Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLusi na początek polecam 1 butelkę teraz nie używamy butelki i jak mala będzie miała 6 miesięcy to chyba bbox kupimy i zastanawiam się czy jest sens kupować butle do mleka
Podgrzewacz tez kupiliśmy z lovi byl super a teraz stoi ale można podgrzewac zupki
Ja uważam że lepiej nie magazynować tyle rzeczy wystarczy 1 butelka . Smoczek miałam 1 bibs ale w ogóle go nie wykorzystałam gdy się dowiedziałam że mala będzie wczesniakiem kupiłam suavinex potem nie chciała doic przeszliśmy na kauczukowy havea potem bibsa sylikonowego i powrót do suavinex
Moja butelka się super sprawdziła;) przypomina kształt piersi a mi zależało zeby mala byla karmiona piersia dodatkowo miala na gorze przykrycie wiec bez problemu można było wymieszać
Co do wyprawki lepiej nie szaleć aż tak bardzo z zakupami bo pieniądze się rozlecą wiele rzeczy bym nie kupila teraz u mnie kompletnie nie sprawdzil się spiworek opakowanie na smoczki które okazalo się torbeczka na pierdoły dokupilam pudelko plastikowe na smoczki lovi znacznie lepsze mam tez zawieszke na smoczek bo ciągle ladowal na ziemi...
Z rzeczy aptecznych h sol gaziki wit d pedicetamol i termometr mam tez merimer niebieski i czerwony
Z rzeczy higienicznych maść na odparzenie warto tez mieć w razie czego sudocrem ( jeśli macie niebieskie pudelko to dostajecie probke często tez w szkołach rodzenia dla jakieś dary) patyki do czyszczenia uszu płatki kosmetyczne ( wybieram twarz, pupe) nożyczki okrągłe;) mi się zdarzyło mala raz skaleczyc wiec rad,e w nocy robić jak spi maluszek nie umiałam zatamowac tego ale mala zyje wiec jak się coś takiego stanie nie panikujcie jest to miejsce najbardziej ukrwione
Kosmetyk jakiś do wody ja używam skarby mamy czy coś takiego u mnie leje ze słodkich migdałów jakoś sprawdził sie na początku gdy skóra płatami schodziła;) do ciemieniuchy używam olejek z azety bio nie jest taki tlusty i ładnie pachnie
Z ciuszków to nie przesadzałabym z 56 i kupila więcej 62 (zawsze rękawy można podwinąć) dziecko szybko rośnie niektóre ani razu dziecku nie założyły moja byla z tych malutkich wiec my wykorzystaliśmy a nawet dokupiwalam rozmiar 44 w h and m ( uwaga bo numeracja jest zawyzona wychodzi na 50)
Jeśli chodzi o ciuszki to polecam nexta newbie h and m i mam tez kilka ciuszków ze smyka tez ok
Reczniki 2 ( kupiłabym 1 bo dostałam 2 w prezencie)
Kocyki 2 całoroczne
Otulacze 2
Spiworek mam 1 ale nie wykorzystujemy
Rożki 2
Prześcieradła do łóżeczka 2
Prześcieradła do gondoli mam 3 (bo tak były sprzedawane wystarczy 1
Podklad pod przescieradlo do łóżeczka mam 2
Podklad do gondoli mam 1 nie kupiłabym w ogóle
Mam y tez kokon- nie kupiłabym
Nianie elektroniczna super sprawa !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:46
-
nick nieaktualnyz rzeczy dla mamy to lanolina kompresy multimam( wykorzystałam wszystko wkładki wielorazowe ( nie ma sensu tych jednorazowych teraz bym nie kupiwala jednorazówek ) majtki siateczkowate felmatiker miałam 1 opakowanie potem jeszcze dokupowalam bo bylam na kpi
Kawa zbozowa polecam tez karmi odgazowane
Po jakimś czasie u dziecka mogą pojawić się kolki miałam vivomix Sab simplex espumisan boigaie najlepiej sprawdzilo się espumisan i suszarka w szafce poważnie:) plus rowerek naszczescie mamy to za sobą.
