Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Przytulam 🫂🫂🫂 I trzymam kciuki za kolejny cykl ✊✊✊
Ile to dpo?
12 dpo, w poniedziałek/wtorek powinien przyjść @. -
@Leśneintro w sumie to tylko do tego chce się jeszcze stosować w czasie mojego cyklu: https://www.instagram.com/reel/C5SdnoJNkJZ/?igsh=d3h6aWZzOTcxdnRh
Prezesoowa, CoffeeDream, Leśneintro lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Fermina wrote:Dla porządku siknęłam na test, jak planowałam ale, zgodnie z moimi podejrzeniami jest biało. W tym roku już dziecka nie urodzę ale mam duże nadzieje na kolejny cykl, oby był zupełnie zwyczajny i bez przygód.
Fermina lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Przy okazji, mogłybyście rzucić okiem na wyniki mojego męża? Wczoraj układałam nasze wyniki w segregatorze i coś mnie tknęło. Był z nimi u lekarza, widzę oczywiście że witamina D dramat i dostał od lekarza coś na receptę + suplementuje dodatkowo. Ale zastanowiła mnie tarczyca i testosteron… TSH i FT4 gdyby to były moje wyniki to byłoby słabo, a u facetów jest jakoś inaczej? 🤔 No i testosteron też jest jakoś wysoko górnej granicy, w zeszłym roku miał powyżej normy, nie wiem czy to okej?
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:A tak odnośnie seriali to czy któraś z Was oglądała Czarodziejki?
Ja! Uwielbiałam tej serial!Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A kiedy robił te badania? Bo to ft4 faktycznie dość nisko. Ma jakieś objawy niedoczynności?
Testosteron wg mnie ok, ważne że w normie
Badania są z lutego tego roku. Jest przewlekle zmęczony, ale zawsze zwala to po prostu na stres, bo faktycznie w jego przypadku jest go sporo + telefon od 6 do 22 potrafi dzwonić, więc permanentnie żyje pracą. Nie zauważyłam u niego takiej typowej niedoczynności, ale możne skonsultujemy to jeszcze z endo.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Hej dziewczyny! Dobrego dnia ❤️ u nas pięknie słoneczko swieci, widzę powyżej że nie tylko u mnie 😎🌞
Wczoraj wieczorem zrobiliśmy gofry… zjadłam aż 3 😂 i od razu mnie zmuliło do spania 🙈
Tulę za biele 🫂🫂patience, Suzie, Prezesoowa, Malinowysorbet, Fermina, notsobadd, Majuna, Gregorka, CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:A twoj lekarz wie ze sie starasz? Bo w Polsce tez gowno zrobią jak sie ma 3.5 ale jak powiesz że się starasz to stara szkoła lekarzy zbija poniżej 3, a nowa szkoła poniżej 2. Nawet tacy starzy dziady ogarniają że ma być niżej..
Ja rozumiem ze jeszcze te glukozę wg swojej normy akceptuję, ale i tak do powtórki lub do krzywej. Ale że tsh akceptować??? Nie chcesz iść do innego lekarza? -
Fermina wrote:Dobra, to kto pamięta Tajemnicę Sagali?
Dzień dobry! :*Prezesoowa, Fermina lubią tę wiadomość
-
No hej 🌞 aleśmy pospali 🤪 pięknej soboty 🌷🌹🌺
patience, Prezesoowa, Smerfetkaa, notsobadd, elektro96, Majuna, Gregorka, Malinowysorbet, damrade, MummyYummy, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
Prezesowa wpisałabyś mi kochana wizytę u lekarza na 09.04? W ten dzień mam prenatalne 🦠🦠🦠
Już zaczynam się stresować dziewczyny.. im bliżej wizyty tym gorzej 😂 nie mogę się doczekać zobaczyć moje maleństwo, a z drugiej strony lękam się czy wszystko u niego okej. 🤯🤯🤯 wiem, że minie, ale tak tylko dzielę się tym co teraz czuje.. 🙈Prezesoowa, Dropsik, Platynova55, Majuna, KejtKa, Gregorka, Monk@, Malinowysorbet, CoffeeDream, damrade, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość
-
Hej, miłej soboty
W temacie seriali - ostatanio obejrzałam plotkarę. Uwielbiam ten serial. Tak żałuję że nie ma kolejnych sezonów 🤣 znacie coś równie super ? Szukam czegoś na netflix ale wszystko mnie nudzi po 1 odc, ostatanio oglądałam dżentelmeni - pierwsze odcinki super, a teraz takie słabe. Ktoś wspomniał o pokojówkach z beverly hills? 😀damrade lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Najnowsza szkoła nie zbija. Mi już dwóch endo powiedziało, że zalecenia się zmieniły i dla starających się widełki są takie same, jak dla reszty
Czyli teraz jak mam tsh 3 to jest luzik i nic tylko starać się o dziecko bez wdrażania farmakologii? -
Fermina wrote:Czyli teraz jak mam tsh 3 to jest luzik i nic tylko starać się o dziecko bez wdrażania farmakologii?
No szok. Muszę o tym poczytać. -
notsobadd wrote:Przy okazji, mogłybyście rzucić okiem na wyniki mojego męża? Wczoraj układałam nasze wyniki w segregatorze i coś mnie tknęło. Był z nimi u lekarza, widzę oczywiście że witamina D dramat i dostał od lekarza coś na receptę + suplementuje dodatkowo. Ale zastanowiła mnie tarczyca i testosteron… TSH i FT4 gdyby to były moje wyniki to byłoby słabo, a u facetów jest jakoś inaczej? 🤔 No i testosteron też jest jakoś wysoko górnej granicy, w zeszłym roku miał powyżej normy, nie wiem czy to okej?
Mojemu też mieścił się w widełkach, a okazało się, że to nieprawda i trzeba go podwyższyć lekami…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 09:41
notsobadd lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Mojemu też mieścił się w widełkach, a okazało się, że to nieprawda i trzeba go podwyższyć lekami…
Czekam na dzień kiedy normy w laboratorium będą dostosowane do wieku pacjenta, a nie uniwersalne dla 20 i 70 latków 🙄Dropsik, elektro96, Prezesoowa, KejtKa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 🥱
@damrade tak, oznajmiłam lekarzowi że się staramy. Spróbuję jeszcze raz wyciągnąć skierowanie na powtórkę ewentualnie na krzywą. Jak to nie wypali to skierowanie do ginekologa i tam spróbuję. Jak to nie pyknie to zrobię w Polsce te badania a to już za miesiąc i będę myśleć co dalej.
@Dropsik mieszkam za granicą i tutaj zawsze wszystko z wszystkimi jest w porządku i nigdy nie na żadnych problemów 😒 A jak już coś dolega to paracetamol...
@Fermina no to właśnie ostatnio patrzyłam na wszystkie swoje wyniki krwi jakie mogłam znaleźć i tyle lat moje tsh jest miedy 2 a 3,5 🤷🏻♀️ i też nikt sobie z tym nic nie robi. No nic, jest weekend i nie będę o tym na razie myśleć. Słoneczko w końcu świeci 😇🥰damrade lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Fermina wrote:Dla porządku siknęłam na test, jak planowałam ale, zgodnie z moimi podejrzeniami jest biało. W tym roku już dziecka nie urodzę ale mam duże nadzieje na kolejny cykl, oby był zupełnie zwyczajny i bez przygód.