Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
Odpowiedz

Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀

Oceń ten wątek:
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siskaa wrote:
    Aga to zrob sobie do osobnego pojemnika posiew, u mnie w moczu ogólnym wszystko ok, a w posiewie wyszła bakteria
    Tak zrobię czyli wtedy w dwóch pojemniczka muszę oddać tak z jednego nie zrobią ?
    A który ten posiew na bakterie czy grzyby ? Bo widzę na diagnostyce że są dwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 21:42

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Siskaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Tak zrobię czyli wtedy w dwóch pojemniczka muszę oddać tak z jednego nie zrobią ?
    A który ten posiew na bakterie czy grzyby ? Bo widzę na diagnostyce że są dwa
    Ja oddaje w dwóch pojemniczkach i robię posiew na bakterie :)

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 2 prenatalnych po Poznaniu płci zaczęłam kupować wszystko a w 4 miesiącu likwidowali sklep i tam też trochę kupiłam rzeczy bo były przeceny polujcie na przeceny ja hurtem zamawiałam na black friday idalo się nawet zaoszczeszczedzic sporo kasy ale wiem ze sklepy wprowadzają takie wyprzedaże co do sklepu internetowego to ja bardzo dużo zamawiałam produktów na dobre liski i oni co jakiś czas właśnie dają promocje. ;)
    Jeśli chodzi o wózek to ja dopiero dostałam od siostry wózek w 8 miesiącu ciąży no bala się ze jeszcze coś się moze wydarzyć w 32 tygodniu ciąży juz torbe miałam spakowana a zaczęłam się pakować po prenatalnych 3 jak mi powiedzieli zw dziecko słabo przysrata trzeba być na takie rzeczy gotowym 30 tydzień to juz różne rzeczy mogą się wydarzyć rozwiązali mi ciaze w 36 i 6 ale dziecko zatrzymało się na etapie 33 tc

Sleepy lubi tę wiadomość

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się już kupować coś dla bobasów ❤️ wszystko będzie dobrze, jesteście już po prenatalanych, maleństwa rosną sobie wesoło podskakując w brzuszku 😍
    Warto rozłożyć sobie kupowanie wyprawki, bo to duże koszta, szczególnie jak nie macie od kogo odkupić używane czy np dostać po kimś 😉

Ja jestem obecnie w 26 tygodniu i mamy już wszystko skompletowane. Tak jak napisała zosla, od 30 tygodnia może wydarzyć się wszystko więc ja chcę być już przygotowana. Niedługo planuję spakować torbę do szpitala, liczę się z możliwością wcześniejszego porodu, a nie chciałabym żeby potem mój D biegał i szukał co ma mi spakować 😄

Dzisiaj idziemy z dziećmi do zoo, potem na lody i na koniec chłopaki idą na gokarty 😉
    Taki drugi dzień dziecka 🥰

Maneki89, Sleepy, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tepretycznie mogłabym zacząć kupować ale serio, nie mam natchnienia 😅 nie boję się, że zapeszę czy coś, ale no nic mi się nie podoba 🤣

Zacznę chyba od jakiś higienicznych rzeczy dla mnie.

Btw. Dziewczyny które rodziły, albo są już dużo przede mną.

Polecacie jakieś konkretne termometry, aspiratory, inhalatory, laktatory?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa, piękny zakup na dzień dziecka :)

Do pixela dokupowaliście bazę?

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dokładnie koszty są duże to fakt , jakie polecanie pieluchy ? Jakie są najlepsze muślinowa ? Tetrowe ? Tego
    Jest tyle i w sumie tez napewno dużo się przyda .

Z tym zapeszeniem na tym etapie ciąży to już chyba nie ma co zapeszyć a jeśli cos ma się wydarzyć to może w każdej chwili teraz w na końcu czy nawet po porodzie myśle Że każdemu jest coś pisane i będzie co ma być a myśleć trzeba dobrze ja powoli przestaje się bać i tłumacze sobie ze to jest ten czas i musi być dobrze ❤️

A kompletować faktycznie trzeba zacząć szybciej bo później ciężko kupić wszystko w jeden miesiąc bo ceny zwalają z nóg im piękniejsze tym droższe 🙈

Ulaa lubi tę wiadomość

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muslonowe i bambusowe jakbym miała kupować to juz tetrowych bym nie kupila ;) my ich używamy na rwcznik po kąpieli tych tetrowych

