Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Sleepyhead, miałam monitoringi i owulacje są, badałam też proga 7dpo i też się zgadzało. Dzięki Kochana, może rzeczywiście zbadam KIRy i homocysteinę. Muszę szukać dalej przyczyny.
Szamanka91, dwa razy robił rozszerzone badania nasienia, morfologia 3%, ale duża ilość plemników, wysoka aglutynacja (lekarz mówił, że badania są w normie), robił też martest i fragmentację DNA. Wyniki w porządku. Był u androloga, miał usg jąder, ma wodniaka, lekarz mówił, że to nie przeszkadza. Każę mu pić dużo wody i codziennie podrzucam 5 orzechów brazylijskich.
panna m., ja przez te półtora roku starań testowałam może trzy lub cztery razy, jak dostałam antybiotyk czy po prostu byłam przeziębiona i nie wiedziałam, czy mogę brać leki. Ten cykl jest inny, jakiś dziwny fl trwała dość długo. I te kłucia w brzuchu przez ostatni tydzień.....
Dziewczyny @ się rozkręca, ale plamię na brązowo, nigdy tak nie miałam. Dziwny ten @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 09:27
30.09.2021r. Iga❤️ -
Ja mam jutro moja przyjaciółkę @ czuje jak już jest prawie ze mną 🤣 ah tak ja kocham.
@Turkusowa ja zawsze plamie na brązową po okresie, a i przed się zdarza, zależy od cyklu. Dziadostwo jest to jak nie wiem, do tej pory tylko progesteron sobie na to fundnelam i wyszło ok.
Poziomko, właśnie kiedy ruszacie dokładnie? Ja chyba podejdę tylko raz do inseminacji jak coś. Wiem, że niektórzy mają to parę razy. Szczerze to ja już bym chciała in vitro. Chyba to kolejny raz powtarzam😁😁😁 aczkolwiek mój mąż mi powtarza "jeszcze nie, poczekajmy a może ". Wkurzam się wtedy,bo ja się z tym wszystkim pogodziłam, a on nie bardzo chyba jeszcze -
Turkusowa90 wrote:Sleepyhead, miałam monitoringi i owulacje są, badałam też proga 7dpo i też się zgadzało. Dzięki Kochana, może rzeczywiście zbadam KIRy i homocysteinę. Muszę szukać dalej przyczyny.
Szamanka91, dwa razy robił rozszerzone badania nasienia, morfologia 4%, ale duża ilość plemników, wysoka aglutynacja (lekarz mówił, że badania są w normie), robił też martest i fragmentację DNA. Wyniki w porządku. Był u androloga, miał usg jąder, ma wodniaka, lekarz mówił, że to nie przeszkadza. Każę mu pić dużo wody i codziennie podrzucam 5 orzechów brazylijskich.
panna m., ja przez te półtora roku starań testowałam może trzy lub cztery razy, jak dostałam antybiotyk czy po prostu byłam przeziębiona i nie wiedziałam, czy mogę brać leki. Ten cykl jest inny, jakiś dziwny fl trwała dość długo. I te kłucia w brzuchu przez ostatni tydzień.....
Dziewczyny @ się rozkręca, ale plamię na brązowo, nigdy tak nie miałam. Dziwny ten @.
Turkusowa, sciskam:* ja zawsze plamie na brazowo przed@. Moze ten cykl jest inny po sono.
Ja jutro uderzam do kliniki nr 3, wiec trochę stresu jest. Mam cala kartke spisanych pytan do lekarza i liczę, ze w koncu ruszymy. Moj chyba od jutra zacznie brac sterydy i antybiotyk.
Dookoła mnie coraz wiecej ciąż, a ja conajmniej raz w tygodniu odwiedzam ciezarne lub swiezo upieczone mamy! Czuję się jak frajerka, ciotka klotka!Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Sarita35 wrote:Turkusowa, sciskam:* ja zawsze plamie na brazowo przed@. Moze ten cykl jest inny po sono.
Ja jutro uderzam do kliniki nr 3, wiec trochę stresu jest. Mam cala kartke spisanych pytan do lekarza i liczę, ze w koncu ruszymy. Moj chyba od jutra zacznie brac sterydy i antybiotyk.
Dookoła mnie coraz wiecej ciąż, a ja conajmniej raz w tygodniu odwiedzam ciezarne lub swiezo upieczone mamy! Czuję się jak frajerka, ciotka klotka!
Jutro napisz jak po wizycie w klinice.
Sarita35 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Mam załamkę. Nigdy nie miałam kłopotów z owulacją, chociaż tego jednego mi oszczędzono, a tutaj trzeci cykl rzędu wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że owulacji nie ma i nie będzie. Nie wiem co się porobiło. Czy prolaktyna ześwirowała, czy ta torbiel jest już na tyle duża, że upośledza jajnik. Bo u mnie najwięcej owulacji było zawsze z lewego. Nie jest tak, że raz lewy raz prawy. Mam doła, zakopuję się w swojej norze i wyjdę jak zaswieci dla mnie słońce.
Sarita, oby owocna była wizyta w klinice!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 07:27
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Dziewczyny test na wrogi śluz robi lekarz w gabinecie czy jak to dokładnie wygląda?
Co to jest ta homcysteina?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny test na wrogi śluz robi lekarz w gabinecie czy jak to dokładnie wygląda?
Co to jest ta homcysteina?
Z tego co czytałam, to tak, lekarz robi ten test w gabinecie. Jest to test po stosunku.
"Jeśli ustalony jest dzień owulacji, można zapisać się na wizytę do lekarza – zwykle jest to jeden dzień po owulacji. Stosunek płciowy powinien odbyć się na dwie do ośmiu godzin przed wizytą u lekarza. W czasie uprawiania seksu należy zrezygnować ze środków nawilżających pochwę i innych substancji, które mogą wpływać na wyniki testu PC. Po odbyciu stosunku kobieta nie może się podmywać ani używać żadnych środków czystości, np. mydła czy żelu do higieny intymnej.
U lekarza, za pomocą specjalnego jednorazowego cewnika z kanału szyjki macicy pobierany jest śluz z zawartymi w nim plemnikami. Próbka śluzu szyjkowego badana jest mikroskopowo w laboratorium. Pobranie śluzu z dróg rodnych kobiety jest bezbolesne i krótkotrwałe. Wyniki testu na wrogość śluzu można uzyskać w ciągu jednego do dwóch dni. "
Ja sobie nie wyobrażam, jak mi wycieka to wszystko i czuć ten zapach i nagle rozkrok w gabinecie:P
Dziewczyny, jakie miałyście doświadczenie z tym testem? Tak to wygląda?
30.09.2021r. Iga❤️ -
Dziewczyny, u mnie w nocy ani kropelka się nie pojawiła, ale z rana już przyszła normalna @. Z jednej strony miałam nadzieję (głupia ja!), z drugiej cieszę się, że przyszła teraz, a nie po tygodniu czekania, wtedy bym zwariowała.
Wczoraj na szczęście nie miałam czasu na rozmyślania i smuty, bo zostałam przed pracą wezwana do dyrektora, byłam w szoku, jak zaproponował mi awans:P Niestety musiałam odmówić, bo kierowniczka uciekła na L4, zostawiła bajzel. Także szukają kogoś do czarnej roboty... Mąż dostał podwyżkę i tak wczoraj wieczorem rozmawialiśmy, że chyba nam pisana jest bardziej kariera niż dziecko.... A ja naprawdę wolałabym już mieć zwykłą pracę i mieć dziecko niż takie propozycje:(
Plan na dziś: winko, zaczynam brać znów do owulacji olej z wiesiołka. W weekend zastanowię się z mężem, co z tą wrogością śluzu. No i tak jak Sleepyhead mówi - "Cyc do przodu"
Walczymy dalej! Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą:*
30.09.2021r. Iga❤️ -
Kasztanek wrote:Mam załamkę. Nigdy nie miałam kłopotów z owulacją, chociaż tego jednego mi oszczędzono, a tutaj trzeci cykl rzędu wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że owulacji nie ma i nie będzie. Nie wiem co się porobiło. Czy prolaktyna ześwirowała, czy ta torbiel jest już na tyle duża, że upośledza jajnik. Bo u mnie najwięcej owulacji było zawsze z lewego. Nie jest tak, że raz lewy raz prawy. Mam doła, zakopuję się w swojej norze i wyjdę jak zaswieci dla mnie słońce.
Sarita, oby owocna była wizyta w klinice!Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Turkusowa90 wrote:Dziewczyny, u mnie w nocy ani kropelka się nie pojawiła, ale z rana już przyszła normalna @. Z jednej strony miałam nadzieję (głupia ja!), z drugiej cieszę się, że przyszła teraz, a nie po tygodniu czekania, wtedy bym zwariowała.
Wczoraj na szczęście nie miałam czasu na rozmyślania i smuty, bo zostałam przed pracą wezwana do dyrektora, byłam w szoku, jak zaproponował mi awans:P Niestety musiałam odmówić, bo kierowniczka uciekła na L4, zostawiła bajzel. Także szukają kogoś do czarnej roboty... Mąż dostał podwyżkę i tak wczoraj wieczorem rozmawialiśmy, że chyba nam pisana jest bardziej kariera niż dziecko.... A ja naprawdę wolałabym już mieć zwykłą pracę i mieć dziecko niż takie propozycje:(
Plan na dziś: winko, zaczynam brać znów do owulacji olej z wiesiołka. W weekend zastanowię się z mężem, co z tą wrogością śluzu. No i tak jak Sleepyhead mówi - "Cyc do przodu"
Walczymy dalej! Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą:*
Dobrze, że masz siły walczyć!Turkusowa90 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnyKasztanku, a byłaś na jakimś monicie, że piszesz że cykl bezowulacyjny? Może tylko Ci się tak zdaje... Pamiętasz historię Iskierki? Miała mieć bezowulacyjny a tymczasem udało jej się zajść w ciążę. Więc nie wszystko stracone! Wyłaź z tej nory i walcz!
Nadzieja, homocysteinę dobrze robić z badaniami na kwas foliowy. Wysoki jej poziom powoduje, że kwas foliowy się źle wchłania. Za duży jej poziom, może prowadzić do zakrzepicy. Z homocysteina też są połączone mutacje MTHFR. Jeśli w badaniu wyjdzie, że jest mutacja oraz homocysteina jest wysoka, zaleca się wtedy kobiecie starającej przyjmować kwas foliowy w wersji metylowanej, bo zwykłego nie przyswaja.
Turkusowa, ja testu tego nie miałam, brzmi strasznie obleśnie 🤪 Ale pytałam o to swojego lekarza, który stwierdził, że jeżeli robiło się badania na przeciwciała przeciwplemnikowe i wynik jest ok, to jest bezsensu robić test na wrogość
Sarita- już po wizycie? Jak wrażenia? Lekarz konkretny?
-
Przy homocysteinie i kwasie foliowym jeszcze warto oznaczyć witaminę b12. Obniżony jej poziom zwykle wpływa na podwyższony poziom homocysteiny. A mówiąc o obniżonym poziomie nie mam na myśli tylko takiego poniżej granicy, ale im wyżej w normach tym lepiej.
Monitu nie miałam, ale zawsze miałam idealne objawy, książkowe wręcz, od trzech cykli jest totalna kicha.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualnyO widzisz, o witaminie b12 nie wiedziałam, dzieki
Objawy, objawami, ale niekoniecznie jest powiedziane, ze owulacja faktycznie była. Organizm potrafi nieźle w błąd. Na Twoim miejscu, jeśli teraz wydaje Ci się, że coś jest nie tak i może owu nie być, wybrałabym się w kolejnych cyklach na monitoringi. One jedyne powiedzą Ci, czy owulacja była na 100%. -
Sleepyhead wrote:Kasztanku, a byłaś na jakimś monicie, że piszesz że cykl bezowulacyjny? Może tylko Ci się tak zdaje... Pamiętasz historię Iskierki? Miała mieć bezowulacyjny a tymczasem udało jej się zajść w ciążę. Więc nie wszystko stracone! Wyłaź z tej nory i walcz!
Nadzieja, homocysteinę dobrze robić z badaniami na kwas foliowy. Wysoki jej poziom powoduje, że kwas foliowy się źle wchłania. Za duży jej poziom, może prowadzić do zakrzepicy. Z homocysteina też są połączone mutacje MTHFR. Jeśli w badaniu wyjdzie, że jest mutacja oraz homocysteina jest wysoka, zaleca się wtedy kobiecie starającej przyjmować kwas foliowy w wersji metylowanej, bo zwykłego nie przyswaja.
Turkusowa, ja testu tego nie miałam, brzmi strasznie obleśnie 🤪 Ale pytałam o to swojego lekarza, który stwierdził, że jeżeli robiło się badania na przeciwciała przeciwplemnikowe i wynik jest ok, to jest bezsensu robić test na wrogość
Sarita- już po wizycie? Jak wrażenia? Lekarz konkretny?
A na czym polega test na przeciwciała przeciwplemnikowe? Ja myślałam, że to to samo:P
30.09.2021r. Iga❤️ -
Hej dziewczyny, jestem nowa:) staramy się od 8 cykli. Robiłam badania hormonalne, mam od prawie 3 lat hashimoto, biorę euthyrox 75, wyniki w normie, prolaktyne miałam podwyższoną w listopadzie, ale przez 2 m-ce obniżyłam lekami, cykle jak w zegarku, co 26 dni, owulacje występują co cykl.
Ostatnio byłam u lekarki, co specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Skierowała na test po stosunku pct, 0 ruchliwych plemników..po tym skierowała na badania rozszerzone nasienia, fragmentacja dna oraz wiazanje z kwasem hialuronowym (ktos robił?), twierdząc że problem jest u męża.
Dodatkowo od 2 dni biorę luteine, po dwa po owulacji wyszedł niski progesteron...W następną sobotę robię hcg..z wynikami badania nasienia i hcg na wizytę pod koniec lutego...
Myślicie, że to dobry kierunek?
Doktor powiedziała, że jak wyniki badania nasienia będą ok, to sprawdzamy drożność, a jak źle to sugeruje od razu in vitro.
Taka moja historia:)
-
Tajka wrote:Hej dziewczyny, jestem nowa:) staramy się od 8 cykli. Robiłam badania hormonalne, mam od prawie 3 lat hashimoto, biorę euthyrox 75, wyniki w normie, prolaktyne miałam podwyższoną w listopadzie, ale przez 2 m-ce obniżyłam lekami, cykle jak w zegarku, co 26 dni, owulacje występują co cykl.
Ostatnio byłam u lekarki, co specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Skierowała na test po stosunku pct, 0 ruchliwych plemników..po tym skierowała na badania rozszerzone nasienia, fragmentacja dna oraz wiazanje z kwasem hialuronowym (ktos robił?), twierdząc że problem jest u męża.
Dodatkowo od 2 dni biorę luteine, po dwa po owulacji wyszedł niski progesteron...W następną sobotę robię hcg..z wynikami badania nasienia i hcg na wizytę pod koniec lutego...
Myślicie, że to dobry kierunek?
Doktor powiedziała, że jak wyniki badania nasienia będą ok, to sprawdzamy drożność, a jak źle to sugeruje od razu in vitro.
Taka moja historia:)
odpisalam Ci juz na watku pctJa:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Nadzieja94 wrote:Dziewczyny test na wrogi śluz robi lekarz w gabinecie czy jak to dokładnie wygląda?
Co to jest ta homcysteina?
w gabinecie u lekarza. Tak jak cytologie.Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Witajcie,
Turkusowa jak sie trzymasz?
Ja juz po wizycie. W przyszłym cyklu mam droznosc. Mam wspaniala pania Doktor i pocieszyla mnie, ze nasze wyniki nadaja się na naturalna ciąże. Maz ma brac leki, ja robie droznosc. Pani dr mi powiedziala ze czesc par potrzebuje 2 lat na zajscie w ciążę! I tj normalne. Dowiedzialam się, ze plamienia 2,3 dni przed @ tez sa normalne, ze to fizjologia i ze wrogiego sluzu nie powinno sie juz badac testem pct. Jest wiele ciaz z negatywnego wyniku pct mam tez zylaki w macicy i o tym pierwszy raz uslyszalam, ale to.nie wplywa na badania. Jestem bardzo zadowolona z lekarza. A wizyta trwala godzinę
jak u Was dziewczyny?Pastelova lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️