WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Przytulam 🫂🫂🫂 I trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊✊

Ile to dpo?

12 dpo, w poniedziałek/wtorek powinien przyjść @.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Leśneintro w sumie to tylko do tego chce się jeszcze stosować w czasie mojego cyklu: https://www.instagram.com/reel/C5SdnoJNkJZ/?igsh=d3h6aWZzOTcxdnRh

Prezesoowa, CoffeeDream, Leśneintro lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    23/5 - krzywa
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    5/6 - endo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dla porządku siknęłam na test, jak planowałam ale, zgodnie z moimi podejrzeniami jest biało. W tym roku już dziecka nie urodzę ale mam duże nadzieje na kolejny cykl, oby był zupełnie zwyczajny i bez przygód.
    Tulę 🫂 kciuki za kolejny cykl! ✊🏻

Fermina lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji, mogłybyście rzucić okiem na wyniki mojego męża? Wczoraj układałam nasze wyniki w segregatorze i coś mnie tknęło. Był z nimi u lekarza, widzę oczywiście że witamina D dramat i dostał od lekarza coś na receptę + suplementuje dodatkowo. Ale zastanowiła mnie tarczyca i testosteron… TSH i FT4 gdyby to były moje wyniki to byłoby słabo, a u facetów jest jakoś inaczej? 🤔 No i testosteron też jest jakoś wysoko górnej granicy, w zeszłym roku miał powyżej normy, nie wiem czy to okej?

IMG-2635.jpg

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:30

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A tak odnośnie seriali to czy któraś z Was oglądała Czarodziejki?

Ja! Uwielbiałam tej serial! :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A kiedy robił te badania? Bo to ft4 faktycznie dość nisko. Ma jakieś objawy niedoczynności?
    Testosteron wg mnie ok, ważne że w normie :)

Badania są z lutego tego roku. Jest przewlekle zmęczony, ale zawsze zwala to po prostu na stres, bo faktycznie w jego przypadku jest go sporo + telefon od 6 do 22 potrafi dzwonić, więc permanentnie żyje pracą. Nie zauważyłam u niego takiej typowej niedoczynności, ale możne skonsultujemy to jeszcze z endo.

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dobrego dnia ❤️ u nas pięknie słoneczko swieci, widzę powyżej że nie tylko u mnie 😎🌞

Wczoraj wieczorem zrobiliśmy gofry… zjadłam aż 3 😂 i od razu mnie zmuliło do spania 🙈

Tulę za biele 🫂🫂

patience, Suzie, Prezesoowa, Malinowysorbet, Fermina, notsobadd, Majuna, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    A twoj lekarz wie ze sie starasz? Bo w Polsce tez gowno zrobią jak sie ma 3.5 ale jak powiesz że się starasz to stara szkoła lekarzy zbija poniżej 3, a nowa szkoła poniżej 2. Nawet tacy starzy dziady ogarniają że ma być niżej..
    Ja rozumiem ze jeszcze te glukozę wg swojej normy akceptuję, ale i tak do powtórki lub do krzywej. Ale że tsh akceptować??? Nie chcesz iść do innego lekarza?
    Najnowsza szkoła nie zbija. Mi już dwóch endo powiedziało, że zalecenia się zmieniły i dla starających się widełki są takie same, jak dla reszty

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dobra, to kto pamięta Tajemnicę Sagali? :D

Dzień dobry! :*
    Ja kojarzę ;) połowa z Was nie pamięta takich rzeczy, bo Wy wymieniacie filmy z dzieciństwa te, które ja jako nastolatka oglądałam 😂

Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • patience Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety prawdopodobnie przegapiłam swój cykl, bo @ ma być planowo w środę .. :(
    No nic, na pewno w końcu się uda 🤞💗

Zaczarowan lubi tę wiadomość

~ patience
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej 🌞 aleśmy pospali 🤪 pięknej soboty 🌷🌹🌺

patience, Prezesoowa, Smerfetkaa, notsobadd, elektro96, Majuna, Gregorka, Malinowysorbet, damrade, MummyYummy, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa wpisałabyś mi kochana wizytę u lekarza na 09.04? W ten dzień mam prenatalne :D 🦠🦠🦠

