X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Za mną ciężka noc, trochę spięłam się z mamą na wieczór, bo dopada mnie frustracja. Chciałabym odzyskać chociaż trochę swoje życie, a mama polega na mnie w 100% i już mnie to wkurza. I jednocześnie jestem zła na siebie, że mnie to wkurza, a z drugiej strony na nią, że mnie tym obciąża. No i to by było na tyle, jeśli chodzi o dobry wczorajszy dzień :P

Jeszcze dziś tata wychodzi, więc jest masę spraw organizacyjnych i dużo rzeczy do ogarnięcia. Przy tym upale to będzie wesoło :P

Dziś kalendarz mamy pusty, ale liczę na jakieś dobre wiadomości od Was <3

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Suzie, a nie stresujesz się tym za bardzo? W sensie czy nie czujesz się od rana zestresowana?

Pytam, bo moja temperatura zalicza doliny dolin w stresujących momentach i za to odpowiada kortyzol :( od razu u mnie to widać na wykresie, bo jest stabilnie i nagle taka dolina poniżej 36 st. I to niekoniecznie są jednodniowe spadki, czasem się utrzymują kilka dni

No właśnie wieczorem i rano jestem najbardziej zrelaksowana 🙈
    No nie wiem, zobaczymy. Wizytę mam w razie W zobaczona i zobaczymy.

Jeszcze u mnie tak duszno jest 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 07:34

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie wieczorem i rano jestem najbardziej zrelaksowana 🙈
    No nie wiem, zobaczymy. Wizytę mam w razie W zobaczona i zobaczymy.

Jeszcze u mnie tak duszno jest 🙄

U nas też. W nocy temperatura nie spadła poniżej 20 stopni, aktualnie już 24...

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    U nas w nocy porządnie lał deszcz, zagrzmiało kilka razy i dzisiaj powietrze już lżejsze 😁
    Miłego dnia 😊

Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U nas też. W nocy temperatura nie spadła poniżej 20 stopni, aktualnie już 24...

U mnie 22 i ma być burza popołudniu, ale nie uwierzę póki nie zobaczę 🙄

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Za mną ciężka noc, trochę spięłam się z mamą na wieczór, bo dopada mnie frustracja. Chciałabym odzyskać chociaż trochę swoje życie, a mama polega na mnie w 100% i już mnie to wkurza. I jednocześnie jestem zła na siebie, że mnie to wkurza, a z drugiej strony na nią, że mnie tym obciąża. No i to by było na tyle, jeśli chodzi o dobry wczorajszy dzień :P

Jeszcze dziś tata wychodzi, więc jest masę spraw organizacyjnych i dużo rzeczy do ogarnięcia. Przy tym upale to będzie wesoło :P

Dużo siły i cierpliwości kochana... Frustracji niestety nie unikniesz, nie miej sobie tego za złe. To wszystko co się dzieje to ekstremalna sytuacja i tu nie ma złych uczuć... 🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dzień dobry 😊
    U nas w nocy porządnie lał deszcz, zagrzmiało kilka razy i dzisiaj powietrze już lżejsze 😁
    Miłego dnia 😊

Miałam przecieki z wielkopolski, że w nocy była burza i strasznie lało 🤨

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny, niech praca szybko minie ☺️ Ja zaraz lecę do laboratorium zrobić milion ciążowych badań. W sumie kasa przy staraniach i ciąży leci póki co tak samo.

Dropsik, Gregorka, Katsue lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

W 100% rozumiem. Wszystko jest na Twoich barkach i frustracja jest normalna, a z drugiej strony chcesz być oparciem dla rodziny. Syndrom Matki Teresy, mówiłam 🤪

Oby dzisiejszy dzień poszedł gładko. Wpadnij potem z wieściami z placu boju :) :*

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli lekarz zlecił mi samo TSH to lepiej dorzucić jeszcze TS3 i ts4? Dobrze pamiętam? Czy coś podkręciłam?

grazka0022 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie 22 i ma być burza popołudniu, ale nie uwierzę póki nie zobaczę 🙄

U nas poszło wczoraj bokiem, a w zasadzie dwoma.

Chociaż ja to mam paranoję jak jeżdżę autem, że spadnie grad i mi auto wyobija.. Teściowi tak w zeszłym roku wytłukło nówkę sztukę i jak widzę w prognozach, że ma być grad to chodzę na piechotkę :P Wiem, chora głowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W 100% rozumiem. Wszystko jest na Twoich barkach i frustracja jest normalna, a z drugiej strony chcesz być oparciem dla rodziny. Syndrom Matki Teresy, mówiłam 🤪

Oby dzisiejszy dzień poszedł gładko. Wpadnij potem z wieściami z placu boju :) :*

A jak u Ciebie z rodzicami? Mama już się dobrze czuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny jeśli lekarz zlecił mi samo TSH to lepiej dorzucić jeszcze TS3 i ts4? Dobrze pamiętam? Czy coś podkręciłam?

FT3 i FT4 :)

Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 czerwca 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    FT3 i FT4 :)

Hahaaaaa, dzięki 🤣🤣🤣 Brak śniadania wjechał

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ochłodzenie, pochmurno i wiatr koło 17/18 stopni. Lecę na 9 do fizjo. Obawiam się małej zjebki, bo z ćwiczeniami na bakier byłam 🙈 i już nawet nie pisze tutaj i nie narzekam, ale ciągle mam taki starszym katar 🤧 a jak katar to smarkanie czy kichanie i napinanie brzucha. Milion razy dziennie🥴 i też czuję, że moje mięśnie brzucha tego nie lubią bardzo, mięśnia dna miednicy również 😬 Więc obawiam się pogorszenia stanu i USG nie skłamie a mogłoby 🤣

Zaczarowan, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzieci ogarnięte, poszły do przedszkola :) Dobrej środy Wam życzę, teraz to już tylko z górki do końca tygodnia

MagicznaNuta, Pati2804, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super, że w końcu Franio dał się poczuć 😍

Prezesowa, kciuki za tatę, ale z tego co piszesz to spędzi w domu raczej godziny niż dni 😔 Przykre, że mama nie szuka wsparcia w kimś innym tylko w swoim dziecku, czyli Tobie. To musi być mocno obciążające Twoją głowę. Tym bardziej nie miej wyrzutów, że masz to zwolnienie,bo należy się jak psu buda.

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tu na forum trochę jestem ale nigdy nie nauczyłam się jak dodać info do stopki. Czy ktoś mnie poinstruuje?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A jak u Ciebie z rodzicami? Mama już się dobrze czuje?

Mama lepiej, wybiera się już do pracy :)
    Ale przyznam szczerze, że chyba mam jakiś przesyt rodziny po ostatnich wydarzeniach i rzadko u nich bywam 🤪 wszystko u nich ok, więc skupiłam się na życiu swoim i męża nareszcie. Może to głupio brzmi, ale odpoczywam sobie od wszelkich spraw i problemów mojej rodziny, w ktore ostatnio byłam angażowana 🙈

Czeka mnie w przyszłym miesiącu tylko kilka wizyt z babcią w sprawie tego świeżo zdiagnozowanego RZS :)

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w środę 🌸

U mnie dalej samopoczucie do dupy.Gorączka jednak nie rozkręciła się na noc, więc o tyle dobrze, bo obyło się bez zbijania. Gardło dalej boli, ale jest poprawa.

Miłego dnia Dziewczyny 🩷🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 08:24

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