Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam nasza Liyss… 🤔

nick nieaktualny, Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia
    ❌ IO 😳 -> Glucophage
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    ⏳ lipiodol
    ⏳ biopsja IPLE

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    😭 ja dzisiaj też liczyłam ile byłoby dzisiaj… ale gdyby miało być to byłoby. Przytulam Cię mocno. Zastanawiałam sie czy usunąć konto. Ale co mi to da? Będzie łatwiej ?

Prezesowa- usuń mnie z pierwszej listy, i nigdzie nie wpisuj. Ja nie chce pamiętać. Jestem na etapie wypierania. Zostaje przy tym koncie póki co .

Nie wiem czy przyjdzie czas kiedyś na „testowanie” ale chyba mogę tu zostać z Wami?
    Jeśli masz tylko ochotę to zostań z nami. Jesteś "nasza" i zawsze mile widziana.

Smerfetkaa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Dropsik mogę wiedzieć czemu jesteś pod kontrolą immunologa ? 😘
    Tylko dlatego, że mój lekarz prowadzący chciał, żeby ktoś mnie dobrze prowadził z Pai homo, a że hematolog mnie olał to immunolog (notabene z kliniki niepłodności, więc siedzi w temacie) przyjęła z otwartymi rękami i pilnuje moich wyników krwi pod kątem krzepnięcia (głównie anty Xa, ale też inne aptt czy fibrynogen). Mój lekarz mógłby mi dawać 0.4 heparyny jako dawkę taką profilaktyczną, ale to byłoby a na ślepo, bo on się na tym nie zna. Okazało się na różnych etapach ciąży (poprzedniej), że 0.6 czy nawet 0.8 też było potrzebne.

Smerfetkaa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ciekawe jak tam nasza Liyss… 🤔
    Też miałam pytać, ale może wiele ją kosztowało dzisiaj wyjście z domu z tym kiepskim samopoczuciem 😔

elektro96, nick nieaktualny, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie, że w sierpniu będę na chrzcinach (które miały być w czerwcu pierwotnie xD). To wczoraj mama dziecka dzwoniła do męża i spytała czy zostanie chrzestnym. :P

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Pamiętacie, że w sierpniu będę na chrzcinach (które miały być w czerwcu pierwotnie xD). To wczoraj mama dziecka dzwoniła do męża i spytała czy zostanie chrzestnym. :P
    O matko 😬 Nie chciałabym być zbyt blisko związana z takimi niezdecydowanymi osobami... Ale z drugiej strony to co dziecko winne 🤷‍♀️ Zgodził się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 11:58

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    O matko 😬 Nie chciałabym być zbyt blisko związana z takimi niezdecydowanymi osobami... Ale z drugiej strony to co dziecko winne 🤷‍♀️ Zgodził się?

Zgodził 🙈
    Przy okazji mu wytknięto, że nas zapraszali, a my nadal nie przyjechaliśmy xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 12:00

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:10

elektro96, Smerfetkaa, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetko - oczywiście, że z nami zostań! Bez Ciebie to nie będzie to samo.. Nieustannie Cię przytulam, bardzo mocno :*

Smerfetkaa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:10

elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, Zaczarowan, Pati2804, Liyss🧚🏻, Speranza :), MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Przez telefon, doskonale :P no, ale dziecko nie jest niczemu winne

• Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Tylko dlatego, że mój lekarz prowadzący chciał, żeby ktoś mnie dobrze prowadził z Pai homo, a że hematolog mnie olał to immunolog (notabene z kliniki niepłodności, więc siedzi w temacie) przyjęła z otwartymi rękami i pilnuje moich wyników krwi pod kątem krzepnięcia (głównie anty Xa, ale też inne aptt czy fibrynogen). Mój lekarz mógłby mi dawać 0.4 heparyny jako dawkę taką profilaktyczną, ale to byłoby a na ślepo, bo on się na tym nie zna. Okazało się na różnych etapach ciąży (poprzedniej), że 0.6 czy nawet 0.8 też było potrzebne.

Rozumiem, ja byłam pod opieką hematologa i właśnie tak jak piszesz czasami miałam większe dawki. Bo w zależności od wyników trzeba zwiększyć. Myślałam że może z innych powodów masz immunologa dlatego podpytałam. Przy pai homo tylko heparyna? Nie masz acardu? To z ciekawości pytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 12:06

age.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przez telefon, doskonale :P no, ale dziecko nie jest niczemu winne

Pewnie myśleli, że przyjedziemy w czerwcu (nie wiem skąd ten pomysł, nigdy o czerwcu nie mówiliśmy). :P

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Melduję, że wymazy zostały pobrane. Teraz czekanie. Trzymajcie kciuki proszę, chociaż za szybką realizację 🤞🥹. Bo co do wyniku to sama nie wiem, z jednej strony mam nadzieję że nic nie wyjdzie i możemy ruszać ze staraniami w tym cyklu, a z drugiej gdyby coś wyszło to miałabym odpowiedź co było przyczyną 🥺

Trzymam zaciśnięte kciuki Kochana 🤞🤞🤞 :*

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, czekamy na informacje 🤞

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetko, jeżeli chcesz zostań z nami. Są tu też dziewczyny, które doświadczyły straty i robiły sobie przerwę i potem wracały do nas i do starań. Pamiętam, że niektóre dziewczyny usuwały konta i zakładały nowe, by zacząć znów starania z 'czystą kartą'. Rozważ z czym będziesz czuła się najbardziej komfortowo.

Smerfetkaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, notsobadd, Suzie, Pati2804, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Smerfetko, jeżeli chcesz zostań z nami. Są tu też dziewczyny, które doświadczyły straty i robiły sobie przerwę i potem wracały do nas i do starań. Pamiętam, że niektóre dziewczyny usuwały konta i zakładały nowe, by zacząć znów starania z 'czystą kartą'. Rozważ z czym będziesz czuła się najbardziej komfortowo.

Smerfetkaa, Suzie, Eniana, Gregorka lubią tę wiadomość

• Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kochanie, zostań z nami jeśli tylko masz ochotę. ♥️
    Strasznie Cię podziwiam… nie zdawałam sobie sprawy, że tyle już przeszłaś… podczytywałam trochę Twoją historię na tęczowych… przykro mi, że te straty na Ciebie spadają…
    Cały czas jesteś jedną z nas 😘

Tak przeszłam już dużo. Jak czytałaś forum tęczowe to chyba widzisz jak los gra ze mną w pokera. Daje i zabiera… 🙁

age.png
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Melduję, że wymazy zostały pobrane. Teraz czekanie. Trzymajcie kciuki proszę, chociaż za szybką realizację 🤞🥹. Bo co do wyniku to sama nie wiem, z jednej strony mam nadzieję że nic nie wyjdzie i możemy ruszać ze staraniami w tym cyklu, a z drugiej gdyby coś wyszło to miałabym odpowiedź co było przyczyną 🥺
    Kciuki ! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Nie da się pracować, bo cały czas jest za kogo trzymać kciukasy 🤪

nick nieaktualny, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia
    ❌ IO 😳 -> Glucophage
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    ⏳ lipiodol
    ⏳ biopsja IPLE

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 17 czerwca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Rozumiem, ja byłam pod opieką hematologa i właśnie tak jak piszesz czasami miałam większe dawki. Bo w zależności od wyników trzeba zwiększyć. Myślałam że może z innych powodów masz immunologa dlatego podpytałam. Przy pai homo tylko heparyna? Nie masz acardu? To z ciekawości pytam
    Nie mam acardu, bo mój lekarz prowadzący nie jest zwolennikiem, ale immunolog się zgodziła i nie dokładała. Jedna ciąża na tym wyszła, mam nadzieję, że druga też do końca będzie spokojna.

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