Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Siskaa wrote:Ula u nas tez zawsze z rana kupa😅 ja juz dzisiaj odebrałam 🤣
A daj spokój z tymi kupami 😃 D mówi, że po karmieniu koło 3 też była kupa, ja nie wiem gdzie to dziecko tyle mieści 😂😂😂Siskaa lubi tę wiadomość
-
Anna, super, że wszystko w porządku 🙂
Trochę dziwna dla mnie jest polityka szpitali, że w pandemii nie dają znieczulenia 🙄 Co ma piernik do wiatraka... Rozumiem, że anestezjolog to dodatkowa osoba w sali, no ale dlaczego w Polsce jest polityka: ródź w bólach? Mam wrażenie, że pod byle pretekstem odmawiają znieczulenia, a to bo coś niewypełnione, a to pandemia.
Ja od rana wertuję moje 2 USG prenatalne, bo nie dają mi spokoju (lekarz nie zmierzył wszystkiego, np. o kości udowej pamiętałam, więc się upomniałam, ale reszty nie wiedziałam co tam ma być). Z tego co miałam wymierzone wyszło, że obwód brzuszka jest większy od reszty o, jeśli dobrze liczę, 10 dni. Wiecie dlaczego brzuszek może być za duży?
Dziewczyny robiące prenatalne w 3 trymestrze w Krakowie, polecacie miejsce gdzie same robiłyście? Trzecie USG mam płatne więc wolę iść tam gdzie lekarz się przyłoży, będzie dociekliwy, a nie że dopiero na końcu gdy pyta czy mam pytania pytam czy zmierzył to czy tamto, a on, że "niemożliwe, że nie zmierzył... aha, rzeczywiście nie zmierzyłem"... Nie jestem spokojna po takim badaniu gdy to ja mam wszystkiego pilnować, a przecież ja się na tym nie znam. -
Begonka wrote:Też myślę nad Zaspą, ale mam około 50 km. Plany planami, a życie pokaże🙊
AnnaMD super, że na polowkowych wszystko ok. Ja mam same zdjęcia z rączkami na twarzy. Dr kazał mi gwałtownie się obracać żeby mała zapozowała i nic nie pomogło🤭
Zapisałam się na webinary. Mam dziś 3 pod rząd o pozycjach wertykalnych, laktacji i wyprawkowym must have.
Wczoraj byłam u położnej. W kwietniu startujemy ze szkołą rodzenia. Mega się cieszę, że są juz stacjonarnie plus mogę chodzić z partnerem. Bardzo mi na tym zależało😊
Jeśli się wahasz i masz dosyć daleko to ja bym na Twoim miejscu rozważyła jakiś inny szpital. Ogólnie na sam poród nie mogę narzekać, opieka położnej i jej pomóc bardzo na plus, natomiast już wiemy teraz, że to szpital zaraził mojego Julka, a nie ja jeszcze gdy był w brzuchu i mocno zastanawiamy się nad podaniem ich do sądu w związku z tym, a mamy trzy różne opinie lekarskie, które potwierdzają naszą wersję -
Belie wrote:W terminie gdy ja rodziłam to nie było bo tam było wówczas mocno covidowo. 🙂
Nie rozumiem, przez covid nie było znieczulenia? 🤦♀️
Moja koleżanka rodziła w marcu 2021 i wtedy to się działo jeśli chodzi o covid i nie było problemu ze znieczuleniem. Postawiła sprawę jasno i nie było gadania, zawołali anestezjologa i ten przyszedł i zrobił co trzeba -
nick nieaktualnyUlaa fajnie ze Ci się tak udaje mi niestety nie zawsze moje dziecko jest marudne po południu i chce czasami 2 drzemki a jeśli jest ta 2 drzemka to zasypia o 22/23 jakieś rady ? Nie dopuścić do 2 drzemki? Dzisiaj obudziłam się polamana milion pobudek w nocy i jeszcze zasnęła tak późno:/
-
nick nieaktualnyLimosa wrote:Anna, super, że wszystko w porządku 🙂
Trochę dziwna dla mnie jest polityka szpitali, że w pandemii nie dają znieczulenia 🙄 Co ma piernik do wiatraka... Rozumiem, że anestezjolog to dodatkowa osoba w sali, no ale dlaczego w Polsce jest polityka: ródź w bólach? Mam wrażenie, że pod byle pretekstem odmawiają znieczulenia, a to bo coś niewypełnione, a to pandemia.
Ja od rana wertuję moje 2 USG prenatalne, bo nie dają mi spokoju (lekarz nie zmierzył wszystkiego, np. o kości udowej pamiętałam, więc się upomniałam, ale reszty nie wiedziałam co tam ma być). Z tego co miałam wymierzone wyszło, że obwód brzuszka jest większy od reszty o, jeśli dobrze liczę, 10 dni. Wiecie dlaczego brzuszek może być za duży?
Dziewczyny robiące prenatalne w 3 trymestrze w Krakowie, polecacie miejsce gdzie same robiłyście? Trzecie USG mam płatne więc wolę iść tam gdzie lekarz się przyłoży, będzie dociekliwy, a nie że dopiero na końcu gdy pyta czy mam pytania pytam czy zmierzył to czy tamto, a on, że "niemożliwe, że nie zmierzył... aha, rzeczywiście nie zmierzyłem"... Nie jestem spokojna po takim badaniu gdy to ja mam wszystkiego pilnować, a przecież ja się na tym nie znam.
