X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój ostatnio zeżarł na meczu kebaba z kolegami, ale rano mi powiedział, że nie mógł spać, bo ma za dużo supli:P tak kuźwa 4 tabletki mu zaszkodziły bardziej niż 30 cm kebsa :P

😂😂😂 o jezu, on są naprawdę niereformowalni
    Niedobra żona, maltretuje chłopa witaminami 😂

elektro96, MagicznaNuta, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój ostatnio zeżarł na meczu kebaba z kolegami, ale rano mi powiedział, że nie mógł spać, bo ma za dużo supli:P tak kuźwa 4 tabletki mu zaszkodziły bardziej niż 30 cm kebsa :P
    :D

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    o u nas ten tekst też często gości :D albo po co wymyślasz, kotleta byś przerzuciła na jedną i drugą stronę i obiad jest :D

Jezu tak!! Stoisz przy garach, a to polędwiczka, a to schab w worku pieczony, a to przyjdzie i i tak powie że on to by zjadł „schabowe z kurczaka”. No jak ja to słyszę to mnie w ogóle szlag trafia. Kiedyś go wyślę po ten schab z kurczaka do mięsnego 😂

elektro96, MagicznaNuta, Katsue lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    My przynajmniej wiemy z czym walczymy, więc nie wyobrażam sobie tego, co musiałaś przeżywać… taka niewiedza i niepewność jest okropna…
    Elektro i dla Ciebie zaświeci słoneczko :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jestem 8dpo.
    Ale nie wiążę nadziei. Wczoraj tylko przed snem zastanawiałam się jakie kolejne kroki poczynić. Mój miał robić badanie nasienia, ale przez tą chorobę to nie ma sensu.
    Zrobię na pewno badanie na pasożyty, z tym, że w ten weekend pełnia a my wyjeżdżamy, więc chyba zrobię poza pełnią.
    Czyli przeziębienie może na coś się przyda, z tego złego mogłoby wyjść coś pięknego, nie trać nadziei

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ooo tak! Przypomniałaś mi o wege burgerach 🤪 muszę zakupić gotowca 🤣 ze słonecznikiem dla mnie najlepsze 🥰
    gdzie są te gotowce?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Myślałam, że mnie to nie dopadnie, ale będąc dziś w pracy, to ciągle myślę o tym, dlaczego nam się do tej pory nie udało..ile będzie znowu trwał mój cykl, czy serio takie objawy owulacji jakie miałam, czyli dużo przezroczystyego-rozciągliwego śluzu, 2 dniowe bóle jajników i pozytywny owulak, to serio nie było tej owulacji (?)..Jezu ja już nic z tego nie rozumiem, czy naprawdę lekarz nic nie widział czy może miał chu***y sprzęt..oczywiście wolę wierzyć w to drugie 😔
    Czekam aż będę mogła zrobić resztę badań, w tym witaminy, dobrze, że chociaż tarczyca w porządku.

Musiałam się wygadać, przepraszam, że Wam tu trochę posmęcę, bo widzę że macie dobre humory dziś .
    W mojej głowie jest tyle pytań, na które nie ma stuprocentowej odpowiedzi, myślałam, że będzie dużo łatwiej starając się o dziecko

Takie myśli są zupełnie normalne, jeszcze w tej newralgicznej fazie cyklu to już w ogole, przytulam 🫂
    Ja na Twoim miejscu pewnie poszłabym jeden cykl na monitoring, żeby zobaczyć jak to wygląda. To daje dużo odpowiedzi.
    Poza tym… staracie się bardzo krótko, to naprawdę nie czas na takie myśli. Daj sobie troszkę czasu na luzie :* choć wiem, że ciężko tak podchodzić kiedy bardzo zależy

Majlen, elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    fajne pomysły :) z jakiegoś konkretnego przepisu robisz?

Kombinuję z przepisami, biorę z neta albo z Thermomixa. ☺️

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jezu tak!! Stoisz przy garach, a to polędwiczka, a to schab w worku pieczony, a to przyjdzie i i tak powie że on to by zjadł „schabowe z kurczaka”. No jak ja to słyszę to mnie w ogóle szlag trafia. Kiedyś go wyślę po ten schab z kurczaka do mięsnego 😂
    razem niech sobie pójdą do tego mięsnego :D

notsobadd lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    gdzie są te gotowce?
    W biedronce i w lidlu na pewno 😁

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Takie myśli są zupełnie normalne, jeszcze w tej newralgicznej fazie cyklu to już w ogole, przytulam 🫂
    Ja na Twoim miejscu pewnie poszłabym jeden cykl na monitoring, żeby zobaczyć jak to wygląda. To daje dużo odpowiedzi.
    Poza tym… staracie się bardzo krótko, to naprawdę nie czas na takie myśli. Daj sobie troszkę czasu na luzie :* choć wiem, że ciężko tak podchodzić kiedy bardzo zależy
    Tak, pewnie pójdę na monit, sprawdzić, zobaczę jak mi się to finansowo ułoży, bo teraz będę te badania robić.
    Wiem, że krótko i ze trzeba uzbroić się w cierpliwość niestety

Dropsik lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
    • 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    - badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
    - 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Majlen zgadzam się ze słowami Notsobadd, wiem, że dla kobiety pragnącej dziecka każdy nieudany cykl powoduje takie myśli w głowie, to normalne, że się tak czujesz.
    Statystycznie większości par udaje się zajść w ciążę w pierwszym roku starań. Głowa do góry, poza tym jeszcze nie skreślajmy tego cyklu, przytulam Cię mocno.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Myślałam, że mnie to nie dopadnie, ale będąc dziś w pracy, to ciągle myślę o tym, dlaczego nam się do tej pory nie udało..ile będzie znowu trwał mój cykl, czy serio takie objawy owulacji jakie miałam, czyli dużo przezroczystyego-rozciągliwego śluzu, 2 dniowe bóle jajników i pozytywny owulak, to serio nie było tej owulacji (?)..Jezu ja już nic z tego nie rozumiem, czy naprawdę lekarz nic nie widział czy może miał chu***y sprzęt..oczywiście wolę wierzyć w to drugie 😔
    Czekam aż będę mogła zrobić resztę badań, w tym witaminy, dobrze, że chociaż tarczyca w porządku.

Musiałam się wygadać, przepraszam, że Wam tu trochę posmęcę, bo widzę że macie dobre humory dziś .
    W mojej głowie jest tyle pytań, na które nie ma stuprocentowej odpowiedzi, myślałam, że będzie dużo łatwiej starając się o dziecko

Kochana, potrzebujesz na pewno czasu, żeby cykl się wyregulował. Dobrze wiemy jak ciężko zachować resztki cierpliwości w tej sytuacji, ale prędzej czy później wyjdzie dla nas słoneczko 🫂🌞

MagicznaNuta, Majlen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Kombinuję z przepisami, biorę z neta albo z Thermomixa. ☺️
    nie mam Thermomixa ale myślałam, żeby kupić tego z Lidla warto w ogóle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    W biedronce i w lidlu na pewno 😁
    muszę zajrzeć na te półki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:

Może Twój organizm potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby dojść do siebie?

Rozumiem Twoje rozczarowanie, staraczki już tak niestety mają :(

MagicznaNuta, Majlen lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    nie mam Thermomixa ale myślałam, żeby kupić tego z Lidla warto w ogóle?
    Ja mam lidlomixa i jestem bardzo zadowolona 😁

MagicznaNuta, Paima lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe życzę dużo zdrówka I trzymam kciuki żeby jednak z tego cyklu coś się wykluło 🤞😚

Dropsik sto lat dla synka. Niech rosnie zdrowy i radosny 😚🎂

Wiecie, że ja chyba bobu nie próbowałam jeszcze? Muszę nadrobić 😆 ale jagody bardzo lubię 😊
    A co do odżywiania, to mój mąż zjada wszystko co zrobie. Oboje staramy się jesc zdrowo, on dodatkowo liczy kalorie więc wiem mniej więcej co, ile i jak zrobic zeby makro sie zgadzało. Nawet jak coś mi nie wyjdzie to zjada i mówi że spoko, że cieszy się ze ma gotowe 😅

MagicznaNuta, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja mam lidlomixa i jestem bardzo zadowolona 😁
    staliśmy ostatnio przy nim z mężem i dumaliśmy i jeszcze była promka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Coffe życzę dużo zdrówka I trzymam kciuki żeby jednak z tego cyklu coś się wykluło 🤞😚

Dropsik sto lat dla synka. Niech rosnie zdrowy i radosny 😚🎂

Wiecie, że ja chyba bobu nie próbowałam jeszcze? Muszę nadrobić 😆 ale jagody bardzo lubię 😊
    A co do odżywiania, to mój mąż zjada wszystko co zrobie. Oboje staramy się jesc zdrowo, on dodatkowo liczy kalorie więc wiem mniej więcej co, ile i jak zrobic zeby makro sie zgadzało. Nawet jak coś mi nie wyjdzie to zjada i mówi że spoko, że cieszy się ze ma gotowe 😅
    super :) a kiedy Kochana można się spodziewać wyników Twojej bety?

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