Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu dzisiaj ruch jak na dworcu 😁
U nas dzisiaj 2️⃣ urodziny synka 💙 Trzy lata temu byłam w takiej czarnej dupie, że lepiej nie mówić... Nie wiem do teraz jak to przetrwaliśmy. A rok później synek był na świecie i mam wzrusz i ogromne szczęście, że go mam 🥺 Dzisiaj świętujemy🥳Suzie, elektro96, Paima, CoffeeDream, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, notsobadd, MagicznaNuta, Gregorka, Malinowysorbet, Katsue, Vienna, MummyYummy, Speranza :), PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ale tu dzisiaj ruch jak na dworcu 😁
U nas dzisiaj 2️⃣ urodziny synka 💙 Trzy lata temu byłam w takiej czarnej dupie, że lepiej nie mówić... Nie wiem do teraz jak to przetrwaliśmy. A rok później synek był na świecie i mam wzrusz i ogromne szczęście, że go mam 🥺 Dzisiaj świętujemy🥳
Mam nadzieję, że u mnie ta czarna dupa w końcu przeminie…
Dropsiku, a tak ostatnio myślałam o Tobie - czy u Was w ciągu tych dwóch lat starań pojawiła się jakakolwiek ciąża ? Bo zaczyna mnie martwić to, że u nas też niedługo stukną dwa lata, a nie było nawet żadnego biochema, kompletnie nic… to chyba też nie jest normalne, że ani razu „nie zaskoczyło”… Boję się, że to jakiś głębszy problem…34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dziękuję 🩷 Wszystko zapisuje i ten Glimbax to na pewno kupię skoro tak tu wszystkie polecacie.
Raczej nici z tego cyklu. Jakieś osłabienie mnie dopadło i czepnelo się coś na gardło i delikatna infekcja intymna, chociaż dziś już lepiej z tym drugim. -
elektro96 wrote:Na szczęście trzyma. U niego niestety dużym problemem były słodycze, wg mnie to już naprawdę było jak nałóg 😁 ciągle podjadanie, ciasteczka, cukiereczki… Teraz raczej się to skończyło, przynajmniej przy mnie nie je 🤣
Musze przyznać, że mój naprawdę nie jest wybredny. Nawet przekonał się do wielu rzeczy wege, typu hummus, ciecierzyca, tofu. Także u nas nie ma jakiejś wielkiej presji na mięcho 😊 Na ryby niestety też ma długie zęby. Staram się przemycać w różnych formach, na obiad, czy w jakichś pastach na kanapkę.
Podsumowując, mój mąż wsunie wszystko co mu dam 🤣 pod tym względem naprawdę nie mogę na chłopa narzekać 🤣
Mój ogólnie jest anty wege, a też jak już ostatnio podsunelam marchewkę z hummusem to wcinał i prosił o więcej 😁elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj 2️⃣ urodziny synka 💙 Trzy lata temu byłam w takiej czarnej dupie, że lepiej nie mówić... Nie wiem do teraz jak to przetrwaliśmy. A rok później synek był na świecie i mam wzrusz i ogromne szczęście, że go mam 🥺 Dzisiaj świętujemy🥳
Wszystkiego bajkowego dla synka! 🩷Dropsik lubi tę wiadomość
-
Stoooo lat dla Synka! Pięknych chwil ❤️Dropsik lubi tę wiadomość
-
Hej, ale tu ruch od rana!
Sorbecik ✊🏻 obstawiam betę 53
Gregorka udanej zabawy 🥰
Miłego dnia dla wszystkich ♥️
MagicznaNuta, Gregorka, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Sto lat, sto lat 🥳🥳🥳Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
CoffeeDream wrote:Mój ogólnie jest anty wege, a też jak już ostatnio podsunelam marchewkę z hummusem to wcinał i prosił o więcej 😁
Jeśli chodzi o wege, to my uwielbiamy 😊
Spróbuj podsunąć kiedyś mężowi np:
Burgery z buraka ze słonecznikiem,
"Smalczyk" z białej fasoli, z jabłkiem i majerankiem,
Kotleciki z ciecierzycy😌😌
CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Na szczęście trzyma. U niego niestety dużym problemem były słodycze, wg mnie to już naprawdę było jak nałóg 😁 ciągle podjadanie, ciasteczka, cukiereczki… Teraz raczej się to skończyło, przynajmniej przy mnie nie je 🤣
Musze przyznać, że mój naprawdę nie jest wybredny. Nawet przekonał się do wielu rzeczy wege, typu hummus, ciecierzyca, tofu. Także u nas nie ma jakiejś wielkiej presji na mięcho 😊 Na ryby niestety też ma długie zęby. Staram się przemycać w różnych formach, na obiad, czy w jakichś pastach na kanapkę.
Podsumowując, mój mąż wsunie wszystko co mu dam 🤣 pod tym względem naprawdę nie mogę na chłopa narzekać 🤣
Mój jest wszystkożerny. Zresztą te moje fit śniadania i lunche do pracy to on szykuje.MagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
MagicznaNuta wrote:wypisz, wymaluj mój, a najgorsze, ze nawet jak nie kupię słodyczy to sam nakupi i później wcina i mówi, że jak nie chcemy jeść to będzie więcej dla niego
i tak jak Twój mięcho i jeszcze raz mięcho
Noz cholera jasna, oni są jacyś niereformowalni…
Mój ma dokładnie tak samo „ja Ci do talerza nie zaglądam” mi mówi… ale ja do talerza też nie, tylko do tych opakowań z tym syfem 😂MagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Jeśli chodzi o wege, to my uwielbiamy 😊
Spróbuj podsunąć kiedyś mężowi np:
Burgery z buraka ze słonecznikiem,
"Smalczyk" z białej fasoli, z jabłkiem i majerankiem,
Kotleciki z ciecierzycy😌😌
Ale ogólnie to ma podejście, że musi być mięso, bo zaraz będzie głodny 😁Paima, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
To super, że dajesz radę trzymać go na dobrych torach, a lipcowych wynikach na pewno zobaczycie tego efekt 🤞🏻
Mój generalnie też je tylko to co mu podstawiam, ale potem słyszę np „dobre kochanie, ale nie rób więcej” xD
I cykl, paczuszka z ciasteczkamiPrezesoowa, elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Sto lat dla synusia, niech zdrowo rośnie 💋🥳
Twoja historia jest też moją nadzieją…
Domyślam się jaki masz wzrusz 🥹Dropsik lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:Mój jest wszystkożerny. Zresztą te moje fit śniadania i lunche do pracy to on szykuje.
A to tak, jak mój.
Uwielbia gotować, testuje na sobie różne diety.
Obecnie jest na keto więc nawet mi pasuje przy cukrzycy-ja tylko lekko siebie modyfikuję i dorzucam węgle 😊MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Ale tu dzisiaj ruch jak na dworcu 😁
Pełni szczęścia i spełnienia marzeń dla synkaDropsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:Na szczęście trzyma. U niego niestety dużym problemem były słodycze, wg mnie to już naprawdę było jak nałóg 😁 ciągle podjadanie, ciasteczka, cukiereczki… Teraz raczej się to skończyło, przynajmniej przy mnie nie je 🤣