Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z drobnym opóźnieniem, ale okres dotarł, zaczynam nowy cykl! Tym razem cykl trwał 36 dni, nie jest idealnie, ale już bliżej normy, więc się cieszę
Fermina, Gregorka, patience, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, Monk@, elektro96, ellevv, Majuna, damrade, Rachelka23, Lauraa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Cześć Dziewczyny. Lecę do pracy. Nie jestem w stanie nadrobić! Na nic nie mam czasu…. Mam nadzieję że u Was ok wszystko…
Mi przyszedł posiew na bakterie i grzyby z szyjki przed sono hsg. Niestety wyszły grzybki;( hsg przełożone na kolejny cykl. Strasznie szkoda mi bo liczyłam że po tym hsg się uda… a tak to teraz leki globulki, dupek odstawiony i czekam na @ żeby zakończyć cykl i rozpocząć nowy. W nowym skupiam się na diecie i ćwiczeniach i odpuszczamy starania intensywne. Na luzie regularnie przytulanki i większych nadziei i tak nie mam. Jeden jajnik wciąż pod macica zawinięty biedny a drugi już ma dość i te torbiele krwotoczne. Także miłego dnia dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki.
Może się uda któregoś dnia ponadrabiac…Rachelka23 lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny z drobnym opóźnieniem, ale okres dotarł, zaczynam nowy cykl! Tym razem cykl trwał 36 dni, nie jest idealnie, ale już bliżej normy, więc się cieszę
Wdrażasz jakieś nowinki w suplementacji w tym cyklu? -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry 🍀
Dziś czekamy na osikańca @blob - ✊🏻
Spędziłam wczoraj super wieczór ze znajomymi. Dieta poszła w odstawkę, bo wciągnęłam burgera z panierowanym camembertem i trochę piwka, ale się zrelaksowałam i odpoczęłam ciekawe kiedy i czym za to oberwę
Chciałam się też pochwalić, że tak jak zapowiadałam zaczęłam robić testy owulacyjne i może 2-3 dni temu nie były białe, ale na pewno były negatywne 🥹 to pierwszy raz kiedy LH mi trochę spadło 🙏🏼 zobaczymy czy teraz wyjdzie w ogóle pozytywny, bo mam mieszane uczucia co do owulacji w tym cyklu, na razie zero objawów, ale może mnie dopadnie w dzień owulacji jak w poprzednim cyklu
Słonecznego dnia dla Was 🌻
A który masz DC teraz?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Ekstra, obyś na następną @ czekała co najmniej rok 🤞
Wdrażasz jakieś nowinki w suplementacji w tym cyklu?
W tym raczej nie. Jedyna "nowina" to zaczęłam mierzyć temperaturę.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Liyss🧚🏻 wrote:Ja wczoraj nadrabiałam aż zasnęłam przy tym 🤪
ellevv większość się mieści w „widełkach”, które są tak rozległe i nijak mają się do staraczek Ostatnio oglądałam lajva z ginekolożką to mówiła, że tsh im bliżej 1 tym lepiej. Pogadaj może z lekarzem, że się starasz. Bo glukoza też najlepiej jakby była poniżej 90. Kciuki ✊🏻
Co do starych filmów to pamięta ktoś z Disney channel Camp rock? I piosenkę demi lovato this is me? Oglądałam to chyba z milion razy 😂 a jeśli chodzi o bajki to mam taki sentyment do Franklina. Jak słyszę czołówkę to mnie dopada taka nostalgia jak ja jeszcze wczoraj byłam dzieckiem a dziś już tyle lat 😂Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
ellevv wrote:Nie pisałam ani nie dzwoniłam jeszcze do swojego lekarza bo cały czas czekam na ten wynik tej insuliny.
No i właśnie skończyłam czytać książkę i widzę powiadomienie na telefonie że lekarz rodzinny wysłał wiadomość:
"Badania krwi wyszły dobrze, wyniki są dobre. Tylko poziom insuliny nie jest jeszcze dostępny w systemie. Normalny jest cukier i hba1c, tarczyca, prolaktyna, testosteron, cholesterol."
Nie żeby coś ale tarczyca 3,5? a glukoza 102.. czyli tak jak mówiłam, dopóki będę w widełkach to huja zadziałam a nie 😮💨 eh jeszcze się na noc zdenerowałam. Dobranoc.
Mi ginekolog dopiero przy wynikach ponad 9 przepisała eutyrox,bo zanizanie dieta juz nie dzialalo,a większe po wieksze dawki musiałam już z endo i jeśli chodzi o cukier, insulinie też z nim ❤️
Trzymam kciuki,żeby udało się ✊️ -
patience wrote:Tego niestety nie kojarzę .. 😁
A z ciekawości który rocznik?
96' czyli w sumie nie aż tak staropatience lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny z drobnym opóźnieniem, ale okres dotarł, zaczynam nowy cykl! Tym razem cykl trwał 36 dni, nie jest idealnie, ale już bliżej normy, więc się cieszę
Niech to będzie TEN!Suzie lubi tę wiadomość
-
@ellevv, przykro mi Ja odkryłam kiedyś, że całe lata chodziłam z niezdiagnozowaną subkliniczną niedoczynnością, w wieku 21 lat miałam tsh 3 i nikogo to nie obeszło. Dopiero w DE ktokolwiek na to zwrocil uwagę po 7 latach.
damrade lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Ja w szczęśliwym cyklu poszłam się napic z przyjaciółką wina, a wcześniej raczej nie piłam ewentualnie pół lampki. I wiecie co… chyba mnie ten jeden wypad po prostu wyluzował (to było przed owu i tak tylko mężowi mówiłam, „no sorry ale musiałam, wiem że alkohol moze zaburzyć owulację, w kolejnym cyklu będę tego pilnować”).
