Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicznaNuta wrote:nie mam Thermomixa ale myślałam, żeby kupić tego z Lidla warto w ogóle?
Ja polecamjest ponad połowę tańszy, a funkcje w sumie te same. Gotuje też na nim przepisy normalnie z cookido thermomixowego tylko sama ustawiam po prostu
za ponad 3 kafle oszczędności mogę się pobawić 🤪
Chociaż ja go bardziej traktuje jako pomoc w gotowaniu, bo rzadko robię coś od A do Z z przepisuelektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Tak, pewnie pójdę na monit, sprawdzić, zobaczę jak mi się to finansowo ułoży, bo teraz będę te badania robić.
Wiem, że krótko i ze trzeba uzbroić się w cierpliwość niestety
Główka do góry :*
Robisz wszystko co najlepsze dla swojej przyszłej dzidzi, a to najważniejsze:) a badania warto właśnie rozłożyć w czasie, bo to wszystko drogie…Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:super
a kiedy Kochana można się spodziewać wyników Twojej bety?
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ja polecam
jest ponad połowę tańszy, a funkcje w sumie te same. Gotuje też na nim przepisy normalnie z cookido thermomixowego tylko sama ustawiam po prostu
Chociaż ja go bardziej traktuje jako pomoc w gotowaniu, bo rzadko robię coś od A do Z z przepisu -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Mój ostatnio zeżarł na meczu kebaba z kolegami, ale rano mi powiedział, że nie mógł spać, bo ma za dużo supli:P tak kuźwa 4 tabletki mu zaszkodziły bardziej niż 30 cm kebsa
A to mój mówi, że to kebs mu zaszkodził jednakPrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Ja polecam
jest ponad połowę tańszy, a funkcje w sumie te same. Gotuje też na nim przepisy normalnie z cookido thermomixowego tylko sama ustawiam po prostu
Chociaż ja go bardziej traktuje jako pomoc w gotowaniu, bo rzadko robię coś od A do Z z przepisu
Myślę podobnie.
Za Thermomixa nie warto dawać 6tys.
Tym bardziej, że późniejszy dostęp roczny też kosztuje jakieś 200zł.
Lidlimix ma wszystkie te same funkcje.
Dla mnie jest to mega urządzenie.
Zmieli mi nasiona na panierkę, zagniecie ciasto.
Warzywa na zupę, czy placki, zmiksuje w kilka sekund.
No i przy małym dziecku zamierzam intensywnie korzystać rozszerzając dietę i gotując wszystko na parze.MagicznaNuta, elektro96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaima wrote:Myślę podobnie.
Za Thermomixa nie warto dawać 6tys.
Tym bardziej, że późniejszy dostęp roczny też kosztuje jakieś 200zł.
Lidlimix ma wszystkie te same funkcje.
Dla mnie jest to mega urządzenie.
Zmieli mi nasiona na panierkę, zagniecie ciasto.
Warzywa na zupę, czy placki, zmiksuje w kilka sekund.
No i przy małym dziecku zamierzam intensywnie korzystać rozszerzając dietę i gotując wszystko na parze.Paima lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagicznaNuta wrote:a jak się w ogóle czuje?
Ciężko powiedzieć. Ma ciągły wlew z leków, od których jest zależny, a nie można ich podawać w warunkach domowych, więc nie wiem co będzie. Jest bardzo słaby, często ma problem z ogarnięciem gdzie jest i co się z nim dzieje. Poprzednio nie wytrzymał 48 godzin i trafił nieprzytomny do szpitala. Zobaczymy co będzie teraz -
Majlen wrote:Myślałam, że mnie to nie dopadnie, ale będąc dziś w pracy, to ciągle myślę o tym, dlaczego nam się do tej pory nie udało..ile będzie znowu trwał mój cykl, czy serio takie objawy owulacji jakie miałam, czyli dużo przezroczystyego-rozciągliwego śluzu, 2 dniowe bóle jajników i pozytywny owulak, to serio nie było tej owulacji (?)..Jezu ja już nic z tego nie rozumiem, czy naprawdę lekarz nic nie widział czy może miał chu***y sprzęt..oczywiście wolę wierzyć w to drugie 😔
Czekam aż będę mogła zrobić resztę badań, w tym witaminy, dobrze, że chociaż tarczyca w porządku.
Musiałam się wygadać, przepraszam, że Wam tu trochę posmęcę, bo widzę że macie dobre humory dziś .
W mojej głowie jest tyle pytań, na które nie ma stuprocentowej odpowiedzi, myślałam, że będzie dużo łatwiej starając się o dziecko
Ja humor tez do dupy, ale już nawet smęcić mi się nie chce. Łudzę się aktualnie, że w najbliższych miesiącach metformina zadziała i owu prędzej czy później się pojawi.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Ciężko powiedzieć. Ma ciągły wlew z leków, od których jest zależny, a nie można ich podawać w warunkach domowych, więc nie wiem co będzie. Jest bardzo słaby, często ma problem z ogarnięciem gdzie jest i co się z nim dzieje. Poprzednio nie wytrzymał 48 godzin i trafił nieprzytomny do szpitala. Zobaczymy co będzie teraz
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Ja humor tez do dupy, ale już nawet smęcić mi się nie chce. Łudzę się aktualnie, że w najbliższych miesiącach metformina zadziała i owu prędzej czy później się pojawi.