No i najważniejsze duzoo pieluch pieluchy idą mi jak nie wiem dzisiaj miałam ubaw bo mój mąż rozmawiał z mala ona się uśmiechała ten się nachylił bo chcial ja pocałować a ona tak ulała ze pawia na niego puściła:D pieluszka cały czas jest przy małej ona uwielbia się tez przytulać do niej oczywiście daje czysta jak uleje
-
nick nieaktualny
-
My już wyspani, ale jestem głodna 😅🙈
Belie lubi tę wiadomość
Starania od 09.2019
02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)
Drugie podejście do stymulacji IVF
24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
🍀
10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
Jest pęcherzyk w macicy ❤️
15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
E.L.
-
nick nieaktualnySiska u mnie pobudka 5:47 🤣
Wczoraj miałam bardzo słaby dzień. Żołądek bolał cały dzień. Jechaliśmy do rodziców to musieliśmy zrobić jeden przystanek na dotlenienie, bo myślałam że zwymiotuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 06:31
-
Odstawiłam Glucophage przed krzywą i dzisiaj cukier na czczo 80, ładniejszy wynik niż na mecie, mam nadzieje, że krzywa wyjdzie ok 🍀
Belie, Lusi24, Sleepy, madziulix3, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2019
🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
E.L.
-
My nie śpimy od 5.30 👍
Julianek urządził sobie ponownie, jak co rano skakando w brzuchu, a wczoraj wieczorem jak lezezlismy z D i mecz siatki oglądaliśmy to Julian skakał i kopał jakby co najmniej sam grał na tym boisku 😄
Co do wyprawki dla dziecka, to np niani elektronicznej bym nie kupowała, teraz są super aplikacje w telefonie działające tak samo więc szkoda pieniędzy.
Do mycia ciałka mamy hipp do kąpieli i mleczko po kąpieli, a w razie czego gdyby miał wrażliwą skórę tak jak mój drugi synuś to mamy na podorędziu kosmetyki z serii cetaphil, bardzo fajne 😊
Tak naprawdę to każdy musi wyprawkę dobrać pod siebie i dziecko, zawsze można coś dokupić, domówić gdyby brakowało 👍Siskaa lubi tę wiadomość
-
Ula rośnie Wam mały sportowiec 😁Starania od 09.2019
🍀
11 dpt beta 353🍀🍀
Beta 3101 mlU/ml
21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
34+3 mamy 2300g ❤️
36+6 mamy 2606g ❤️
38+0 mamy 3 kg ❤️
Mamy ❄️❄️❄️❄️
E.L.
-
Siskaa wrote:Ula rośnie Wam mały sportowiec 😁
Oj tak 🤭 mój D do końca podstawówki treniwal gimnastykę, a ja z kolei całą szkołę aż do końca średniej siatkówkę 😄
Także nie wiem co ja się dziecka czepiam 🤣Siskaa lubi tę wiadomość
-
Nie ma to jak z rana pobiegać na boso po trawie 😄
Moje dzieci to dzieci podwórka i wsi 😉
Jesteśmy na działce na Kaszubach, w planach grill, potem ognisko 😊
A zaraz jadę do pobliskiego miasteczka do pepco, bo nie wiem jak to się stało, ale zapomniałam chłopcom spakować skarpet na 2 dni, mają tylko na dzisiaj 🤣zOsIa88, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja jakoś też kiepskawą noc miałam. Co rusz siku. Plus caly czas się budziłam. Ze snem to pewnie dlatego że w końcu kupiliśmy materac(na łóżko czekać musimy 2 mce 🤦🏼♀️) i przenieśliśmy się do docelowej sypialni. Więc nowy materac i nowe miejsce dają o sobie znać.
