Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Siskaa wrote:Dziewczyny a macie detektor tętna? Zastanawiam się nad kupnem ale ceny też są różne. Ja czekam na prenatalne i jak wszystko będzie dobrze to może zacznę coś kupować, może dowiemy się coś odnośnie płci 🙂
Widziałam na Smyku takie ładne pajacyki zimowe przecenione z 70 zł na 35 😍
Naszemu maluchowi tez serduszko szybko bije ale lekarka mi powiedziała, ze na tym etapie tak ma być i wszystko jest prawidłowoIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Ja mam detektor tętna, teraz już nie używam, bo młody jest bardzo ruchliwy, ale zanim poczułam ruchy to bardzo mnie uspokajał dźwięk bicia serca dziecka 😍
Także ja polecam! -
Hej!
Ja detektora tętna nie kupuję, wystarczają mi wizyty.
Mam już trochę ciuchów i pierdółek od ciotki zza granicy, za miesiąc przyjadą, jest tam też uroczy koszyczek dla dziecka, z białymi falbankami 🥰 Sama na razie niczego nie kupuję, ale i za bardzo nie chodzę po sklepach. Nie znam płci, więc myślę, że na dobre ruszę po połówkowych. Dziś mam w planie zamówić poduszkę do spania dla siebie.
Dzisiaj poinformowałam męża, że będziemy odświeżać sypialnię i łazienkę , jakże był zdziwiony słysząc, że na przyjście dziecka maluje się przynajmniej to pomieszczenie w którym maluch będzie spał, żeby było świeżo i higienicznie. Te chłopy... 😏Równo 2 lata starań.
12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do wózka to ja nie polecam używanego często jest obdarty albo zaraz się popsuje u nas tak było ze wyszłam 3 razy na spacer i kolo pierdyklo ale ja miałam wózek za darmo wiec koszt niski wymienić kolo ale wiadomo każdy ma różne finanse na to przeznaczone planujemy spacerówke kupić lżejsza i juz nie mogę się doczekać nowiutkiego wózka cieszę się że gondoli nie musialam kupować bo potem się tylko gromadzi te rzeczy sama się zastanawiam co ja zrobię z tymi rzeczami narazie chowam do pudelek ciuszki za małe bo te najmniejsze sprzedałam . Ale dziewczyny jestem ogólnie przerażona ile to rzeczy przybywa mając dziecko a ja juz od jakiegoś czasu przeszłam na minimalizm a tu trzeba było sporo pokupować
-
nick nieaktualny
-
Zosia, dobrze że tak się zmobilizował. Mojego nie ma po 2 tyg w domu, ale już rozmawiałam z jego kolegą budowlańcem i sprawa załatwiona. Mógłby nawet w ten weekend malować, ale to dla mnie za szybko, nie przemyślałam kolorów jeszcze.Równo 2 lata starań.
12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨👩👦 3240g 8:40
-
nick nieaktualny
-
Hej hej 😊
Ja uważam, że detektor tętna to nie jest duży koszt, można kupić za grosze używany, a spokój tym bardziej na etapie ciąży powyżej 12 tygodnia gwarantowany 🥰
Także naprawdę, jak ktoś nie miał to będzie mówił, że niepotrzebny, ale jeśli zapytam kogoś kto używał, to potwierdza moje odczucia 😊
Co do pokoju, remontów, malowania, to my mamy już to za sobą 💪
W ten weekend planuję już tak uprzątnąć pokoik Julka, bo w poniedziałek odwiedzają nas moi przyszli teściowie i chcemy pokazać im efekty naszej pracy 😊 dodatkowo D chce zrobić taki efektowny wjazd wózkiem do domu wiec tez musimy odebrać go z magazynu sklepowego.
Także jak uporządkuję wszystko, to zrobię zdjęcia jak to u nas wygląda i wstawię, może którąś z Was zainspiruje 😉Turkusowa90, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Kobietki badacie szyjke macicy? Tzn badaliscie podczas plonawania dzidzia ?23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
miska997 wrote:Kobietki badacie szyjke macicy? Tzn badaliscie podczas plonawania dzidzia ?
Chodzi Ci o cytologię? To tak. Regularnie badam.
Natomiast jeśli chodzi o długość szyjki, to przed ciążą nie badałam (bo też nie ma chyba takiej potrzeby), teraz tylko w czasie ciąży lekarz bada jej długość żeby mieć pod kontrolą czy oby się nie skraca za szybko -
nick nieaktualnyDziewczyny nie kupujcie za dużo ciuszków minimum naprawdę my dostaliśmy nie dawno 2 kartony ciuszków od 2 kuzynek i okazuje się że na rozm 62 mam 21 par spodni i 19 body z długim rękawem szkoda ze wcześniej mi tego nie dały albo chociaż mogly powiedzieć że planują to zaoszczędziłabym pieniądze
Mnie osobiście detektor testna nie uspokoilby mnie a chyba zestresował wiec wolałam go poprostu nie mieć nie raz dziewczyny w padały w panikę na naszym wątku kwietniówek i potem się cieszyłam ze tego nie mam. Bo to tak jak z termometrem przy staraniach potem ciągle mierzysz albo z testem patrzysz w niego godzinami -
zOsIa88 wrote:Dziewczyny nie kupujcie za dużo ciuszków minimum naprawdę my dostaliśmy nie dawno 2 kartony ciuszków od 2 kuzynek i okazuje się że na rozm 62 mam 21 par spodni i 19 body z długim rękawem szkoda ze wcześniej mi tego nie dały albo chociaż mogly powiedzieć że planują to zaoszczędziłabym pieniądze
Mnie osobiście detektor testna nie uspokoilby mnie a chyba zestresował wiec wolałam go poprostu nie mieć nie raz dziewczyny w padały w panikę na naszym wątku kwietniówek i potem się cieszyłam ze tego nie mam. Bo to tak jak z termometrem przy staraniach potem ciągle mierzysz albo z testem patrzysz w niego godzinami
No ja tak nie robiłam więc polecam 😊
Raz dziennie sprawdzaliśmy i po 12 tyg raczej zawsze znajduje się od razu tętno dziecka 😍
To jest muzyka dla uszu 😊
Co do ubranek to ja z każdym dzieckiem mam ich więcej, bo przy pierwszym nie miałam takiego doświadczenia i po prostu poszłam w minimalizm, co okazało się jednak przy ulewajacym dziecku zmorą, cały czas prac, suszyć i prasować to była masakra..
