Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:Taaa, ale akurat nie jest zwolennikiem 🙄 gdy byłam na konsultacji po zabiegu i pokazywałam te wyniki to, że bardzo dużo z nas to ma i blablabla, bardziej się skupił wtedy na MTHFR, a mnie to tak skołowało, że nie drążyłam 🙄
Hm. No to jeszcze coś wymyślimy -
Prezesoowa wrote:Melduję, że mam zwolnienie! Pani doktor chciała nawet dać do końca miesiaca, ale wzięłam do poniedziałku. Zobaczymy co się wydarzy, jak nie będę nadal gotowa to mam przyjść w poniedziałek:)
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Dziewczyny, pisałam Wam że ostatnio dostałam skierowanie do poradni leczenia niepłodności, bo gin (która też tam przyjmuje i to do niej chce się zapisać) mówiła, że tam sie czeka na wizytę ok. 3 miesięcy. No i zadzwoniłam dziś żeby się tam umówić i zonk, bo mieli termin na początek lipca 😬 no i się umówiłam, ale rozkminiam czy jednak nie zadzwonić i nie odłożyć tego w czasie np. na sierpień czy wrzesień.
Stan na teraz jest taki, że mam torbiel na jajniku i mam pójść do niej na kontrolę (nie w poradni leczenia niepłodności) czy się wchłonęła. Wizytę mam zaplanowaną na połowę lipca. I teraz zastanawiam się czy jest sens żeby na początku lipca już lecieć do tej poradni leczenia niepłodności. Co byście zrobiły?
Lekarka mówiła żeby w poradni powiedzieć że staramy się od roku, to będzie mogła mi zlecić więcej badań, ale też myślała że wyląduje tam za kilka miesięcy a nie za 3 tygodnie...
Nie chcę być też taka nie uczciwa, ze będę ściemniać że staramy się rok, a to będzie dopiero 7 cykl starań, bo mam poczucie że zabieram miejsce komuś, kto już dłużej ma problemy. Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu?
Powiem Ci tak, u mnie też była sugerowana klinika niepłodności, ale stwierdziłam, że ja jeszcze chwilę poczekam, właśnie tak do września mniej więcej.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Katsue wrote:Elektro, Dropsik, Prezesowa, Suzie, Vienna, Sorbecik, notsobad ♥️♥️♥️
Smerfetko, oczywiście że zostań, zawsze będzie mile widziana!
Vienna, trzymam kciuki za szybką realizację i dobre wyniki!
Ja już po wizycie - bardzo pozytywnie odebrałam Pana Doktora, Pati, jeszcze raz dziękuję! Obadał wyniki i zlecił acard od starań 🥳 o heparynie w ciąży też mówił, że głównie przy tych pierwszych mutacjach z listy i że nie jest to nieprawidłowe, ale zalecenia są takie, że przy PAI głównie acard 75. Najwyżej później będę uderzać gdzieś indziej 🤣 Także przynajmniej część stresu ze mnie spadła 🥹 ale serio mega miły i fajnie wszystko wyjaśniał ☺️
Bardzo, bardzo dobre wieści, jesteś zaopiekowana ☺️♥️Katsue lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Po takiej wizycie wiem, że nawet moje najgorsze samopoczucie ma sens 🥹 i kiedyś minie.
A to moje bobo z rączką na głowie 🥹
Idę Was dziewczyny nadrabiać 🥹elektro96, notsobadd, Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, Katsue, Vienna, Pati2804, Malinowysorbet, Leśneintro, grazka0022, CoffeeDream, Speranza :), Paima, Gregorka, Eniana, MummyYummy, MagicznaNuta, PaulaG lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Dziewczyny, pisałam Wam że ostatnio dostałam skierowanie do poradni leczenia niepłodności, bo gin (która też tam przyjmuje i to do niej chce się zapisać) mówiła, że tam sie czeka na wizytę ok. 3 miesięcy. No i zadzwoniłam dziś żeby się tam umówić i zonk, bo mieli termin na początek lipca 😬 no i się umówiłam, ale rozkminiam czy jednak nie zadzwonić i nie odłożyć tego w czasie np. na sierpień czy wrzesień.
Stan na teraz jest taki, że mam torbiel na jajniku i mam pójść do niej na kontrolę (nie w poradni leczenia niepłodności) czy się wchłonęła. Wizytę mam zaplanowaną na połowę lipca. I teraz zastanawiam się czy jest sens żeby na początku lipca już lecieć do tej poradni leczenia niepłodności. Co byście zrobiły?
Lekarka mówiła żeby w poradni powiedzieć że staramy się od roku, to będzie mogła mi zlecić więcej badań, ale też myślała że wyląduje tam za kilka miesięcy a nie za 3 tygodnie...
