Forum Starając się - ogólne Co macie dzisiaj na obiad?
Odpowiedz

Co macie dzisiaj na obiad?

Oceń ten wątek:
  • Siilike Ekspertka
    Postów: 128 147

    Wysłany: 22 kwietnia, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem pomysłu i inspiracji brak, a jeść przecież trzeba 😁. Może podzielimy się ze sobą swoimi obiadowymi pomysłami? Czasem fajnie jest zająć głowę czymś innym, co?

    U mnie dzisiaj pulpeciki mięsno-ryżowo-szpinakowe i sałatka z pomidorów i rukoli. 😁

    10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 22 kwietnia, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ziemniaki z podduszaną młodą kapustą. ☺

    Siilike lubi tę wiadomość

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 kwietnia, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigos😄

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

  • Annja Autorytet
    Postów: 251 158

    Wysłany: 22 kwietnia, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotlety schabowe z piure (nie wiem jak się pisze ) + pomidory z cebulka i smietana :)

    Siilike lubi tę wiadomość

    👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Kasiastaraczka Ekspertka
    Postów: 145 55

    Wysłany: 22 kwietnia, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makaron razowy rurki z sosem śmietanowo-szpinakowym z krewetkami :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 18:12

    Siilike lubi tę wiadomość

    Starania-11 cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250

    On:
    brak zrobionych badań nasienia
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
  • Siilike Ekspertka
    Postów: 128 147

    Wysłany: 23 kwietnia, 00:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ile pomysłów!
    Edyciak wrote:
    U mnie ziemniaki z podduszaną młodą kapustą. ☺

    A zdradzisz, jak robisz kapustę :)?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 00:12

    10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 23 kwietnia, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Wow, ile pomysłów!



    A zdradzisz, jak robisz kapustę :)?

    Łatwo i dietetycznie 😉
    Podsmażam cebulkę, dorzucam marchewkę - chwilę smażę i wrzucam poszatkowaną kapustę. Młoda kapusta zmniejsza bardzo swoją objętość. Cały czas mieszam, dodaję przyprawy i dużo koperku, dolewam przegotowanej wody, zakrywam i duszę na małym ogniu, często mieszając. Około 25 minut.

    Anet.kaa, Siilike lubią tę wiadomość

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1376 1236

    Wysłany: 23 kwietnia, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną :)
    ja kaszę jaglaną potrafię wszędzie upchnąć, uwielbiam ją w kremie na cieście marchewkowym :D

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    ckaiflw1m75i6pca.png

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ulaa Autorytet
    Postów: 1328 1823

    Wysłany: 23 kwietnia, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pierogi z mięsem, a jako "sałatka" kiełki słonecznika ☺️

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    Tylko ten się doczeka, kto czeka. Tylko ten zobaczy, kto wypatruje. Tylko ten usłyszy, kto nasłuchuje. Tylko ten otrzyma, kto prosi..


    10.2013 syn 💙
    10.2015 syn 💙
    06.2020 💔

    Amh 1,56 - 3dc ✅
    Tsh 1,75 ✅ (euthyrox 50mg)
    Wit D 30,9 ✅

    3dc:
    LH 7,3 mlU/ml (2.4 - 12.6)
    FSH 8,1 mlU/ml (3.5 - 12.5)
    SHBG 77 nmol/l (26.1 - 110.0)
    Estradiol 17-beta 73 pg/ml (12.4 - 233)
    Testosteron 0.52 nmol/l (0.29 - 1.67)
    DHEAS 267 ug/dl (98.8 - 340)
    Prolaktyna na czczo 297.0 mIU/l (102 - 496 mIU/l)
    Prolaktyna po 1h po obciążeniu 6108.0 mIU/l
    Progesteron 7dpo 16,70
    Insulina krzywa 8,8-75-48,6
    Glukoza krzywa 99-167,6-89,1
    Wskaźnik homa IR 2,14
    C677T w genie MTHFR homozygota CC
    A1298C w genie MTHFR heterozygota AC
    Kariotyp prawidłowy żeński 46XX

    Obniżone parametry nasienia:
    Morfologia 4%
    Fragmentacja DNA 25% ❌
    Pozostałe parametry w normie.

    Podchodzimy do procedury in vitro?
  • Anet.kaa Autorytet
    Postów: 3429 5007

    Wysłany: 23 kwietnia, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Łatwo i dietetycznie 😉
    Podsmażam cebulkę, dorzucam marchewkę - chwilę smażę i wrzucam poszatkowaną kapustę. Młoda kapusta zmniejsza bardzo swoją objętość. Cały czas mieszam, dodaję przyprawy i dużo koperku, dolewam przegotowanej wody, zakrywam i duszę na małym ogniu, często mieszając. Około 25 minut.
    Dziś też robię ❤ dzięki za przepis, ale będzie jedzone

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    8cs 👶💚
    12 DPO II beta 20, prog 25,90
    14DPO beta 58,1
    16DPO beta 104, prog 24,2, TSH 3,18
    29.06 150g wymarzonej córeczki 🌸💓
    Polciu, czekamy na Ciebie <3




    ckai90bvjcums5w4.png
  • o0lola0o Autorytet
    Postów: 1044 1432

    Wysłany: 23 kwietnia, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pstrąg łososiowy z ryżem 🦾

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    Ona 👰🏼
    pełen pakiet - PCOS, hashi, niedoczynność, insulinooporność
    AMH, TSH - w normie
    generalnie zlecone badania - w normie
    Clostilbegyt, Euthyrox 75, Glukophage 1500, Ovarin 💊

    On 🤵🏽
    1% pierwszej klasy , 9% drugiej klasy, 24% trzeciej klasy
    78% wiązanie
    Selen i cynk 💊

    start starań 01.2019
    pierwsze badania 06.2019
    klinika 01.2020

    18.03 - pierwszy 💉 ovitrelle
    01.04 - beta ❌

    23.04 - drugi 💉 ovitrelle
    06.05 - beta 8.88
    08.05 - beta 47.77
    12.08 - beta 197

    15.05 - pęcherzyk 4mm 🥰🤰🏼

    mum of 🐈 and hope 🤰🏼 soon

    w57vgov3m3ytb2i2.png
  • NatalkaRut Przyjaciółka
    Postów: 98 74

    Wysłany: 23 kwietnia, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam lepic ruskie

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Kasiastaraczka Ekspertka
    Postów: 145 55

    Wysłany: 23 kwietnia, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś zupa dyniowa z olejem lnianym i pestkami dyni

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    Starania-11 cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250

    On:
    brak zrobionych badań nasienia
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
  • Lalia Autorytet
    Postów: 3409 6722

    Wysłany: 23 kwietnia, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopytka ze szpinakiem i sosem pieczarkowym 👍i ogór kiszony jak na ciężarówkę przystało 😂

    Edyciak, Susanne, Siilike, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"Św. Augustyn
    11 cs 🤰
    17.04.14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. jest serduszko <3
    31.07 Synek 💙 260g
    20.08 usg połówkowe 445g
    12.09 750g😍
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75 w ciąży
    p19ucsqv6bmvu1it.png
  • Iryska Autorytet
    Postów: 1733 1252

    Wysłany: 23 kwietnia, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kopytka ze szpinakiem i sosem pieczarkowym 👍i ogór kiszony jak na ciężarówkę przystało 😂
    Jak robisz te kopytka?🙂

    Siilike lubi tę wiadomość

    Starania od 03.2019 o pierwsze dziecko
    Hiperinsulinemia
    Nasienie ok

    12.02.2020 ⏸️ ❤️❤️❤️❤️

    oar8rjjgq17h5v7m.png
  • Tajka Autorytet
    Postów: 1099 683

    Wysłany: 23 kwietnia, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorsz z ziemniakami z koperkiem i kapustą kiszoną:)

    Mowe, Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    '90

    05.2020 klinika Gameta
    06.2020 sonohsg (drożne)
    12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    12.08.2020 - beta 213, prog 41
    14.08.2020 - beta 385
    22.08.2020 - kropek 1mm💗 pęcherzyk 9mm
    03.09.2020 - 1 cm, ❤ 145/min
    0d1yskjo9csx40y2.png
  • NikaVera Autorytet
    Postów: 587 328

    Wysłany: 23 kwietnia, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie otwarty sezon na szparagi :) więc.... zielone szparagi, kawałek pieczonego, surówka z kiszonej kapusty i pieczony ziemniak i batat. A wczoraj były szparagi z soczewicą i jajkiem sadzonym :D

