Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Za mną ciężka noc, trochę spięłam się z mamą na wieczór, bo dopada mnie frustracja. Chciałabym odzyskać chociaż trochę swoje życie, a mama polega na mnie w 100% i już mnie to wkurza. I jednocześnie jestem zła na siebie, że mnie to wkurza, a z drugiej strony na nią, że mnie tym obciąża. No i to by było na tyle, jeśli chodzi o dobry wczorajszy dzień
Jeszcze dziś tata wychodzi, więc jest masę spraw organizacyjnych i dużo rzeczy do ogarnięcia. Przy tym upale to będzie wesoło
Dziś kalendarz mamy pusty, ale liczę na jakieś dobre wiadomości od Was -
Prezesoowa wrote:Suzie, a nie stresujesz się tym za bardzo? W sensie czy nie czujesz się od rana zestresowana?
Pytam, bo moja temperatura zalicza doliny dolin w stresujących momentach i za to odpowiada kortyzolod razu u mnie to widać na wykresie, bo jest stabilnie i nagle taka dolina poniżej 36 st. I to niekoniecznie są jednodniowe spadki, czasem się utrzymują kilka dni
No właśnie wieczorem i rano jestem najbardziej zrelaksowana 🙈
No nie wiem, zobaczymy. Wizytę mam w razie W zobaczona i zobaczymy.
Jeszcze u mnie tak duszno jest 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 07:34
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnySuzie wrote:No właśnie wieczorem i rano jestem najbardziej zrelaksowana 🙈
No nie wiem, zobaczymy. Wizytę mam w razie W zobaczona i zobaczymy.
Jeszcze u mnie tak duszno jest 🙄
U nas też. W nocy temperatura nie spadła poniżej 20 stopni, aktualnie już 24... -
Dzień dobry 😊
U nas w nocy porządnie lał deszcz, zagrzmiało kilka razy i dzisiaj powietrze już lżejsze 😁
Miłego dnia 😊Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie 22 i ma być burza popołudniu, ale nie uwierzę póki nie zobaczę 🙄👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
Za mną ciężka noc, trochę spięłam się z mamą na wieczór, bo dopada mnie frustracja. Chciałabym odzyskać chociaż trochę swoje życie, a mama polega na mnie w 100% i już mnie to wkurza. I jednocześnie jestem zła na siebie, że mnie to wkurza, a z drugiej strony na nią, że mnie tym obciąża. No i to by było na tyle, jeśli chodzi o dobry wczorajszy dzień
Jeszcze dziś tata wychodzi, więc jest masę spraw organizacyjnych i dużo rzeczy do ogarnięcia. Przy tym upale to będzie wesoło
Dziś kalendarz mamy pusty, ale liczę na jakieś dobre wiadomości od Was
Dużo siły i cierpliwości kochana... Frustracji niestety nie unikniesz, nie miej sobie tego za złe. To wszystko co się dzieje to ekstremalna sytuacja i tu nie ma złych uczuć... 🫂Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Dzień dobry 😊
U nas w nocy porządnie lał deszcz, zagrzmiało kilka razy i dzisiaj powietrze już lżejsze 😁
Miłego dnia 😊
Miałam przecieki z wielkopolski, że w nocy była burza i strasznie lało 🤨elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Dobrego dnia dziewczyny, niech praca szybko minie ☺️ Ja zaraz lecę do laboratorium zrobić milion ciążowych badań. W sumie kasa przy staraniach i ciąży leci póki co tak samo.
Dropsik, Gregorka, Katsue lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
Dziś kalendarz mamy pusty, ale liczę na jakieś dobre wiadomości od Was
W 100% rozumiem. Wszystko jest na Twoich barkach i frustracja jest normalna, a z drugiej strony chcesz być oparciem dla rodziny. Syndrom Matki Teresy, mówiłam 🤪
Oby dzisiejszy dzień poszedł gładko. Wpadnij potem z wieściami z placu boju:*
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny jeśli lekarz zlecił mi samo TSH to lepiej dorzucić jeszcze TS3 i ts4? Dobrze pamiętam? Czy coś podkręciłam?
grazka0022 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnySuzie wrote:U mnie 22 i ma być burza popołudniu, ale nie uwierzę póki nie zobaczę 🙄
U nas poszło wczoraj bokiem, a w zasadzie dwoma.
Chociaż ja to mam paranoję jak jeżdżę autem, że spadnie grad i mi auto wyobija.. Teściowi tak w zeszłym roku wytłukło nówkę sztukę i jak widzę w prognozach, że ma być grad to chodzę na piechotkęWiem, chora głowa
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:W 100% rozumiem. Wszystko jest na Twoich barkach i frustracja jest normalna, a z drugiej strony chcesz być oparciem dla rodziny. Syndrom Matki Teresy, mówiłam 🤪
Oby dzisiejszy dzień poszedł gładko. Wpadnij potem z wieściami z placu boju:*
A jak u Ciebie z rodzicami? Mama już się dobrze czuje? -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:FT3 i FT4
Hahaaaaa, dzięki 🤣🤣🤣 Brak śniadania wjechał"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
U nas dzisiaj ochłodzenie, pochmurno i wiatr koło 17/18 stopni. Lecę na 9 do fizjo. Obawiam się małej zjebki, bo z ćwiczeniami na bakier byłam 🙈 i już nawet nie pisze tutaj i nie narzekam, ale ciągle mam taki starszym katar 🤧 a jak katar to smarkanie czy kichanie i napinanie brzucha. Milion razy dziennie🥴 i też czuję, że moje mięśnie brzucha tego nie lubią bardzo, mięśnia dna miednicy również 😬 Więc obawiam się pogorszenia stanu i USG nie skłamie a mogłoby 🤣
Zaczarowan, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati, super, że w końcu Franio dał się poczuć 😍
Prezesowa, kciuki za tatę, ale z tego co piszesz to spędzi w domu raczej godziny niż dni 😔 Przykre, że mama nie szuka wsparcia w kimś innym tylko w swoim dziecku, czyli Tobie. To musi być mocno obciążające Twoją głowę. Tym bardziej nie miej wyrzutów, że masz to zwolnienie,bo należy się jak psu buda.Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A jak u Ciebie z rodzicami? Mama już się dobrze czuje?
Mama lepiej, wybiera się już do pracy
Ale przyznam szczerze, że chyba mam jakiś przesyt rodziny po ostatnich wydarzeniach i rzadko u nich bywam 🤪 wszystko u nich ok, więc skupiłam się na życiu swoim i męża nareszcie. Może to głupio brzmi, ale odpoczywam sobie od wszelkich spraw i problemów mojej rodziny, w ktore ostatnio byłam angażowana 🙈
Czeka mnie w przyszłym miesiącu tylko kilka wizyt z babcią w sprawie tego świeżo zdiagnozowanego RZSSperanza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Cześć w środę 🌸
U mnie dalej samopoczucie do dupy.Gorączka jednak nie rozkręciła się na noc, więc o tyle dobrze, bo obyło się bez zbijania. Gardło dalej boli, ale jest poprawa.
Miłego dnia Dziewczyny 🩷🌸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 08:24