• Maneki89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie i ogólnie ok, ale nasze dziecko dziś było wstydnisiem i obróciło się do nas pleckami, a z tyłu machalo rączka ☺️
    Umówiłam się też na polowkowe na 20.07 do ponoć bardzo dobrej lekarki i moja gin mówiła, że sama robiła u niej prenatalne jak była w ciąży. Mówiła mi, że mam się umówić wcześniej, bo są do niej duże kolejki.
    Ja na razie też jakoś wstrzymuje się z kupowaniem chociaż korci mnie kupienie jakiegos uniwersalnego body 😛

Sleepy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i polecam Wam body kopertowe ja kupiłam trochę takich ciuszków a trochę zwykłych przez głowę no i mala się bardzo denerwuje jak jej takie zakładam a i wygodniej jest przebierać jak co trochę ulewa w body kopertowym nie lubie tych przez głowę zakładanych maz na początku narzekał na body kopertowe ze za dużo guzików ale potem narzekał ze przez głowę:D i tez tego samego zdania jest. Nie szlaejcie z proszkami kupcie mleczko do prania i ja ogólnie nie jestem z loveli zadowolona nie dopiero mi ciuszków mam tez mudelko na plamy które polecam ;) podklady używamy seni pieluszki na przewijak się nie sprawdziły bo zsuwa się pieluszka a musi coś być bo dzieciaczki lubią zaskakiwać:D

Agaciorka, Lusi24 lubią tę wiadomość

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Turkusowa, piękny zakup na dzień dziecka :)

Do pixela dokupowaliście bazę?

Nie kupowaliśmy, bo i tak nie będziemy tak często używać fotelika, ja nie mam prawka, więc do dziadków będziemy jeździć w weekendy i to nie często, bo teściowie nie mieszkają w naszym mieście. Także uznaliśmy, że nie kupujemy.

Dziś bylam u diabetologa. Mam przez tydzień mierzyć poziom cukru glukometrem raz na czczo i po głównych 3 posiłkach przez tydzień. Jak wszystko będzie ok to mam aby uważać na to, co jem, jak źle to mam przyjść jeszcze raz i do dietetyczki. Jak przeczytałam ile posiłków powinnam jesc to się zdziwiłam. Śniadanie nr 1 i 2, obiad dwudaniowy, przekąska i dwie kolacje.... Ja jem mniej. I to co czytam, co powinnam jesc to jem. Także dziwne to dla mnie. Jeszcze czytałam, że norma po 2h to 153, nie 140. Także mam nadzieję, że wszystko jest ok.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Agaciorka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia muszę sobie zapisać to co radzisz :)
    Ale tak właśnie już myślałam o bodziakach to tylko kopertowe szkoda że jest z nich mniejszy wybór pięknych wzorów 🙈
    W sumie to ja nigdy takiego maleństwa małego nie miałam na rękach nawet bo zawsze się bałam że uszkodzę najwcześniej nosiłam dzieciaczki które już podnosiły głowę to tak jakoś bezpieczniej.
    Jeszcze termin na grudzień to w głowie mam cały czas jak takie maleństwo ubierać w te wszystkie ciepłe rzeczy przecież ono będzie wymęczone

Maneki89 lubi tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa oby było wszystko ok :)
    Właśnie z tą bazą się zastanawiam, bo sami chyba dużo podróżować nie będziemy, a jakby nie patrzeć cena bazy to praktycznie drugie tyle co fotelika.

W końcu coś kupiłam dla dzieciorka 😅 Jakieś ciuszki. Niestety prawie wszystko w sklepach jest z krótkim rękawem, wiec wzięłam takie rozmiary żeby było na wiosnę/lato. I smoczka jeszcze kupiłam 🤣

I się w sklepie prawie popłakałam, bo całe mnóstwo rzeczy dla dziewczynek i do tego pięknych, a dla chłopców strasznie ograniczony asortyment :(

A kupowałam w Tesco, całkiem fajne się to wydaje.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Maneki89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka ja też mam termin na początku grudnia i ostatnio myślałam o tym ubieraniu. Również nigdy nie trzymałam takiego maleńkiego dziecka więc mam myśli w stylu, a co jeśli zrobię krzywdę mojemu dziecku 🙉

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleppy aspirator katarek ale weź sobie travel można odciągać z odkurzacza albo normalnie jeśli nie masz odkurzacza to nosiboo ale jest dosyć drogi
    Co do laktatorow ja mam canpola easy start tego tańszego i był spoko ale teraz kupiłabym canpola nowsza wersje albo nano bella dziewczyny sobie chwalą ja nie inwestowalam w madele bo dla mnie to szkoda kasy chyba ze planujesz kpi.
    Inhalatorów się na początku nie uzywa wiec nie potrzebujesz ale ja dostałam kasę za pobyt w szpitalu bylam 2razy w ciąży i jeszcze nieplanowana cesarka i dostaliśmy dosyć dużo bo i kartę apteczna i z tej karty maz wybrał z apteki inhalator co do termometrach to musiałabym sprawdzić ale jest super maz wybierał nie polecam badziewia z Lidla ja kupiłam i miałam problem zeby oddać.
    Polecam tez nianie elettoniczna nam się przydala do teraz korzystamy ;)
    I od razu Wam podpowiem kolo łóżeczka suszarka do włosów i aplikacja usypiacz na telefon ;) suszarka świetnie się sprawdza na kolki uwierzcie mi ze to jest przewalone my juz stosowaliśmy espumisan vivomix biogaie termoforek itp w końcu ustaly ale zawsze od 16 do 21 byl placz
    Kompletować rzeczy zaczęłam od siebie kupiłam sobie podpaski wkładki majtki podklady zeby mieć do szpitala zawsze inne rzeczy można dokupić tym bardziej że ciuszki zazwyczaj są w szpitalu prawie na każdej stronie szpitala jest wykaz rzeczy jakie trzeba zabrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 15:45

Sleepy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zosia. A powiedz jeszcze ile taki pieluch muślinowych kupować? Szybko idą do wyrzucenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    policze mniej więcej to Ci powiem ale ja mam sporo i dobrze bo co trochę mi uleje a to mi sz piersi cieklo.
    Co do wkładek polecam wielorazowe ja kupiłam sobie 6 sztuk miałam jednorazówki ale się nie opłaca najbardziej cieknie w nocy.
    Ja rządnych pieluch nie wyrzucałam używam ich do ulewania podkładam w kolo szyi małej i na mnie jak odbijam ;)
    Napewno warto mieć po 2 sztuki wszystkiego tzn kocyki czy becik ja kładłam w becik mala jeden kupiłam taki jak kołderka ze mogę jako becik używać a mogę jak kołderke;)
    Co do ubranek to nie kupujcie za dużo tych pierwszych rozmiarów booo nie raz dzieci nie założą postawcie na większe moja mala się urodziła kruszynka to co innego ale dziewczyny się wypowiadały ze w ogóle nie założyły dzieciaczkom :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 15:51

• Lusi24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w smyku dwupak pieluch właśnie muślinowych takich dużych chyba 89*89 cm w promocji z 69 na 35 i tak
    Myślałam czy nie kupić bo cena wydawała
    Się atrakcyjna :)

Starania od 07/2019

03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
    11.03 laparoskopia - odwołana
    Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌

07.04 naturalny cud 🌸
    08.04 beta 829,39 mIU/ml
    12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
    12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
    16.04 1,24 cm pęcherzyk
    23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
    14.05 2,72 cm ❤️
    18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
    02.07 180 g 💙
    28.07 350 g💙
    17.09 1,1kg💙
    01.10 1,5 kg 💙
    05.11 2,6kg 💙
    19.11 2,9 kg 💙

Nasz cudzie zostań z nami ❤️
    [link=https://www.suwaczki.com/]mhsv2n0aaq7urca2.png[/link]
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moge sie wtracic :)? Mam pytanko.. 7-8 dni PO owu progesteron 18.300 czyli ze owulka byla :)?

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie to te pieluch są droższe muslinowe i bambusowe zależy tez kto ma jaki budżet my wydaliśmy sporo na wyprawkę a nie kupowałam wózka
    Lusi jak widzisz jakas promocje to warto ;) pieluch nigdy za mało idzie tego masarycznie a jak dziecko uleje to wymieniam bo smierdzi poza tym dzieci się lubią przytulać do pieluszek tetra jest szortska ostatnio miala taki dzień co przebrałam ja to ulała i chyba 6 razy :D modelka :/
    Pamiętajcie zeby nie plukac tych pieluch w płynie bo tracą chłonność to samo reczniki i inne rzeczy tylko ciuszki można płukać. Polecam tez jeśli ktoś planuje prac wszystko razem chusteczki z biedronki my używamy choć ja i tak dziele pra ie na biale i kolorowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 15:59

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