Dziewczyny ja Was podziwiam, że Wy na wcześniejszym etapie zastanawiacie się jakie butelki kupić 😁
Ja bym pew ie kupiła pierwszą lepszą 😅
Młody wieczorem i w nocy dokazywał. Dalej nie czuję tego intensywnie, ale coraz bardziej. Wieczorem nawet pierwszy raz zauważyłam jak w miejscu kopniaka brzuch mi się ruszył 😍Belie, Agaciorka, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nianie polecam z telefonem bywa różnie i chyba trzeba mieć dwa niania jest super ma zasieg fajny poza tym sa melodie moj maz ja kupil a bylam przeciwna jednak dużo oglądałam na niej a w tym czasie sobie prasowałam szczególnie dla tych co mieszkają w domku jest super;)
Co do butelek to jednak lepiej się zastanowić co kupić niz kupować 10 niepotrzebnych to samo mam teraz z zakupem talerzeków
Belie ja mam najprawdopodobniej stan zapalny żoładka po ciazy spowodowany podrażnieniem przez leki - acard duphaston i te wymioty pewnie od tego były nie mogę jesc smażonych ciężkostrawnych a jak zjem dostaje takich bóli w żołądku jakby mi ktoś gwoździa wbijał pomaga tylko wywołanie wymiotów czeka mnie gastroskopia także cudowna ciąża to nie choroba się nie sprawdziła w moim przypadku. Biore lek zobojatniajacy kwasy żółciowe .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 08:40
-
Sleepy właśnie o dziwo to nie jest taki prosty wybór 🤣czego tez się nie spodziewałam i zaczęłam o
Tym dużo czytać jak duży wpływ ma butelka na kołki itp . Myśle ze to jest dość istotne tak samo jeśli chodzi o smoczki tez się dużo naczytałam ze jest wiele opcji tak żeby dopasować maleństwu i ze nie warto patrzeć tylko na ładny obrazek na smoczki kiedyś mi się wydawało ze idziesz kupujesz i tyle , ale fakt jest taki ze chyba to są jedne z istotnych rzeczy wyprawki po za słodkimi ciuszkami i warto się temu dobrze przyjrzeć żeby później nie musieć kupować masy butelek i smoczków bo będą nie takie
Chyba ze się mylę ?Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLusi czasem mam wrażenie że mogłabym mieć doktorat ze wszystkiego 🤣
Za każdym razem się doktoryzuję, czy to że sprzętów agd, wyposażenia domu, auta, wózków, itp. itd. to jeszcze dojdą smoczki czy butelki
I niech nie mówią, że kobiety nie mają super mocy 😅Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj tak Sleepy teraz dochodzi jeszcze wiedza o wyprawkowych rzeczach i fakt można oszaleć od ilości wiadomości na ten temat , ale dobrze z tego korzystać wiadomo nie daje to pewności na uniknięcie pewnych rzeczy ale jeśli można spróbować ze pomoże to lepiej kupić dobre
Zosia bardzo współczuje tych kolek to jest męczarnia i
Dla maleństwa i dla CiebieStarania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyLusi24 byla męczarnia na szczęście mamy to za sobą punkt 21 i cisza. Teraz będzie akcja pewnie z zębami juz się edukuje aha jeszcze jedna rzecz u mnie czapki się tylko sprawdzały na wiązanie resztę można wywalić do kosza wiec parę błędów zrobilam wyprawowych czapki fajne ciężko kupić połowy nie zalozyla bo głowa urosła s połowa byla mega wkurzająca dla mnie może ze 2 fajne na wiązanie. To samo ze skarpetkami lepiej postawić na polspichy zadne skarpetki nic mnie tak nie wkurzalo jak ciągle spadające skarpetki jedna nam gdzieś w praniu zaginęła i juz nie znaleźliśmy podejrzewam ze mogła w koszu wyladowac razem z pampersem:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 12:19
-
madziulix3 wrote:Moja koleżanka miała właśnie te butelki z aventu i była bardzo zadowolona bo koleg w ogóle nie było 😊
U nas też kolek nie było, mimo, że był wczesniakiem, ale młody jadł z butelki jak ja musiałam gdzieś wyjść bez niego, wtedy odciągałam mleczko i cyk do buteleczki i matka miała Zanzibar 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 11:45