    Siilike lubi tę wiadomość

    Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

    Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

    Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

    30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 23 kwietnia, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    U mnie otwarty sezon na szparagi :) więc.... zielone szparagi, kawałek pieczonego, surówka z kiszonej kapusty i pieczony ziemniak i batat. A wczoraj były szparagi z soczewicą i jajkiem sadzonym :D
    Jak przyrządzasz szparagi? Jem sporadycznie, w zeszłym roku coś mi nie poszło ich przyrzadzanie

    Siilike lubi tę wiadomość

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
  • NikaVera Autorytet
    Postów: 587 328

    Wysłany: 23 kwietnia, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Jak przyrządzasz szparagi? Jem sporadycznie, w zeszłym roku coś mi nie poszło ich przyrzadzanie
    Jeśli chodzi o same szparagi to po prostu gotuję z odrobiną cukru aż będa miekie ale wiecie, takie nadal jędrne. nie flaki :p
    A dodatki to już różnie, albo właśnie jajko sadzone, białe też są fajne posypane po prostu parmezanem i do tego pieczone ziemniaki. Czasem mi się zdarzy i pokombinuję coś z sosem holenderskim. A i mam fajny przepis na zupę szparagową:
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/wiosenna-zupa-ze-szparagami-ziemniakami-i-feta

    Edyciak, Siilike lubią tę wiadomość

    Starania wstrzymane do odwołania - rozstałam się z partnerem :( półtora tygodnia przed naszą rocznicą :( Dbam teraz tylko o swoje zdrowie.

    Suple: 💊wit. D, A+E, Magnez B6, wit. z grupy B, len (ziarno i olej), Wiesiołek, MACA, Q10, Inofem
    Piję: Sok z granata i kiszonego buraka (nie każdego dnia ale w miarę regularnie)
    Fanka zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia (gupi wirus!)

    Progestoron:
    (kwi) - 0,342 ng/ml 😭
    (lip 2020 - po kuracju Duphastonem) - 25,80 ng/ml Dzięki Ci Boże! 😇🥳
    TSH - (kwi 2020) 1,731 μIU/ml (lip 2020) - 1,260
    FT3 - (kwi 2020) 3,32 pg/ml (lip 2020) 2,63
    FT4 - (kwi 2020)1,29 ng/dl (lip 2020) 1,06
    Estradiol - 281,40 pg/ml
    FSH - 3,23 mIU/ml
    LH - 11,23 mIU/ml
    Prolaktyna - 9,2 ng/ml
    Testosteron - 50 ng/dl

    30-07-2020
    Sód - 140
    Potas - 4,42
    Żelazo - 89,1
  • Edyciak Autorytet
    Postów: 2862 2309

    Wysłany: 23 kwietnia, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaVera wrote:
    Jeśli chodzi o same szparagi to po prostu gotuję z odrobiną cukru aż będa miekie ale wiecie, takie nadal jędrne. nie flaki :p
    A dodatki to już różnie, albo właśnie jajko sadzone, białe też są fajne posypane po prostu parmezanem i do tego pieczone ziemniaki. Czasem mi się zdarzy i pokombinuję coś z sosem holenderskim. A i mam fajny przepis na zupę szparagową:
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/wiosenna-zupa-ze-szparagami-ziemniakami-i-feta
    Sorry za moje głupie pytanie 🙈🙈
    Bo tam się chyba coś nadłamuje? I wrzuca do wrzątku "na stojąco", tak? I ile minut tak średnio się gotują? A jeśli są łykowate, to co z nimi nie tak?

    NikaVera, Siilike lubią tę wiadomość

    10 dpo II kreski
    14 dpo beta HCG 506 mIU/ml
    17 dpo beta HCG 1630 mIU/ml
    4t+6 (21 dpo) pęcherzyk ciążowy 4,33mm 😄
    20.05. jest serduszko 😍 (7t+4)
    09.06. dzidziuś ma 4,1 cm (10+3)❤
    22.06 chłopak 💙 7,5 cm (12+2)
    13.08. 389 g (19+5)
    26.08. 460g (21+4)
    22.09. następna wizyta

    Letrox, Acard, Luteina, Spasmolina, magnez, Symvital mama

    2nn3rjjgh9dgn8bc.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego