Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Jaka cudna
taka to by się mogła na mnie obrażać
Marzę o piesku albo nawet o kilku, ale postanowiliśmy z mężem, że to dopiero jak się wybudujemy, bo trzymanie pieska w bloku, kiedy nas nie ma przez większość dnia to byłoby dla niego nie fair
Rozumiem rozterki, choć wiele osób z mojego otoczenia ma psinkę w bloku i żyją sobie szczęśliwie. Ale jednak przy dużym psie fajnie mieć tą przestrzeń i na pewno bardziej komfortowo dla właścicieli, bo jednak nie trzeba wstawać rano na spacer i schodzić na dół tylko ma całą posesję do dyspozycji 😃
Ale z drugiej strony zwierzęta to sama radość w domu, więc chyba nawet mieszkając w bloku bym się zdecydowała… może nie na 40 kilo psa, ale koty musiałyby być. Jestem beznadziejną kociarą, kocham sierściuchy, miłości do psa uczył mnie chłop…Katsue, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:A wiesz, że ja przeczytałam, że walczą w Tobie dwa jajniki? 😂
W sumie to by się nawet zgadzało - owu z tego teoretycznie "nieczynnego", więc może tam jest jakaś bitwa 🤭 Oby owocna ✊✊✊
PS. Ja też jakoś mocno wierzę w ten Twój cykl!
W ostatnim czasie jedyną walkę z moimi jajnikami prowadziłam ja 😂💪🏻 oby skutecznieMummyYummy lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:A jak Ci się uda, to zaczynamy z @elektro96 dorabiać jako wróżbitki online 😅😅
Widzę Was w tej roli… 🤪
A jak Ty się czujesz? Samopoczucie lepsze? Będziesz jeszcze testować?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyJa powiem Wam dziewczyny, ze miałam taki dobry cykl- jakoś nie nakręcałam się i byłam na totalnym luzie, aż do teraz.
Teraz dopatruje się jakiś objawów i wydaje mi się że jestem w ciąży. Aż jestem na siebie zła. Bo potem będzie ciężko jak okres przyjdzie -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Rozumiem rozterki, choć wiele osób z mojego otoczenia ma psinkę w bloku i żyją sobie szczęśliwie. Ale jednak przy dużym psie fajnie mieć tą przestrzeń i na pewno bardziej komfortowo dla właścicieli, bo jednak nie trzeba wstawać rano na spacer i schodzić na dół tylko ma całą posesję do dyspozycji 😃
Ale z drugiej strony zwierzęta to sama radość w domu, więc chyba nawet mieszkając w bloku bym się zdecydowała… może nie na 40 kilo psa, ale koty musiałyby być. Jestem beznadziejną kociarą, kocham sierściuchy, miłości do psa uczył mnie chłop…
A to ja jestem totalnie przeciwna kotomnie lubię, poza tym mam alergię. Miałam też negatywne doświadczenia, bo na studiach jedna współlokatorka miała kota no i był dramat - szybko szukałam czegoś innego
Wydaje mi się, że koty są jednak trochę inne i spędzanie 10-12 godzin w ciągu dnia samotnie im tak nie przeszkadza, jak mogłoby przeszkadzać pieskowi.
Mąż miał małego kundelka ze schroniska dawno dawno temu, ale pracował też w zupełnie innej formie i dużo bywał w domu. Sam z doświadczenia mówi, że nigdy więcej psa do mieszkania. A spacery to żaden problem, byłaby też większa motywacja do wyjściana naszym osiedlu są parki dla piesków z torami przeszkód itp. no, ale nic, to kwestia przyszłości
-
notsobadd wrote:Rozumiem rozterki, choć wiele osób z mojego otoczenia ma psinkę w bloku i żyją sobie szczęśliwie. Ale jednak przy dużym psie fajnie mieć tą przestrzeń i na pewno bardziej komfortowo dla właścicieli, bo jednak nie trzeba wstawać rano na spacer i schodzić na dół tylko ma całą posesję do dyspozycji 😃
Ale z drugiej strony zwierzęta to sama radość w domu, więc chyba nawet mieszkając w bloku bym się zdecydowała… może nie na 40 kilo psa, ale koty musiałyby być. Jestem beznadziejną kociarą, kocham sierściuchy, miłości do psa uczył mnie chłop…
Ja mam psa w bloku i ja z nią codziennie jeżdżę na pola lub do lasu na ok. Godzinę i jest luz, ale widzę że trochę brakuje jej przestrzeni mimo wszystko, dlatego cieszę się że się budujemy i będzie miała działkę do dyspozycji 🥰 Pierwsze co robimy siatkę, żeby mogła jeździć z moim jak będzie robił na budowie. Może gdzieś za miesiąc ruszymy 🤞
I mam deal ze starym, że jak nie zajdę w ciążę do 2025 roku to kupujemy/adoptujemy drugiego psa, ale sama nie wiem czy chce i czy się nie wstrzymać z rok i wziąć już jak będziemy mieszkać w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2024, 21:24
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Majlen wrote:A jak Ci się uda, to zaczynamy z @elektro96 dorabiać jako wróżbitki online 😅😅
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
notsobadd wrote:Rozumiem rozterki, choć wiele osób z mojego otoczenia ma psinkę w bloku i żyją sobie szczęśliwie. Ale jednak przy dużym psie fajnie mieć tą przestrzeń i na pewno bardziej komfortowo dla właścicieli, bo jednak nie trzeba wstawać rano na spacer i schodzić na dół tylko ma całą posesję do dyspozycji 😃
