X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z drobnym opóźnieniem, ale okres dotarł, zaczynam nowy cykl! Tym razem cykl trwał 36 dni, nie jest idealnie, ale już bliżej normy, więc się cieszę :D

Fermina, Gregorka, patience, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, Monk@, elektro96, ellevv, Majuna, damrade, Rachelka23, Lauraa, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Lecę do pracy. Nie jestem w stanie nadrobić! Na nic nie mam czasu…. Mam nadzieję że u Was ok wszystko…
    Mi przyszedł posiew na bakterie i grzyby z szyjki przed sono hsg. Niestety wyszły grzybki;( hsg przełożone na kolejny cykl. Strasznie szkoda mi bo liczyłam że po tym hsg się uda… a tak to teraz leki globulki, dupek odstawiony i czekam na @ żeby zakończyć cykl i rozpocząć nowy. W nowym skupiam się na diecie i ćwiczeniach i odpuszczamy starania intensywne. Na luzie regularnie przytulanki i większych nadziei i tak nie mam. Jeden jajnik wciąż pod macica zawinięty biedny a drugi już ma dość i te torbiele krwotoczne. Także miłego dnia dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki.
    Może się uda któregoś dnia ponadrabiac…

Rachelka23 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:22

Fermina lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny z drobnym opóźnieniem, ale okres dotarł, zaczynam nowy cykl! Tym razem cykl trwał 36 dni, nie jest idealnie, ale już bliżej normy, więc się cieszę :D
    Ekstra, obyś na następną @ czekała co najmniej rok 🤞
    Wdrażasz jakieś nowinki w suplementacji w tym cyklu?

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :) 🍀

Dziś czekamy na osikańca @blob - ✊🏻

Spędziłam wczoraj super wieczór ze znajomymi. Dieta poszła w odstawkę, bo wciągnęłam burgera z panierowanym camembertem i trochę piwka, ale się zrelaksowałam i odpoczęłam :) ciekawe kiedy i czym za to oberwę :P

Chciałam się też pochwalić, że tak jak zapowiadałam zaczęłam robić testy owulacyjne i może 2-3 dni temu nie były białe, ale na pewno były negatywne 🥹 to pierwszy raz kiedy LH mi trochę spadło 🙏🏼 zobaczymy czy teraz wyjdzie w ogóle pozytywny, bo mam mieszane uczucia co do owulacji w tym cyklu, na razie zero objawów, ale może mnie dopadnie w dzień owulacji jak w poprzednim cyklu :)

Słonecznego dnia dla Was 🌻
    Super, że się troche rozerwałaś.
    A który masz DC teraz?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Ekstra, obyś na następną @ czekała co najmniej rok 🤞
    Wdrażasz jakieś nowinki w suplementacji w tym cyklu?

W tym raczej nie. Jedyna "nowina" to zaczęłam mierzyć temperaturę. :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja wczoraj nadrabiałam aż zasnęłam przy tym 🤪

ellevv większość się mieści w „widełkach”, które są tak rozległe i nijak mają się do staraczek :( Ostatnio oglądałam lajva z ginekolożką to mówiła, że tsh im bliżej 1 tym lepiej. Pogadaj może z lekarzem, że się starasz. Bo glukoza też najlepiej jakby była poniżej 90. Kciuki ✊🏻

Co do starych filmów to pamięta ktoś z Disney channel Camp rock? I piosenkę demi lovato this is me? Oglądałam to chyba z milion razy 😂 a jeśli chodzi o bajki to mam taki sentyment do Franklina. Jak słyszę czołówkę to mnie dopada taka nostalgia jak ja jeszcze wczoraj byłam dzieckiem a dziś już tyle lat 😂
    Oj tak! Wszytskie filmy tego typu Dinseyowskie oglądałam 🤩🤩 Franklina też🥰 "deszcz czy słońce..." W ogóle z siostrami mowilysmy,że właśnie nowa piosenka Beyonce texas kojarzy się nam z przyśpiewka do tej bajki 😊