Już zaczynam się stresować dziewczyny.. im bliżej wizyty tym gorzej 😂 nie mogę się doczekać zobaczyć moje maleństwo, a z drugiej strony lękam się czy wszystko u niego okej. 🤯🤯🤯 wiem, że minie, ale tak tylko dzielę się tym co teraz czuje.. 🙈

Prezesoowa, Dropsik, Platynova55, Majuna, KejtKa, Gregorka, Monk@, Malinowysorbet, CoffeeDream, damrade, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłej soboty <3
    W temacie seriali - ostatanio obejrzałam plotkarę. Uwielbiam ten serial. Tak żałuję że nie ma kolejnych sezonów 🤣 znacie coś równie super ? Szukam czegoś na netflix ale wszystko mnie nudzi po 1 odc, ostatanio oglądałam dżentelmeni - pierwsze odcinki super, a teraz takie słabe. Ktoś wspomniał o pokojówkach z beverly hills? 😀

damrade lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Najnowsza szkoła nie zbija. Mi już dwóch endo powiedziało, że zalecenia się zmieniły i dla starających się widełki są takie same, jak dla reszty

Czyli teraz jak mam tsh 3 to jest luzik i nic tylko starać się o dziecko bez wdrażania farmakologii?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Czyli teraz jak mam tsh 3 to jest luzik i nic tylko starać się o dziecko bez wdrażania farmakologii?

No szok. Muszę o tym poczytać.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przy okazji, mogłybyście rzucić okiem na wyniki mojego męża? Wczoraj układałam nasze wyniki w segregatorze i coś mnie tknęło. Był z nimi u lekarza, widzę oczywiście że witamina D dramat i dostał od lekarza coś na receptę + suplementuje dodatkowo. Ale zastanowiła mnie tarczyca i testosteron… TSH i FT4 gdyby to były moje wyniki to byłoby słabo, a u facetów jest jakoś inaczej? 🤔 No i testosteron też jest jakoś wysoko górnej granicy, w zeszłym roku miał powyżej normy, nie wiem czy to okej?

IMG-2635.jpg
    Z tego co wiem, te normy testosteronu nijak mają się do norm dla wieku. Także jak najbardziej u Twojego męża prawidłowy. Nawet gdyby był ciut powyżej, do 35-37 byłoby ok 😊
    Mojemu też mieścił się w widełkach, a okazało się, że to nieprawda i trzeba go podwyższyć lekami…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 09:41

notsobadd lubi tę wiadomość

33 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Z tego co wiem, te normy testosteronu nijak mają się do norm dla wieku. Także jak najbardziej u Twojego męża prawidłowy. Nawet gdyby był ciut powyżej, do 35-37 byłoby ok 😊
    Mojemu też mieścił się w widełkach, a okazało się, że to nieprawda i trzeba go podwyższyć lekami…

Czekam na dzień kiedy normy w laboratorium będą dostosowane do wieku pacjenta, a nie uniwersalne dla 20 i 70 latków 🙄

Dropsik, elektro96, Prezesoowa, KejtKa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🥱

@damrade tak, oznajmiłam lekarzowi że się staramy. Spróbuję jeszcze raz wyciągnąć skierowanie na powtórkę ewentualnie na krzywą. Jak to nie wypali to skierowanie do ginekologa i tam spróbuję. Jak to nie pyknie to zrobię w Polsce te badania a to już za miesiąc i będę myśleć co dalej.

@Dropsik mieszkam za granicą i tutaj zawsze wszystko z wszystkimi jest w porządku i nigdy nie na żadnych problemów 😒 A jak już coś dolega to paracetamol...

@Fermina no to właśnie ostatnio patrzyłam na wszystkie swoje wyniki krwi jakie mogłam znaleźć i tyle lat moje tsh jest miedy 2 a 3,5 🤷🏻‍♀️ i też nikt sobie z tym nic nie robi. No nic, jest weekend i nie będę o tym na razie myśleć. Słoneczko w końcu świeci 😇🥰

damrade lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️wizyta & usg: 26.5
    🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:38

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