Więc jeżeli chcecie mojej rady to uważam, że to zdrowe od czasu do czasu wyjść i się zrelaksować. My się staramy od czerwca 2023 i powiem szczerze, że chyba zwariowałabym jakbym sobie wszystkiego odmawiała do teraz.
U mnie zawitały mdłości - to taka moja przypadłość ciążowa. No niestety… kolejne miesiące zapowiadają się ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 07:37
CoffeeDream, damrade, Rachelka23, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Prezesoowa wrote:Dzień dobry 🍀
Dziś czekamy na osikańca @blob - ✊🏻
Spędziłam wczoraj super wieczór ze znajomymi. Dieta poszła w odstawkę, bo wciągnęłam burgera z panierowanym camembertem i trochę piwka, ale się zrelaksowałam i odpoczęłam ciekawe kiedy i czym za to oberwę
Chciałam się też pochwalić, że tak jak zapowiadałam zaczęłam robić testy owulacyjne i może 2-3 dni temu nie były białe, ale na pewno były negatywne 🥹 to pierwszy raz kiedy LH mi trochę spadło 🙏🏼 zobaczymy czy teraz wyjdzie w ogóle pozytywny, bo mam mieszane uczucia co do owulacji w tym cyklu, na razie zero objawów, ale może mnie dopadnie w dzień owulacji jak w poprzednim cyklu
Słonecznego dnia dla Was 🌻Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny,
Ja w szczęśliwym cyklu poszłam się napic z przyjaciółką wina, a wcześniej raczej nie piłam ewentualnie pół lampki. I wiecie co… chyba mnie ten jeden wypad po prostu wyluzował (to było przed owu i tak tylko mężowi mówiłam, „no sorry ale musiałam, wiem że alkohol moze zaburzyć owulację, w kolejnym cyklu będę tego pilnować”).
Więc jeżeli chcecie mojej rady to uważam, że to zdrowe od czasu do czasu wyjść i się zrelaksować. My się staramy od co wraca 2023 i powiem szczerze, że chyba zwariowałabym jakbym sobie wszystkiego odmawiała do teraz.
U mnie zawitały mdłości - to taka moja przypadłość ciążowa. No niestety… kolejne miesiące zapowiadają się ciężko
Ja nie piję alkoholu więc będzie ciężko.😅
Też miałam mdłości prawie całą ciążę, bardzo Cię rozumiem, w którymś momencie mówiłam, że jestem pewna, że nawet jak urodzę to dalej będę rzygać gdzie popadnie Oby w tej ciąży były dla Ciebie łaskawsze:*damrade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmira wrote:Dziewczyny, były wspomnienia o bravo, o grach w tv kontrolowanych przez pilota, bajkach, programach, więc teraz może filmy? Jakie są wasze ulubione stare filmy, które oglądacie do dzisiaj i śmieszą tak samo ?
HP od zawsze i na zawsze (choć wolę książk) i jeszcze Chłopaki nie płaczą 😅 z takich starych to mi bardziej utkwiły w pamięci nazwy bajek, które za bąbla oglądałam - Mulan, Pocahontas, Super Świnka, Madlene, Aparatka, Księżniczka Sissi 😅notsobadd, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, damrade, Amira lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Cześć Dziewczyny. Lecę do pracy. Nie jestem w stanie nadrobić! Na nic nie mam czasu…. Mam nadzieję że u Was ok wszystko…
Mi przyszedł posiew na bakterie i grzyby z szyjki przed sono hsg. Niestety wyszły grzybki;( hsg przełożone na kolejny cykl. Strasznie szkoda mi bo liczyłam że po tym hsg się uda… a tak to teraz leki globulki, dupek odstawiony i czekam na @ żeby zakończyć cykl i rozpocząć nowy. W nowym skupiam się na diecie i ćwiczeniach i odpuszczamy starania intensywne. Na luzie regularnie przytulanki i większych nadziei i tak nie mam. Jeden jajnik wciąż pod macica zawinięty biedny a drugi już ma dość i te torbiele krwotoczne. Także miłego dnia dziewczyny i trzymam za wszystkie kciuki.
Może się uda któregoś dnia ponadrabiac…
Mam nadzieję, że uda się szybciutko wyleczyć wszystko, co przeszkadza :* -
KejtKa wrote:HP od zawsze i na zawsze (choć wolę książk) i jeszcze Chłopaki nie płaczą 😅 z takich starych to mi bardziej utkwiły w pamięci nazwy bajek, które za bąbla oglądałam - Mulan, Pocahontas, Super Świnka, Madlene, Aparatka, Księżniczka Sissi 😅
No tak! Króla Lwa miałam na kasecie, Mała syrenka i Piękna i Bestie miałam pożyczone od cioci i ciągle było oglądane 😍KejtKa, Amira lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog