Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Hej hej

Ja też czekam na słoneczko póki co raczej w drugą stronę bo chyba coś mokrawo hmm...

Co do Rogala to ja cały czas od ciąży do teraz z nim śpię pomaga mi w nocy kiedy muszę nakarmić małą. W ciąży też bardzo pomógł i spało się wygodnie ze sorym już brzuszkiem.

Ja nie wiem czy po chrzcie dzieci tak mają ale w moją to chyba dopiero wstąpił diabeł a nie wyszedł 🙈 jest niemożliwa odkąd wróciliśmy do domu.

Dziewczyny czy używała z Was któraś maści majerankowej dla dziecka na katar? Bądź może coś podpowiecie co by pomogło? Mała ma jyz od dłuższego czasu inhalacje i wyciąganie gila jest cały czas mamy nawet kropelki od lekarza ale nie pomogło. Ciągle nos zapchany

Ja używałam dla chłopców jak byli mali, ale nie pomagała za bardzo.
    Kupowałam wtedy kropelki do nosa nasivin baby one są od 3go miesiąca

Iskierka87 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiejszy chleb, na zakwasie żytnim 😍

c200f6ed0882.jpg

0eb58b309662.jpg

Iskierka87, zOsIa88, Jagodowa Mama, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dzięki pójdę kupić bo się biedula męczy. Piękny chlebek 😃

Ulaa lubi tę wiadomość

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

U mnie zjazd motywacyjno energetyczny, na nic nie mam sił i ochoty 🤔🙄. Akurat przed świętami, ja cie.........
    Zmuszam się, żeby córę ogarnąć jak należy i w zasadzie to wszystko. Mogłabym chodzić w piżamie cały dzień i jest mi aktualnie wszystko jedno a to do mnie zupełnie nie podobne 🙁. No nic. Czekam aż mi przejdzie ta niemoc.

Iskierka, u nas po chrzcie też się coś popsuło 😲. Podejrzana historia 😜. Co do kataru i zakochanego noska to nie wiem, co Ci doradzić, u nas nie było katarow oprócz ząbkowania ale za to mieliśmy długo sapkę niemowlęcą. Pomógł nawilżacz powietrza i obniżenie temperatury w pomieszczeniu.

Jutro mamy szczepienie, już się boję bo mała dobrze już kojarzy fakty i będzie prawdopodobnie jak ostatnio - ledwo weszliśmy do przychodni a już wielki płacz 🙁. No ale tego nie przeskoczymy, trzeba się zaszczepić przecież.

Druga wiercipięta, ta w brzuchu tak mnie mocno już kopie że aż czasem zaboli. A jak tatuś chce coś poczuć i kładzie rękę na brzuchu to jak na złość, cisza jak makiem zasiał 😁.

Intensywnie szukam imienia.... I miejsca w pokoju, żeby zmieścić moje dwie panny, wszystkie ubranka, akcesoria i pierdółki. A w zabawkach Jagodzianki to niebawem utoniemy, bo co i rusz ktoś z rodziny lub znajomych sprząta garaż/ strych/ robi wiosenne porządki no i jeśli są w rodzinie starsze dzieci to myk! Wszystko ląduje u nas. Książeczki to jak najbardziej przyjmę i jakieś sensowne rozwijające, ciekawe zabawki ale pluszaków mam już po kokardkę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa może to nie tylko ciąża tak działa na Ciebie ale i ta "wiosenna" chandra bo mnie to również dopadło. Nic się nie chce i wszystko mnie drażni. Co do chrzcin to rzeczywiście podejrzana sprawa 🤔

Pamiętam jak byłam w ciąży to tak samo było gdy tatuś chciał poczuć ruchy raptem nie ma dziecka 😅

U nas podobnie z zabawkami tyle że od sąsiadów dostajemy. Mają dwie córeczki i oczywiście zbędne już zabawki oraz ubranka lądują u nas 😒 jak rozumiem że zabawki typu pluszaki itp ale ubranka dla 5 letniego dziecka???

Wysłany: 30 marca 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    U nas podobnie z zabawkami tyle że od sąsiadów dostajemy. Mają dwie córeczki i oczywiście zbędne już zabawki oraz ubranka lądują u nas 😒 jak rozumiem że zabawki typu pluszaki itp ale ubranka dla 5 letniego dziecka???

Poczuli rynek zbytu 😁😂.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Poczuli rynek zbytu 😁😂.

