Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Mogę do Was dołączyć? Więcej o mnie w podpisie. Dzialam w tym miesiącu i rodze w styczniu na własne urodziny ❤ nie mogę się doczekać 😍🐥👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
nick nieaktualnyUla, Jagodowa super że z dzieciakami wszystko dobrze. I jakie one już duuuuże 😍
Jagodowa, wybrałaś już imię?
Ula to musiałaś mieć taką samą minę jak ja, jak mi mój dr ostatnio o drugim pęcherzyku ciążowym mówił 😅
PannaAnna, czytałaś pierwszy post? Tu już jest ciążowy/mamuśkowy wątek. Dla staraczek jest rownoległyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 17:44
Jagodowa Mama, PannaAnna35, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Mogę nieśmiało do Was dołączyć? 😘
Agaciorka, adu lubią tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Pewnie 😘
Jak samopoczucie? Mam nadzieję, że lepiej! Czekam z niecierpliwością na przyrost 💗
Aczkolwiek stresuje się jutrzejsza beta. Proga zrobię w piątek bo lekarka mówi, ze jutro może być za wcześnie, myślicie, ze tak będzie ok?Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualny
-
Sleepy, z imieniem to się nie możemy ze starym dogadać, chyba znowu wybierzemy w ostatniej chwili 😉. Chętnie posłucham Waszych propozycji, może coś mnie zainspiruje.
Siskaa, trzymam kciuki za drugą betę 🤞👍.
Iskierko a Ty gdzie się podziałaś? Wszystko ok? -
O rety, ale wieści i znowu historia drugiego pęcherzyka, ale jaja😀 dziewczyny, super wieści z Waszych wizyt.
Jagodowa, masz jeszcze czas na imię, nie ma co wybierać pochopnie. Ja nie byłam przekonana, ale już mówię do brzucha Iga to Iga tamto, więc, jeśli nie spłata nam figla i nie okaże się chłopcem to zostaje Iga😍
Agaciorka, kciuki za Twoją wizytę. Na pewno wszystko jest w porządku ❤️ obyś się już uspokoiła 😊
Agaciorka lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Siskaa 😘😘
Siskaa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
Hej hej 😊
Mnie niestety boli głowa, takie zmiany pogody nie są dla mnie..
Już tak długo miałam spokój, a teraz znowu 🤷♀️
Sleepy powodzenia u dentysty, ja już mam za sobą tą przyjemność 😄
Agaciorka kciuki za wizytę ✊ daj znać! -
Sleepy, spodoba mi się na pewno 😁 powodzenia u dentysty, tez musze się zapisać.
Ula, u mnie qlasnie znowu pada śnieg, a w niedziele ma byx 20 stopni. Wykończy nas ta pogoda.
Ja mam w środę usg, zgapilam się i mam 5 tygodni przerwy teraz. Moja pannica juz pewnie duza dziewczyna będzie. 🥰Ulaa, Sleepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Ale i tak mnie czeka jeszcze parę wizyt 😅 muszę znaleźć kogoś na dokończenie leczenia w okolicy, bo dojeżdżam do miasta gdzie chodziłam do pracy 😅 a teraz mi się to bie kalkuluje 😅
Owszem pogoda straszna. Mam nadzieję, że jak już przyjdzie ciepełko, to ono z nami dłużej zostanie.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Mam już wyniki badań, lekka anemia chce się wkraść więc muszę zacząć działać zanim będzie trzeba wprowadzić leki 💪
Szczególnie, że nie jem w ogóle mięsa 😐
Ale reszta czyli mocz i tarczyca super więc nie mam się czym przejmować 😉
Ula, a próbowałaś barszczu z kiszonych buraków? Widzę, że Jagodowa pisała, że u niej średnio skutkują różne sposoby, ale może warto spróbować. Polecam ten z przepisu Pana Tabletki. Nie chcę się wymądrzać, bo niestety w ciąży nie jestem i nie byłam, ale od lat zmagam się z nawracającą anemią. W tamtym roku odkryłam właśnie zakwas i od tego roku robię test. Na początku roku piłam sobie tą miksturę przez miesiąc, wieczorem, po takim większym kieliszku od wódki 🤣😅 po miesięcu żelazo z poziomu 5.5 skoczyło na 13, dodam, że lekami tylko raz dobiłam do 13. Zrobiłam sobie 3 tygodnie przerwy i teraz znów robię miesięczną sesje. Jutro idę na badania i zrobię przy okazji żelazo... Ja jestem zachwycona działaniem walcząc z tym od 12 lat.
A tak w ogóle to podczytuje tu Was 😋😘 z nadzieją, że w tym roku do Was dołączę.
Gorąco Was pozdrawiam, w ten zimowy czas 🤣🤭 Rośnijcie sobie zdrowo! Buziaczki 😘Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Kaśq00 wrote:Ula, a próbowałaś barszczu z kiszonych buraków? Widzę, że Jagodowa pisała, że u niej średnio skutkują różne sposoby, ale może warto spróbować. Polecam ten z przepisu Pana Tabletki. Nie chcę się wymądrzać, bo niestety w ciąży nie jestem i nie byłam, ale od lat zmagam się z nawracającą anemią. W tamtym roku odkryłam właśnie zakwas i od tego roku robię test. Na początku roku piłam sobie tą miksturę przez miesiąc, wieczorem, po takim większym kieliszku od wódki 🤣😅 po miesięcu żelazo z poziomu 5.5 skoczyło na 13, dodam, że lekami tylko raz dobiłam do 13. Zrobiłam sobie 3 tygodnie przerwy i teraz znów robię miesięczną sesje. Jutro idę na badania i zrobię przy okazji żelazo... Ja jestem zachwycona działaniem walcząc z tym od 12 lat.
Gorąco Was pozdrawiam, w ten zimowy czas 🤣🤭 Rośnijcie sobie zdrowo! Buziaczki 😘
nie rób żelaza tylko ferrytynę plus morfologię
ja żelazo potrafiłam mieć raz 15 a za 2 tygodnie 130. Gastro mi powiedział, żeby żelaza nie robić bo to bardzo chwiejny wynik. Wpływa na niego np to co zjadłaś na kolację.
Ferrytyna mówi o zapasach żelaza w organizmie. A morfo Ci powie jaką masz hemoglobinę i erytrocyty.
ja powtórzę w sobotę, bo brałam ostatnio tabsy z alliness (większość nie toleruje, a te jakoś przeszły) i zobaczę jak podziałało, bo ferrytynę miałam poniżej 10 chyba (sporo za mało)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 09:52
Kaśq00 lubi tę wiadomość
-
Joan wrote:nie rób żelaza tylko ferrytynę plus morfologię
ja żelazo potrafiłam mieć raz 15 a za 2 tygodnie 130. Gastro mi powiedział, żeby żelaza nie robić bo to bardzo chwiejny wynik. Wpływa na niego np to co zjadłaś na kolację.
Ferrytyna mówi o zapasach żelaza w organizmie. A morfo Ci powie jaką masz hemoglobinę i erytrocyty.
ja powtórzę w sobotę, bo brałam ostatnio tabsy z alliness (większość nie toleruje, a te jakoś przeszły) i zobaczę jak podziałało, bo ferrytynę miałam poniżej 10 chyba (sporo za mało)
Dziękuję za radę Joan 😘 Zastanawiałam się już kiedyś na tą ferrytyna. W takim razie jutro zrobię. Morfologię kontroluje na bieżąco i jest ok teraz.Joan lubi tę wiadomość
-
Kaśq00 wrote:Ula, a próbowałaś barszczu z kiszonych buraków? Widzę, że Jagodowa pisała, że u niej średnio skutkują różne sposoby, ale może warto spróbować. Polecam ten z przepisu Pana Tabletki. Nie chcę się wymądrzać, bo niestety w ciąży nie jestem i nie byłam, ale od lat zmagam się z nawracającą anemią. W tamtym roku odkryłam właśnie zakwas i od tego roku robię test. Na początku roku piłam sobie tą miksturę przez miesiąc, wieczorem, po takim większym kieliszku od wódki 🤣😅 po miesięcu żelazo z poziomu 5.5 skoczyło na 13, dodam, że lekami tylko raz dobiłam do 13. Zrobiłam sobie 3 tygodnie przerwy i teraz znów robię miesięczną sesje. Jutro idę na badania i zrobię przy okazji żelazo... Ja jestem zachwycona działaniem walcząc z tym od 12 lat.
Gorąco Was pozdrawiam, w ten zimowy czas 🤣🤭 Rośnijcie sobie zdrowo! Buziaczki 😘
Od dawna piję i bez ciąży więc to za mało widocznie 😉
Mięso muszę jeść i koniec.. Wczoraj już się zmusiłam i nie było aż tak źle więc będę praktykować -
Sleepy, adu, Joan, Siskaa, Jagodowa Mama, Kaśq00, Turkusowa90, Iskierka87 lubią tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)