X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry. Przesyłam dzisiejszy patyczek, zaraz jadę na betę 🤞🥺

e4b2cd3b1ccaf.jpg

Jest 🤞🏻🤞🏻🤞🏻♥️

Obstawiam betę 21 🤪

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obstawiam betę 27 :) choć ta kreseczka wygląda zacnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Prezesoowa A to nie działa tak, że podpisujesz umowę z datą np. dzisiejsza, która mówi o zatrudnieniu od... (Za 3 miesiące)? Moim zdaniem to już by wystarczyło.

Właśnie nie mam pojęcia, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Zazwyczaj odchodziłam jednego dnia i drugiego zaczynałam nową pracę, bo nigdzie nie było problemów z odejściem za porozumieniem stron :P Ale dziękuję, na pewno zapytam też o taką możliwość :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Gregorka, cały czas podziwiam jaka jesteś pozytywną osobą i jakie masz dobre serce 😊
    Notsobadd, świetny pomysł z teczką z wszystkimi potrzebnymi dokumentami. Na pewno chociaż w jakimś stopniu daje to poczucie kontroli 😊 no i współczuje nieprzewidzianych wydatków u dentysty 😞
    Zimozielona, super wieści i niezmiennie trzymam kciuki za kropusia.

Ja właśnie wróciłam z dzialki. Byłam się trochę pozytywnie zmęczyć i poplewić. Jedyne na co teraz mam ochotę, to zimne piwko, ale niestety nie mam nic w domu, a do sklepu nie chce mi się iść. Muszę się zabezpieczyć na przyszłość 😁

Muszę się jeszcze trochę pożalić, bo dzisiaj urodziła synka moja koleżanka od lat… oczywiście cieszę się ogromnie i gratuluję, ale gdzieś tam w serduszku mam ukłucie zazdrości, bo jej starania trwały krótko, mimo tego,że powiedzmy sobie szczerze, raczej średnio dba o swoje zdrowie i styl życia… A do tego bobasek ma imię, o którym my marzymy od lat… 🥹 tak, wiem, to w niczym nie przeszkadza, jeżeli będę mieć dziecko, to będę mogła dać mu takie samo imię… wiem, że jej ciąża nie zabiera mi mojej… wszystko to wiem. Po prostu… wiecie o co chodzi… 🥹

Przytulam Cię mocno Kochanie, rozumiem Twoje uczucia :*

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie ma szans, bo zostawię swój dział, w którym jest jeden dość świeży pracownik i jeden stażysta, i ten drugi, w ktorym jest moja przełożona, ale ona nie będzie pracować sama :P już i tak codziennie dostaje wiadomości i maile, przez które tym bardziej nie chce mi się tam wracać ;)

Prawda jest taka, że możesz im powiedzieć, że albo wyraża zgodę albo czujesz, że czujesz się źle i chyba będziesz potrzebowała dłuższego zwolnienia, takiego np na 3 miesiące… wiem, że to bezczelne 😂
    Ale bezczelne jest również wysyłanie Ci wiadomości podczas Twojego zwolnienia chorobowego i wykorzystywanie do pracy ponad miarę.

Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Elektro, znam to uczucie 😢 Takie uczucia się pojawiają i podwójnie źle się człowiek potem jeszcze czuję kiedy to dotyczy lubianej, bliskiej osoby. Do was ten maluch też przyjdzie, chociaż ciężko w to teraz uwierzyć to musi tak być.

Prezesowa, dopytałam męża i w ostatniej firmie przycisnął HR i dostał umowę w czerwcu, że zaczyna we wrześniu czy jakoś tak. Kręcili najpierw nosami, ale zmieniał pracę w takim momencie, że nie mógł sobie pozwolić na fakap i w końcu ogarnęli temat.

Dziękuję :* na pewno dopytam o taką możliwość :)

• Vienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:11

MagicznaNuta, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:11

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸
    Mnie wczoraj na noc dopadł ból gardła i całą noc się męczyłam 😞 ciężko przełykać ślinę, bo to mega ból.
    Możliwe, że przeszło na mnie z męża, bo on odchorowuje też gardło przez klimę. Polecacie coś na szybkie ustąpienie bólu?

@Sorbeciku Kciuki! 🥹🤞
    @Majlen Przytulam 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2024, 08:13

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Siedziałam w krzaczkach jakieś dwa tygodnie, potrzebowałam się ogarnąć i przejść ozdrowienie. 😁

Jak mnie nie było to byłam na ślubie u moich bliskich przyjaciół. Kochamy ich jak rodzinę i to był ślub pełen wzruszeń. Kościół, ich pierwszy taniec, Pan Młody mówiący ze łzami w oczach, że i ja mój mąż jesteśmy dla nich jak rodzina i że nas kochają. Normalnie co chwila miałam łzy w oczach. Mój mąż był świadkiem. 😭