Chyba tak bo to zawsze bliżej niż do PCK 🤭

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy jakie bierzesz teraz witaminy ? Muszę się zaopatrzyć bo jeszcze nie biorę typowo ciążowych 🙈 tylko to co wczesniej

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Sleepy jakie bierzesz teraz witaminy ? Muszę się zaopatrzyć bo jeszcze nie biorę typowo ciążowych 🙈 tylko to co wczesniej
    Mi lekarz zalecił póki co pregna start+pregna plus. Więc biorę te. W sumie nie doktoryzowałam się nad innymi 😅

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Mi lekarz zalecił póki co pregna start+pregna plus. Więc biorę te. W sumie nie doktoryzowałam się nad innymi 😅
    Ja właśnie cały czas biorę pregne start i tak zaczęłam myśleć że chyba muszę zmienic🙈 to może doczekać do wizyty u lekarza i też dr zapytam

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wczoraj po wizycie nie dałam rady się odezwać, głowa mnie strasznie bolała, że poszłam wcześniej spać, dziś wstałam rano, żeby dalej pisać sprawozdanie z koleżanką 😁 i mamy sukces skończyłyśmy 👌

A co do wizyty lekarz potwierdził, na 100% dziewczynka❤️ kazał mi tylko uważać, nie uprawiać sexu ani aktywności fizycznych, bo jak to powiedział łożysko jest blisko dziecka a powinno się oddalać i po wysiłku mogę krwawić. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale niby wszystko idzie ku dobremu. Chciał mi dać l4, ale na razie mam częściowo zdalne, częściowo dyżury w szkole.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️

Wysłany: 30 marca 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, to już jedno z głowy, sprawozdanie skończone 😊👍.
    Łożysko wraz ze wzrostem macicy pójdzie trochę do góry, to zapewne miał na myśli lekarz mówiąc, że wszystko idzie ku dobremu. Świetne wieści 😊. Oszczędzaj się i póki czujesz się dobrze to czemu nie, pracuj 👍.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Turkusowa, to już jedno z głowy, sprawozdanie skończone 😊👍.
    Łożysko wraz ze wzrostem macicy pójdzie trochę do góry, to zapewne miał na myśli lekarz mówiąc, że wszystko idzie ku dobremu. Świetne wieści 😊. Oszczędzaj się i póki czujesz się dobrze to czemu nie, pracuj 👍.
    Dzięki, tak o to mu chodzilo😀 jak to dobrze posłuchać mądrego 😊😉 tak, czuję się dobrze, ale myślałam, że teraz będę mieć częściej zdalne, a dzieci w świetlicy przybywa z każdym dniem. Jesienią była dwójka cały czas, teraz mamy już 8, z dnia na dzień przybywa nowych, a prawie do każdego trzeba osobno nauczyciela do pomocy podczas lekcji..

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa82 gratulacje zdrowej córeczki 🥰
    Ja miałam łożysko brzeżnie przodujące i wraz z rozrostem macicy podniosło się i już jest we właściwym miejscu 👍 także oszczędzaj się póki co, a pewnie za niedługo już się wszystko ustabilizuje ✊

Ja mam wciąż zatkany nos, ale już postanowiłam, że przestanę używać kropli do nosa, bo to uzależnienie.. 🤦‍♀️
    Przemęczę się trochę i mam nadzieję, że odzyskam mój węch, który straciłam razem z pojawieniem się u mnie covida ( na początku listopada)

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ula, myślałam, że będę się martwiła tylko na początku ciąży, a to chyba minie po ukończeniu 18 urodzin Igi 😀 a może i nie minie🤣😜

Co do kropli kiedyś przed ciążą nie mogłam żyć bez sudafedu przy zatkanym nosie. W ciąży zastąpiłam krople nebulizacją solą fizjologiczną w dzień, a w nocy smarowałam okolice nosa i zatok vicksem, pomagało 😊

Ulaa lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa super, że dziewczyneczka potwierdzona ❤️ teraz odpoczywaj jak możesz :)

Ula, kiedyś też byłam uzależniona od kropli. Ja schodziłam z nich tak, że zaczynałam od jednej dziurki (przestałam ją kropić). Jak ona się już odetkała, zabrałam się za drugą. To był jeden ze sposobów od bodajże pana Tabletki.

Ulaa, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po prostu skończyły się już krople - wszystkie, które miałam w domu i nie miałam jak podjechać do apteki dzisiaj 🤣 więc znalazłam wodę hipertoniczną czy coś takiego i psikam sobie dzisiaj od rana, najgorsza będzie noc, ale dam radę 💪

Nebulizacje nie na moje nerwy, ale posmaruję się amolem i też powinno odetkać trochę nos w nocy

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja tez walczę z zatkanym nosem i któremu u malej jakie to jest wkurzające i jeszcze to nas spotkało. Nie wiem ile jeszcze będzie ten katar dzisiaj mija tydzień byliśmy u pediatry to kazala płukać solą i odsysać a guzik to dalo kupiłam jeszcze sól morską od wczoraj podaje małej.

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️😊
    Ale mamy piękną pogodę dzisiaj 😍🌱
    Wybieram się z chłopakami nad morze dzisiaj i na plac zabaw 😍
    Wybiegają się, a ja powygrzewam kości na słońcu 😄

Ale tymczasem szkolno-przedszkolne zajęcia zdalne 😊
    Starszak przy komputerze, a z młodszym robimy zadania z podręcznika 😊

IMG-20210331-092806.jpg

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa zazdroszczę tego morza tak blisko, sama bym się wybrała na taki spacerek. U mnie chociaż tyle, że jest trochę zielonych terenów niedaleko i można wyjść na świeże powietrze, ale mieszkam w bloku i jakoś samej nie chce mi się wychodzić 🤪 co innego wyjść przed dom bez make upu w wygodnej bluzie😀

Ulaa, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