Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Chyba dopiero po wizycie 8.04 muszę mieć potwierdzone że maluszek tam jest 🙈

Na pewno jest i ma się dobrze ☺️
    Usadowił się i mości sobie mieszkanko hehe. Czekamy zatem na wizytę podglądową 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 20:35

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka, będzie dobrze, zobaczysz. Masz wizytę dzień po mnie 😊 ale moja wizyta to taka standardowa a Ty pewnie zobaczysz i usłyszysz już serduszko ❤️. Weź pendriva, nagraj sobie na pamiątkę, to i Twój zobaczy, no chyba że będzie mógł wejść razem z Tobą. A... I chusteczki bo łzy i gluty gwarantowane 😄.

Iskierko, młoda była bardzo dzielna! Tyko chwila płaczu i potem już ok... A zastrzyk w nóżkę, domięśniowy, pielęgniarka mówiła, że niestety bolesny. Ale dała radę, bez dwóch zdań 💪. Teraz długo spokój, dopiero po 5 r życia kolejne obowiązkowe szczepienie więc odetchnęłam z ulgą. Mamy to za sobą.

Sleepy, my też mieszkamy w domu dziadków i nie wiadomo co gorsze - wykończyć nowy dom, ogrodzić itd czy remontować takiego starego rupiecia jak w naszym przypadku🙄. Prostej ściany nie uświadczysz 😄. Jak już przyjdzie fotelik to się nabytkiem pochwalić ładnie proszę 😊.

Joan, jak fajnie, że tu zaglądasz 😊.

Iskierka87, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko to chyba by było za dużo szczęścia naraz 😄
    Ale biorę co los da, za długo na to czekałam żeby marudzić 😉

Iskierka87 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech szkoda że pogoda ma się skiepścić w weekend.

Joan, pamiętam jak o tym pisałaś... To az niewiarygodne, że ktoś wydał zgodę na coś takiego. Oby tuje chciały szybko rosnąć 😅

Jagodowa, nie wiem co lepsze a co gorsze... 😅 Jak sobie pomyślę, ile będziemy tą chałupę kończyć to mi słabo 😅 od roku dalej nie zamontowaliśmy wszystkich gniazdek, z sufitów wiszą same żarowki.
    Plus zagospodarowanie całej działki. Nie widzę się na wsi 😅

Agaciorka, kropek tam będzie :D ja musiałam ze swoim suwaczkiem kombinować, bo mi młodszą ciążę pokazywał niż w rzeczywistości 😅

Ula to dziś wieczór możesz szaleć 😁

Iskierka, piękny masz awatar 😍

Ja właśnie skończyłam kieckę dla lisiszki :)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa dzielna dziewczynka 👍 te domięśniowe są straszne. Szkoda mi tych maluchów, moja na początku miała 4 takie w udka ☹️ na szczęście mój chodzi z nią na Szczepienia bo ja bym się zapłakała. Ostatnio już tylko raz kłuta była ale jak tylko zobaczyła lekarza to zaczepiła się na męża szyi jak 🐒 i nie chciała puścić. Biedulka, całe szczęście każde znosi dobrze a następne mamy dopiero we wrześniu. Twoja też odpocznie 🙂

Ula oczywista oczywistość 😉

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny ile stresów nawet po porodzie 🙈 chyba też męża na szczepienia będę wysyłać 😅

Zdjęcie na szybko, ładniejsze możecie zobaczyć na insta 😅

53237caab0ba.jpg

Jagodowa Mama, Iskierka87, Turkusowa90, Agaciorka, ŁAsica lubią tę wiadomość

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, powolutku sobie wszystko ogarniecie 👍. Przynajmniej masz tak, jak byś chciała mieć a nie kombinowanie jak postawić łóżko żeby nie obudzić się z sufitem na głowie 😳😄.

Ja z kolei nie widzę się w dużym mieście, bo zwyczajnie mam wrażenie że się duszę ale nie da się ukryć, że sklep, apteka, kino czy przedszkole bluziutko to bardzo duże zalety, których na wsi czy w malutkim miasteczku zwyczajnie brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy tak się zafiksowałam na te rudzielce hehe Super Lisiczka w sukieneczce jeszcze ładniejsza 🤩 a jak Cię znaleźć na insta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tylko nie cytujcie, potem usunę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy to wszystko Twoja robota? Cudeńka 🤩 obserwuje z miłą chęcią i bd czekać na więcej! Ślicznoty po prostu a ta ośmiornica hihi jaka fikuśna super!