Przy drugim synu miałam więcej i było ok, nie ulewał za nadto, ale nie było też tak, że wyrastał z czegoś, czego nawet nie zdążyłam mu nałożyć, a teraz mamy też mnóstwo ciuszków, większość nowych, część kupowałam w lumpku, część dostałam, ale mam miejsce żeby przechowywać więc kupuję też większe rozmiary, nie tylko do 68, ale także powyżej 😊 -
nick nieaktualnyUlaa no ja tez miałam mało dziecko zaczęło mi ulewac wiec dokupilam i teraz 2 kartony ciuchów dostaliśmy.
Dzisiaj strasznie przykro mojemu sąsiadowi wiekowemu zmarła sasiadka dzisiaj przykro mi było jak biedny o lasce wchodził z trudem po schodach został sam jak palec fakt ze ma jeszcze dzieci ale wiadomo ze dzieci mają swoje rodziny prace itp starość jest do kitu wolałabym dostal lopata w łeb niz zeby czegoś takiego doczekać
Ostatnio zaczęliśmy się z mężem zastanawiać nad jeszcze 1 dzieckiem wiadomo ze przy moim jajowodzie to możemy się do usranej śmierci starać sama juz nie jestem pierwszej młodości i ten stan w ciąży byl dla mnie straszny wspominam to gorzej niż chorobę ale z drugiej strony chcialabym zeby Hania miala kogoś jak mnie zabraknieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 11:21
-
Hej ja tez właśnie zastanawiam się czy kupować czy nie , cały czas mo chodzi ten detektor po glowie. Z jednej mega rzecz a z drugiej boje się ze gdyby coś nie wyłapało to
Zacznę wpadać w panikę czy cos i dlatego cały czas myśle ze kupować czy nie , chociaż znalazłam ogłoszenie Pani sprzedaje za 60 zł . A jak już miałyście to jaki model ?Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Lusi24 wrote:Hej ja tez właśnie zastanawiam się czy kupować czy nie , cały czas mo chodzi ten detektor po glowie. Z jednej mega rzecz a z drugiej boje się ze gdyby coś nie wyłapało to
Zacznę wpadać w panikę czy cos i dlatego cały czas myśle ze kupować czy nie , chociaż znalazłam ogłoszenie Pani sprzedaje za 60 zł . A jak już miałyście to jaki model ?
W sumie nie wiem jaki ja mam model, kupowałam na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2021, 17:08
-
Ja nie kupuję detektora, co do ubranek kupiłam aby jedne body z falbanką, bo były słodkie i 3 rzeczy na ciuchach. A tak nie kupuję nic, bo dostałam mnóstwo ciuszków od kuzynki, koleżanki, a jeszcze szwagierka i sąsiadka się deklarowały, także już sama nie będę do kupowała, chyba, że czegoś mi będzie brakować np w zimie coś cieplejszego, ale dostałam trochę sweterków, kurteczkę, cieplejsze body.
Maneki89 lubi tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyNo tak nie które rzeczy się nie przydaja w zależności od sezonu jeddnych body w ogóle nie założyłam były zdecydowanie za grube ale tak to jest jak się kupowalo przez internet
Moja mala się zrobiła fajna pomijając placz ale jest bardziej kontaktowa;) -
Dzień dobry w piękny, ciepły, słoneczny dzień ☀️
Jak ja się cieszę, że w końcu nadeszło to letnie powietrze 😍
Dzisiaj do południa leniwie, a teraz zabieram się za porządki z ubrankami Julka 😄 sporo tego się zrobiło 🤭 ale jak dam radę to jeszcze zrobię szafę starszych synków 😍
A dzisiaj mamy piękną datę, bo zostało równo 100 dni do terminu porodu 🥰🎊Agaciorka, redka, Maneki89, Sleepy, Siskaa, Jagodowa Mama, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
Ale u nas dzisiaj burza przeszła, a teraz komary pożerają żywcem 😅
Założyłam konto na vinted i chyba się uzależnię 😅
Wczoraj namiętnie sprzątałam, dziś odpoczywałam.
W między czasie dziergam miśka na zamówienie.
Przyszła paczucha z rzeczami dla dzieciora
Co do detektora. Mnie nawet nie kusi. Tylko by mnie stresowało, czy wyłapię czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 20:35
Siskaa, Agaciorka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość