X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Prezesowa o której masz rozmowę, bo chyba mi gdzieś to uciekło? Kciuki już trzymam 😊🤞

o14 :)

CoffeeDream, Dropsik, MagicznaNuta, Katsue, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ale tu dzisiaj ruch jak na dworcu 😁

U nas dzisiaj 2️⃣ urodziny synka 💙 Trzy lata temu byłam w takiej czarnej dupie, że lepiej nie mówić... Nie wiem do teraz jak to przetrwaliśmy. A rok później synek był na świecie i mam wzrusz i ogromne szczęście, że go mam 🥺 Dzisiaj świętujemy🥳
    Wszystkiego najcudowniejszego dla Synka :) po burzy wyszło słoneczko i teraz świeci już mocno :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie dziś 😄

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziękuję 🩷 Wszystko zapisuje i ten Glimbax to na pewno kupię skoro tak tu wszystkie polecacie.

Raczej nici z tego cyklu. Jakieś osłabienie mnie dopadło i czepnelo się coś na gardło i delikatna infekcja intymna, chociaż dziś już lepiej z tym drugim.
    nie wiem w jakiej fazie cyklu jesteś, ale przeziębienie często pomaga w zajściu w ciążę

oczywiście życzę dużo zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2024, 10:21

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla synusia ! ♥️
    Mam nadzieję, że u mnie ta czarna dupa w końcu przeminie…

Dropsiku, a tak ostatnio myślałam o Tobie - czy u Was w ciągu tych dwóch lat starań pojawiła się jakakolwiek ciąża ? Bo zaczyna mnie martwić to, że u nas też niedługo stukną dwa lata, a nie było nawet żadnego biochema, kompletnie nic… to chyba też nie jest normalne, że ani razu „nie zaskoczyło”… Boję się, że to jakiś głębszy problem…
    Nic nie było. Zero fałszywej kreski nawet. Zero podejrzeń ciąży, bo okres praktycznie jak w zegarku. Ja nawet testów nie robiłam za dużo przez ten czas, bo nie zdążyłam 🤷‍♀️ Strasznie mnie dobijało to, że czego nie badałam to wychodziło dobrze i to nie tu byl problem. Ja wiem że to głupie, ale ja zazdrościłam innym chorób typu PCOS czy immunologii czy jakichś bakterii, bo nie miałam czego się złapać totalnie 😐 Jak po histero usłyszałam, że wszystko dobrze to jak wsiadłam do samochodu to całą drogę płakałam, że jest znowu dobrze i znowu NIC nie wiemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mój jest wszystkożerny. Zresztą te moje fit śniadania i lunche do pracy to on szykuje. :D
    Skarb :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Noz cholera jasna, oni są jacyś niereformowalni…
    Mój ma dokładnie tak samo „ja Ci do talerza nie zaglądam” mi mówi… ale ja do talerza też nie, tylko do tych opakowań z tym syfem 😂

Mój ostatnio zeżarł na meczu kebaba z kolegami, ale rano mi powiedział, że nie mógł spać, bo ma za dużo supli:P tak kuźwa 4 tabletki mu zaszkodziły bardziej niż 30 cm kebsa :P

MagicznaNuta, Katsue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jeśli chodzi o wege, to my uwielbiamy 😊
    Spróbuj podsunąć kiedyś mężowi np:
    Burgery z buraka ze słonecznikiem,
    "Smalczyk" z białej fasoli, z jabłkiem i majerankiem,
    Kotleciki z ciecierzycy😌😌
    fajne pomysły :) z jakiegoś konkretnego przepisu robisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Noz cholera jasna, oni są jacyś niereformowalni…
    Mój ma dokładnie tak samo „ja Ci do talerza nie zaglądam” mi mówi… ale ja do talerza też nie, tylko do tych opakowań z tym syfem 😂
    dokładnie :) u mnie nie ułatwia fakt, że w każdej chwili może wejść do domu i coś zjeść gdy mnie nie ma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to burgera jedliśmy, był nawet zadowolony 😁
    Ale ogólnie to ma podejście, że musi być mięso, bo zaraz będzie głodny 😁
    to samo słyszę -, że niby się nie naje jak mięsa brak ;)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A to burgera jedliśmy, był nawet zadowolony 😁
    Ale ogólnie to ma podejście, że musi być mięso, bo zaraz będzie głodny 😁
    Mój tata tak samo, ale pamiętam jak moja mama zrobiła Wege pasztet i pyta ojca jak mu smakuje a ten: dobry, ale następnym razem daj więcej wątróbki 🤣🤣 Nawet się nie poznał, że tam ani grama mięska nie było.

elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    nie wiem w jakiej fazie cyklu jesteś, ale przeziębienie często pomaga w zajściu w ciążę

oczywiście życzę dużo zdrówka

Jestem 8dpo.
    Ale nie wiążę nadziei. Wczoraj tylko przed snem zastanawiałam się jakie kolejne kroki poczynić. Mój miał robić badanie nasienia, ale przez tą chorobę to nie ma sensu.
    Zrobię na pewno badanie na pasożyty, z tym, że w ten weekend pełnia a my wyjeżdżamy, więc chyba zrobię poza pełnią.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To super, że dajesz radę trzymać go na dobrych torach, a lipcowych wynikach na pewno zobaczycie tego efekt 🤞🏻
    Mój generalnie też je tylko to co mu podstawiam, ale potem słyszę np „dobre kochanie, ale nie rób więcej” xD
    I cykl, paczuszka z ciasteczkami
    o u nas ten tekst też często gości :D albo po co wymyślasz, kotleta byś przerzuciła na jedną i drugą stronę i obiad jest :D

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nic nie było. Zero fałszywej kreski nawet. Zero podejrzeń ciąży, bo okres praktycznie jak w zegarku. Ja nawet testów nie robiłam za dużo przez ten czas, bo nie zdążyłam 🤷‍♀️ Strasznie mnie dobijało to, że czego nie badałam to wychodziło dobrze i to nie tu byl problem. Ja wiem że to głupie, ale ja zazdrościłam innym chorób typu PCOS czy immunologii czy jakichś bakterii, bo nie miałam czego się złapać totalnie 😐 Jak po histero usłyszałam, że wszystko dobrze to jak wsiadłam do samochodu to całą drogę płakałam, że jest znowu dobrze i znowu NIC nie wiemy.
    My przynajmniej wiemy z czym walczymy, więc nie wyobrażam sobie tego, co musiałaś przeżywać… taka niewiedza i niepewność jest okropna…

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:03

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A to tak, jak mój.
    Uwielbia gotować, testuje na sobie różne diety.
    Obecnie jest na keto więc nawet mi pasuje przy cukrzycy-ja tylko lekko siebie modyfikuję i dorzucam węgle 😊
    dajta choć na chwilę takiego chłopa :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    o14 :)
    akurat pociąg się zatrzyma u Vienny o 13 i pojedzie później do Prezesowej :)

Prezesoowa, CoffeeDream, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jeśli chodzi o wege, to my uwielbiamy 😊
    Spróbuj podsunąć kiedyś mężowi np:
    Burgery z buraka ze słonecznikiem,
    "Smalczyk" z białej fasoli, z jabłkiem i majerankiem,
    Kotleciki z ciecierzycy😌😌
    Ooo tak! Przypomniałaś mi o wege burgerach 🤪 muszę zakupić gotowca 🤣 ze słonecznikiem dla mnie najlepsze 🥰

Paima lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ale lecicie dziś 😄
    miałam też to napisać, że dziś ruch jak w Rzymie :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że mnie to nie dopadnie, ale będąc dziś w pracy, to ciągle myślę o tym, dlaczego nam się do tej pory nie udało..ile będzie znowu trwał mój cykl, czy serio takie objawy owulacji jakie miałam, czyli dużo przezroczystyego-rozciągliwego śluzu, 2 dniowe bóle jajników i pozytywny owulak, to serio nie było tej owulacji (?)..Jezu ja już nic z tego nie rozumiem, czy naprawdę lekarz nic nie widział czy może miał chu***y sprzęt..oczywiście wolę wierzyć w to drugie 😔
    Czekam aż będę mogła zrobić resztę badań, w tym witaminy, dobrze, że chociaż tarczyca w porządku.

Musiałam się wygadać, przepraszam, że Wam tu trochę posmęcę, bo widzę że macie dobre humory dziś .
    W mojej głowie jest tyle pytań, na które nie ma stuprocentowej odpowiedzi, myślałam, że będzie dużo łatwiej starając się o dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2024, 10:30

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