Sleepy lubi tę wiadomość

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy no ja właśnie jak sobie ściągnęłam aplikacje ciążowa 🙈 to nie wiem jak mam liczyć czy jak pierwszy dzień ostatniej miesiączki czy jednak od punkcji minus 2 tygodnie bo punkcję miałam w 12dc więc dość szybko i przez to mi się to nie zgrywa 😅

Piękna lisica 😍

Ja z kolei lubie wsie i miasto wszystko ma plusy i minusy chociaż ja niby teraz mieszkam prawie w centrum miasta a czuję się jak na wielkim zadupiu, ale zapewne jak już będzie wiadomo że się udało i ciąża będzie przebiegała prawidłowo pewnie się przeprowadzimy na wieś

Sleepy lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka, zapraszam zapraszam :)

Agaciorka, wszystkie apki zakładają owulację książkowo, czyli 14 dc. I stąd biorą teoretycznie date porodu. Ja że miałam właśnie owu wcześniej to musiałam w apkach zmieniać datę okresu 🙈 poczekaj co Ci powie dr i na podstawie tego ustawisz sobie suwaczek :)

Agaciorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś też się zapowiada piękny dzień! ☀️
    Ja się ogarniam i wyruszam się wizytować, mam nadzieję, że u kropeczka wszystko dobrze :)

Korzystając z okazji, że będę w mieście, skoczę na chwilę do pracy, odwiedzę kuzynke, zaopatrzę się w rossmanie 😁

Miłego dnia 💗

Iskierka87, Turkusowa90, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejeczka 🌞

Sleepy czekamy na dobre wieści 🙂

Dziś również mam zamiar spacerkować 😊

I zakupy muszę zrobić ciuszkowe bo spodenek mi brak dla małej, taki z niej grubasek że większość jest za ciasna 🙈

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Sleepy no ja właśnie jak sobie ściągnęłam aplikacje ciążowa 🙈 to nie wiem jak mam liczyć czy jak pierwszy dzień ostatniej miesiączki czy jednak od punkcji minus 2 tygodnie bo punkcję miałam w 12dc więc dość szybko i przez to mi się to nie zgrywa 😅

Piękna lisica 😍

Ja z kolei lubie wsie i miasto wszystko ma plusy i minusy chociaż ja niby teraz mieszkam prawie w centrum miasta a czuję się jak na wielkim zadupiu, ale zapewne jak już będzie wiadomo że się udało i ciąża będzie przebiegała prawidłowo pewnie się przeprowadzimy na wieś

Noramlnie ustawiasz pierwszy dzień ostatniej miesiączki 😉
    Punkcja to owulacja i zapłodnienie w jednym, ale w apkach ciążowych niektórych też można ustawić.
    Ja mam ostatnią miesiączkę i tak też lekarz liczył tp

PS. Są też kalkulatory typowe do ivf i tam wstawiasz dzień transferu i dobę zarodka podczas transferu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 08:20

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy kciuki za spotkanie z maluszkiem ✊😍

Mnie cały czas brzuch boli okresowo, modlę się żeby mnie tylko nie zalało bo się chyba załamie

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😄
    Ja właśnie zrobiłam zakupy świąteczne, dzieci dały pospać aż do 8! Jestem w szoku jakie są łaskawe 😊

Jeszcze muszę tylko dokupić wędlin trochę dla moich chłopaków trzech i wszystko mam, można świętować 🤣

A koło 12stej jedziemy na kawę do mojej siostry 😊
    Mam nadzieję, że w tym czasie nie przyjedzie kurier, bo czekamy na nową hulajnogę dla starszaka 🤔

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka, kobiety w ciąży mają różne objawy, nie martw się na zapas, to tylko Ci zaszkodzi. Beta pięknie rośnie, maluszkowi u Ciebie dobrze, ale musi się bezpiecznie usadowić, czekam na Twoją wizytę 😍

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Agaciorka, kobiety w ciąży mają różne objawy, nie martw się na zapas, to tylko Ci zaszkodzi. Beta pięknie rośnie, maluszkowi u Ciebie dobrze, ale musi się bezpiecznie usadowić, czekam na Twoją wizytę 😍
    Staram się nie panikować i nie myślec za dużo ale się nie da 🙈
    Już mąż mnie słuchać nie może 😅

IVF 2021 🍀
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka, proszę nie panikować. Jak boli to proszę wziąć dupala usadowić na kanapie i odpoczywać :)

Ja się witam popołudniem z moim 2.1 cm żelkiem
    aa615b4ce9a2.jpg

Uroczo mu pływały stópki na usg 😍

I teraz hit, obok był drugi pęcherzyk ciążowy, który wcześniej nie był widoczny! Matko i córko, prawie otarłam się o bliźniaki 😅
    Dr puścił jeszcze serduszko, jakie to było piękne 🥰

Dziś się pożegnałam z moim dr od niepłodności, wbrew pozorom będę za nim tęsknić 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2021, 14:20

Agaciorka, Iskierka87, adu, Turkusowa90, Jagodowa Mama, zOsIa88, Kaśq00, ŁAsica, Paulina1190 lubią tę wiadomość

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