nie są naszymi sprzymierzeńcami w tej walce.
33- także pierwsza młodość już za mnąStarania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Kimbra ten progesteron jest dość wysoki ja ostatnio w 8dpo miałam 17, a żeby przyszła małpa to progesteron musi spaść.
Nan93 przy ciąży pozamicicznej tez jest wydzielana bHCG więc to bym raczej wykluczyła.
-
Dziękuję Dziewczyny, Sopot jest fajny
leżę właśnie na plaży
Oczywiście dziś 4dc, okres skąpy i milion rzeczy w głowie...niby lekarz jeden powiedział, że moje endo jest ładne, bo trójlinijne w 2fc ale i tak wiem, że te 6-7mm to dolna granica. Po wypłacie zrobię też pakiet na trombolfioe, bo mam wrażenie, że nie tylko o nasienie tu chodzi.. wkurza mnie, że lekarze widząc jakie jest nasienie mówią, że moja dalsza diagnostyka nie ma sensu z takim nasieniem
dlatego wracam do pierwszego, bo wiem, że przynajmniej zrobi po mojemu i nie będzie cisnal od razu na ivf...
Co do tematu, mam takiego kuzyna który jak jesteśmy u nich albo oni u nas często lubią podkreślać, że my życia nie znamy bo nie mamy dzieci często zaczynając "Wy bezdzietni..." ostatnio nawet komentował że porządek mamy bo nie mamy dzieci (nie wiedzą, że się staramy)
Wczoraj byłam na dyskotece, tańczyłam, piłam drinki, a przrd okresem robiłam normalne treningi, zawsze było żeoge byc w ciąży I żeby się nie przemęczać. Zmieniliśmy auto, kupujemy większe mieszkanie lub mały domek- choć parę miesięcy wstecz zaryczana mówiłam że po co większe auto czy mieskznaie skoro mamy w nim sami siedzieć... robię wszystko tak jak przed staraniamiprzecież kupuję większy dom bo BĘDĘ MIAŁA DZIECKO
ŚCISKAM WAS KOCHANE ;*Ivanka93, Limosa, szamanka91, AnnaMD, Nan93 lubią tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022(9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42(15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dzieckaprenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
CestLaVie wrote:Dziękuję Dziewczyny, Sopot jest fajny
leżę właśnie na plaży
Oczywiście dziś 4dc, okres skąpy i milion rzeczy w głowie...niby lekarz jeden powiedział, że moje endo jest ładne, bo trójlinijne w 2fc ale i tak wiem, że te 6-7mm to dolna granica. Po wypłacie zrobię też pakiet na trombolfioe, bo mam wrażenie, że nie tylko o nasienie tu chodzi.. wkurza mnie, że lekarze widząc jakie jest nasienie mówią, że moja dalsza diagnostyka nie ma sensu z takim nasieniem
dlatego wracam do pierwszego, bo wiem, że przynajmniej zrobi po mojemu i nie będzie cisnal od razu na ivf...
Co do tematu, mam takiego kuzyna który jak jesteśmy u nich albo oni u nas często lubią podkreślać, że my życia nie znamy bo nie mamy dzieci często zaczynając "Wy bezdzietni..." ostatnio nawet komentował że porządek mamy bo nie mamy dzieci (nie wiedzą, że się staramy)
Wczoraj byłam na dyskotece, tańczyłam, piłam drinki, a przrd okresem robiłam normalne treningi, zawsze było żeoge byc w ciąży I żeby się nie przemęczać. Zmieniliśmy auto, kupujemy większe mieszkanie lub mały domek- choć parę miesięcy wstecz zaryczana mówiłam że po co większe auto czy mieskznaie skoro mamy w nim sami siedzieć... robię wszystko tak jak przed staraniamiprzecież kupuję większy dom bo BĘDĘ MIAŁA DZIECKO
ŚCISKAM WAS KOCHANE ;*
Brawo za podejście! Odpoczywaj
Nie wiem jakim trzeba byc człowiekiem żeby zacząć rozmowę od "Wy bezdzietni..." ;/ to straszne! Jak ma się dzieci to trudniej o porządek, ale bez przesady to już też kwestia charakteru. My też mamy takich w rodzinie- jak bedziecie mieli dzieci to zobaczysz nie bedziesz tak dbała o czystość. Ja nie wiem jak bedzie, a co dopiero ktoś kto nie jest mną...
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Któraś z Was pytała czy skąpy okres zawsze znaczy małe endometrium- niekonieznie. Tu na forum dziewczyny z grubym endo miały skąpe okresy. Zależy.
Tak naprawdę ginekolodzy zawsze mi mówili, że endo ładne i prawidłowe, dopiero forum mi uświadomiło, że grubość bez szału.
Rejestracja tu w tym miejscu była najlepszym wyboremduuuuzo badań ,robiłam i dużo wiedzy odnośnie tematu zdobyłam tutaj
Limosa lubi tę wiadomość
[/url]
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Limosa- mała różnica
pociesze Cię- koleżanka po 40 urodziła piękną zdrową dzidzię
a kuzynka pierwsze dziecko w wieku 36 lat. Teraz będą się starali o drugie.
Sesyjka lubi tę wiadomość
Ona, on- badania ok
14.11.2023r. synuś ♥
Helcia wrote:Brawo za podejście! Odpoczywaj
Nie wiem jakim trzeba byc człowiekiem żeby zacząć rozmowę od "Wy bezdzietni..." ;/ to straszne! Jak ma się dzieci to trudniej o porządek, ale bez przesady to już też kwestia charakteru. My też mamy takich w rodzinie- jak bedziecie mieli dzieci to zobaczysz nie bedziesz tak dbała o czystość. Ja nie wiem jak bedzie, a co dopiero ktoś kto nie jest mną...
Dzieki :*
Ale ludzie lubią postrzegać życie poprzez własny pryzmat... to że ktoś z czymś nie daje rady to nie znaczy, że ja też się w tym nie ogarnępamiętam lata wstecz jak zaczynałam chodzić na siłkę, że fajnie, ale "zobaczysz po 30tce, zmienia się przemiana materii, ciężko utrzymać sylwetkę " I co? Mam najlepszą sylwetkę od 15 lat. Trzeba robić swoje i nie patrzeć na takie gadanie
Limosa, Helcia lubią tę wiadomość
[/url]