Nie chcę być też taka nie uczciwa, ze będę ściemniać że staramy się rok, a to będzie dopiero 7 cykl starań, bo mam poczucie że zabieram miejsce komuś, kto już dłużej ma problemy. Kurcze, co byście zrobiły na moim miejscu?
Jeśli dobrze zrozumiałam i ta lekarka Cię już zna to bym poszła. Jeśli jesteś gotowa na ten krok to go zrób, nie ma co zwlekać. A lekarce powiedz wprost, że zapisałaś się na pierwszy wolny termin, bo Wam zależy i nie chcecie już tego odwlekaćelektro96, Speranza :), MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Po takiej wizycie wiem, że nawet moje najgorsze samopoczucie ma sens 🥹 i kiedyś minie.
Idę Was dziewczyny nadrabiać 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesowa- usuń mnie z pierwszej listy, i nigdzie nie wpisuj. Ja nie chce pamiętać. Jestem na etapie wypierania. Zostaje przy tym koncie póki co .
Nie wiem czy przyjdzie czas kiedyś na „testowanie” ale chyba mogę tu zostać z Wami?Katsue lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Po takiej wizycie wiem, że nawet moje najgorsze samopoczucie ma sens 🥹 i kiedyś minie.
Idę Was dziewczyny nadrabiać 🥹
Witaj maluszku 🥹♥️♥️♥️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Toż to mały człowiek!!!Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Leśneintro wrote:Dziewczyny, pisałam Wam że ostatnio dostałam skierowanie do poradni leczenia niepłodności, bo gin (która też tam przyjmuje i to do niej chce się zapisać) mówiła, że tam sie czeka na wizytę ok. 3 miesięcy. No i zadzwoniłam dziś żeby się tam umówić i zonk, bo mieli termin na początek lipca 😬 no i się umówiłam, ale rozkminiam czy jednak nie zadzwonić i nie odłożyć tego w czasie np. na sierpień czy wrzesień.
Zależy jak to odbierasz. Teoretycznie są pary, które decydują się na klinikę już po pół roku starań i to jest ok. Natomiast bądź gotowa na to, że doktorek może nieco Was zbagatelizować i powiedzieć, że „jest czas” i szczerze mówiąc- ciężko się z tym nie zgodzić. Podsumowując- rób jak serce Ci podpowiada, jak czujesz, że potrzebujesz fachowej opieki to właśnie taka klinika może (lecz nie musi) zaspokoić tę potrzebę ❤️Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Piękności małe ❤️Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 12:36
-
Katsue wrote:Elektro, Dropsik, Prezesowa, Suzie, Vienna, Sorbecik, notsobad ♥️♥️♥️
Ja już po wizycie - bardzo pozytywnie odebrałam Pana Doktora, Pati, jeszcze raz dziękuję! Obadał wyniki i zlecił acard od starań 🥳 o heparynie w ciąży też mówił, że głównie przy tych pierwszych mutacjach z listy i że nie jest to nieprawidłowe, ale zalecenia są takie, że przy PAI głównie acard 75. Najwyżej później będę uderzać gdzieś indziej 🤣 Także przynajmniej część stresu ze mnie spadła 🥹 ale serio mega miły i fajnie wszystko wyjaśniał ☺️ -
Vienna wrote:Melduję, że wymazy zostały pobrane. Teraz czekanie. Trzymajcie kciuki proszę, chociaż za szybką realizację 🤞🥹. Bo co do wyniku to sama nie wiem, z jednej strony mam nadzieję że nic nie wyjdzie i możemy ruszać ze staraniami w tym cyklu, a z drugiej gdyby coś wyszło to miałabym odpowiedź co było przyczyną 🥺
Vienna lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jeśli dobrze zrozumiałam i ta lekarka Cię już zna to bym poszła. Jeśli jesteś gotowa na ten krok to go zrób, nie ma co zwlekać. A lekarce powiedz wprost, że zapisałaś się na pierwszy wolny termin, bo Wam zależy i nie chcecie już tego odwlekać
A Lesneintro zapisałaś się do swojej lekarki czy kogoś innego? Czy nawet nie wiesz? -
Ja już po wizycie - bardzo pozytywnie odebrałam Pana Doktora, Pati, jeszcze raz dziękuję! Obadał wyniki i zlecił acard od starań 🥳 o heparynie w ciąży też mówił, że głównie przy tych pierwszych mutacjach z listy i że nie jest to nieprawidłowe, ale zalecenia są takie, że przy PAI głównie acard 75. Najwyżej później będę uderzać gdzieś indziej 🤣 Także przynajmniej część stresu ze mnie spadła 🥹 ale serio mega miły i fajnie wszystko wyjaśniał ☺️ -
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Po takiej wizycie wiem, że nawet moje najgorsze samopoczucie ma sens 🥹 i kiedyś minie.
Jaki robaczek cudowny
Aż się za głowę złapał z tego wszystkiegoLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Idę Was dziewczyny nadrabiać 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość