X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Nan93 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Bąbelek... gdybym mogła Was przytulić. Coś strasznego, dostałyście najpiękniejszy dar i chwile potem go straciłyście :( dlaczego tak jest :(
    Pomodlę się za Was dzisiaj, o wytrwałość i siłę

Bąbelek22, Paulina1190 lubią tę wiadomość

Ja 28, on 28
    Starania od marzec 2020

Cykle 26-28 dni,
    TSH 1,67 --> 2,15
    Progesteron w 20dc 9,79
    Chlamydii, Mycoplasmy brak
    Sporadycznie torbiele na jajnikach (prawy jajnik)
    Owulacja potwierdzona monitoringiem (lewy jajnik)
    AMH 2,15 --> 3,6
    Oba jajowody drożne

Nasienie ok, morfologia 6%

Diagnoza z 30.11.21: Niepłodność idiopatyczna
    Diagnoza z 8.03.22: Mikropolipowate endometrium i stan zapalny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Rozumiem Cię, bo mi też wielokrotnie biocenoza krzyżowała plany, musiałam przesuwać drożność, pomijając dwa cykle, nie mówiąc o cyklach zmarnowanych, w których nie mogłam się starać, bo się leczyłam... Ale mus to mus, przeleczyć trzeba. Jako osoba ze zdiagnozowanym stanem zapalnym endometrium wiem, że trzeba bardzo pilnować ryzyka wprowadzenia patogenów z pochwy do macicy, więc żaden zabieg nie wchodzi w grę póki nie będzie zielonego światła od lekarza. A ciąża przy infekcji to zawsze spore ryzyko dla płodu.
    Niestety jak widać wszystkie co rusz dostajemy lekcję pokory... Łączę się w bólu.
    Dostałam nystatyna dopochwowa i doslownie walczę z lekarka żeby mężowi przepisała coś doustnie bo tak to będzie neverending story. Boję się, że powinnam i ja brac cos doustnie, że dopochwowo nie wystarczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nieee.... :( weszłam, żeby zobaczyć dobre wieści. Tak mi przykro- życie nie jest sprawiedliwie. Dlaczego jedni się strają 2 mies albo rok i im wszystko wychodzi a drugie osoby muszą walczyć i cierpieć tyle lat... nie tak miało być :(

Paulinka będziesz robić histeroskopie przed nastęnym transferem?

Nie wiem co powiedzieć...

Blawatek - dokladnie Cie rozumiem z biocenoza - ja walczylam 6mies przed hsg. Biocenoza wychodziła źle, robili milion posiewów i wszystko wychodziło ok. Dopiero jak się upomniałam o muche to wyszło... a objawów żadnych. Jeszcze się musiałam upomnieć o leczenie i badanie starego- inaczej byśmy się bawili w ciuciu babke jeszcze dłużej.

Ja mam ochotę rzucić te starania w pizdu. Tak jakby już rzuciłam- w pracy mam teraz taką masakrę że po się kładę i padam na twarz, dziś przed pracą już się czułam jakby wyssali ze mnie wszystkie siły. Nie wiem jak to dalej będzie. Czasu dla siebie mamy tyle co nic... 30.08 mam hematologa a stary badanie nasienia 7 września. Potem idziemy do doktorka- od razu się go spytam co ma do zaproponowania bo za ivf podziekuje. Niech zleci 3 iui i kończymy zabawe - kasa leci jak woda, 4 lata starań i efektów brak. A jak pomyśle o heparynie w zastrzykach to mi sie słabo robi :( mam dość...

Szamanka I will miss you :( <3

Do zobaczenia - zycze Wam dużo dużo dużo siły!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 17:52

szamanka91, Gosiar1988, AnnaMD lubią tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Dostałam nystatyna dopochwowa i doslownie walczę z lekarka żeby mężowi przepisała coś doustnie bo tak to będzie neverending story. Boję się, że powinnam i ja brac cos doustnie, że dopochwowo nie wystarczy.
    Walcz o doustne. Wiele lat bujałam się z nawracającą candidą, jak prosiłam o doustne to raz dostawałam, raz nie, w końcu w klinice przed drożnością sami mi dali i od tamtej pory odpukać lepiej. Na jak długo nie wiem, ale od tamtego leczenia chęć na słodkie wróciła do normy (wcześniej to musiałam codziennie zjeść batona-dwa lub czekoladę, teraz nie jadam takich rzeczy, bo mnie odstręczają, raz na jakiś czas ciacho z cukierni zjem czy częściej latem lody).

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Walcz o doustne. Wiele lat bujałam się z nawracającą candidą, jak prosiłam o doustne to raz dostawałam, raz nie, w końcu w klinice przed drożnością sami mi dali i od tamtej pory odpukać lepiej. Na jak długo nie wiem, ale od tamtego leczenia chęć na słodkie wróciła do normy (wcześniej to musiałam codziennie zjeść batona-dwa lub czekoladę, teraz nie jadam takich rzeczy, bo mnie odstręczają, raz na jakiś czas ciacho z cukierni zjem czy częściej latem lody).
    Co dostawałaś doustnie?

• Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nan93 wrote:
    Paulina, Bąbelek... gdybym mogła Was przytulić. Coś strasznego, dostałyście najpiękniejszy dar i chwile potem go straciłyście :( dlaczego tak jest :(
    Pomodlę się za Was dzisiaj, o wytrwałość i siłę
    Dziękuję ❤. Trzeba walczyć dalej...I z każdych kolan jakoś wstać. Ból nie do opisania ale ciągle nie tracę nadziei że może za kolejnym razem wszystko się uda. TEN u góry chyba wystawia nas na próby...🙏

Nan93 lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Co dostawałaś doustnie?
    Pierwszy raz dostałam chyba flumycon, ale tak mnie obsypało po nim, że się wystraszyłam. Lekarka kazała odstawić i nie dała nic w zamian, zostałam na globulkach, bo jak stwierdziła skoro nie mogę brać to nie. W klinice przed droznoscią dostałam Orungal i to moim zdaniem był strzał w dziesiątkę. Tyle że po nim trzeba odczekać ze staraniami do kolejnego cyklu.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Begonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 20:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Bławatku, a ile inseminacji masz za sobą?
    Jedna na fertile chip. Chciałabym jeszcze dwie spróbować i, jak Katherine napisala, kończę zabawę.

• Begonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek22 wrote:
    Paulina1190,
    Byłam na wizycie. Macica już wygląda dobrze. Wychodzi na to że już się oczyściłam. W październiku podejdę do kolejnego transferu. Lekarz twierdzi, że zarodek musial mieć jakąś wadę i organizm sam to wyeliminował. Ale jedyne pocieszenie to zdrowe endometrium które pozwoliło mu się zagnieździć. Podobnież po 2 nieudanych próbach zaleca się poszerzenie badań o immunologię. Jak narazie wszystko zostanie bez zmian i mam już receptę na kolejną serię estrofemu.

Bąbelku,
    Dziękuję za informację. Lekarz zalecił miesięczną przerwe?
    U mnie póki co tylko ciągłe bóle brzucha, krwawienia póki co nie widać

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Aha. Myślałam, że w tym czasie kiedy mnie nie było jeszcze podchodziłaś, dlatego zapytałam. Dwie kolejne też rozumiem, że z fertile chip? Biocenoze musisz przed każdą IUI robić, czy po prostu ważność badań pół roku minęła?
    Iui mialam 3 marca. Potem były cykle z niedroznej strony, próba stymulacji clistilbegyt po której dorobiłam się dwoch torbieli. Czerwiec spędziłam na antykach, potem próby naturalne. Teraz chcieliśmy ruszac we wrześniu to taki syf. Biocenozę muszę robić przed każdą iui, badania tez musze powtórzyć bo ważność mi się skończyła. Wybaczcie dzisiaj to smecenie. To niemoc,bezsilnosc i frustracja na kolejne czekanie. I strach, że ten grzyb tak łatwo sobie nie pójdzie. 40stka w październiku i lewy jajowod niedrozny. Coraz częściej myślę o kapitulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 22:40

• Begonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Bławatku to nie jest żadne smęcenie. Każda z nas czasami ma już taką kumulacje wszystkiego, że brakuje siły na dalszą walkę. Nie przywiązuj się do tych urodzin. Ja tak samo się schizowałam, że skończyłam 30lat i nie mam pierwszego dziecka. Te okrągłe urodziny to przekleństwo. Może akurat pare miesięcy po urodzinach się uda. Dopóki nie masz menopauzy wszystko jest możliwe🤗 trzymam kciuki żebyś szybko pozbyła się grzybka i mogła podejść do IUI
    Begonka, dziękuję za słowa otuchy. Jakoś tak postawiłam sobie granice do 40stki. No i jest trudno.