Na weselu... Zleciłam ze schodów... 🙈 Żeby było śmiesznej leciałam kończąc zdanie do męża "uważaj tu jest ciemno, a są schody" 🤡 Stan powypadkowy: zdarte kolano, zdarta i stłuczona stopa, lekko uszkodzona sukienka i złamany obcas (od moich fantastycznych, wygodnych ślubnych butów). 😅 Na salę wróciłam więc poobklejana plastrami w samochodziki i kotki (tylko takie znalazłam w aucie) i w adidaskach - dobrze, że były w przygaszonym różu to mi przynajmniej do fioletowej kiecki pasowały... 😂 Na poprawiny oczywiście też nie miałam innych butów. Mama Pani Młodej podsumowała, że to zdecydowanie na moje szczęście w życiu i tego się trzymajmy. 😁 Jak wstawałam z tego betonu przy tych ludziach co tam sobie siedzieli, to już miałam w głowie "no ch.., gorzej to już chyba być nie może ostatnio". 😅 Także biorę słowa mamy Pani Młodej do serca, odcinam to co było i lecę po swoje szczęście. 🥺 A jak bym smęciła i zmieniła zdanie to proszę mnie... 🪓młoteczkiem. Postaram się być na bieżąco/nadrabiać Was. 💕 Jutro ruszam do Pragi. ☀

Dobrej nocy wszystkim. 🌛

O matko, ale przygody! Plastry w samochodziki i kotki brzmią stylowo i bardzo weselnie :D A już się wszystko zagoiło?

A mama Pani Młodej ma 100% racji, idziesz po swoje Majunko :*
    Smęcenie też się czasem przydaje, więc nie bądź dla siebie taka surowa :*

Czekamy na fotki z Pragi :)

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    A ile masz dni urlopu?

Niewiele. No i urlop wakacyjny chcę normalnie wykorzystać, bo w aktualnej pracy mamy wczasy pod gruszą w wysokości 1,5 wynagrodzenia, wiec szkoda nie skorzystać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ale to jest bardzo dobry plan ❤️ zawsze warto poprawić dietę, więcej się ruszać i zadbać o higienę snu. Mi ciężko było wcześniej znaleźć do tego motywację, a starania o dzidziora mnie w tym uskrzydlają. Ja jeszcze rok temu jadłam chipsy albo słodycze codziennie. Dziś staram się jeść zbilansowane posiłki. Chyba w żadnym okresie mojego życia nie jadłam tylu warzyw i ogólnie tak zdrowo 🤣 Wiadomo że nie zawsze wychodzi, ale zasada 80/20 się sprawdza (kiedyś było w drugą stronę 😆). A i ja która zawsze stroniłam od lekarzy z lenistwa, w końcu mam zrobione wszystkie badania profilaktyczne, nawet rtg płuc 🤣 Także zostań z nami, zadbaj o siebie i motywuj nas w ciężkich chwilach, my będziemy motywować Ciebie 😘🥰
    Dziękuję 😘🥰

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzień dobry. Przesyłam dzisiejszy patyczek, zaraz jadę na betę 🤞🥺

e4b2cd3b1ccaf.jpg

🥹🥹🥹

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Cześć, u mnie niestety problemy gastryczne. Nie wiem czy po tygodniu mnie ta metformina nie siekła...

Biedna :( jeszcze to do tego wszystkiego... Próbowałaś zażyć jakiś probiotyk?

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziś 350, za tydzień reszta 🥹
    No to zobaczyłabacz jakoś się rozłoży a jak bolało?

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Mnie wczoraj na noc dopadł ból gardła i całą noc się męczyłam 😞 ciężko przełykać ślinę, bo to mega ból.
    Możliwe, że przeszło na mnie z męża, bo on odchorowuje też gardło przez klimę. Polecacie coś na szybkie ustąpienie bólu?

@Sorbeciku Kciuki! 🥹🤞
    @Majlen Przytulam 🫂
    może Glimbax do płukania, mi dobrze robi spray vilcacora med

Paima, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸

@Sorbeciku Kciuki! 🥹🤞
    @Majlen Przytulam 🫂

Octeangin (ale to na receptę).

A do płukania Glimbax.
    Dla mnie niezastąpiony zestaw przy nawracających anginach.

CoffeeDream, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:46

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, że trochę ostatnia @ źle na mnie wpłynęła. Troszkę nadziei się tliło. Pomyślałam nawet, że może jeden członek rodziny odszedł - pojawi się drugi.
    Marzyłam o trójce dzieci, ale nie wiem czy jestem gotowa na prawdziwą walkę. A bez niej na pewno się nie uda. Gdybym miała mniej lat - nie zawahałabym się ani na chwilę. Muszę podreperować swoje zdrowie. Nie odpuszczam starań, ale póki co skupiam się na poprawieniu nawyków żywieniowych, chcę wprowadzić więcej ruchu, lepiej spać, cieszyć się tym co mam :)
    Jestem pewna, że Każdej z Was się uda - bo jeśli się walczy - są efekty :) Chciałabym dalej Was wspierać, bo bardzo Was polubiłam.

Przytulam Cię mocno :* zadbanie o siebie to powinien być nasz priorytet, totalnie popieram Twoją decyzję i mocno Ci kibicuję! No i nie zgadzam się, że czeka Was walka :) może po prostu trzeba troszkę więcej czasu :)

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paima @MagicznaNuta Dziękuję 🩷 Nie słyszałam o tym Glimbaxie. Nie pamiętam, kiedy miałam taki ból gardła. Zawsze ewentualnie drapanie.
    Ale wyślę męża niedługo do apteki i przetestuję.

Paima, MagicznaNuta, Dropsik lubią tę wiadomość

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