Jak usg to w DobreUsg u dr N albo dr W tylko zapisywać się do nich już warto bo ciężko z terminamiLimosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlaa wrote:Nie rozumiem, przez covid nie było znieczulenia? 🤦♀️
Moja koleżanka rodziła w marcu 2021 i wtedy to się działo jeśli chodzi o covid i nie było problemu ze znieczuleniem. Postawiła sprawę jasno i nie było gadania, zawołali anestezjologa i ten przyszedł i zrobił co trzeba
U nas w szpitalu też uprzedzali, że jak będzie dużo covidowców to mogłoby być ciężko że znieczuleniem, bo wtedy w zasadzie nie ma lekarza żeby to wykonał, bo siedzi na covidach. Tak było na wiosnę. Co mnie w sumie dziwi, bo przecież anestezjolog musi być, ktoś z nagłym cc nie poczeka 🤷🏼♀️Ulaa lubi tę wiadomość
-
Limosa tak jak pisze sleepy dobre USG do dr w lub N ale inni którzy tam pracują też są podobno ok tylko nie wiem czy mają też te certyfikaty. Trzeba od razu dzwonić i się umawiać bo ciężko z terminami są bardzo oblegani.
Jak o kupie rozmowa oczywiście u mnie nie ma codziennie kupy i właśnie czekam już 3 dzień czy się pojawi, a co ciekawe te rurki windii nie działają na Lili chyba że ja coś robię źle 🤔
Ulaa ja też jestem zwolenniczką aby dzieci kłaść wcześniej żeby chociaż wieczór mieć dla siebie, ale nie zawsze to wychodzi. Wczoraj Lili zasnęła po 21 i pobudka o 2. I zauważyłam że po tej pierwszej pobudce już nie jestem w stanie jej odłożyć do łóżeczka bo wtedy stęka i się pręży że i tak muszę ją brać do siebie do łóżka, przytula się do cycusia i śpi dalej.
A jeszcze pamiętam że chyba Lusi się denerwowała że mały nie zrobił siku przez noc, no to my tak mamy od jakiś paru dni, że siku w nocy nie ma i to nawet jak zjada mleczko w nocy. Pytałam pediatry czy się martwić, to powiedziała mi że niektóre dzieci nie siusiają w nocy i że jak w dzień moczą normalnie pieluszki to jest ok.
Jeszcze muszę się Wam wyżalić że muszę iść z Lili do fizjo, bo jak leży na mojej klatce to główkę zawsze przekręca na jedną i tą samą stronę a jak uda mi się przełożyć żeby była w drugą stronę to po 5sekundach ja spowrotem odwraca. Do tego jak leży na brzuszku to nie chce podnosić główki
Ale na wizytę będę mogła iść dopiero jak ogarnę wędzidełko, bo oczywiście mój mąż ciągle uważa że przesadzam i wymyślam. Dlatego stopniowo muszę zapisywać ja do specjalistów a nie wszystko na raz.IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Limosa lepiej tam zadzwonić
Limosa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Ja byłam na wszystkich prenatalnych w GC u dr D, polecam, wszystko pięknie pokazane , pomierzone i pokazane, wyszłam usatysfakcjonowana za każdym razem 🙂
Magda ja tez dzisiaj wytarłam tyłeczek, założyłam pampersa i widzę tą skupioną minę mojego syna i jeb, poszła druga kupa w czystą pieluchę 🤣
Aga, jak masz jakieś wątpliwości to zapisz Lili do fizjo, my tez mamy upodobaną jedna stronę i już dostaliśmy ćwiczenia🙂Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualny
-
Siskaa tak na pewno ja zapisze bo wiem że będziemy musiały ćwiczyć. Wydaje mi sie że z obręczą barkowa jest coś nie na miejscu. Ale muszę najpierw ogarnąć wędzidełko, bo oczywiście z tym mój mąż też ma problem.
Mam wrażenie że on ze wszystkim ma ostatnio problem ...IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAgaciorka, my tak samo będziemy się zapisywać bo mojemu młodemu podoba się prawa strona 😩 specjalnie mu kładę pieluchę z boju żeby nie odwracał i leżał na lewej, nawet to coś pomoga bo w nocy zawsze spał na prawej a teraz coraz częściej jak się budzę to jest odwrócony w lewo i śpi w moją stronę ☺️
-
Wogole to gdzieś przeczytałam chyba nawet na forum że często dzieci po ivf mają problemy z obniżonym napięciem mięśniowym.
Oczywiście nie wiem czy to prawda ale tak ktoś gdzieś napisał.IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Madzia a Wy będziecie podcinać to górne wędzidełko ? Jasiu ma za krótkie tylko to górne czy podjęzykowe też ?IVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
zOsIa88 wrote:Ulaa fajnie ze Ci się tak udaje mi niestety nie zawsze moje dziecko jest marudne po południu i chce czasami 2 drzemki a jeśli jest ta 2 drzemka to zasypia o 22/23 jakieś rady ? Nie dopuścić do 2 drzemki? Dzisiaj obudziłam się polamana milion pobudek w nocy i jeszcze zasnęła tak późno:/
Wiesz co, zawsze tak układałam ten rytm dnia, że ostatnia drzemka była krótka i max 2 godziny przed snem nocnym. Takie 20-30 min szybkiej regeneracji dużo daje dziecku, ale jednocześnie nie na tyle żeby mocno się wyspać i dzięki temu tak wcześnie udaje mi się zakończyć dzień z dziećmi 😂