• Limosa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Begonka wrote:
    Nie przywiązuj się do tych urodzin. Ja tak samo się schizowałam, że skończyłam 30lat i nie mam pierwszego dziecka. Te okrągłe urodziny to przekleństwo. Może akurat pare miesięcy po urodzinach się uda. Dopóki nie masz menopauzy wszystko jest możliwe🤗
    Dokładnie tak! Choć ja sama roztrząsam swój wiek, to otuchy dodaje mi przykład mojej koleżanki, która w wieku 42 lat urodziła pierwsze dziecko, zdrowego synka. Nic nie jest przesądzone. Tak jak pisze Begonka - póki nie ma menopauzy, piłka w grze 🙂
    A co do biocenozy czy posiewów - nawet jeśli gdzieś respektują ważność pół roku, to ja bym nie ryzykowała. Podejrzewam, że w ten sposób dostałam stanu zapalnego endometrium. To nie sprzyja ciąży, a jeszcze odwleka starania o czas leczenia, często długotrwały.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Bąbelek22 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Bąbelku,
    Dziękuję za informację. Lekarz zalecił miesięczną przerwe?
    U mnie póki co tylko ciągłe bóle brzucha, krwawienia póki co nie widać

Tak. Kazał odczekać. I mam zrobić jeszcze za tydzień kontrolnie bhcg aby się upewnić że organizm doszedł do siebie

• Helcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek trzymaj się! ♥

Bławatek ja też miałam ostatnio ciężkie chwile ;/ taka już natura kobiety... Trzymaj się ciepło. Mam nadzieję, że nam wszystkim się w końcu uda i będziemy szczęśliwymi mamusiami :)

Bąbelek22 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Lidia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia napisz co tam wyszło po wizycie bo jestem ciekawa 😊

Starania o pierwsze 👶 od sierpnia 2020

•PCOS (jajniki drobnopęcherzykowate, brak owulacji) 😒
    •IO- pod kontrolą ✓
    •Niedoczynność tarczycy- pod kontrolą ✓
    PAI-1 homo ❌
    Obecny Kir 2DS1 reszty ds brak 🤷🏻‍♀️

•07.2021- 06.2022 ➡️ 9 cykli stymulowanych.

•08.02.22- laparoskopia- lewy jajowód ➖, prawy➕

•07.2022 przygotowania do ivf
    01. 09.2022 rozpoczęcie stymulacji do in vitro.
    14.09.2022 punkcja-> 10 komórek -> 5 zapłodnionych 🥚
    14.09.2022 krwotok z obu jajników. Operacja ratująca życie.
    20.09.2022 mamy tylko jednego zarodka 4BA 🥺
    Przerwa w staraniach do 06.2023 😞

On 🧔31 lat
    Ruch postępowy 28% -> 47 % ✔️
    Morfologia 8%-> 16% ✔️
    Koncentracja 35,7 -> 55 mln/ml
    Poprawa po korzeniu maca
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa jak u Ciebie? My jakoś podobnie miałyśmy ostatnio testować. Ja w poniedziałek ide do ginekologa zobaczyć co z pęcherzykami.

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helcia wrote:
    Limosa jak u Ciebie? My jakoś podobnie miałyśmy ostatnio testować. Ja w poniedziałek ide do ginekologa zobaczyć co z pęcherzykami.
    Ja wtedy w piątek robiłam betę i było >0,2 jeśli dobrze pamiętam. Po odstawieniu proga przyszła @. Idę w tym tygodniu do pierwszego lekarza, zobaczymy co powie i czy mnie nie pogoni (poszłam od niego do kogoś innego, taki miałam niesmak po badaniu drożności u nich).

3jgx90bvoj1fla1b.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