Prezesowa, kiedyś gdzieś przeczytałam takie zdanie, że dla psiaka ze schroniska lepiej, żeby posiedział w ciepłym domku pół dnia sam, ale miał codzienny spacerek i miłość, niż żeby marznął lub wręcz gotował się w schroniskowym kojcu. Nie namawiam, ale przemyśl sprawę ♥️Lavenda, Prezesoowa lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Doczytałam o dzisiejszej rozmowie Prezesowej - mocne kciuki za pozytywny efekt moja droga, jesteś świetna babka i myślę że każdy pracodawca chciałby Cię mieć na pokładzie ☺️🤞🏻
Widziałam też mnóstwo pyszności, Elektro te pierogi... Ale bym je jadła 🤤😄
Przepraszam, ale nie dam rady chyba wszystkich Was dzisiaj nadrobić... 🙂↕️elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ale dzisiaj tu pozytywnie 😎
elektro96, Speranza :), Zaczarowan, Majlen, Pati2804, Gregorka, Prezesoowa, MagicznaNuta, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Speranza :) wrote:Doczytałam o dzisiejszej rozmowie Prezesowej - mocne kciuki za pozytywny efekt moja droga, jesteś świetna babka i myślę że każdy pracodawca chciałby Cię mieć na pokładzie ☺️🤞🏻
Widziałam też mnóstwo pyszności, Elektro te pierogi... Ale bym je jadła 🤤😄
Przepraszam, ale nie dam rady chyba wszystkich Was dzisiaj nadrobić... 🙂↕️Speranza :) lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W pracy miałam trudny dzień,ciężkie spotkanie. Po robocie musiałam ogarnąć kilka tematów, a potem obiad i spanie. Codziennie zasypiam, to jest silniejsze ode mnie... O 16 odcina mi zasilanie. Nie wiem jak będzie jutro bo o 18 mam dentystę i jakoś muszę dojechać i wrócić. Przy okazji moich rodziców kochanych odwiedzę ☺️ To naprawdę mega wyprawa będzie, bo oni daleko mieszkająZaczarowan lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:W pracy miałam trudny dzień,ciężkie spotkanie. Po robocie musiałam ogarnąć kilka tematów, a potem obiad i spanie. Codziennie zasypiam, to jest silniejsze ode mnie... O 16 odcina mi zasilanie. Nie wiem jak będzie jutro bo o 18 mam dentystę i jakoś muszę dojechać i wrócić. Przy okazji moich rodziców kochanych odwiedzę ☺️ To naprawdę mega wyprawa będzie, bo oni daleko mieszkają
Śpij ile tylko potrzebujesz ❤️❤️elektro96, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
MummyYummy jest już fasolka ale jeszcze cena powala ☺️
Co do cukru, to nie mierzę w nocy, tylko na czczo.
Chodziło mi o to , że po każdym posiłku mam dobre cukry, póki kontroluję co jem.
Ale co bym nie zmodyfikowała, to ten nocny (mierzony rano na czczo) mi świruje 😔 dziś było 90 więc super.
A tak to zwykle koło 100 niestety.
Niedługo wizyta u diabetologa 🤭
Malinowysorbet piękna beta.
Kropek znalazł sobie już dobre miejsce u Ciebie w brzuszku 🥰
Powinniście dostać zakaz wrzucania zdjęć jedzenia 🤭
Nie lubię pierogów z owocami ale jak dziś zobaczyłam te z jagodami to aż mi ślinka poleciała.
Opanowałam się...
A tam goferki 😆😜
Nieeeeeee no, dajcie mi jeść 😆elektro96, Malinowysorbet, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Ojj a ja dziś mocno spóźniona ale nie będę oszukiwać spędziłam super dzień z synkiem trochę leżakowania kąpieli w basenie, trochę pograliśmy piłka i nawet mimo jego buntowniczych napadów był to naprawdę super dzień. Teraz trochę grzeszków bo chipsy wjechały ale jak tu oglądać taki mecz bez grzeszkow🤣🤣
Sorbecik gratki bo widzę że potwierdzone beta 😁 oby była najnudniejsza do samego rozwiązania 😅
Co do piesków ja jestem mega psiara ale z racji tego że wybrałam sobie najbardziej chorowita chyba rasę piesków buldog francuski tak powiedziałam że nigdy w życiu więcej (znając życie to sie nie uda i pójdziemy po jakiś ,,przegląd osiedlowy,, do schroniska)
Kot by się przydał w domu ale jakoś tak mimo sympatii do zwierząt jakoś kompletnie mnie do kotów nie ciągniePrezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Marzycielka wrote:Hej dziewczyny 🙂 nie było mnie kilka miesięcy i widzę zmiany 😋 nie ma wątków miesięcznych he he
U mnie nowy cykl, nowa nadzieja 😊
Brzuchatkom życzę nudnych ciąż 🥰
Cześć 😊
Są wątki miesięczne, najnowszy to :
"My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣"
My, zgodnie z tytułem, nie chciałyśmy się "rozstawać" co miesiąc 😉Marzycielka, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, MagicznaNuta, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Widzę Was w tej roli… 🤪
A jak Ty się czujesz? Samopoczucie lepsze? Będziesz jeszcze testować?
Tak zdałam sobie sprawę, że mam cały czas temat nieudanych prób z tyłu głowy, gdzieś pomiędzy jeszcze mi się przeplata myśl jednak o pcos, bo mam nieregularne te miesiączki i się tego boję na tą chwilę. Wszystko teraz jest w zawieszeniu, do chwili aż będę mogła zrobić badania, najgorzej
No i w sumie do wizyty u gina w poniedziałek.
A co do testowania, to siknę jeszcze bliżej weekendu♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️