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W tym raczej nie. Jedyna "nowina" to zaczęłam mierzyć temperaturę. :D
    To wytrwałosci 💪🏻

Suzie lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Nie pisałam ani nie dzwoniłam jeszcze do swojego lekarza bo cały czas czekam na ten wynik tej insuliny.
    No i właśnie skończyłam czytać książkę i widzę powiadomienie na telefonie że lekarz rodzinny wysłał wiadomość:

"Badania krwi wyszły dobrze, wyniki są dobre. Tylko poziom insuliny nie jest jeszcze dostępny w systemie. Normalny jest cukier i hba1c, tarczyca, prolaktyna, testosteron, cholesterol."

Nie żeby coś ale tarczyca 3,5? a glukoza 102.. czyli tak jak mówiłam, dopóki będę w widełkach to huja zadziałam a nie 😮‍💨 eh jeszcze się na noc zdenerowałam. Dobranoc.
    Takie informacje są mocno frustrujące,bo człowiek się tak stara🥺🫂❤️
    Mi ginekolog dopiero przy wynikach ponad 9 przepisała eutyrox,bo zanizanie dieta juz nie dzialalo,a większe po wieksze dawki musiałam już z endo i jeśli chodzi o cukier, insulinie też z nim ❤️
    Trzymam kciuki,żeby udało się ✊️

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patience wrote:
    Tego niestety nie kojarzę .. 😁
    A z ciekawości który rocznik?

96' czyli w sumie nie aż tak staro :D

patience lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Niech to będzie TEN! :D

Suzie lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ellevv, przykro mi :( Ja odkryłam kiedyś, że całe lata chodziłam z niezdiagnozowaną subkliniczną niedoczynnością, w wieku 21 lat miałam tsh 3 i nikogo to nie obeszło. Dopiero w DE ktokolwiek na to zwrocil uwagę po 7 latach.

damrade lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja w szczęśliwym cyklu poszłam się napic z przyjaciółką wina, a wcześniej raczej nie piłam ewentualnie pół lampki. I wiecie co… chyba mnie ten jeden wypad po prostu wyluzował (to było przed owu i tak tylko mężowi mówiłam, „no sorry ale musiałam, wiem że alkohol moze zaburzyć owulację, w kolejnym cyklu będę tego pilnować”).

Więc jeżeli chcecie mojej rady to uważam, że to zdrowe od czasu do czasu wyjść i się zrelaksować. My się staramy od czerwca 2023 i powiem szczerze, że chyba zwariowałabym jakbym sobie wszystkiego odmawiała do teraz.

U mnie zawitały mdłości - to taka moja przypadłość ciążowa. No niestety… kolejne miesiące zapowiadają się ciężko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 07:37

CoffeeDream, damrade, Rachelka23, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dobra, to kto pamięta Tajemnicę Sagali? :D

Dzień dobry! :*
    Pamiętam! 🤩 co jakiś czas na TVP serial lub kids w wakacje leci 😁 nawet z mężem z 2 lata temu ogladalismy- był wielkim fanem 😁🤗

Fermina lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :) 🍀

Dziś czekamy na osikańca @blob - ✊🏻

Spędziłam wczoraj super wieczór ze znajomymi. Dieta poszła w odstawkę, bo wciągnęłam burgera z panierowanym camembertem i trochę piwka, ale się zrelaksowałam i odpoczęłam :) ciekawe kiedy i czym za to oberwę :P

Chciałam się też pochwalić, że tak jak zapowiadałam zaczęłam robić testy owulacyjne i może 2-3 dni temu nie były białe, ale na pewno były negatywne 🥹 to pierwszy raz kiedy LH mi trochę spadło 🙏🏼 zobaczymy czy teraz wyjdzie w ogóle pozytywny, bo mam mieszane uczucia co do owulacji w tym cyklu, na razie zero objawów, ale może mnie dopadnie w dzień owulacji jak w poprzednim cyklu :)

Słonecznego dnia dla Was 🌻
    Cieszę się,że udało się zrelaksować🤗🥰, taki resest jest najlepszy 🧡🩵💚

Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Dziewczyny,
    Ja w szczęśliwym cyklu poszłam się napic z przyjaciółką wina, a wcześniej raczej nie piłam ewentualnie pół lampki. I wiecie co… chyba mnie ten jeden wypad po prostu wyluzował (to było przed owu i tak tylko mężowi mówiłam, „no sorry ale musiałam, wiem że alkohol moze zaburzyć owulację, w kolejnym cyklu będę tego pilnować”).

Więc jeżeli chcecie mojej rady to uważam, że to zdrowe od czasu do czasu wyjść i się zrelaksować. My się staramy od co wraca 2023 i powiem szczerze, że chyba zwariowałabym jakbym sobie wszystkiego odmawiała do teraz.

U mnie zawitały mdłości - to taka moja przypadłość ciążowa. No niestety… kolejne miesiące zapowiadają się ciężko

Ja nie piję alkoholu więc będzie ciężko.😅

Też miałam mdłości prawie całą ciążę, bardzo Cię rozumiem, w którymś momencie mówiłam, że jestem pewna, że nawet jak urodzę to dalej będę rzygać gdzie popadnie ;) Oby w tej ciąży były dla Ciebie łaskawsze:*

damrade lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira wrote:
    Dziewczyny, były wspomnienia o bravo, o grach w tv kontrolowanych przez pilota, bajkach, programach, więc teraz może filmy? Jakie są wasze ulubione stare filmy, które oglądacie do dzisiaj i śmieszą tak samo ?

HP od zawsze i na zawsze (choć wolę książk) i jeszcze Chłopaki nie płaczą 😅 z takich starych to mi bardziej utkwiły w pamięci nazwy bajek, które za bąbla oglądałam - Mulan, Pocahontas, Super Świnka, Madlene, Aparatka, Księżniczka Sissi 😅

notsobadd, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, damrade, Amira lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć Dziewczyny. Lecę do pracy. Nie jestem w stanie nadrobić! Na nic nie mam czasu…. Mam nadzieję że u Was ok wszystko…
    Mi przyszedł posiew na bakterie i grzyby z szyjki przed sono hsg. Niestety wyszły grzybki;( hsg przełożone na kolejny cykl. Strasznie szkoda mi bo liczyłam że po tym hsg się uda… a tak to teraz leki globulki, dupek odstawiony i czekam na @ żeby zakończyć cykl i rozpocząć nowy. W nowym skupiam się na diecie i ćwiczeniach i odpuszczamy starania intensywne. Na luzie regularnie przytulanki i większych nadziei i tak nie mam. Jeden jajnik wciąż pod macica zawinięty biedny a drugi już ma dość i te torbiele krwotoczne. Także miłego dnia dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki.
    Może się uda któregoś dnia ponadrabiac…

Mam nadzieję, że uda się szybciutko wyleczyć wszystko, co przeszkadza :*

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    HP od zawsze i na zawsze (choć wolę książk) i jeszcze Chłopaki nie płaczą 😅 z takich starych to mi bardziej utkwiły w pamięci nazwy bajek, które za bąbla oglądałam - Mulan, Pocahontas, Super Świnka, Madlene, Aparatka, Księżniczka Sissi 😅

No tak! Króla Lwa miałam na kasecie, Mała syrenka i Piękna i Bestie miałam pożyczone od cioci i ciągle było oglądane 😍

KejtKa, Amira lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 🤗

Piękna pogoda zapowiada się na najbliższe dni 🤩

Dobrego dnia ❤️🩷💚🩵🧡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:51

Prezesoowa, Pati2804, Majuna, CoffeeDream lubią tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